Results 1 to 15 of 24
-
20-04-2017, 11:16 #1
Άγχος για πανελλήνιες. Δεν έμεινε τίποτα άλλο μπροστα..
Γεια σε όλους.γρσφω συχνά στο φόρουμ όταν συμβαίνει κάτι ασχημο και αυτό με αγχωνει. Θα μπω κατευθείαν στο θέμα για να μην κουραζω. Είμαι 19 ετών . Φέτος θα δώσω δεύτερη φορά πανελλήνιες από επαλ . Θέλω να περάσω σε σχολή πληροφορικής.. τουλάχιστον αυτό νομίζω:/.. Από το καλοκαίρι έως και σήμερα δουλεύω σε ένα εστιατόριο όπου όπως πολλοί ξέρετε οι περισσότεροι δεν πληρώνουν στην ώρα τους.. Εμείς ήμαστε απλήρωτοι μηνες.. παίρνουμε βασικά περίπου 200 τον μήνα και αν.. Γενικά δουλεύω μόνο τα σκ διότι έχω φροντιστήρια.. οι γονείς μου πληρώνουν δεύτερη φορά τα φροντιστήρια . Τους λέω ότι διαβάζω αλλά δεν διαβάζω . Δεν έμαθα ποτέ να το κσνω. Δεν τα Ρίχνω στους γονείς μου διότι ξέρω ότι είναι μεγάλος και έχω μυαλό και θα έπρεπε να το κάνω από μόνος Μου. Το θέμα κυρίες και κύριοι είναι ότι επειδή ξέρω ότι δεν πρόκειται να περάσω πουθενά μιας και δεν διαβάζω και είμαι ένας άχρηστος. Τι γίνεται μετα? Τόσα χρόνια ταλαιπωρουμε από άγχος και κατάθλιψη.. Δεν θέλω να μείνω σε αυτή την χωρα.. Δεν έχω κάποιο χαρτί να δείξω ότι μπορώ να βρω δουλειά έξω ούτε καν για αγγλικά που και εκεί ΑΠΈΤΥΧΑ..... αναρωτιέμαι αν αξίζω να ζω η όχι πραγματικά . . Δεν θέλω ούτε φιλπυς.. μόνος οι γονείς μου νοιάζονται αλλά αν τους ότι δεν πρόκειται να περάσω θα με διώξουν από το σπίτι και θα μείνω στον δρομο. Φοβάμαι ότι θα μείνω στον δρόμο.. ότι θα ζητιανεω κάνεις δεν με θελει. Έχω κάνει απόπειρα αυτοκτονίας όταν ήμουν περίπου στα 15. Διότι κάνεις δεν μου έδινε σημασία μ πίστευα ότι είναι τρόπος να μου δώσει κάποιος σημασια.. Έχω αλλά 3 αδέρφια . Όπου είναι 21 και 20 και 7 ετων.. δουλεύουν και αυτοί σε εστιατόριο αλλά πέρασαν εκεί που ήθελαν. Γιατί να μην περάσω και εγώ ? Ώρες και φορές νιώθω ότι απλά επειδή έχω κάποια χρήματα και είμαι κατά κάποιο τρόπο ανεξαρτήτως ότι ια βρω λύση για κάποια ιδιωτική σχολη.. Αλλά τα πράγματα στην Ελλάδα είναι τόσο χάλια που όταν το σκέφτομαι με πιάνει αναγούλα . . Παρακαλώ πείτε μου τις απόψεις σας πάνω στα προβλήματα που ανέφερα . ........ Ευχαριστώ Γιάννη.ς.....να αναφέρω ότι η ώρα περνάει κάθοντας όλη την ημέρα σε ένα υπολογιστή. Πηγαίνοντας φροντιστήριο και τα σκ δουλεύω.........
- 20-04-2017, 14:57 #2
Περνας εφοσον στρωσεις πωπο στην καρεκλα ΚΑΙ διαβασεις σωστα κι εξυπνα!
αν χαζευεις στον υπολογιστη, πως να περασεις??
αν δεν μπορεις να διαβασεις σπιτι, που το καταλαβαινω απολυτα, σου προτεινω να βρεις ενα αναγνωστηριο σε βιβλιοθηκη να πηγαινεις με προγραμμα καθε μερα για διαβασμα και ωραριο πχ 10-2 το μεσημερι διαβασμα στο αναγνωστηριο. Εκει θες-δε θες θα διαβασεις, και μονο που θα βλεπεις αλλους σκυμμενους πανω στα βιβλια θα σε πιασει το φιλοτιμο και θα στρωθεις.
Και μετα στο σπιτι θα εχεις αλλη ορεξη...
Ουσιαστικα ορεξη σου λειπει και κινητρο για προσπαθεια!Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
20-04-2017, 15:20 #3
η δουλεια ειναι πιο δυσκολη ρε χαζε μια ζωη θα δουλευεισ αμα δεν περασεισ σκεψου εναν να δουλευει μετα απο σαραντα χρονια πωσ θα ειναι κι ενα να διαβαζει σαραντα χρονια μαλακεσ δεν ειναι οσοι διαβαζουν
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
20-04-2017, 15:25 #4
Έμεινε 1 και μίσος μήνας πως υποτίθεται ότι θα έχω χρόνο να διαβασω?
20-04-2017, 15:31 #5
ΕΣΥ εφτασες σε αυτο το σημειο να εχεις τοσο χρονο, θα μπορουσες να ειχες αξιοποιησει τον χρονο σου συνετα!
Τωρα καταλαβαινεις τι αξια εχει ο χρονος!!
παθημα-μαθημα!
κανε την προσπαθεια σου, και υπαρχει και 3η φορα....
Και εγω με τη 2η περασα πανεπιστημιο, στα 6 χρονια πηρα πτυχιο, και τωρα ειμαι στην 7η χρονια που προσπαθω να τελειωσω ενα διδακτορικο που δεν τελειωνει...οποτε σε καταλαβαινω απολυτα!
εισαι πολυυυυυυυυυυυυυυυ μικρος για να σκεφτεσαι ετσι μιζερα και με ηττοπαθεια...
Κανε μια προσπαθεια να διαβαζεις 3-4 ωρες για αρχη, αλλα καθε μερα. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Κι ο κοσμος να χαλαει, ΕΣΥ εκει στις 3 ωρες καθε μερα. Μετα θα μπει το νερο στο αυλακι και θα δεις τα πραγματα με νεα οπτικη, ισως πορωθεις με το διαβασμα που ειναι ο στοχος σου, και μετα δεν θα σε κραταει κανεις και τιποτα....Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
20-04-2017, 17:14 #6
Δεν είσαι άχρηστος, απλώς δεν προσπαθείς. Δεν ξέρω αν έχεις στόχους και κίνητρα, αλλά από αυτά που γράφεις ξέρω ότι δεν προσπαθείς. Έβαλες τον εαυτό σου σε ένα κουτάκι... δεν μπορώ.... δεν με θέλουν κτλ. Προφανώς εσύ δεν θέλεις τον εαυτό σου. Είτε μπεις στο πανεπιστήμιο, είτε δεν μπεις κάτι θα βρεις να κάνεις στη ζωή σου, εαν δεν θέλεις να χαθείς δεν θα χαθείς. Όσον αφορά, τις πανελλαδικές στρώσου στο διάβασμα αν θέλεις να τα καταφέρεις.
20-04-2017, 21:17 #7
Εγώ έβγαλα τη σχολή σε εφτά χρόνια δούλευα κι όλα είχα αλλάξει δουλειά τρεις φορές όσο ήμουν στη σχολή πήρα πτυχίο κ τώρα κάνω άσχετη δουλειά με αυτό που σπούδασα έτσι είναι η ζωή κ φυλλάδια μοίρασα και τηλεφωνητής έκανα όλες τις δουλειές κι επειδή δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή ένα θα σου πω έχω πρόβλημα και πάλι δουλεύω μόνο που δεν μπορώ να κάνω λεπτομέρεια πάνω στη δουλειά κατά τα άλλα κανονικά
20-04-2017, 22:07 #8
Λοιπον καταρχην δεν χρειαζεται να κατακρινουμε το παιδι για το παρελθον και οτι δεν διαβασε, το παρελθον παει περασε ειναι μια φαντασιωση πλεον δεν υπαρχει θα κοιτας μονο το παρον τι κανεις τωρα, μην ανχονεσαι εισαι πολυ μικρος, σημερα κλεινω τα 25 θυμαμαι στα 18 μ ειχα ανχοθει τοσο πολυ και μιας και δεν μ αρεσε και το συστημα της ελλαδος λεω δε γμιοντε ολα.... Τελικα χαρτι δεν πηρα... Δουλεψα 6 χρονια σερβις πολυ καλα λευτα παραπονο δεν ειχα ποτε δεν μ αρεσε να εξαρτιεμαι απο τους γονεις μου και εχω γαιδουρουπομονη λοιπον χαρτι δεν πηρα εγω ασχολιομουνα απο μονος μ με Photoshop 7 χρονια απο εφηβος, εκατσα στρωθικα και τωρα δουλευω μεσο ιντερνετ με πελατες του εξωτερικου ενα χρονο τωρα εκτος δουλειας σερβις.
Η δουλεια ειναι πολυ σημαντικη, πρεπει να χωθεις καπου που μισεις παρα πολυ για να κατασταλαξεις τι θες να κανεις στη ζωη σου οποτε μην βλεπετε ως αρνητικο την δουλεια πχ σερβις λατζα κλτπ....
Οσο για το χαρτι η αποψη μου ειναι οτι δεν χαθηκε και ο κοσμος αν αυτο ππυ σου αρεσει γινεται να το μαθεις και χωρις χαρτι κατι τεχνολογικο πχ στρωσε το κολο σου τωρα αν ειναι δικηγορικη ιατρικη και τετοια αλλο καπελο παλι.....
Και σκεψου παρα πολλα παιδια πετανε απο την ζωη τους 5,6 χρονια διασκεδαζοντας τους εαυτους τους καθημερινα και οταν πανε 25 δεν τους αρεσει αυτο που εκαναν στην σχολη και βρισκονται σε απειρο αδιεξοδο.
ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ κουλαρε θα ερθουν ολα με υπομονη και φιλοτιμο και δουλιτσα.
Ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι.
Ξερω παρα πολλους οι οποιοι δεν εχουν καποιο χαρτι... Και ομως δουλεψαν ρισκαραν και πετυχαν...
Και να θυμαστε δεν ειναι ολοι ιδιοι ο αλλος μπορει να του αρεσει να ζει με 600 ε και καναπε στο μεσημερι και καθε μερα το ιδιο χωρις να θελει να προοδευσει παραπανω και αυτο ειναι δεκτον.
20-04-2017, 22:36 #9
20-04-2017, 23:40 #10
Πρώτα από όλα χαλάρωσε. Τι σε κάνει δηλαδή άχρηστο; το ότι δεν διαβάζεις; αυτό είναι για εσένα σημάδι "αχρηστιας"; καθόλου άχρηστος δεν είσαι! απλά έχεις φάει ένα μπλοκαρισμα λόγο άγχους, λογικά, και αυτό είναι όλο. Θα εστιάσεις στον στόχο και ας είναι λίγος ο καιρός. Αν δεν πάει καλά μπορείς να ξαναδώσεις. Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στην ζωή μου αυτό θα ήταν το κομμάτι της μόρφωσης μου. Και στα εικοσιτρια θα το προσπαθούσα. Τώρα είναι αργά, μας πιάσανε τα "αντα", οπότε θα είμαι μια ζωή εργάτης. Αλλά και πάλι τι να κάνουμε; υγεία να υπάρχει! Πάλεψε το! Θα τα καταφέρεις! Είμαστε μαζί σου!
21-04-2017, 21:26 #11
21-04-2017, 21:36 #12
21-04-2017, 21:47 #13
Κι εγώ εκεί βρίσκω λύση άλλη λύση δε βρήκα ακόμα κ γυμναστική που λέω δεν είναι τόσο καλό όσο η τσάπα με την τσάπα πραγματικά έχω ελπίδα ότι κάποια στιγμή δε θα χρειάζομαι φάρμακα δυναμώνει όλος ο οργανισμός εσωτερικά με τα χρόνια
21-04-2017, 21:50 #14
Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
21-04-2017, 21:56 #15
Επειδή όταν σκάβεις το χώμα παρουσιάζει αντίσταση αυτή η αντίσταση είναι θεραπευτική δυναμώνει ο οργανισμός από μέσα εγγυημένο