Πως πολεμάμε την κατάθλιψη? (Και όχι μόνο) - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 63
    Senior Member
    Και μένα η γυμναστική με βοηθάει πολύ.
    Και η κουβέντα με πολύ δικά μου άτομα, πχ με τον άντρα μου. Και βιβλία, ταινιες κλπ, οτιδήποτε με ταξιδεύει....Δραπετεύω μέχρι να μου περάσει.

Παρατηρώ όμως στον εαυτό μου τρελά σκαμπανεβάσματα στη διάθεση άνευ λόγου και αιτίας.

Να σας ρωτήσω κάτι;
    Εγώ γιατί βαριέμαι απίστευτα τη γυμναστική;
    Αγόρασα διάδρομο, τον έχω στο σαλόνι. Έρχεται η καθαρίστρια, τον κλείνει, εγώ τον ξανανοίγω, αλλά έχει περάσει ένα χρόνος και έχω ανέβει το πο΄λύ πέντε φορές, χωρίς να μου προσφέρει καμία ευχαρίστηση...

Senior Member
    Originally posted by Flamenco
    Ψάχνεις για να ερωτευτείς πάλι
    φοβερή μέθοδος!

ειναι αυτο που λεμε \"στηριζομαι στα ποδια μου\"!

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Να σας ρωτήσω κάτι;
    Εγώ γιατί βαριέμαι απίστευτα τη γυμναστική;
    Αγόρασα διάδρομο, τον έχω στο σαλόνι. Έρχεται η καθαρίστρια, τον κλείνει, εγώ τον ξανανοίγω, αλλά έχει περάσει ένα χρόνος και έχω ανέβει το πο΄λύ πέντε φορές, χωρίς να μου προσφέρει καμία ευχαρίστηση...
    Το να κάνεις σκέτο διάδρομο είναι αρκετά βαρετό. Καλό είναι να το συνδιάσεις με άλλα πράγματα που σου αρέσουν πχ να βλέπεις κάτι στην τηλεόραση ή να ακούς τη μουσική σου και να γουστάρεις... Ή θέσε στον εαυτό σου ένα τρόπαιο για κάθε μέρα που τα καταφέρνεις και κάνεις διάδρομο... Πχ αν κάνω 15 λεπτά διάδρομο θα μου επιτρέψω να φάω το αγαπημένο μου φαγητό... Καταλαβαίνεις το σκεπτικό...

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    φοβερή μέθοδος!

Ναι την έχω και πατενταρισμένη... Μη μου κλέψετε την ιδέα έτσι;

Senior Member
    αλοιμονο....!!!!!

προσωπικα δεν τη βλεπω ως λυση αλλα ως μερος του προβληματος.

Member
    Μπα... αυτό είναι που φέρνει όλα τα προβλήματα τελικά.
    Υπάρχει μια σοφή παροιμία του λαού μας που λέει... \"μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα\"

Εγώ μετά απο πολλές ώρες σκέψης και αυτοψυχανάλυσης, επειδή έβλεπα ότι μόνο όταν είμαι ερωτευμένη είμαι καλά και όταν χωρίζω πέφτω στην κατάθλιψη και στους πανικούς πάλι (και μάλιστα χειρότερα κάθε φορά), αποφάσισα πρώτα να μάθω να ζώ μόνη μου και μετά να ξαναερωτευτώ.

Δηλ. τώρα κάνω προσπάθειες να ερωτευτώ εμένα και μετά βλέπουμε.....

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    φοβερή μέθοδος!

Ναι την έχω και πατενταρισμένη... Μη μου κλέψετε την ιδέα έτσι;
    Εκτός αν προσπαθείτε να ερωτευτείτε πάντα κάποιον σαν εμένα... Τότε είναι για το καλό της ανθρωπότητας και πάω πάσο... :P

Senior Member
    lol το θέμα είναι ότι πέφτετε στην κατάθλιψη όταν είστε ερωτευμένοι επειδή προσκολλάστε σε αυτό. Λέω να είσαι ερωτευμένος για να έχεις τη δύναμη να βελτιωθείς... Κι αν δε γίνει τελικά τίποτα απλά ξαναερωτεύεσαι και όλα καλά... Όλοι οι υγιείς έτσι συμπεριφέρονται αν τους παρατηρήσετε...

Συμφωνω με τη moreira
    Πάνω απ\' ολα ο εαυτός μας. Μην αναλωθούμε στα γνωστά, \"αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου δεν θα σ αγαπήσει κανείς\",γιατί έτσι είναι και πρέπει να το εμπεδώσουμε.
    Κανείς δεν θέλει ένα άτομο που ψάχνει να λύσει τα προβλήματα του με το να κρεμαστεί πάνω του.
    Flamenco, μέχρι και με Λαζόπουλο έκανα διάδρομο και ....βαρέθηκα!

Senior Member
    Flamenco, μέχρι και με Λαζόπουλο έκανα διάδρομο και ....βαρέθηκα!
    Να δοκιμάσεις κάτι άλλο τότε. Και ο Λαζόπουλος είναι αργά... κάνε γυμναστική καλύτερα νωρίς το απόγευμα ή πρωί που έχεις περισσότερη ενέργεια και διάθεση...

Πες πως τελείωσε...
    Θέλετε να μιλήσουμε για ποια πράγματα αγαπάμε πολύ τον εαυτό μας;
    Δε μπορεί, όλοι έχουμε την καλή πλευρά μας και σίγουρα είμαστε περήφανοι γι\' αυτήν.
    Εγώ πιστεύω ότι ένα απ\' τα πλεονεκτήματα μου, είναι πως πολύ δύσκολα θα βγάλω κακία απέναντι στους άλλους. Είμαι καλή φίλη, ακούω προβλήματα, θεωρώ πως είμαι έξυπνη και καλή στη δουλειά μου, μου αρέσει το χιούμορ μου, (νομίζω και στους άλλους) και δεν υπάρχει περίπτωση να θέλω κάτι ΠΟΛΥ και να μη το έχω...
    Περιμένω τα δικά σας

Senior Member
    Φίλους έχεις;
    Συνήθως εγώ αυτούς πρήζω περισσότερο, αν και τώρα που σας βρήκα δεν μου γλιτώνετε.
    Κάθε πότε τα παθαίνεις όλα αυτά;
    Ελάχιστους φίλους έχω.
    Το να μην είμαι καλά είναι μία μόνιμη κατάσταση αλλά κάποιες στιγμές γίνεται πολύ έντονο.Αλλες φορές με πιάνει αυτή η έντονη στεναχώρια και νιώθω ότι πνίγομαι,άλλες φορές με πιάνουν τα ψυχοσωματικά μου και αγχώνομαι.
    Εσύ έχεις κατάθλιψη μόνο ε?

Senior Member
    Dalia φαίνεσαι πολύ χαμηλών τόνων και με καλό χαρακτήρα. Μήπως είσαι πολύ ντροπαλή γενικά; Αυτό είναι που σε δυσκολεύει με την κοινωνικότητα;

Ωραία, πάλι αλλάξαμε θέμα...
    Λοιπόν αγαπημένη μου Dalia...
    Εγώ πιστεύω ότι έχω πάθει κατάθλιψη από τότε που έχασα τη μαμά μου.
    έκτοτε έχω πάθει διάφορα, (άσθμα, δερματικά κλπ), αλλά υπάρχουν στιγμές που τα βλέπω όλα μαύρα. Νομίζω ότι τίποτα δεν έχει αξία, γιατί ζόύμε, δεν μπορώ να χαμογελάσω με τίποτα, βαριέμαι τον εαυτό μου και τους άλλους και κλείνομαι σπίτι με τον εαυτό μου.
    Αυτά τα αντιμετωπίζω με ότι σας είπα παραπάνω

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast