Θυροειδής
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Member

Θυροειδής

Γεια σας. Μια ερώτηση θέλω να σας κάνω. Έχει τύχει σε καποιον να έχει υπερβολικό αγχος και κρίσεις πανικού τα οποία να οφείλονται στον θυροειδη. Αν ναι τα ξεπέρασε καποιος με την ρύθμιση του θυροειδη.

Ευχαριστώ

Senior Member
    κοιτα, σε αυτες τις περιπτωσεις υπαρχει μια προδιαθεση για θυρεοειδοπαθεια. Το αγχος και ο πανικος κανουν αυτη την ταση ακομα χειροτερη, εγκαθισταται η αρρωστεια και αν δεν τη ρυθμισεις, ο θυρεοειδης σιγα σιγα καταστρεφετα.
    Τωρα με το χαπι του θυρεοειδη ναι μεν ρυθμιζεται η ορμονη αλλα θεωρω οτι επειδη εχουμε μαθει να ζουμε με αγχος, αυτο δεν φευγει ευκολα.
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Junior Member
    Πάσχω από θυρεοειδίτιδα Χασιμότο, εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια και ναι αυτό ισχύει. Η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να οδηγήσει σε πολλά ψυχολογικά προβλήματα όπως άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, έως και ψυχωσικά συμπτώματα. Προσωπικά είχα βαρύτατη κατάθλιψη και τα 15 χρόνια που πάσχω. Ακόμη και 11 χρόνια πριν διεγνώστηκα, συνέχισα να έχω κατάθλιψη και μάλιστα εμφάνισα και ΙΨΔ στην πορεία και όλα αυτά διότι η θεραπεία δεν ήταν επαρκής. Μου έδιναν πολύ μικρότερη δοσολογία από αυτή που είχα ανάγκη.
    Προσωπικά, εφόσον αντιλήφθηκα που οφείλονται τα προβλήματα μου, άλλαξα φυσικά γιατρό και μπορώ να πω ότι πλέον ναι δεν έχω υπερβολικό άγχος, δεν νιώθω κατάθλιψη και εκτός αυτού έχουν εξαφανιστεί και μια σειρά από άλλα συμπτώματα που είχα.
    Από την άλλη έχω αποκτήσει θυμό και αγανάκτηση γιατί θεωρώ ότι η ορμονική μου ρύθμιση ήταν κάτι εύκολο να γίνει και με το να μην γίνεται, ουσιαστικά μου στέρησαν τα νιάτα μου. Πέρασα χρόνια ολόκληρα με φρικτή κατάθλιψη, έφτασα στο τσακ να πάθω ψυχωσικό επεισόδιο, ήμουν απαθής και αδιάφορη απέναντι στα πάντα, μπορούσα να κοιμάμαι για 20 και 30 ώρες και δεν έβγαινα σχεδόν ποτέ από το σπίτι. Έχω σκεφτεί να κινηθώ νομικά, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τα αποδεικτικά στοιχεία για πολλούς λόγους, ένας εξ αυτών το ότι αυτό που έκανε η προηγούμενη ενδοκρινολόγος μου είναι συνηθισμένη πρακτική μεταξύ των ενδοκρινολόγων, δυστυχώς. Οι ασθενείς με Χασιμότο είναι από τους πιο παραμελημένους ασθενείς.
    Αν γνωρίζεις ή υποπτεύεσαι ότι έχεις Χασιμότο βρες τον καλύτερο-η γιατρό που μπορείς, που να γνωρίζει τις τελευταίες εξελίξεις και αν θέλεις μπορώ και με προσωπικό μήνυμα να σου πω τι είδους πράγματα πρέπει να προσέξεις όσον αφορά εξετάσεις και πώς να "τεστάρεις" αν ένας γιατρός είναι καλός από αυτά που θα σου πει.