Results 121 to 135 of 138
Thread: Επουλώνονται ολα τα τραυματα;
-
19-05-2017, 18:25 #121
Ελα, ενταξει, εξήγησα ότι δεν μου αρεσει να μιλουν ασχημα γιατί μου δείχνει ελληψη σεβασμού, στο επόμενο μηνυμα που εστειλα. Σου ειπα μαλιστα μην απολογήσαι, δεν σε κατηγορώ για κάτι, απλώς θεωρω λίγο κακογουστο να γινεται καταχρηση ας πουμε υβριστικών λέξεων την στιγμή που δεν υπάρχει λόγος.
Και ηλιθεια με είπες και καριοα με ίπες καιη κάθε κακοποιημένη και βιασμένη με είπες και πολλά άλλα. Και μάλιστα το κακοποιημένη και βιασμένη το είπες και ακρως υποτιμητικά, λες και ΄΄ενας άνθρωπος που κακοποιήθηκε΄το άξιζε ή είναι υποδεέστερος γιατί του συνέβει μια τέτοια αγριότητα. Ντροπή
Και ναι, το ηττοπαθής είναι αποδεκτό και μη βίαιο. α σου εξηγήσω γιατί; γιατί ο ηττοπαθής ανθρωπος δεν είναι ετσι επειδή γεννήθηκε τεμπέλης ή κλαψιάρης, αλλά επειδή γιατί είτε είναι άτυχος και κάποιο θέμα βιολογικό παίζει ή έχει υποστεί κάποια ψυχικά τ΄ραύματα τα οποία τον έχουν αφήσει σχεδόν ανάπηρο, να έχει την υγεια του και την σωματική δυναμη και να μην ζει στην ουσία να μην πράττει, λόγω ψυχικής νόσου. Πιστεύεις πως ενας ανθρωπος που θα έχει αυτό το πραγμα και θα διαβάσει τα cool που ελαφρά τη καρδία γράφεις θα τα χαρεί πολύ; αυτός ο άνθρωπος δεν αξίζει σεβασμό; γιατί να μην μιλήσεις λίγο καλύτερα;
Δε σου επιβλήθηκα κορίτσι μου, εσύ θελεις να το βλέπεις έτσι. Αν ήθελα να σου επιβληθώ δε θα ουεεγα μιλα καλυτερα κ ετα να εηγώτα αυτονόητα. Θα εστελνα μια αναφορά τυπου στο φορουμ να σου βαλουν μια ποινη και τέλος. Ούτε χαμπάρι θα επαιρνες ποιος το έκανε. Θελω να σου δωσω να καταλάβεις ότι με τον σεβασμό ο κόσμος είναι πιο λειτουργικός και ότι το να χαρακτηρίζεις σκληρά εδώ μέσα που θα διαβάσει ο κάθε ενας μεψυχικό πρόβλημα που θελει να βοηθηθεί, δεν είναι πολύ εξυπνο.
Δεν ασκησα επιβολή. Τι είμαι να ασκήσω επιβολή΄; Σε προετρεψα να κάνεις κάτι που κατά την γνώμη μου λειτουργεί καλύτερα για όλο το συνολο των χρηστών. Αν στο μίλά όμως καλύτερα κολουσα ένα σε παρακαλώ, δε θα είχες πρόβλημα και θα είχα πει το ιδιο πράγμα.
΅Επειδή ακριβώς δεν θέλω να με ανεχεται κανεις και ΣΕΒΟΜΑΙ τα μέτρα και τα σταθμά άλλων ανθρώπων, γι αυτό υπερασπίστηκα το δικαίωμα όλων να διαβάζουν κάτι που τους αφορά αλλά δεν τους υποτιμά με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς τύπου κλαψομούνης.
Δε σε μξέρω από χθες για να εχουμε προηγούμενα για να σου επιτεθώ, ούτε εχω κάτι να κερδίσω με το να προσπαθήσω να επιβληθώ. Είναι άτοπες οι παρατρήσεις σου αυτές. Σου εξηγησα και πάλι πως η επιβολή γινετε με την βία, είναι το μέσο η βία. Βια λεκτική με υβρης και απειλες εσυ χρησημοποίησες.
- 19-05-2017, 18:41 #122
Τυπική ήμουν. Μου χες δώσει το δικαίωμα να σου κάνω παρατήρηση και πολύ κόσμια την έκανα. Και αν είχα "επιβληθεί" τώρα θα μιλούσες με το σεις και με το σας, δε θα εβριζες συνέχεια, αρα ούτε επιβλήθηκα ούτε και είχα σκοπό να σε κάνω να κάνεις κάτι παρά τη θέλησή σου.
19-05-2017, 18:42 #123
Κανεις λαθος. Η επιβολη δεν γινεται μονο με την αμεση βια καταρχην. Γινεται και γλυκα και υπουλα και "τυπικα". Εκτος αν χαρακτηρισουμε αυτο που κανεις ψυχικη βια. Ετσι ναι, ασκεις ψυχικη βια με εναν τελειως ψυχραιμο παθητικο τροπο και ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ. Ενω εγω απηυδησα και σου ζητησα να το σταματησεις, για αυτο σου ειπα μη γραφεις αλλο στο θεμα μου.
Απο εκει και περα η βρισια δεν ειναι παντα βια. Η μορφωσου η αποδεξου το γεγονος οτι απλα εχεις διαφορετικη γνωμη. Επισης δεν σε εβρισα μεχρι να ασκησεις ΕΣΥ ΒΙΑ με το να επιχειρησεις να μου επιβληθεις με τις υποδειξεις σου και να με βγαζεις τρελη και παραλογη. Το να βγαζεις καποιον τρελο και παραλογο (και χρησιμοποιησες πολλες φορες τη λεξη "παραλογη" για να με χαρακτηρισεις) τελευταια φορα που τσεκαρα ηταν ψυχικη κακοποιηση/βια οπως θες πες το. Οποτε εσυ το προκαλεσες και λιγο σου ειναι.
Καταλαβες;;;;
Σου εχω πει πανω απο μια φορα οτι με εχεις φερει στα ορια μου, οτι δεν θελω να μιλησουμε αλλο και θελω να με αφησεις ησυχη σε αυτο το θεμα να το συζητησω με οποιον μπορει να μη μου καταστρεφει τη ψυχολογια αλλα εσυ συνεχιζεις να με τσιτωνεις, να μου χαλας τη διαθεση, να μου χαλας το θεμα και να με φερνεις σε σημειο υστεριας. Γιατι; Γιατι πλεον δεν θελεις να κανεις πισω για να μην εκτεθεις. Τοσο απλα. Ειναι σαδιστικη η συμπεριφορα σου και αν ειχες το παραμικρο ιχνος λογικης η συμπονιας οπως υποστηριζεις θα με ειχες αφησει το ησυχη εδω και ωρα.
ΑΛΛΑ ΟΧΙ. Επειδη αρνουμαι να κανω πισω και υπερασπιζομαι το δικιο μου με νευριαζεις και μετα λες "δειτε ειναι παραλογη" . Ε πως να σε χαρακτηρισω; Τι να σου πω; Ευχαριστω;
Και παλι χρησιμοποιεις διδακτικο τονο..."σου εξηγησα και παλι πως η επιβολη...μπλα μπλα". Ποια εισαι για να μου εξηγησεις; Τι σε κανει να νομιζεις οτι εχεις δικαιωμα να μου εξηγησεις κατι οταν δε θελω καμια εξηγηση απο εσενα;
Θα με αφησεις ησυχη και θα σταματησεις να μου χαλας το θεμα; Η το θεωρεις σωστο αυτο που κανεις και απο εδω και περα το θεμα που ανοιξα θα περιστρεφεται γυρω απο την αισθητικη της kutchunie περι λεξιλογιου;
19-05-2017, 18:45 #124
Και ο ορισμός του επιβάλλομαι, ετσι για να μη λέμε ότι θέμε
1α.υποχρεώνω κάποιον να δεχτεί κτ., συνήθως δυσάρεστο ή ανεπιθύμητο
. (παθ.) α. διαθέτω ορισμένες εξαιρετικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να ξεχωρίζω και να προκαλώ υπερβολικά έντονο θαυμασμό, εντύπωση κτλ
β. (για πρόσ.) αναγνωρίζεται ο ρόλος μου ως ηγετικός, πρωταρχικός, καθοριστικός σε κτ., ιδίως σε ορισμένη διαδικασία
Τίποτα από αυτά δε συνέβει εκ των πραγμάτων... επομένως, θυμωνε όσο θέλεις, αλλα τουλάχιστον βρες γιατί το κάνεις.
19-05-2017, 18:46 #125
Με το σεις και με το σας δεν θα σου μιλησω εσενα ουτε στα πιο τρελα σου ονειρα. Και οχι δεν ειχες κανενα δικαιωμα να μου κανεις παρατηρηση. Πας καλα; Το θεωρεις λογικο;
Πας και κανεις παρατηρησεις σε ολους τους ανθρωπους γυρω σου;
Το οτι μιλας κοσμια δε σημαινει και οτι μιλας σωστα η δικαια η με σεβασμο...κουφια ειναι η κοσμιοτητα σου.
19-05-2017, 18:51 #126
Να το μανιτσα μου. Τι σε κανει να νομιζεις οτι η δικη σου αποψη περι λεξιλογιου ειναι σωστη και η δικη μου λαθος; Τι σε κανει να θεωρεις οτι μπορεις να μου υποδειξεις πως να μιλησω σωστα και καλα; Τι σε κανει να μας θετεις τον εαυτο σου ως προτυπο του πως μιλατε με τον αντρα σου και τι ωραια επικοινωνειτε; Τι σε κανει να νομιζεις οτι εισαι σε θεση να μου εξηγησεις οπως η ιδια ειπες το οτιδηποτε περι λεξιλογιου, περι σεβασμου, περι συμπεριφορας;
Το οτι θεωρεις οτι ξερεις καλυτερα, βαζεις διαρκως τον εαυτο σου στη θεση του ανωτερου κριτη και "κοιτα εδω κοριτσακι να σου μαθω". Αλλα δεν καταλαβες καλα. Αυτα δεν πιανουν σε εμενα. Για αυτο και δεν το δεχτηκα ουτε και προκειται να το δεχτω ποτε απο κανεναν αυτο τον υπουλο τροπο επιβολης. Καταλαβες;
19-05-2017, 18:55 #127
Μα είσαι παράλογη. Δεν υπάρχει λόγος να νευριάσεις και το κάνεις. Δεύτερον, βρίζεις χωρίς να υπάρχει λόγος αντικειμενικώς, τρίτον, ασπαιτείς πράγματα από τους άλλους τα οποία δεν υποστηρίζεις, τέταρτον, λες κάτι και μετα κανεις κάτι που κάνει αυτό που δήλωσες να καταρεύσει.
Κι εγώ δεν ηθελα να βρίζεις και να χαρακτηρίζεις ανθρώπους, εσύ όμως έκανες ότι ήθελες γιατί ηταν δικαίωμά σου. Τώρα γιατί δεν θέλεις να κάνω το ίδιο; Αν εχεις εσυ το δικαίωμα να κινησαι και να εκφράζεσαι ελεύθερα, γιατί να μην το έχω εγώ ας πουμε;
Δεν σοκάρομαι με χαζολέξεις. Ο μόνος λόγος είναι ότι δεν μπορείς και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να υποτιμήσεις κανεναν ασθενή ψυχικά που θα μπει και θα διαβασει. Οφείλεις σεβασμό και τέλος. Και τώρα δε σε σεβομαι που δεν σταματώ, ενώ μου το ζητησες. Κανονικά αφου δεν σεβεσαι κι εσυ, θα επρεπε να σου αρεσει το ότι κάνω το ίδιο.
Το θέμα μονη σου το χάλασες. Εγω ακόμα περιμένω απάντηση στον τελευταίο σχολιασμό μου επι του θέματός σου. Εσυ το αναπαράγεις. Και το θεμα δεν είναι το λεξολόγιο, αλλα ο σεβασμός. Νοιώθεις;
19-05-2017, 18:56 #128
Το λεξικό άνοιξα. Αν ηθελα να το παιξω αυθεντια, δε θα ανοιγα λεξικό, θα ελεγα το είπα εγω και επειδή το ειπα εγω είναι ετσι και τουμπεκιαστήτε. Δεν ξέρω τπτ καλύτερα από κανέναν άλλο, αλλά εχεις άδικο. Μπορεί ο άλλος που είναι ηττοπαθής και θα διαβάσει τα όσα λες χαρακτηρίζοντας τον, να πάει να αυτοκτονήσει. Οφείλεις να λειτουργεις με σεβασμό, δεν είμαστε αγέλη κοινωνία είμαστε. Και επειδή εσυ εχεις νευρα, δεν ξέρω γιατί πρέπει όλοι οι υπολοιποι να τουμπεκιαστούν και να ανεχονται τα καπρίτσια σου.
Ακου το παιξα ηγέτης. Ελεος δλδ
19-05-2017, 19:28 #129
Οχι δεν ειμαι παραλογη. Για να νευριασα ειχα λογο. Το οτι εσυ αδυνατεις να τον καταλαβεις ειναι δικο σου προβλημα. Το προβλημα σου ειναι οτι θα εβρισκες ταπεινωτικο το να παραδεχτεις το λαθος σου και οτι με αδικησες και για αυτο δεν κανεις πισω τωρα. Για να σωσεις τα μουτρα σου.
Και δεν θεωρω πως εδειξα ελλειψη σεβασμου σε καποιον με το αρχικο μου σχολιο με το οποιο μυγιαστηκες. Θα μπορουσα υπο τις καταλληλες συνθηκες ακομα και να παρηγορησω πετυχημενα καποιον σε ασχημη ψυχολογικη κατασταση (οταν δεν ημουν η ιδια σε τετοια) λεγοντας "ελα μην φερεσαι σαν κλαψομουνης ας κανουμε το ταδε". Καμια λεξη απο μονη της δεν ειναι κακια. Σε μια ατμοσφαιρα εμπιστοσυνης και ενσυναισθησης δεν θα τον προσεβαλλε. Το οτι εσυ αδυνατεις να το καταλαβεις ειναι δικο σου προβλημα προσαρμογης οχι δικο μου.
Και εσυ δεν με σεβαστηκες με πολλαπλους τροπους και θα στους απαριθμησω:
1) Μου εκανες υποδειξη, "να μιλας ομως καλυτερα"
2) Απερριψες τα επομενα επιχειρηματα μου στα οποια σου εξηγησα την διαθεση πισω απο τον τροπο που εκφραστηκα. Σου ειπα οτι παρερμηνεψες τη προθεση, σου ειπα πως ακριβως το εννοουσα αλλα εσυ απλα αρνηθηκες να το δεχτεις.
3) Συνεχισες να μου μιλας με δασκαλιστικο υφος και διαθεση
4) οταν αρχισα δικαια να νευριαζω και να βριζω αρχισες να με λες παραλογη και να με βγαζεις τρελη
5) αρνηθηκες να με αφησεις ησυχη οταν σου το ζητησα και σου εξεφρασα οτι με αναστατωνεις ασχημα ψυχολογικα
6) συνεχιζεις και με κρινεις απο την αρχη μεχρι το τελος
Ο σεβασμος για τον οποιο μιλας που ειναι;
Ισα ισα δεν βλεπω ιχνος σεβασμου απεναντι μου εξαρχης.
Δεν εισαι σε θεση λοιπον να μου μαθεις για τον σεβασμο ουτε να τον απαιτεις απο εμενα απο τη στιγμη που πρωτη δεν τον εφαρμοσες με τα "να μιλας ομως καλυτερα" και τα "δεν με ενδιαφερει".
Πες μου παλι οτι ειμαι παραλογη και οτι με σεβεσαι τοση ωρα. Απορω πως θα αντικρουσεις τα οσα λεω παραπανω. Τι θα πεις; Οτι δεν γινανε καν; Οτι ειμαι τρελη και δε καταλαβα; Οτι δεν ειναι αυτο το θεμα; Τι;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΟΥ? Στο οτι δεν βριζεις; Και τα παραπανω; Ειναι οκ; Ειναι σεβασμος;;;
19-05-2017, 19:40 #130
Εμένα που δε με σεβάστηκε κανεισ ποτέ εδώ κ τριάντα πέντε χρόνια εγώ μαλακασ είμαι που τους έχω όλους χεσμενουσ να πω κι εγώ την εξυπνάδα μου μόνο εσείς θα λέτε ;
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
19-05-2017, 19:54 #131
Εγώ που είμαι αντρασ δε σκέφτομαι έτσι με σέβεσαι καλωσ δε με σέβεσαι σε γράφω πάλι σου μιλάω όμως τέλος πάντων ακούστε τους στίχους θα γελάσετε λίγο
https://youtu.be/HE4WPNgyTA8Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
19-05-2017, 20:26 #132
Θα πω κι εγω τα δικα μου...
αφου περι τραυματος ο λογος, ποσταρω τι οριζεται ως τραυμα....
“Trauma” has been defined in medicine as a circumstance in which some part of the body
has been suddenly damaged by a force so powerful that the body’s natural protections are
unable to prevent injury and the body’s natural healing abilities are inadequate to resolve
the injury without medical assistance (Stedman’s Medical Dictionary, 2000).
The word “trauma” is, in fact, derived from the Greek for “wound.” As noted by Chris Brewin (2003),
Freud (1920/1955) was the first to define the term “psychic injury” by analogy to physical
injury. Psychic trauma was described by Freud as an event that “penetrates a kind of mental
skin designed to protect a person from excessive external forces; trauma was essentially
a ‘breach in an otherwise efficacious barrier’ ” (Brewin, 2003, p. 4). The breach is the result
not only of the strength and impact of the external force, but of the inability of the organism
or affected area to deflect, absorb, neutralize, or compensate for the injury.
Following this analogy, we describe psychological trauma as a circumstance in which
an event overwhelms or exceeds a person’s capacity to protect his or her psychic wellbeing
and integrity. It is a collision between an event and a person’s resources, where the
power of the event is greater than the resources available for effective response and recovery.
Deterioration in functioning occurs, and intervention or resources beyond those the
individual has available are required for recovery.
Psychological trauma, like physical trau-ma, represents a complex relationship between an event and a response.
The objective characteristics of a potentially traumatic event—its force, strength, or “dose”—can be
quantified, but the impact of the event cannot be determined without taking into account
the vulnerabilities of the particular individual who sustains the injury.
αν θελετε μεταφραση προσφερομαι :)Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
19-05-2017, 20:26 #133
Να τα σωσω τα μουτρα μου απο που και γιατι? Εισαι παραλογη κ σου ειπα γιατι. Με εχεις βρισει επανειλημενα κ δεν εχασα την ψυχραιμια μου γιατι πραγματικα δε μπορει να επηρεασει τη διαθεση μου κ την αυτοεικονα μου το τι κανει ή το τι λεει ενας αλλος ανθρωπος. Φυσικα εχεις λογο να νευριασεις, με εμενα δεν ειχες λογο να νευριασεις. Λογω αληθινο. Σου εξηγησα πως επιβαλλομαι σημαινει κανω το δικο μου με βιαιο τροπο, δεν το εκανα. Ειπες οτι νευριασες επειδη επιβληθηκα. Δεν επιβληθηκα αποδεδειγμενα αρα δεν υπαρχει λογος να νευριασεις μαζι μ.
Το οτι μπορεις να παρηγορησεις ή οτι εχεις προθεση να το κανεις, δε το αμφισβητησα, αλλα το οτι αναφερεσαι υποτιμητικα σε ομαδες ψυχικα ασθενων, μονο ελλειψη σεβασμου δειχνει.
Ποια ατμισφαιρα εμπιστοσυνης και ενσυναισθησης???? Σε πληροφορω οτι μονο ενσυναισθητικο δεν ειναι να αναφερεσαι στους ηττοπαθεις ανθρωπους ως κλαψομουνιδες η στους κακοποιημενους με τον τροπο που το εκανες. Αν σε ελεγα κακομαθημενο κωλοπαιδο που δε ξερει τι του γινετε, οποια προθεση κι αν ειχα, θα ηταν προσβλητικο. Και οι κακοποιητες γονεις οταν κακοποιουν, επικαλουνται υψηλους στοχους και οτι αναγκαζονται για να γινει το παιδι "σωστο", αλλα αυτο ειναι μια αρρωστημενη και παραλογη προφαση.
Και μονο προβλημα προσαρμογης δεν εχω, πιστεψε με.
Το να μιλας ομορφα δεν ηταν κολακεια, αλλα εσυ εδωσες το δικαιωμα να ειπωθει. Δεν το ειπα ξεκαρφωτα, αλλα αφου παιρνεις το ρισκο να υποτιμας ανθρωπους, δε νομιζειςωπως η συνεπεια αυτου ειναι να ενοχληθει καποιος; η λογικη αυτο δε λεει;
Δεν αρνηθηκα να δεχτω κατι. Σου ειπα πως δεν οφειλεις εξηγησεις, δε σε μαλωνω. Οταν ομως αλλα λες κ αλλα κανεις δε χρειαζεσαι κανεναν να σε απορηψει, αυτοαναιρησαι.
Το υφος μου δεν ειναι δασκαλιστικο. Αδιαφορω για το πως θα φερεσε γενικοτερα, οταν ομως προσβαλλεις κ δεν σεβεσαι θα λαβεις τα δεοντα. Αν δε σεβεσαι εσυ γιατι να σε σεβαστω εγω κ πολυ περισσοτερο γιατι να σε πειραξει. Μπορει να μην εχεις προθεση να προσβαλλεις αλλα τελικα το κανεις.
Δε σε ειπα ποτε τρελη. Παραλογα πραγματα ειπες κ σου τα επισημανα κ ειναι παραλογα.
Κι εσυ μπορει να αναστατωσεις καποιον ηττοπαθη καποιον κακοποιημενο ανθρωπο αλλα δε δειχνεις να πτοεισαι. Τωρα που αναστατωνεσαι εσυ γιατι ζοριζεσαι;
Κι εσυ με κρινεις, ποιος σου ειπε πως μπορεις να μονοπωλεις την κριτικη; απο την στιγμη που κρινεις, να εισαι ετοιμη για κριτικη. Κι ευχαριστω να λες που δεν αρχισα κι εγω τους χαρακτηρισμους, μου χεις δωσει αυθονο υλικο. Οσον αφορα τα περι σεβασμου, σεβασμός δεν ειναι να συμφωνουν μαζι σου. Το οτι δεν εκμεταλλευτηκα τον ενοχικο σου χαρακτηρα που μολις σου ειπα μιλα ομορφα αρχισες να δικαιολογησαι σαν το κουταβι που το μαλωσαν, κ σου ειπα δεν μου χρωστας εξηγησεις γιατι δε χρωστας εξηγησεις, ειναι θεμα σεβασμου. Αν δε σε σεβομουν θα σου δημιουργουσα ενοχες κ θα σε χειριζομουν. Ξυπνα
19-05-2017, 20:32 #134
19-05-2017, 20:48 #135
Μαλιστα. Εγω θα ευχηθω απο καρδιας καλη αναρωση