ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΩΞΩ ΤΟΝ ΦΟΒΟ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 68
    Senior Member
    Α ετσι όπως το λες Φοίβη ναι,ίσως έχεις δίκιο.Ο γιατρός μου μου λέει ότι αυτά όλα έρχονται γιατί κατά κάποιον τρόπο δεν μπορώ ή δεν θέλω να αντιμετωπίσω τα πραγματικά προβλήματα και καταστάσεις της καθημερινότητας οπότε ασυνείδητα βρίσκω αυτά να ασχολούμαι για να καλύπτω τα υπόλοιπα.Μπορεί και να είναι έτσι,δεν ξέρω.

Senior Member
    παιδιά υπάρχει σοβαρό θέμα!
    φτιάξτε ένα τοπικ που να βρίσκουμε λύσεις, θετιλκές σκέψεις, δώστε παραδείγματα. κάντε κάτι.

Συμφωνώ νε την Dalia στην περίπτωση την δική μας το έχουμε αντιμετωπίση τόσες φορές το ίδιο πρόβλημα και δεν υπάρχει λύση.Έτσι π καλύτερος τρόπος πλέον είναι να το αγνοούμε μέχρι να εξασθενίσει τελείως και να ελευθερωθούμε από αυτό.Όλα είναι πολύ εύκολα να τα λες αλλά δύσκολα να τα κάνεις.Ξέρεις πόσες φορές έχω πει θα το αντιμετωπίσω και ότι γίνει και μετά αποσυντονίζομαι και νίωθω αδύναμη.
    Μπρ\'αβο σου όμως που αντιμετωπ\'ιζεις έτσι τις δύσκολες καταστάσεις Φοίβη μακάρι να το έβλεπα και εγώ σαν και εσένα...,
    Raul το ξέρω ότι με καταλαβαίνεις από αυτά που έχεις γράψει ίαναι σαν να ακούω εμένα.Εχεις δίκιο αδύναμοι και φοβιτσιάρηδες είμαστε .Το μόνο που με ηρεμεί είναι μια βόλτα στην θάλασσα τιποτα άλλο.Τελικά το ταξίδι που ήταν να κάνω το Πάσχα ακυρώθηκε .Έκεί που είχα αποφασίσει να ταξιδεψω για να ξεπεράσω τον φόβο μου ακυρώθηκε ο γάμος για τον οπόιο θα πήγαινα....

Senior Member
    Originally posted by Dalia
    Α ετσι όπως το λες Φοίβη ναι,ίσως έχεις δίκιο.Ο γιατρός μου μου λέει ότι αυτά όλα έρχονται γιατί κατά κάποιον τρόπο δεν μπορώ ή δεν θέλω να αντιμετωπίσω τα πραγματικά προβλήματα και καταστάσεις της καθημερινότητας οπότε ασυνείδητα βρίσκω αυτά να ασχολούμαι για να καλύπτω τα υπόλοιπα.Μπορεί και να είναι έτσι,δεν ξέρω.
    Μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και όχι. Πιστεύω όμως οτι εσύ κατά βάθος ξέρεις πως είναι και επίσης σου έχω εμπιστοσύνη οτι θα βρεις και απαντήσεις και λύσεις, όταν θα είσαι έτοιμη γι\' αυτές.
    Μάκια...

Senior Member
    Δεν μπορείς να κανονίσεις Τινα κανένα άλλο ταξιδάκι για το Πάσχα,για διακοπές?Μια που ήσουν προετοιμασμένη να κάνεις αυτή την προσπάθεια.

Senior Member
    Originally posted by tinalost73
    Μπρ\'αβο σου όμως που αντιμετωπ\'ιζεις έτσι τις δύσκολες καταστάσεις Φοίβη μακάρι να το έβλεπα και εγώ σαν και εσένα...,
    Μη νομίζεις, αν δεν κόντευε η μπόχα να με πνίξει, σιγά μην έβρισκα το θάρρος να ασχοληθώ με το θάψιμο του πτώματος!!!
    Μάκια...

Senior Member
    Φοίβη μου ξέρω στο περίπου αλλά επειδή είμαι και πολύ μπερδεμένη μέσα μου και η ψυχολογία μου είναι χάλια,μερικές φορές νιώθω ότι δεν ξέρω τι μου φταίει τελικά πραγματικά.Νιώθω ένα χάος δηλαδή μέσα μου.Αλλά προσπαθώ να ξεμπερδευτώ.

Μπα χλωμό να πάω κάπου αλλού,ήταν ευκαιρεία και ψιλοανακουφίστηκα λίγο.Εξάλλου παντρέυω ένα ζευγάρι στισ 2 Μαϊου και θα κάνουν τραπέζια και τέτοια πριν το γάμο και δεν είνια ωραίο ναλείπουμε.Πριν είχαμε δικαιολογία τώρα?
    Τις απαντήσεις βέβαια ο καθένας τις έχει μέσα του,το τι του κάνει καλό και τι όχι.Το θέμα για μένα είναι να τα βρεις με τον εαυτόσου και τον αποδεχτείς με τα κακά και τα καλάτου.Εσύ ντάλια πως είσαι αυτό τον καιρό?

Senior Member
    Προσπαθώ Τίνα μου.Πότε κάνω βήματα μπροστά,πότε πίσω και απογοητεύομαι.Αλλά και κάποιες φορές που κάνω βήματα μπροστά,όσο αφορά το άγχος εννοώ και τις προσπάθειες να κάνω πράγματα που με δυσκολεύουν,αντί να χαρώ και να ανέβω ψυχολογικά που τα κατάφερα εγώ εξακολουθώ να νιώθω στεναχωρημένη.

Είναι το αγχος μας το οποίο νιώθουμε ότι δεν μας επιτρέπει ν ααρούμε.Νομίζουμε ότι δεν έχουμε δικαίωμ ανα νιώσουμε ευτυχία γιατι αντιμετωπίζουμε αυτήν την κατάσταση και αργά ή γρήγορα θα πετάξει κάποιο σύμπτωμα να μας θυμίσει ότι βιώνουμε κάτι τέτοιο.Το θέμα είναι να πετάξουμε τη στεναχώρια και τη θλίψη και να χαμογελάμε ότι και αν μας συμβαίνει.Με το χαμόγελο θα νιώθουμε προστατευμένοι κάπως και θα ξεγελάμε το άγχος μας και θα φεύγει.Να συνεχίσεις να κάνεις βήματα και ας νιώθεις έτσι στην αρχή θα είασαι έτσι σιγά σιγά θα νιώθεις όλο και λιγότερο στεναχωρημάνη μέχρι που θα φύγει τελείως.Είμια σίγουρη για αυτό και ο ψυχολόγος μου το λέει.

Senior Member
    Originally posted by Dalia
    Προσπαθώ Τίνα μου.Πότε κάνω βήματα μπροστά,πότε πίσω και απογοητεύομαι.Αλλά και κάποιες φορές που κάνω βήματα μπροστά,όσο αφορά το άγχος εννοώ και τις προσπάθειες να κάνω πράγματα που με δυσκολεύουν,αντί να χαρώ και να ανέβω ψυχολογικά που τα κατάφερα εγώ εξακολουθώ να νιώθω στεναχωρημένη.
    Γιατί κοπέλα μου? Τι σε στεναχωρεί αυτές τις καλές στιγμές?
    Μάκια...

Senior Member
    Μάλλον είναι και αυτό που λέει η Τίνα.Οτι δηλαδή όταν είμαι καλύτερα φοβάμαι ότι θα ξαναπέσω.Και επίσης είναι και σκέψεις ότι \"οκ,τώρα το κατάφερα αυτό.Ε και τι έγινε?\".Νιώθω δηλαδή ότι παρόλο που κάνω βηματάκια,απέχω τόσο πολύ από το \"καλά\" οπότε δεν μπορώ να χαρώ.

Senior Member
    Δηλαδή απο τη μια είναι οτι παρόλο που κάνεις ένα βηματάκι μπροστά φοβάσαι οτι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψεις εκεί πίσω. Και από την άλλη, κάνεις το βηματάκι αλλά αυτό σου φαίνεται τόσο δα μικρό συγκριτικά με την απόσταση που έχεις ακόμα να διανύσεις?
    Μάκια...

Senior Member
    Ναι..Ακριβώς.

Senior Member
    Εσύ Φοίβη τώρα είσαι καλά?

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast