Ψυχαναγκασμοι βοηθεια!! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 60 of 60
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Nefeli28 View Post
    Ειναι παντα εκει. Στο μυαλο μου η έμμονη ιδεα. Δεν φευγει ποτέ. Κατι θα παθω, κατι θα κολλήσω, θα μολυνθω, θα πεθανω.
    Δεν μπορω να ζησω αλλο μ'αυτο. Υπάρχει περίπτωση να γινω ποτέ καλα;
    Με.σωστη θεραπεια εχεις.πολλες πιθανοτητες .σωστη θεραπεια σημαινει οχι μονο φαρμακα αλλα και αλλες θεραπειες

Nefeli28
    Guest
    Quote Originally Posted by wstyron View Post
    Με.σωστη θεραπεια εχεις.πολλες πιθανοτητες .σωστη θεραπεια σημαινει οχι μονο φαρμακα αλλα και αλλες θεραπειες
    Σε ευχαριστώ για την απαντηση. Τι θεραπείες θα βοηθούσαν πιστευεις;

Senior Member
    Σε ευχαριστώ για την απαντηση. Τι θεραπείες θα βοηθούσαν πιστευεις;
    Νεφελη γιατι δεν δοκιμαζεις να απευθυνθεις σε εναν ομοιοπαθητικο που να ειναι και ψυχιατρος??
    Γκουγκλαρε και δοκιμασε!
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Nefeli28
    Guest
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Νεφελη γιατι δεν δοκιμαζεις να απευθυνθεις σε εναν ομοιοπαθητικο που να ειναι και ψυχιατρος??
    Γκουγκλαρε και δοκιμασε!
    Κανω ψυχοθεραπεια συμπεριφοριστικη-γνωσιακη. Εχοντας περασει ηδη μια ασχημη αλλαγη ψυχολογου, τωρα ειμαι στο σημειο επαναπροσδιορισμου με τον καινουριο. Ειμαι ευχαριστημένη το λιγο διάστημα που ειμαι εκει. Καθε άποψη βεβαια για θεραπείες και γιατρούς που εχουν βοηθησει ανθρωπους με ιδψ, ειναι καλοδεχούμενη.
    Έχεις δοκιμασει ομοιοπαθητικο;

Senior Member
    ο προηγουμενος δεν ηταν ψυχολογος, μην του αποδιδουμε μια ιδιοτητα που δεν εχει και αλλοι με κοπο εχουν αποκτησει...

Ομοιοπαθητικο ναι, το εχω ξαναγραψει, αλλα οσο με βοηθησαν τα αντικαταθλιπτικα καμια σχεση.
    Παλευα απο το 2012 με το διασκορπισμενο μυαλο και οση βελτιωση ειδα απο το καλοκαιρι, δεν ειδα τοσα χρονια με οσα εκανα...

Θα μπορουσες να κανεις συνδυαστικα ψυχιατρο και ψυχολογο, αλλα πεδια εχει ο καθενας! συζητησε το με τον ψυχολογο σου, ποια ειναι η γνωμη του.
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Ειμαι ευχαριστημένη το λιγο διάστημα που ειμαι εκει.
    ευχαριστημενη ως προς τι?
    νιωθεις το σωμα σου πιο ηρεμο? χαλαρο το κεφαλι σου? να μην εχεις αναγκη τις εμμονες?
    απο τη στιγμη που κανεις ενα νημα με τον τιτλο ψυχαναγκασμοι βοηθεια!

Nefeli28
    Guest
    ευχαριστημενη ως προς τι?
    νιωθεις το σωμα σου πιο ηρεμο? χαλαρο το κεφαλι σου? να μην εχεις αναγκη τις εμμονες?
    απο τη στιγμη που κανεις ενα νημα με τον τιτλο ψυχαναγκασμοι βοηθεια!
    Η ευχαριστηση που λαμβανει ενας θεραπευομενος κατα την ψυχοθεραπευτικη διαδικασια δεν περιορίζεται σε χαλαρο σωμα, ηρεμο κεφαλι και καλη διαθεση. Αυτη την ιδιοτητα την εχουν μονο τα φαρμακα για οση ωρα επιδρουν στον οργανισμο του καθε ανθρωπου.
    Η ψυχοθεραπεία καλει τον ανθρωπο να επαναπροσδιοριστει και να αλλαξει τα κακως κειμενα. Αυτα δεν γινονται ασφαλως απο τη μια στιγμή στην αλλη.
    Το θεμα μου δεν αλλαξε τιτλο. Παραμενει ψυχαναγκασμοι βοηθεια. Και σε αυτο μοιραζομαστε αποψεις και σκέψεις για τη συγκεκριμένη διαταραχη και τον τροπο που την αντιμετωπιζουμε.
    Η ευχαριστηση λοιπόν για μενα τη δεδομενη χρονικη στιγμη, μεταφραζεται ως θετικο κλιμα στις συνεδριες, επαγγελματισμος απο μεριας του ειδικου, μετακινηση και διαχειριση εμμονων και τελετουργιων μεσα απο συγκεκριμένες ασκησεις, προσπαθεια κατανοησης της κατάστασης και θετικη ανταπόκριση στην ολη προσπαθεια για αλλαγη.
    Ο αγωνας μολις αρχισε. Οι ψυχαναγκασμοι ειναι εδω και θα ειναι εδω. Εγω θα αλλαξω τροπο να τους βλεπω, να ζω μαζι τους και να τους διαχειριζομαι.

Senior Member
    Η ψυχοθεραπεία καλει τον ανθρωπο να επαναπροσδιοριστει και να αλλαξει τα κακως κειμενα. Αυτα δεν γινονται ασφαλως απο τη μια στιγμή στην αλλη.
    το θεμα ειναι να ειμαστε λειτουργικοι και να χαιρομαστε τη ζωη μας! Μονο η διαχειριση της σκεψης δεν αρκει! ουτε η συμπεριφορα απο μονη της ουτε η θεληση, οση κι αν εχεις αρκουν...Θελει κατι πιο δραστικο το σωμα για να ανταποκριθει, ειμαστε ψυχοσωματικες οντοτητες, μην το ξεχνας!

Γιατι δεν δοκιμαζεις γιογκα? να δεις μεχρι ποσο μπορεις να χαλαρωσεις??
    ή κολύμβηση??

Nefeli28
    Guest
    το θεμα ειναι να ειμαστε λειτουργικοι και να χαιρομαστε τη ζωη μας! Μονο η διαχειριση της σκεψης δεν αρκει! ουτε η συμπεριφορα απο μονη της ουτε η θεληση, οση κι αν εχεις αρκουν...Θελει κατι πιο δραστικο το σωμα για να ανταποκριθει, ειμαστε ψυχοσωματικες οντοτητες, μην το ξεχνας!

Γιατι δεν δοκιμαζεις γιογκα? να δεις μεχρι ποσο μπορεις να χαλαρωσεις??
    ή κολύμβηση??
    Εχω κανει χρόνια και απο τα δυο, καθως και διαφορα ειδη γυμναστικης. Δεν ειδα διαφορά στα ψυχαναγκαστικά μου. Νομιζω πως ειχες κι εσυ παρομοια εμπειρια. Θυμάμαι πως ελεγες οτι παρολη τη γυμναστική και τα διάφορα, δεν ειδες προκοπή...

Quote Originally Posted by Anti-pression View Post
    Χωρις καθολου να υποβαθμιζω το προβλημα, μηπως ομως ειναι πιο πολυ η σημασια που το δινεις, παρα το ιδιο το προβλημα;

Εχεις φιλους που σε καταλαβαινουν, κανεις τα χομπυ σου. Οι περισσοτεροι εδω πλητουν απο μοναξια που ειναι αργος θανατος, δεν εχουν εναν πραγματικο φιλο να μιλησουν. Εσυ δεν εχεις τετοια.

Δωσε χρονο στους ψυχαναγκασμους, δωσε πιο πολυ χρονο ομως να σκεφτεσαι οτι εχεις αλλα θετικα που αλλοι παρακαλανε να τα εχουν και ασε τους ψυναγκασμους οσο γινεται να δουλευουν στο παρασκηνιο. Μαχαιρι δεν κοβοντε, μετα απο τοσες δεκαετιες το εχεις καταλαβει.

Επισης οι εμμονες κ οι σκεψεις δεν εχουν καμια αξια. Αυτο ειναι το πρωτο που πρεπει να συνειδητοπιησει καποιος για να μην τον περνει απο κατω. Τι σε στεναχωρει πιο πολυ, οι ιδιες οι εμμονες ή ο χρονος που αφιερωνεις σε αυτες;

Αν τα εβαζες κατω τι θα προτισμουσες, μια ζωη χωρις ψυχαναγκασμους και με μοναξια, απομονωμενη χωρις εναν φιλο ή με τις εμμονες που εχεις τωρα, εχοντας όμως στηριγμα σε φιλους, οικογενεια;

Η χειροτερη κατασταση των αλλων δεν ειναι παρηγορια κι εγω της ιδιας αποψης ειμαι, πρεπει ομως μερικες φορες να την σκεφτομαστε να για να εκτιμουμε οτι εχουμε.
    Σύμφωνω με Anti-pression..

Senior Member
    Εχω κανει χρόνια και απο τα δυο, καθως και διαφορα ειδη γυμναστικης. Δεν ειδα διαφορά στα ψυχαναγκαστικά μου. Νομιζω πως ειχες κι εσυ παρομοια εμπειρια. Θυμάμαι πως ελεγες οτι παρολη τη γυμναστική και τα διάφορα, δεν ειδες προκοπή...
    Ναι!
    Για αυτο κατεληξα περσυ το καλοκαιρι σε ψυχιατρο, και πηρα αγωγή.
    Εμεινα πισω στη δουλεια μου 5 χρονια, δεν μπορουσε να συνεχιστει αλλο αυτο...
    Θα φτασω τα 40 και θα χρωσταω ακομα ενα διδακτορικο που το ξεκινησα στα 32...στο τελος θα με πεταξουν εξω...
    Οπως σου εχω πει, ειδα φως! απολυτα! αλλα τα παιρνω με καθοδηγηση του γιατρου! σαφως θελουν χρονο! αλλα σε συνδυασμο με διατροφη και γυμναστικη για μενα ειναι η συνταγη.
    Και ψυχοθεραπεια ειχα κανει, και αμετρητα βιβλια διαβασα, και διαλογισμο εκανα, και πνευματικα βιβλια διαβασα, και στην εκκλησια προσπαθησα να παω, γενικα ό,τι μπορουσα να κανω το ειχα κανει! αλλα στη δικη μου περιπτωση ΔΕΝ μου εδιναν φαρμακα. Ειχα παει σε ψυχιατρο, και μονο ζαναξ μου ειχε δωσει, το οποιο μονο με χαλαρωνε για να κοιμηθω. Τιποτα αλλα. Το ζαναξ ειναι μια προσωρινη λυση σε φαση ακραιου αγχους. Τα αντικαταθλιπτικα ειναι αλλη φαση τελειως, μπαινουν πιο βαθια, νιωθεις το μυαλο πιο ξαστερο, σκεφτεσαι καλυτερα, δεν νιωθεις την αναγκη να κοπανιεσαι, να χτυπιεσαι σαν το χταποδι.

Εδω θα ειμαστε ελπιζω να σου πω εξελιξεις....ποσο θα τα παιρνω δεν ξερω. Πρεπει να τελειωσω το γραψιμο μεχρι τελος του 17.
    Αλλα και να τα σταματησω, στο χαλι που ημουν πριν, το αποκλειω να επανελθω.

Nefeli28
    Guest
    Quote Originally Posted by katrinakat View Post
    Σύμφωνω με Anti-pression..
    Εχοντας ζησει ολη μου τη ζωη με ψυχαναγκασμους, θα πω οτι ωραια ολα αυτα (φιλοι, οικογένεια, χομπι κλπ) αλλα οταν δεν εισαι λειτουργικος για να τα χαρείς, τι νοημα εχουν;;
    Νομίζω πως στο ερωτημα που έθεσε ο /η antipression εαν θα προτιμούσα ολα αυτά ή να ζησω χωρίς ψυχαναγκασμους, θα επελεγα το δευτερο. Μονο αν εχεις περασει μεσα απο την κολαση των εμμονων ξέρεις τι θα πει να ζεις με ιδψ...

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Εχοντας ζησει ολη μου τη ζωη με ψυχαναγκασμους, θα πω οτι ωραια ολα αυτα (φιλοι, οικογένεια, χομπι κλπ) αλλα οταν δεν εισαι λειτουργικος για να τα χαρείς, τι νοημα εχουν;;
    Νομίζω πως στο ερωτημα που έθεσε ο /η antipression εαν θα προτιμούσα ολα αυτά ή να ζησω χωρίς ψυχαναγκασμους, θα επελεγα το δευτερο. Μονο αν εχεις περασει μεσα απο την κολαση των εμμονων ξέρεις τι θα πει να ζεις με ιδψ...
    Μου φαίνεται πως ίσως ισχύει το εξής:
    Να νιώθουμε καλά μέσα μας και θα γίνει φανερό στους υπολοίπους.

Junior Member
    γεια σας παιδια. ειμαι καινουρια εδω και θα ηθελα τη βοηθεια σας. εχω κ εγω εδω και κατι χρονια τους ψυχαναγκασμους μου κ τις μαυρες σκεψεις μου, ποτε παιρνανε ποτε οχι. τις τελευταιες μερες εγινε ενα περιστατικο που με τραβαει πισω. επειδη ηπια απο το ποτηρι ενος ατομου μου εχουν ερθει ενα σωρο πραγματα οτι θα χω κολλησει τιποτα, φτανω μεχρι κ στο aids, και δεν μπορω να ησυχασω. μου ρχονται τα κλαματα. τι να κανω να περασει; κ αν οντως εχω κολλησει κατι; δεν μπορω να ησυχασω

Junior Member
    Γεια σας ζω 22 χρόνια με ιδεοληψία ,ιδψ,OCD .Την εποχή που το είχα δεν ήταν τόσο εξελιγμένα τα πράγματα όποτε τα κλασικά πέρασα απο όλους τους γιατρούς γιατί είχα όλες τις αρρώστιες.´αυτ ο σου κάνει η ίδεοψυχαναγκαστική διαταραχή παίζει την ίδια κασέτα χωρίς να τελειώνει κάτι σαν να κόλλησε η βελόνα με αποτέλεσμα να επέλθει η κατάθλιψη.
    Nefeli28 ελπίζω να έχεις καταλάβει μέχρι τώρα ότι αυτό που έχεις δεν περνάει απλα το ανέχεσαι σωστά;
    Δεν περνάει διότι ο εγκέφαλος δεν παίρνει την σωστή ποσότητα σεροτονίνης που χρειάζεται με αποτέλεσμα να κολλάς σε εμμονές και να τις έχεις όλη μέρα κάθε μέρα.
    Πρεπει να κατανοήσεις κατα την άποψη μου ότι ειναι ασθένεια η οποία κατα την άποψη μου και ανάλογα βέβαια τον χαρακτήρα και οργανισμό καταπολεμείται μόνο σε συνδυασμό με γνωστική συμπεριφορ και αναπληρωτές σεροτονινης.
    Εγώ επέλεξα μετά απο πολύ πόνο και εξάντληση να κάνω θεραπεία με φάρμακα αλλα συγχρόνως να καταλάβω την ιδψ να κατανοήσω τι ειναι και να το αποδεχτώ.Δηλ όποτε είχα τις σκέψεις πλέον δεν τις ανελυα απλα τις άφηνα να υπάρχουν.πχ είχα μια εμμονή παλιά το μυαλό έλεγε γιατί σκέφτομαι έτσι και δεν μου φεύγει και και και και φαύλος κύκλος.Τωρα σκέφτομαι ειναι το πρόβλημα μου ΤΕΛΟΣ.
    Λοιπόν πιστεύω πως έχεις 2 επιλογές η το αφήνεις δίχως φάρμακα αλλα τυρρανιεσαι η θα συνδυάσεις θεραπεία με φάρμακα και θα ησυχάσεις.Δεν αξίζει ο οργανισμός σου τόση πίεση τόσα χρόνια κανεις μεγαλύτερο κακό απο το να πάρεις ένα φάρμακο.Η ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή ειναι αυτό που λέει η λέξη η ιδέα το μυαλό δηλ καταπιέζει την ψυχή την αναγκάζει λόγω σκέψεων να αρρωσταίνει.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234