Την απαταει την μαμά μου; εγω τι να κανω; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 78
    Anastasia μου ,διαβάζω αυτά που γράφεις και παω πίσω πριν μερικούς μήνες...τότε που οι κόρες μου 16 και 19 χρονων αντίστοιχα έβλεπαν για 3 εβδομάδες τον μπαμπά τους να στέλνει μηνύματα και να μιλάει χωρίς φυσικά να ακουν με μια ''κυρία" . Κάποια στιγμή μου το είπαν ,κοντέψαμε να χωρίσουμε τα κορίτσια μου πληγώθηκαν πολύ. Εγώ ακομα δεν το ξεπέρασα αν και δεν χωρίσαμε . Θα σε συμβούλευα απλά να μιλήσεις στον αδελφό σου ,κι εμένα ο άντρας μου ήταν στην ηλικία του μπαμπά σου όταν παντρευτήκαμε . Του έδωσα "απαλλακτικό " μόνο για αυτό το λόγο ,αλλά στην δική μου περίπτωση απλά πρόλαβα πριν με απατήσει ,ήταν ακόμα στις συνομιλίες. Ο μπαμπάς σου ίσως προσπαθεί να βγει από την ρουτίνα,για αυτό σου λεω μίλησε με τον αδελφό σου ή και με την μαμά σου αν είναι δυνατόν. Σώσε κάτι αν νομίζεις ότι μπορεις....σου εύχομαι όλα να πάνε καλά!

Senior Member
    Για δεν παντρεύτηκε ο θεός που είχε τόση γνώση μάλλον το ήξερε κι αυτός πωσ θα το μετανιώσει
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΒΙΒΙΑΝ View Post
    Anastasia μου ,διαβάζω αυτά που γράφεις και παω πίσω πριν μερικούς μήνες...τότε που οι κόρες μου 16 και 19 χρονων αντίστοιχα έβλεπαν για 3 εβδομάδες τον μπαμπά τους να στέλνει μηνύματα και να μιλάει χωρίς φυσικά να ακουν με μια ''κυρία" . Κάποια στιγμή μου το είπαν ,κοντέψαμε να χωρίσουμε τα κορίτσια μου πληγώθηκαν πολύ. Εγώ ακομα δεν το ξεπέρασα αν και δεν χωρίσαμε . Θα σε συμβούλευα απλά να μιλήσεις στον αδελφό σου ,κι εμένα ο άντρας μου ήταν στην ηλικία του μπαμπά σου όταν παντρευτήκαμε . Του έδωσα "απαλλακτικό " μόνο για αυτό το λόγο ,αλλά στην δική μου περίπτωση απλά πρόλαβα πριν με απατήσει ,ήταν ακόμα στις συνομιλίες. Ο μπαμπάς σου ίσως προσπαθεί να βγει από την ρουτίνα,για αυτό σου λεω μίλησε με τον αδελφό σου ή και με την μαμά σου αν είναι δυνατόν. Σώσε κάτι αν νομίζεις ότι μπορεις....σου εύχομαι όλα να πάνε καλά!
    Συγγνώμη αλλά δεν συμφωνώ καθόλου. Η κοπέλα και όλα τα παιδιά του κόσμου δεν έχουν καμιά δουλειά να σώσουν ΤΙΠΟΤΑ ! Δεν είναι δική της ευθύνη ο γάμος των γονιών της, δεν την φτάνει την κοπέλα το σοκ που υπέστη θα της φορτώσουμε και αυτό το βάρος;;; Να μιλήσει στην μαμά της γιατί; Ο ρόλος της ως παιδί είναι να κάνει τον ρουφιάνο;
    Με συγχωρείς για το ύφος μου αλλά μιλάμε σε ένα 16χρονο παιδί και νομίζω πως ολοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να μιλήσει σε κάποιον η κοπέλα είναι για να ξαλαφρώσει, για να νιώσει εκείνη καλύτερα, για να μην διαλύσει εντελώς το πρότυπο του πατέρα που έχει στον νου της, για να ηρεμήσει. Όχι, δεν είναι δική της δουλειά και ευθύνη να σωσει τον γάμο κανενός. Γιαυτό νομίζω πως το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να μιλήσει με τον ίδιο τον πατέρα της για να του πει πως νιώθει κι αν δεν μπορεί με εκείνον, έστω με τον αδερφό της.

Και τι πιστεύετε elisabet ότι αυτό που προέχει για το κορίτσι είναι να ξαλαφρώσει? Μιλάω εκ πείρας το έζησα και εκτίμησα πάρα πολύ που τα κορίτσια μου με ενημέρωσαν και με υπερασπίστηκαν.νομίζετε ότι θα ένιωθα καλύτερα αν μου το έκρυβαν? και ότι εκαναν τις ρουφιάνες? σας πληροφορώ για μένα φέρθηκαν πολύ ώριμα για την ηλικία τους ...3 εβδομάδες υπέφεραν και δεν το έλεγαν πουθενά. Περάσαμε όλοι πολύ δύσκολα αλλά έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει ,απλά το κορίτσι όπως τα δικά μου παιδιά είχαν την ατυχία να μάθουν πρώτες τα τσιλιμπουρδίσματα του πατέρα. Και αρκεί αυτό από μόνο του να είναι ΜΕΓΑΛΟ βάρος για την ψυχούλα τους.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΒΙΒΙΑΝ View Post
    Και τι πιστεύετε elisabet ότι αυτό που προέχει για το κορίτσι είναι να ξαλαφρώσει? Μιλάω εκ πείρας το έζησα και εκτίμησα πάρα πολύ που τα κορίτσια μου με ενημέρωσαν και με υπερασπίστηκαν.νομίζετε ότι θα ένιωθα καλύτερα αν μου το έκρυβαν? και ότι εκαναν τις ρουφιάνες? σας πληροφορώ για μένα φέρθηκαν πολύ ώριμα για την ηλικία τους ...3 εβδομάδες υπέφεραν και δεν το έλεγαν πουθενά. Περάσαμε όλοι πολύ δύσκολα αλλά έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει ,απλά το κορίτσι όπως τα δικά μου παιδιά είχαν την ατυχία να μάθουν πρώτες τα τσιλιμπουρδίσματα του πατέρα. Και αρκεί αυτό από μόνο του να είναι ΜΕΓΑΛΟ βάρος για την ψυχούλα τους.....
    ΚΑι επειδή είναι μεγάλο βάρος από μόνο του είπατε να τις φορτώσετε και με το επιπλέον βάρος να "υπερασπιστούν" κάποιον από τους δύο και να σώσουν τον γάμο!!!
    Πραγματικά βρίσκω εντελώς λάθος το σκεπτικό και με θυμώνει κιόλας.
    Δεν λέω να κρύψει τίποτα. Λέω να μιλήσει με τον πατέρα και αν αυτός είναι αρκετά ώριμος για να καταλάβει τι παίζει, ΟΦΕΙΛΕΙ εκείνος να μιλήσει με την μητέρα και να λύσει το θέμα μεταξύ τους το ζευγάρι.
    ΔΕΝ είναι δουλειά των παιδιών να πάρουν το μέρος κανενός. ΔΕΝ είναι δουλειά τους να σώσουν τον γάμο των γονιών τους. ΔΕΝ είναι δουλειά τους να ανακατεύονται με τα τσιλιμπουρδίσματα τους.
    Αν εσύ αποφάσιζες να χωρίσεις και δεν μπορούσες να συγχωρήσεις την συμπεριφορά του άντρα σου, έχεις ιδέα πως θα ένιωθαν οι κόρες σου;; Μπορείς να διανοηθείς οτι θα είχαν φορτωθεί ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ την διάλυση του γάμου σας;;

Senior Member
    Συμφωνω με την ελισαβετ...δεν ειναι δουλεια της να σωσει τιποτα, το μονο που οφειλει στον εαυτο της και μονο ειναι να μιλησει ειτε στον πατερα ειτε στον αδερφο για να ξαλαφρωσει και να μην της καταστραφουν τελειως η να μην αλλοιωθουν τελοσπαντων τα πατρικα και κατ'επεκταση αντρικα προτυπα. Δεν ειναι δουλεια της το να παρει θεση στη σχεση των γονιων της...

Senior Member
    Αν είναι δυνατόν να τα λέμε αυτά... πραγματικά γίνομαι έξαλλη.
    Δηλαδή ένα παιδί φορτώνεται από ΛΑΘΟΣ μια ευθύνη που δεν του αναλογεί κι αντί να κοιτάξουμε να του πούμε ήρεμα και όμορφα, οτι δεν είναι δική του ευθύνη αυτή, δεν οφείλει τίποτα σε κανέναν, μόνο να ξαλαφρώσει χρειάζεται, να της λέμε κιόλας να κάνει οτι μπορεί για να σώσει τον γάμο!!!
    Συγγνώμη κιόλας αλλά αν ένας γάμος χρειάζεται ένα παιδί για να τον σώσει...κλάφτα!

Senior Member
    Αναστασία οπωσ καταλαβεσ αλλά λένε οι παντρεμένοι αλλά οι ελεύθεροι καλά θα κανεισ να το ξεχάσεις
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Ηρεμηστε Elisabet μη παθετε κ τιποτα εγω απλα θελησα να βοηθησω το κοριτσι λεγοντας μου την ιστορια μου....ευχομαι μονο να μη τα κουκουλωσει ο μπαμπας και συνεχισει να ζει το παιδι σε μια σαπια οικογένεια. Οταν ο αντρας μου ειπε στα κοριτσια μου γιατι δεν το ειπατε σε εμενα ; του απαντησαν γιατι για να συνεχισεις να κοροιδευεις την μαμα; κ σταματαω εδω κ παρακαλω μην μου απανησετε ας αφησουμε το κοριτσακι να κανει το σωστο απο μονη της!!!

Κ ποιος σας ειπε εσας οτι φορτωσα εγω ευθυνη στα παιδια να σωσουν το γαμο μου; αν δεν καταλαβαινετε τι διαβαζετε να μην απαντατε.....τα παιδια ειδαν τι γινοταν εγω ειχα αγνοια κ μου το ειπαν. Δεν τους ζητησα ποτε να υπερασπιστουν καποιον αγανακτησαν να βλεπουν την μανα τους να προσφερει τα παντα κ να τρωει κ κερατο. Θεωρησαν σωστο να μου το πουνε ειμαι πολυ περηφανη για τα παιδια μου φερθηκαν γεναια. Πεσατε επανω μου να με φατε...εγω της προτεινα σαν πρωτη λυση να μιλησει με τον αδελφο της .Αυτα αντε καλο σας βραδυ !!!

Nefeli28
    Guest
    Δεν νομιζω οτι υπαρχουν παντρεμενοι, χωρισμένοι και ελευθεροι που εκφερουν άποψη. Θεωρω πως η αποψη προκυπτει ή θα έπρεπε να προκυπτει καθαρα απο την ιδιοσυγκρασία και το χαρακτηρα του καθενος.
    Αναστασία μου, θα ακούσεις και θα διαβασεις πολλα εδω μεσα, αλλα στην ουσια μονο εσυ ξερεις μέσα σου τι ειναι καλυτερο να κανεις.
    Δωσε λιγο χρονο στον εαυτο σου, σκέψου ηρεμα και στο τέλος εμπιστευσου αυτο που σου λεει το μεσα σου να κάνεις.
    Μονο εσυ εχεις την απαντηση. Ειναι μεσα σου. Μην την αμφισβητείς για κανεναν.

Senior Member
    Θα μπορούσα να γράψω πολλά για το θέμα ΒΙΒΙΑΝ, δεν θα το κάνω γιατί σέβομαι το θέμα της κοπέλας.

Θα επαναλάβω όμως προς την Αναστασία, οτι δεν είναι δική σου δουλειά γλυκιά μου να πάρεις το μέρος κανενός, ούτε να προσπαθήσεις να σώσεις τίποτα. Χρειάζεσαι τον πατέρα σου ως πρότυπο όσο χρειάζεσαι και την μητέρα σου. Δεν είναι γενναιότητα να πάρεις το μέρος κάποιου, είναι ευθύνη που δεν σου ανήκει και δεν θα πρέπει κανείς να σε ενθαρρύνει να την αναλάβεις. Οι ενήλικοι ας αναλάβουν μόνοι τους την ευθύνη του εαυτού τους. Για το τι θα γίνει με τον γάμο των γονιών σου, εσύ δεν έχεις καμιά ευθύνη και δεν φταις ότι κι αν αποφασίσεις να κάνεις.
    Είδες κάτι που δεν έπρεπε να δεις, μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, μπορεί να υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζεις - και δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις- για την σχέση των γονιών σου. Προσπάθησε να ηρεμήσεις, να δεις το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις και αν νιώσεις πως η δική σου σχέση με τον πατέρα σου κλονίζεται, τότε μίλα στον ίδιο όπως λες οτι κάνατε πάντα για όλα τα θέματα. Μην στερήσεις από τον εαυτό σου κανέναν από τους δυο γονείς σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anastasia123 View Post
    Άμα δεν μπορείς να μπεις στην θέση μου και να καταλάβεις μεγάλος άνθρωπος πως ένιωσε ένα 16χρονο τότε μην συνεχίσεις να με κατηγορείς για κάτι που ήρθα να ζητήσω βοήθεια γιατί ακομα μετα από 1 μέρα είμαι ακομα χάλια και όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα γιατί έκλαιγα! Ελπίζω να είσαι ώριμος και να μπορείς να με καταλάβεις και όχι να με καταδικάσεις κατευθείαν! Αυτά από το 16χρονο! Καλή σου ημερα!)
    Αγαπητη , δεν ηθελα να σε πικρανω ,αλλα εκει που εισαι ημουνα ( στα 16 ) ............δεν εισαι εις θεση να κρινεις ομως εναν πατερα , που εχει δουλεψει, εχει κανει πολλα χρονια οικογενεια , δεν μπορεις να καταλαβεις πως αισθανεται αυτος ο ανθρωπος , ουτε κι εγω μπορω καλα καλα , ας ειμαι 55 , δεν εχω παντρευτει ποτε , για να ξερω πως ειναι ....... δεν επικροτω τα ξενοκοιταγματα , αλλα απαξ και ο μπαμπας σου ειναι ενταξει απεναντι σας , δεν θα τοπαιρνα τοσο βαρια , μαλλον εισαι πολυ ευαισθητη , δειξε λιγη κατανοηση , αφου δεν εχεις φτασει σε τετοιες ηλικιες , και μην εχεις προτυπο κανεναν , εσυ εισαι εσυ , μια ξεχωριστη προσωπικοτητα ............................ κι οπως γραψα , κ ο δικος μου ειχε μια αθωα περιπετειουλα, οταν ημουν 23-24 , αλλα ποσως μενοιαξε , αφου ηταν ενταξει απεναντι στην οικογενεια του ? και τι να τα κανω τα προτυπα ? εχω σε μεγαλη εκτιμηση τον εαυτο μου .................μην ξεχνας οτι το 70% εχει απατησει τουλαχιστον απαξ τον -την συζυγο .........καλως ηρθες στον πραματικο κοσμο , δεν ειναι τελειος, αλλα αυτος ειναι ..................το επαναλαμβανω , δεν μπορεις να μπεις στην θεση του .....εισαι πολυ μικρη ακομα για να τον καταλαβεις .... και δεν εκανε κατι τρομερο ο μπαμπας σου , ουτε που θα μαθεις τι εκανε ,αλλα θελω να τονισω οτι υπαρχουν γονεις που κανουν πολυ πολυ χειροτερα σφαλματα στην ανατροφη των παιδιων τους , ουδεις τελειος .......δεν χρειαζεται να θυμωνεις ......εχουν δει πολλα τα ματακια μου ........τα δικα σου , οχι ........

Senior Member
    Αναστασία; το θέμα "Τί να κάνω, θέλω βοήθεια" είναι το ίδιο με αυτό. Άνοιξες δύο θέματα ίδια, αλλά εκείνο δεν το παρακολουθείς. Σου απάντησα εκεί
    η αιτία του φόβου είναι η άγνοια

Δηλαδή βρε παιδιά, για να καταλάβω, αν η Αναστασία έπιανε την μητέρα της να ψάχνει άντρες σε φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης και να στέλνει :"γειά σου μωρό μου, τί κάνεις", κλπ. το ίδιο θα την συμβουλεύατε; Να μην ανακατεύεται στις σχέσεις των μεγάλων και οτι η μάνα της δεν πειράζει να έχει μερικές περιπετειούλες, δεν την αφορά το θέμα...
    Εγώ πιστεύω οτι τα παιδιά πληγώνονται όταν αντιληφθούν τέτοιες καταστάσεις. Πρώτον γιατί θεωρούν προδοσία το ενδιαφέρον των γονιών για άλλους συντρόφους και δεύτερον φοβούνται για την διάσπαση της οικογένειας.
    Δεν ξέρω πώς δεν μπορείτε να το καταλάβετε αλλά πρόσφατα είχα σε συγγενείς παρόμοια περίπτωση οπου η κόρη βρήκε μήνυμα του πατέρα προς την ερωμένη στο κινητό του και το παιδί διαλύθηκε ψυχολογικά, στην κυριολεξία!
    Η γνώμη μου είναι να μιλήσει στον πατέρα της, όχι για να σώσει την οικογένεια αλλά γιατί αν δεν το κάνει θα κακιώσει και θα απομακρυνθεί ψυχικά απ αυτόν. Αλλά ίσως και όταν του μιλήσει να ταρακουνηθεί λίγο και να συνειδητοποιήσει οτι αυτό που κάνει έχει τον κίνδυνο να διαλύσει την οικογένειά του. Και ήδη αυτό σε έναν βαθμό γίνεται αφού το παιδί του εξαιτίας του βρίσκεται σ αυτή την άσχημη θέση και ψυχολογία.

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast