Ο Λαζαρος δεν ξαναγελασε ποτε...... - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 92
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Έφοσον δεν πιστεύεις στον Άδη δεν έχουν νόημα και όλα τα παραπάνω που γράφεις
    Προφανως δεν γνωριζεις οτι ο Αδης ανηκει στην σφαιρα της μυθολογιας ........δικαιολογημενη η απάντηση σου , δεδομενης της ασχετοσυνης σου ....

Senior Member
    Λογικά να το παρουμε πάντως οτι ακούγεται για μεταθανάτια ζωή και κόλαση στην σφαίρα του μύθου είναι μιας κ δεν υπάρχει κανεις για να μας πει την εμπειρία του.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Λογικά να το παρουμε πάντως οτι ακούγεται για μεταθανάτια ζωή και κόλαση στην σφαίρα του μύθου είναι μιας κ δεν υπάρχει κανεις για να μας πει την εμπειρία του.

Σωστα , μονο που ο Αδης υπαγεται καθαρα στην μυθολογια , η κολαση κι ο παραδεισος , δεν υπαγονται σε αυτην , αλλα στην ορθοδοξη πιστη μας , ασχετα αν εγω δεν πιστευω σε κολαση και παραδεισο , ενας ισως πηγε και γυρισε , αλλα αστον , αυτος ειχε μεσον .........δεν μετραει .....αλλο οι κοινοι θνητοι ..........οι επιθανατιες εμπειριες , διιστανται , και δεν ηταν θανατος , αφου επανηλθαν .......το τουνελ με το φως στην ακρη ......τωρα ποιο ειναι το καθαρτηριο , εδω , η μετα , δεν εχω ιδεα , μαλλον για εδω το βλεπω ........γιατι επαψε ναναι γελαδερος ο Λαζαρος , δεν ξερω ......και δεν με πολυνοιαζει , τελικως .....ασε που ετοιμαζουν το χαπακι της αθανασιας , οπως διαβασα , το θελουμε ? αμα εχεις χρηματα , καλο ειναι ...

Senior Member
    Εγω όλα αυτά τα βλέπω σαν προσπαθεια ερμηνείας καλου-κακου,ζωης-θανατου κ επιβολή μιας ηθικής ώστε στον κόσμο οπου επικρατεί μεγάλη συγχηση κ σύγκρουση να υπάρχει ο φόβος της κόλασης που θα δημιουργεί ενοχές ώστε να αποτρέπεται το κακό.
    Είναι χρησιμο κάτι τέτοιο;;Πιστεύω πως όχι. Πιστεύω πως ο ηθικός άνθρωπος δεν χρειαζεται εκφοβισμό κ ψυχαναγκασμούς για να παραμείνει ηθικός κ μακρια απο την αμαρτία.
    Όλα αυτά γεννούν την καταπίεση κ την υποκρισία.

Για το χάπι έχω να πω πως καλυτερα να κάνουμε κάτι με τον υπερπληθυσμό της γης κ αν ανακαλυπτοταν το χάπι της αθανασίας η ζωή δεν θα είχε χώρο πλεον.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Εγω όλα αυτά τα βλέπω σαν προσπαθεια ερμηνείας καλου-κακου,ζωης-θανατου κ επιβολή μιας ηθικής ώστε στον κόσμο οπου επικρατεί μεγάλη συγχηση κ σύγκρουση να υπάρχει ο φόβος της κόλασης που θα δημιουργεί ενοχές ώστε να αποτρέπεται το κακό.
    Είναι χρησιμο κάτι τέτοιο;;Πιστεύω πως όχι. Πιστεύω πως ο ηθικός άνθρωπος δεν χρειαζεται εκφοβισμό κ ψυχαναγκασμούς για να παραμείνει ηθικός κ μακρια απο την αμαρτία.

Για το χάπι έχω να πω πως καλυτερα να κάνουμε κάτι με τον υπερπληθυσμό της γης κ αν ανακαλυπτοταν το χάπι της αθανασίας η ζωή δεν θα είχε χώρο πλεον.
    Εντάξει, εγώ δεν το θεωρώ κι ολότελα άχρηστο...κάποιοι ίσως να χρειάζονται κάποιες βασικές "οδηγίες" ας το πω για να βρουν το δρόμο τους...αλλά σίγουρα πρέπει να έχεις κάποια ηθική για να τις ακολουθήσεις κι όχι κακία, στην αντίθετη περίπτωση θα είναι άχρηστες πιστεύω...
    Πάντως όσους είναι πραγματικά υποκριτές και δεν πράττουν το θέλημα του Κυρίου αλλά είναι πρώτοι στο σταυρό και στις μετάνοιες δεν τους μπορώ καθόλου!
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    .
    Iσχυει αυτο , η προσπαθεια εκφοβισμου του ανθρωπου , οχι απο την θρησκεια , αλλα απο τους εκπροσωπους της , που θελουν να μας παρουσιασουν εναν Θεο-φοβητρο ........αυτα ειναι για τους ανθρωπους μειωμενης νοημοσυνης ...........και αλοιμονο μην μας σταματαγε ο φοβος Θεου απο το ναμαρτησουμε , θα το κανουμε , ειτε με Θεο , ειτε χωρις Θεο ......... ολα αυτα δεν γεννουν τον φοβο και την υποκρισια μονον , αλλα τον φοβο για την αλλη ζωη .........γι αυτο οι εκκλησιες ειναι γεματες παρηλικες, ξερουν οτι ερχεται η ωρα τους , και θελουν να ταχουν καλα με τον Μεγαλο , μην τυχον και τον θυμωσουν , και τους ριξει σε καμμια κολαση .................ω , αθανατη ανθρωπινη βλακεια .......

Senior Member
    Και τα κανάλια πουλάνε φόβο αλλά βλέπω δεν ασχολείστε
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Σωστα , μονο που ο Αδης υπαγεται καθαρα στην μυθολογια , η κολαση κι ο παραδεισος , δεν υπαγονται σε αυτην , αλλα στην ορθοδοξη πιστη μας...
    μα και ο αδης υπάγετε στην Ελληνικη εθνικη πιστη... και μην ξεχνατε η μυθολογια δεν είναι παρα τον μυθο είναι προφορικη ιστορια χο χο χο

Senior Member
    Προφανως δεν γνωριζεις οτι ο Αδης ανηκει στην σφαιρα της μυθολογιας ........δικαιολογημενη η απάντηση σου , δεδομενης της ασχετοσυνης σου ....
    Σαφώς και το γνωρίζω. χαζούλη! Πες το Άδη, πες το Κόλαση, πες το όπως θες. Έφοσον δεν πιστεύεις
    δεν έχουν νόημα τα όσα γράφεις.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Σαφώς και το γνωρίζω. χαζούλη! Πες το Άδη, πες το Κόλαση, πες το όπως θες. Έφοσον δεν πιστεύεις
    δεν έχουν νόημα τα όσα γράφεις.
    Βρε συ , αντι να μαθεις κατι , κοροιδευεις , γιακατι σαν κι εσενα τα γραφω , να μαθαινεις την ιστορια της χωρας σου .......ο Αδης ηταν ο Θεος του κατω κοσμου , αρα μυθολογια , η κολαση κι ο παραδεισος , ειναι θεματα στα οποια αναφερθη ο Χριστος , μην μπερδευεις την ειδωλολατρεια του δωδεκαθεου , με την καινη διαθηκη ........... ναι ,δεν εχουν νοημα για σενα αυτα που γραφω γιατι εχεις πληρη αγνοια του αντικειμενου ....... ξεκολλα την βελονα απο το ' δενεχυν νοημα αυτα που γραφεις ' τογραψες ηδη 3 φορες
    κατα ταλλα , δεν παιρνω τιποτα προσωπικα , διαδικτυο ειναι .......δεν ειναι πραματικη ζωη ....

Banned
    ο Αδης ηταν ο Θεος του κατω κοσμου , αρα μυθολογια , η κολαση κι ο παραδεισος , ειναι θεματα στα οποια αναφερθη ο Χριστος , μην μπερδευεις την ειδωλολατρεια του δωδεκαθεου , με την καινη διαθηκη ....
    δλδ οι χριστιανοι που προσκυνάνε λειψανα, εικονες και... παντοφλες δεν είναι ειδωλολατρες? αλλα είναι οι πιστοι στην ελληνικη θρησκεια? χμμ...

α και ο χριστος προσωπικα δεν αναφερθηκε ποτε σε κολαση και παραδεισο...

Senior Member
    Βρε συ , αντι να μαθεις κατι , κοροιδευεις , γιακατι σαν κι εσενα τα γραφω , να μαθαινεις την ιστορια της χωρας σου .......ο Αδης ηταν ο Θεος του κατω κοσμου , αρα μυθολογια , η κολαση κι ο παραδεισος , ειναι θεματα στα οποια αναφερθη ο Χριστος , μην μπερδευεις την ειδωλολατρεια του δωδεκαθεου , με την καινη διαθηκη ........... ναι ,δεν εχουν νοημα για σενα αυτα που γραφω γιατι εχεις πληρη αγνοια του αντικειμενου ....... ξεκολλα την βελονα απο το ' δενεχυν νοημα αυτα που γραφεις ' τογραψες ηδη 3 φορες
    κατα ταλλα , δεν παιρνω τιποτα προσωπικα , διαδικτυο ειναι .......δεν ειναι πραματικη ζωη ....
    Τι λες ρε φίλε, επικοινωνείς; Που μέ ξέρεις και μιλάς; Έχω τελειώσει τις σπουδές μου και με καλό βαθμό και γνωρίζω και 2 γλώσσες. Πως μπορείς και με κρίνεις; Έχω διαβάσει πολύ στη ζωή μου κι αν θες να μάθεις μικρή τρελαινόμουν για μυθολογία. Σου επαναλαμβάνω, λες να μην γνωρίζω ότι ο Άδης ανήκει στην μυθολογία;

Senior Member
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    δλδ οι χριστιανοι που προσκυνάνε λειψανα, εικονες και... παντοφλες δεν είναι ειδωλολατρες? αλλα είναι οι πιστοι στην ελληνικη θρησκεια? χμμ...

α και ο χριστος προσωπικα δεν αναφερθηκε ποτε σε κολαση και παραδεισο...
    Υποτίθεται ότι οι Χριστιανοί λατρεύουν και προσκυνούν το εικονιζόμενο πρόσωπο και όχι την ίδια την εικόνα και ο Χριστός είπε kingdom of Heaven συνεπώς είχε μιλήσει για Παράδεισο και Κόλαση.

Banned
    Υποτίθεται ότι οι Χριστιανοί λατρεύουν και προσκυνούν το εικονιζόμενο πρόσωπο και όχι την ίδια την εικόνα και ο Χριστός είπε kingdom of Heaven συνεπώς είχε μιλήσει για Παράδεισο και Κόλαση.
    μα και οι ελληνες λατρευουν και προσκυνουν το εικονιζομενο προσωπο και όχι τα μαρμαρα.... εισαι σιγουρη ότι το ειπε στα αγγλικα? χα... μιλησε για βασιλεια των ουρανων και όχι για παραδεισο και κολαση αυτά είναι δημιουργήματα του ιερατειου για να τρομαζουν τα προβατα

Senior Member
    Gypsy Cello, μου θύμισες την ταινία "Kingdom of heaven" που μου άρεσε πολύ...την έχεις δει;
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast