Results 16 to 30 of 48
Thread: Ψυχοσωματικός εφιάλτης...
-
24-03-2008, 15:41 #16
Originally posted by susperia
leone, οπως βλεπεις μια απ τα ιδια περναμε πολλοι εδω μεσα. περιττο να πω οτι κι εγω το ιδιο με σενα τραβαω. εχω περασει πολυ αγχωτικες καταστασεις στη ζωη μου κι εγω και εχω βγει νικητης, και τελικα καταφερε να με λυγισει ο ιδιος μου ο εαυτος, αυτη ειναι η ειρωνια που σκεφτομαστε ολοι σ αυτες τις περιπτωσεις. περα απ τις κρισεις που ειχα παθει τωρα μου εχει σφηνωθει η ιδεα οτι εχει κατι η καρδια μου κι εμενα οποτε ξερω απολυτα τι περνας (εχω κανει εξετασεις κι ολα καλα). εχω νιωσει απειρους πονους στην περιοχη της καρδιας, μαλιστα ενα βραδυ που πηγα να κοιμηθω ενιωσα τοσο οξυ πονο στην καρδια που ηταν λες και με μαχαιρωσαν κι αμεσως με επιασε ταχυκαρδια. εχω βαρεθει να πιανω σφυγμους να δω αν εχω αρρυθμιες κι αν ο αριθμος των σφιξεων ανα λεπτο ειναι κανονικος. παντως τωρα τελευταια που το εχω παρει πιο πολυ στην πλακα και λεω \'\'χεστηκα αν με πιασει κι εφραγμα, αν ειναι να πεθανω ας πεθανω\'\' εχουν φυγει κατα πολυ τα συμπτωματα, αν κι ακομα εχω. η αληθεια ειναι οτι θελω να κανω ακομα και ενα τεστ κοπωσεως κι ενα holter για να σιγουρευτω 100% οτι δεν εχω κατι αν και ειχα κανει τεστ κοπωσεως πριν ενα χρονο για ασχετο λογο απ τους τωρινους. κουραγιο φιλε το ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο εως απιστευτο να σκεφτεσαι οτι μπορει να συμβαινουν ολα αυτα σε σενα το θεμα ομως ειναι να ξαναβρουμε την εμπιστοσυνη στον εαυτο μας και να το ξεπερασουμε και να μην τ αφησουμε να μας ξανασυμβει. εγω πιστευω οτι αργα ή γρηγορα θα τα καταφερουμε ο καθενας με τον τροπο του.
Τα ιδια συμπτωματα,οι ιδιες αντιδρασεις και οι ιδιες φοβιες...ευχομαι περαστικα να ειναι καλε μου φιλε και για τους δυο μας.
- 24-03-2008, 15:47 #17
Originally posted by leone76
Ισως να ηρθε η ωρα να φροντισω και λιγο τον εαυτο μου και να σταματησω να δινω προτεραιοτητα σε ολους τους αλλους εκτος απο εμενα.Μάκια...
24-03-2008, 15:53 #18
Originally posted by Φοίβη
Ισως να ηρθε η ωρα να φροντισω και λιγο τον εαυτο μου και να σταματησω να δινω προτεραιοτητα σε ολους τους αλλους εκτος απο εμενα.
24-03-2008, 15:53 #19
Να ασχοληθείς με τον εαυτό σου αλλά κάνοντας ευχάριστα πράγματα.Γιατί αν είναι να δώσεις προτεραιότητα και να ασχολείσαι αρνητικά με τον εαυτό σου,δηλαδή να συνεχίσεις τις εξετάσεις και το να ψάχνεις τι έχεις τότε θα είναι χειρότερα.Γιατί εγώ αυτό έχω κάνει.Εχω αφήσει τα πάντα,υποχρεώσεις,άλλους ανθρώπους και ασχολούμαι όλη μέρα με μένα,τα συμπτώματά μου και τα προβλήματά μου με αποτέλεσμα να γίνομαι πολύ χειρότερα.Και προσπαθεί τώρα ο γιατρός μου να με κάνει να ξεφύγω από αυτό και να μπορέσω να κοιτάξω και γύρω μου,πέρα απο τον εαυτό μου.
Αν είχες οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα θα έλεγα ότι μπορεί να σου έκανε καλό να ξεκινούσες να δουλεύεις για να σε βοηθήσει να ξεχνιέσαι.Ακόμα και το άγχος για τη δουλειά είναι προτιμότερο και πιο δημιουργικό από το άγχος για τα συμπτώματα.Αλλά τώρα επειδή το επάγγελμά σου έχει να κάνει με αυτά που σε προβληματίζουν δεν ξέρω κατά πόσο θα σου κάνει καλό ή κακό.
24-03-2008, 15:58 #20
Originally posted by susperia
παντως τωρα τελευταια που το εχω παρει πιο πολυ στην πλακα και λεω \'\'χεστηκα αν με πιασει κι εφραγμα, αν ειναι να πεθανω ας πεθανω\'\' εχουν φυγει κατα πολυ τα συμπτωματα, αν κι ακομα εχω.
24-03-2008, 16:01 #21
Ισως να ηρθε η ωρα να φροντισω και λιγο τον εαυτο μου και να σταματησω να δινω προτεραιοτητα σε ολους τους αλλους εκτος απο εμενα.
και οταν λεω να ξεκουραστεις, πέρα απο οτιδήποτε αλλο εννοω κ να σε παρατηρησεις ....... μήπως τελικα πολλα απο οσα κανεις δεν σ ευχαριστουν? μήπως πιέζεσαι πολύ? μήπως αγχεσαι? σε στεναχωρει κατι ιδιαιτερα........?
δεν ειναι τυχαιο οτι εσκασες...κλαταρες...κατι θα υπάρχει που θα σ εφτασε ως εδω....
24-03-2008, 16:03 #22
SUSPERIA ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
24-03-2008, 16:06 #23
Dalia ακολουθεις καποια φαρμακευτικη αγωγη ή απλα κανεις ψυχοθεραπεια;
Σοφια εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλα γενικα ειμαι ανθρωπος που νοιαζεται για τους αλλους και στενοχωριεται γιαυτους...πιεση και αγχος ειχα πολυ τον τελευταιο καιρο και πριν γινει οτι εγινε με τον πατερα μου.
Αλλωστε με το επαγγελμα που διαλεξα στη χωρα που ζω δεν γινεται να μην εχεις αγχος...
24-03-2008, 16:06 #24
Ναι ομολογουμενως μπορω να πω οτι πλεον εχει τη προσοχη μου...βεβαια το εκανε με εναν δραματικο και ακομψο τροπο αλλα μαλλον μου ανταπεδωσε μαζεμενα και με τους τοκους ολα οσα του εκανα εγω τα προηγουμενα χρονια.Μάκια...
24-03-2008, 16:07 #25
Συμφωνω, αλλα υπάρχει κ ενα οριο.ενα σημειο οπου γνωριζει ο καθενας μονος του οτι ωπα,κατι δεν παει καλα....
24-03-2008, 16:09 #26
Dalia ακολουθεις καποια φαρμακευτικη αγωγη ή απλα κανεις ψυχοθεραπεια;
24-03-2008, 16:14 #27
Δοκιμαζεις να το ξεπερασεις χωρις φαρμακα μονο με τις δικες σου δυναμεις...οπως εκανα εγω στην αρχη.
Καλα κανεις αλλα αυτος ειναι ο πιο δυσκολος δρομος και ισως αμα βλεπεις οτι δεν μπορεις τελικα να τον διαβεις να σκεφτεις να χρησιμοποιησεις και καποια φαρμακα παραλλημα με την ψυχοθεραπεια.
Οσο τα συμπτωματα παραμενουν ειναι πολυ δυσκολο να ξεμπλοκαρεις το μυαλο σου οσο και αν προσπαθεις να \"εκλογικευσεις\" αυτο που ζεις...
24-03-2008, 16:15 #28
ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΤΑΛΙΑ; ΣΕ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΟΛΥ
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
24-03-2008, 16:19 #29
Originally posted by MANTHES
SUSPERIA ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.
24-03-2008, 16:26 #30
Originally posted by Dalia
κάποιες φορές,πάω να το παίξω πιο δυνατή από το πρόβλημά μου,και εκεί που νομίζω ότι τα κατάφερα να αντιμετωπίσω με ψυχραιμία κάποιο σύμπτωμα ή να αποβάλλω κάποια αρνητική σκέψη που πάει να έρθει,τότε έρχεται κάποιο άλλο σύμπτωμα πιο έντονο ή καινούριο ή μια πιο τρομακτική σκέψη και πάει περίπατο η προσπάθεια και η ψυχραιμία.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια