Results 1 to 15 of 112
Thread: Τι να κανω; θελω βοήθεια!
-
17-04-2017, 21:54 #1
Τι να κανω; θελω βοήθεια!
Καλησπέρα, το μεσημέρι όπως περνούσα από τον μπαμπα μου ειδα ότι είχε στο κινητο του ανοιχτή μια εφαρμογή διαδικτυακών σχέσεων όπως το tinder και άλλες πολλές και όταν με είδε ότι ήμουν από πίσω του τρόμαξε και αμέσως έκλεισε το κινητο του και καλά για να μην καταλάβω αλλά τον ειδα ότι έψαχνε κοπέλες...ο μπαμπάς μου είναι παντρεμένος με την μαμά μου εδώ και 19 χρόνια νομιζω και δεν είναι μεγάλοι και εγω είμαι 16. Αργότερα ήταν πάνω και είχε αφήσει το κινητο του κάτω και εγω το άνοιξα (λαθος μου, το ξερω, αλλα είχα τρομάξει πολύ) και ειδα τι έλεγε σε ολες αυτες τις κοπελες... ήταν πολύ περίεργο! Ένιωσα πως ήθελα να κλάψω εκείνη την στιγμη! Ειχε στείλει "γεια σου μωρό" σε αρκετές και με άλλες είχε πιασει κανονική συζήτηση και τους την έπεφτε! Ο μπαμπάς μου πάντα ήταν πρότυπο για εμένα σαν αντρας, αλλά πλέον δεν ξερω πως να αντιδράσω μετα από αυτό! Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έκανε κάτι τέτοιο... πως να αντιδράσω; τι να κανω; σε ποιον να μιλησω; στην μαμά; στον μπαμπα; ή στον αδερφό μου ο οποίος είναι 31;
- 17-04-2017, 22:01 #2
Καλησπέρα! Καταρχήν ήταν λάθος σου να κοιτάξεις το κινητό του πατέρα σου, το ξέρεις αυτό. Καταλαβαίνω πως είχες ταραχτεί επειδή είχες δει πριν τις ανοιχτές καρτέλες που είπες, αλλά ήταν λάθος κίνηση. Οι γονείς σου είναι ενήλικοι και η μεταξύ τους σχέση ή η σχέση τους με άλλους, δεν αφορά εσάς τα παιδιά και ούτε επηρεάζει την δική σας σχέση μαζί τους.
Αφού έγινε όμως και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, νομίζω πως τώρα πρέπει να το συζητήσεις μαζί του. Εξήγησε του τι είδες και πως σε έκανε αυτό να νιώσεις.
Αυτό που είδες πάντως δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, δεν σημαίνει πως απατά την μητέρα σου, και σίγουρα δεν τον κάνει κακό πατέρα. Μπορεί απλά να περνάει την ώρα του έτσι, πολλοί το κάνουν.
17-04-2017, 22:52 #3
Και τι θα της πει ρε ελισαβετ αμα το συζητησει μαζι του...; Δε σημαινε τιποτα απλα κουβεντα για να περναει η ωρα ητανε θα πει και μη το κανεις θεμα και μη το λες πουθενα...η κατι τετοιο... Ειλικρινα δε ξερω τι να σου πω αναστασια...αμα ειναι να μιλησεις σε καποιον μαλλον ισως οντως ειναι καλυτερη ιδεα να μιλησεις σε αυτον για αρχη...οχι οτι θα σου πει κατι που εχει σημασια για εσενα, αλλα πιο πολυ εχει σημασια για εκεινον...θελω πολυ να δουμε πως θα το εξηγησει στην κορη του...τι θα νιωσει, τι θα σκεφτει, αν ταρακουνηθει, αν θα σου μιλησει ειλικρινα η αν θα αρχισει τις μπουρδες. Παντως καλυτερα να φας τον νταμπλα νωρις απο τον πατερα σου παρα αργοτερα απο προσωπικη εμπειρια με καναν ασχετο. Μια χαρα. Μεγαλωνεις δε πειραζει, ετσι ειναι η ζωη. Προσπαθησε να κανεις μαζι του μια ψυχραιμη ειλικρινη κουβεντα...
17-04-2017, 23:16 #4
Natalia δεν βλέπω άλλη εναλλακτική αυτή τη στιγμή από το να του μιλήσει.
Η κοπέλα είναι 16 χρονών λέει, δεν είναι μικρή αλλά δεν έχει καμιά δουλειά να μπλέκει στα προσωπικά των γονιών της. Από την στιγμή που έγινε και τα είδε όμως, τι άλλο μπορεί να γίνει τώρα εκτός από το να μιλήσει για αυτό ευθέως σε αυτόν που τον αφορά;
Αν της πει οτι δεν έγινε και τίποτα κι ότι απλά περνούσε την ώρα του, καλώς να της πει, ίσως έτσι πρέπει, ίσως είναι και αλήθεια δεν το αποκλείω.
Αυτό που επεύχομαι είναι να της πει δεν είναι τίποτα, μην το πεις σε κανέναν. Ελπίζω ο πατέρας της κοπέλας να έχει την ωριμότητα να το αντιμετωπίσει όπως πρέπει και να το λύσει ή όχι το ζευγάρι μεταξύ τους χωρίς τα παιδιά στην μέση.
17-04-2017, 23:19 #5
Καλησπέρα!
Αντιλαμβάνομαι πως ένιωσες... Δεν ξέρω αν θέλεις πραγματικά κι αν μπορείς να συζητήσεις κάτι τέτοιο με τον πατέρα σου. Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να ακούσεις διάφορες ίσως δικαιολογίες... που προφανώς δεν θα είναι πολύ ευχάριστες.
Πέρα από αυτό η οικογενειακή σας ζωή πως είναι; Είσαι ευχαριστημένη από τους γονείς σου... επικοινωνείτε μεταξύ σας;
Πριν κάνεις οτιδήποτε σκέψου ότι κι ο πατέρας είναι άνδρας και εν γένει άνθρωπος. Αυτή του η συμπεριφορά δεν σημαίνει ότι δεν σας αγαπάει, απλώς όλοι έχουν αδυναμίες και ο χρόνος φθείρει τα πάντα... ακόμα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν θέλω να τον δικαιολογήσω, απλώς είναι καλό για σένα να σκεφτείς συνολικά την κατάσταση.
17-04-2017, 23:33 #6
Τούρμπο εγινα βραδιατικα. Πραγματικα. Ειναι πολλα που θα μπορουσα να πω πανω στο θεμα αλλα οπως ειπες ειναι 16 χρονων η κοπελα. Δε ξερω αν θα βοηθουσαν η αν θα τη μπερδευαν περισσοτερο.
Στο να μην ανακατευτει στα προσωπικα των γονιων της ελισαβετ εχεις δικιο...αλλα τωρα ειτε πει ειτε δε πει η βλακεια εγινε, εδωσε στη κορη του παραδειγμα, δεν εχει πισω. Ευχομαι κι εγω να βρει τον τροπο να το διαχειριστει σωστα που εχει λερωμενη τη φωλια του (ασχετα απο το τι εγινε η δεν εγινε ποτε την εχει, μη τρελαθουμε). Κανε μου τη χαρη αναστασια, οταν μιλησεις μαζι του πες μας τι σου ειπε.
Κατα τα αλλα ναι προφανως το οτι ειναι...προτυπο αντρα οπως ειπωθηκε πολυ ευστοχα αθελα της, δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλος πατερας. Καλο ειναι να τα ξεχωρισεις αυτα μεσα σου αναστασια μου.
17-04-2017, 23:44 #7
17-04-2017, 23:45 #8
17-04-2017, 23:46 #9
Είμαστε όλοι παρά πολύ καλά, επικοινωνούμε για τα πάντα, μιλαμε για τα πάντα όλοι μαζι είμαστε πολύ δεμένοι όλοι! Σε ευχαριστώ παρά πολύ για την βοήθεια αλλά δεν νομιζω πως είμαι έτοιμη ψυχολογικά ακομα να του μιλησω για το θέμα... θα το αφήσω λιγο να ξεχαστεί και άμα με ενοχλήσει θα του το συζητήσω!
18-04-2017, 00:10 #10
:) Καταλαβαίνω...κι εγώ θύμωσα :)
Μην αποκλείουμε πάντως ο άνθρωπος να μπορεί όντως να το χειριστεί όπως πρέπει.
Αναστασία μου, καταλαβαίνω οτι θες τον χρόνο σου να το επεξεργαστείς, αλλά είναι κάτι που σε σόκαρε, μην το αφήσεις πολύ μέσα σου εντελώς μόνη σου και το κάνεις μεγαλύτερο από οτι είναι. Πάρε τον χρόνο σου, όμως αν δεις οτι μεγαλώνει αντί να μικραίνει, σε παρακαλώ μίλα του. Αν όπως λες είστε δεμένοι και συζητάτε τα πάντα κτλ... δώστου την ευκαιρία να τον ακούσεις πριν τον καταδικάσεις.
18-04-2017, 02:00 #11Nefeli28GuestΕγω παλι, οσο σας διαβαζω και παρακολουθω την ψυχραιμια σας, φουντωνω. Γιατι μπαινω στη θεση της κοπελας (καποτε ειχα δει κι εγω κατι στο κινητο του μπαμπά) και δεν ειμαι καθολου σιγουρη οτι αν του εκανε κουβεντα, εκεινος θα είχε τη διαθεση να κουβεντιασει το θεμα μαζι της. Να της πει τι δηλαδή; Οτι να μωρε, ξέρεις τωρα, κατι κοριτσια χαζευα, ψιλοκουβεντουλα με κατι κοπελιτσες σαν εσενα, δεν ειναι τιποτα, ξερεις τωρα εμεις οι αντρες....και ξερεις καλυτερα να μην το μάθει η μαμα αυτο γιατί θα τη στενοχωρησουμε διχως λιγο κλπ.
Μαλακιες δηλαδη. Ποιος μπαμπας ρε παιδια θα παραδεχτει την όποια κουτσουκελα του, διαδικτυακή ή πραγματική; και ειδικα στην κορη του; Ειμαστε σοβαροι; Οσο καλη σχεση και να υπαρχει, οσο επικοινωνιακη κι αν ειναι η οικογένεια, αυτα ειναι προσωπικά πραγματα τα οποία δεν συζητιουνται στο τραπεζι την Κυριακη. Ουτε καποια αλλη μερα, και σιγουρα οχι με τα παιδιά. Σαφως και ειναι ενηλικας και εχει προσωπικα δεδομενα, αλλα τη στιγμή που τα ειδε το παιδί, θα πρεπει να ειναι προετοιμασμένος γι'αυτο. Ποιος μπαμπάς ομως που κανει τις μαλακιουλες του ειναι προετοιμασμένος για κατι τετοιο; Κανείς.
Άποψη μου Αναστασια να κανεις μια κουβεντα με δικο σου κοντινο προσωπο, πχ τον αδερφο σου, αν νομιζεις οτι θα σε ακουσει και δεν θα υποστηρίξει κι αυτός το αντρικο φυλο. Οπως και να'χει, εαν σε βασανιζει, πρεπει να το εξωτερικευσεις και να μην το αφησεις μεσα σου.
18-04-2017, 05:55 #12
Τι να κανω; θελω βοήθεια!
για να πει κι ένας μεγάλος τη γνώμη του σε αυτό το δεκαεξάχρονο κορίτσι που ανησυχεί. γνωρίζω ότι είναι ανήλικο, γι αυτό θα είμαι όσο πιο ευγενής και τρυφερή γίνεται: λοιπόν, Αναστασία, θα σου γράψω μερικά γενικά και μετά θα πάμε στον πατερούλη σου. Οι μεσήλικες άντρες (και όχι μόνον αυτοί, αυτοί όμως περισσότερο) έχουν αγωνίες (όπως και εμείς οι γυναίκες) που μεγαλώνουν και όπου νάναι θα στερηθούν το σεξ. έτσι παθαίνουν το "σύνδρομο της τελευταίας ευκαιρίας" που το λέω εγώ. μπορεί στο σπίτι τους να έχουν σεξ (προσέχεις τη λέξη; σεξ) ή και να μην έχουν. οι άνθρωποι που δεν θέλουν όμως να απατήσουν τη γυναίκα τους και οι άνθρωποι που φοβούνται να κάνουν σεξ έξω από το σπίτι τους, προσφεύγουν συχνά στο διαδίκτυο. για τους άνδρες το διαδικτυακό σεξ ή το τηλεφωνικό σεξ δεν ισοδυναμεί με απιστία προς τη σύζυγό τους, γιατί δεν υπάρχει σωματική επαφή (εμείς πάλι οι γυναίκες νομίζουμε ότι μας απατούν έτσι, αλλά μετά από ώριμη σκέψη πολλών ετών νομίζω ότι κακώς το νομίζουμε). παίρνουν λοιπόν διαδικτυακά την ένεση ζωής και αυτοπεποίθησης που έχουν ανάγκη, χωρίς να επηρεαστεί καθόλου το οικοδόμημα που έχουν χτίσει με τη γυναίκα τους. ας τους αναγνωρίσουμε λοιπόν το δικαίωμα και την ανάγκη να φαντασιωθούν ακούγοντας μια γυναικεία φωνή. κανονικά μια πού και πού χρήση του διαδικτύου όταν η ψυχή τους φιυσκώνει, δεν είναι ούτε κακό ούτε κατακριτέο. πρόβλημα γίνεται αν κάποιος επιδιώξει δια ζώσης συνευρέσεις. εμείς που λέμε ότι θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με τους ανθρώπους, δεν θα προσγράψουμε τον καλό μας πατερούλη στη δεύτερη αυτή περίπτωση. ναι, έχει αγωνία ηλικίας, του το αναγνωρίζουμε. ναι, αγαπάει τη μαμά μας κι εμάς και του το αναγνωρίζουμε. αν κάποτε του μιλήσεις του μπαμπά σου Αναστασία, ας είναι μόνον για να του πεις ότι ένιωσες άβολα και όχι για να τον κατακρίνεις ή να του ζητήσεις εξηγήσεις. το ότι τον είδες είναι κιόλας γι αυτόν τιμωρία, σε ντρέπεται. αυτό που έθιξαν πιο πάνω τα παιδιά, ότι δεν είναι δουλειά σου οι σχέσεις των γονιών σου, ναι δεν είναι δουλειά σου. αισθάνομαι όμως ότι τίποτε δεν τρέχει σήμερα που δεν έτρεχε και χθες. όπως λοιπόν ένιωθες για κείνον χθες, να νιώθεις και σήμερα. σε παρακαλώ να ησυχάσεις. έγινε, καλό ήταν να μην γίνει, αλλά έγινε. αυτά από τη μαμά και παρολίγον γιαγιά Τόνυα. φιλιά Αναστασία :-)
η αιτία του φόβου είναι η άγνοια
23-08-2017, 00:59 #13
Δακτυλικό αποτύπωμα στο κινητό και scrolling με την πλάτη στο τοίχο. Ούτε στο σπίτι μας δε μπορούμε να ησυχάσουμε.
Στάλθηκε από το SM-J500FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
28-01-2018, 06:16 #14
Αναστασια μου! σου γραφω με τετοιο τροπο λογο του οτι θα μπορουσες να εισουν και κορη μου! θα σου πω μια μικρη συμβουλη,για να μπορεσεις να βγαλεις ολο αυτο το αγχος που δυστυχως ηρθε στη ψυχουλασου! σε καταλαβαινω φοβασαι μην σπασει ολο αυτο το ομορφο κλιμα στην τοσο λατρευτη οικογενεια σου οπου ειναι το "σπιτι" σου, η "φολια"σου
Απο οσα καταλαβα ο πατερουλης σου ειναι πολυ αξιος σαν πατερας! οικονομικα!, στοργηκα! και οτι σας το εχει! Δες γυρο σου τι γινετε σε αλλα σπιτια!! Μην το ξεχνας πωτες αυτο!!!
Σαν ανθρωπος κι αυτος εχει - και λογικο να εχει - καποιες στιγμες στη ζΩη του οπου να θελει να ξεφυγει απο την ρουτινα! να θελει να νιωσει ξανα κυνηγος! ειναι ο ρολος του! Ασε που δεν ξερεις το τι προβληματα μπορει να του εχει φερει η μαμασου! κι να ξεφευγει ο κακομοιρος ετσι!! Ειναι κατις συνηθης κι απολυτα φυσιολογικο και υγειες!! ειναι ΑΝΔΡΑΣ ! το αναποδο θα ηταν προβλημα, αν εβλεπες την μαμα σου να κανει κατις τετοιο τωτες θα επρεπε να πικραθεις αλλα κι να το πεις στο μπαμπα σου!!
Αναστασια , κοριτσακι μου βγαλτω απο το μυαλουδακι σου!! να εισαι υπερηφανη για τον πατερα σου! να μην πεις τπτα σε κανενα ! ειναι ο μπαμπακας σου σε λατρευει! εχει θυσιασει την ζωη του για εσενα! μην του κανεις κατι κακο!! δειχνεις πολυ εξυπνο κοριτσακι ! προσεχε πως θα αντιδρασεις σε κατις τετοιο! .
καλη χρονια!!
28-01-2018, 11:27 #15