Πως πολεμάμε την κατάθλιψη? (Και όχι μόνο) - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 63
    Senior Member
    Φυσικά και δεν γίνεται τίποτα τυχαία.Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην είναι ένα συγκεκριμένο γεγονός αλλά μια σειρά από μικρά άσχημα γεγονότα που σιγά σιγά προκαλούν αυτή την κατάσταση.Οπως επίσης και το να νιώθεις ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλεις,ότι όλα σου πάνε στραβά.Κάπως έτσι έγινε σε μένα.

Ναι, αλλά όλα αυτά δεν είναι εμπόδια στο να ζήσει κανείς τη ζωή του όπως θέλει;
    Σε αυτό που επιμένω είναι ότι πρέπει να είμαστε σε μια διαρκή μάχη για μας. Και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, γιατί αυτό που περνάω, για μένα τουλάχιστον, είναι ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής μου...

Senior Member
    Dalia παίρνεις και αγωγή; Πόσο καιρό πάει αυτή η ιστορία με την κατάθλιψη;

Senior Member
    Οχι δεν παίρνω φάρμακα.Μόνο ψυχοθεραπεία κάνω.Εχω πολύ καιρό,κυρίως τα τελευταία 2-3 χρόνια είναι πολύ έντονο το πρόβλημα.
    Εσύ τι έχεις?

Senior Member
    Αυτό τον καιρό τίποτα ασήκωτο, προερχόμουν από ένα χωρισμό που με έριξε πολύ και κάποιες άλλες πρόσφατες συγκυρίες. Αλλά πίστεψέ με, έχω περάσει πολλά... Και αγωγές για μεγάλο χρονικό διάστημα και θάνατο αγαπημένου προσώπου και κατάθλιψη και πολύ άγχος με σωματικά συμπτώματα ανά περιόδους, αυτά είναι μερικά... Αλλά έχω τον τρόπο μου και παλεύω.

Senior Member
    Μπράβο σου που καταφέρνεις και τα ξεπερνάς.

Senior Member
    Σε ευχαριστώ... κι εσύ πρέπει να προσπαθήσεις. 2-3 χρόνια είναι αρκετά για να μένουν τα προβλήματά σου. Σου κάνει καλό η ψυχοθεραπεία;

Senior Member
    Το προσπαθώ.Αλλά πηγαίνω πότε μπρος πότε πίσω.Και όταν πηγαίνω πίσω λογικό είναι να απογοητεύομαι.
    Ναι με βοηθάει η ψυχοθεραπεία.Εχω κάνει βήματα σε σχέση με παλιότερα αλλά έχω πολύ δρόμο ακόμη.Είναι δύσκολες καταστάσεις που δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη.Αλλά το παλεύω.

Senior Member
    Προσπαθείς να ξεθάψεις πράγματα από το παρελθόν στη θεραπεία; Από προσωπική μου εμπειρία νομίζω ότι αυτός είναι ο λάθος δρόμος και δεν πρέπει να σκαλίζεις τα ευαίσθητα του παρελθόντος γιατί μετά τα επαναφέρεις συχνότερα στη μνήμη και σε παρακωλύουν. Το έχεις νιώσει αυτό;

Επίσης η ψυχοθεραπεία σε κάνει κατά κάποιο τρόπο σνομπ για να ανταπεξέρχεσαι στα προβλήματά σου αλλά αυτό σε κάνει να απομακρύνεις άτομα που ίσως είναι καλύτερα να έχεις στη ζωή σου. Το έχεις δει αυτό γενικά;

Senior Member
    Εχω κάνει παλιότερα τέτοιου είδους ψυχοθεραπεία που να αναλύουμε δηλαδή πράγματα από το παρελθόν μου.Δεν μπορώ να πω ότι με βοήθησε αυτό.
    Τώρα στην ψυχοθεραπεία που κάνω δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα με το παρελθόν αλλά κυρίως με το τώρα και πώς να αντιμετωπίζω τις δυσάρεστες καταστάσεις που αντιμετωπίζω καθημερινά.
    Για το δεύτερο που λες δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Senior Member
    Θεοφανία sorry που ξεφύγαμε από το θέμα.

Senior Member
    Ωραία, το ότι δεν ασχολείστε με το παρελθόν είναι καλό για αρχή. Και η θεραπεία που κάνετε ίσως μπορεί να βοηθήσει σε κάποιο βαθμό, καθώς είναι σαν ένας φιλικός διάλογος. Αργά μεν αλλά σταθερά. Δεν πρέπει σαφώς να σε κάνει όμως να νιώθεις περίεργη ή πολύ διαφορετική ή άρρωστη, αν και δε φαντάζομαι να γίνεται έτσι.

Για το δεύτερο, το είπα επειδή είπες ότι επέλεξες να ξεκόψεις με πολλά άτομα. Μήπως το έκανες γιατί η ψυχοθεραπεία σε έκανε να πιστεύεις ότι είσαι κάπως ανώτερη από αυτούς και ότι πρέπει να αποδεχτείς αυτό το γεγονός για να συνεχίσεις;

Senior Member
    Ναι Θεοφανία μου sorry, πάντα καταφέρνουμε δυστυχώς να ξεφύγουμε λίγο, αλλά νομίζω ότι αυτά τα πράγματα αξίζει να συζητηθούν έστω κι έτσι. Ούτως ή άλλως προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να αντιμετωπιστεί η κατάθλιψη σε ένα βαθμό.

Senior Member
    Οχι,καμία σχέση.Τι ανώτερη?Ισα ίσα,δεν ήθελα να πω τι έχω και με λυπηθούν γι\'αυτό ξέκοψα.Και δεν το μετάνιωσα.Δεν με επηρέασε η θεραπεία πάντως.Αλλωστε και ο γιατρός που πηγαίνω τώρα και οι προηγούμενοι που είχα επισκεφτεί μου είχαν πει ότι ήταν λάθος αυτό που απομονώθηκα από όλους.
    Εσύ έχεις κάνει ψυχοθεραπεία?

Senior Member
    Η Θεοφανία ήθελε να συζητήσουμε για θετικά πράγματα αλλά εμείς πάλι ξεφύγαμε και πιάσαμε τα αρνητικά.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast