40mg aloperidin - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 52

Thread: 40mg aloperidin

Senior Member
    Θα συνεχίσουμε να το παλευουμε boo!!Τα φιλια μου!!
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    ετσι να σε ακουω.με θετικη σκεψη
    οπως ειχα ξαναπει..πρωτα θα παιθανει η ελπιδα και μετα εμεις!
    τα φιλια μου και σε εσενα.να εισαι καλα και ακομα καλυτερα καθε μερα
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ''

Senior Member
    Βρε παιδια συγγνώμη αλλα διαβάζω τα ποστ εδώ και εκπλήσσομαι. Το καταλαβαίνω οτι κάποιος που δεν έχει σχέση με ψυχ. ασθένειες γιατί δεν έτυχε στο περιβάλλον του κτλ να μην καταλαβαίνει, να έχει άγνοια , φόβο κτλ. Όμως οι οικογένειες σας δεν έχουν ενημερωθεί από τον γιατρό;
    Φανταζόμουν οτι κάποιος γονιός που έχει το παιδί του ένα τέτοιο θέμα θα έχει μιλήσει με τον γιατρό του, θα έχει ενημερωθεί για την κατάσταση του ώστε να ξέρει πως να φέρεται, τι να περιμένει, να μην τον πιέζει, να μην τον φορτώνει με επιπλέον άγχος. Δεν συμβαίνει αυτό;
    Το να βρεθεί δουλειά την σημερινή εποχή είναι πολύ δύσκολο για όλους ανεξαρτήτως, πόσο μάλλον όταν ένας άνθρωπος έχει να παλέψει και με κάποια ασθένεια. Μήπως όλο αυτό που αντιλαμβάνεστε ως πίεση είναι απλώς ο τρόπος τους να σας παροτρύνουν να τολμήσετε, να κινητοποιηθείτε; έστω κι αν το κάνουν με λάθος τρόπο...

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Βρε παιδια συγγνώμη αλλα διαβάζω τα ποστ εδώ και εκπλήσσομαι. Το καταλαβαίνω οτι κάποιος που δεν έχει σχέση με ψυχ. ασθένειες γιατί δεν έτυχε στο περιβάλλον του κτλ να μην καταλαβαίνει, να έχει άγνοια , φόβο κτλ. Όμως οι οικογένειες σας δεν έχουν ενημερωθεί από τον γιατρό;
    Φανταζόμουν οτι κάποιος γονιός που έχει το παιδί του ένα τέτοιο θέμα θα έχει μιλήσει με τον γιατρό του, θα έχει ενημερωθεί για την κατάσταση του ώστε να ξέρει πως να φέρεται, τι να περιμένει, να μην τον πιέζει, να μην τον φορτώνει με επιπλέον άγχος. Δεν συμβαίνει αυτό;
    Το να βρεθεί δουλειά την σημερινή εποχή είναι πολύ δύσκολο για όλους ανεξαρτήτως, πόσο μάλλον όταν ένας άνθρωπος έχει να παλέψει και με κάποια ασθένεια. Μήπως όλο αυτό που αντιλαμβάνεστε ως πίεση είναι απλώς ο τρόπος τους να σας παροτρύνουν να τολμήσετε, να κινητοποιηθείτε; έστω κι αν το κάνουν με λάθος τρόπο...
    Στην περιπτωση της boo απο οτι κατάλαβα υπάρχει άρνηση της κατάστασης και ίσως το πηγαίνουν στο μεταφυσικό.
    Σίγουρα αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη αντιμετωπιζεται το πρόβλημα σε ρεαλιστική βάση.

Στην περιπτωση μου,ναι είναι περισσότερο παρότρυνση για να τολμησω.
    Τους εξηγω με επιχειρήματα την θέση μου.
    Απο κει κ πέρα σ'αυτες τις περιπτωσεις λειτουργουν μηχανισμοί άμυνας γιατί είναι αγχωγονες καταστάσεις για την οικογένεια. Κάποιοι είναι σε άρνηση, κάποιοι προσπαθουν να μειώσουν την βαρύτητα του προβληματος.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    κοιταχτε να δειτε...
    το προβλημα μου ξεκινησε στα 14 και τα πρωτα ψυχωτικα στα 16.δεν ηξερε κανεις τιποτα κι εγω τα θεωρουσα φυσιολογικα.
    πριν 4 χρονια που πρωτοπηγα σε γιατρους και εκανα την 1η νοσηλεια μου λεγανε διαφορα, οριακη διαταραχη προσωπικοτητας, διπολικη διαταραχη, σχιζοτυπη διαταραχη προσωπικοτητας κλπ.δεν ειχαμε καθαρη εικονα.οποτε αρχικα η γιατρος μην εχοντας σαφη εικονα δεν εβγαζε ακρη και ειχε πει στη μανα μου οτι μπορει να φταιει το αγχος και η προσωπικοτητα μου αλλα μπορει να ειναι και ψυχωση.
    αργοτερα με τη 2η νοσηλεια και με πιο εμφανη ψυχωτικα επεισοδια με διαρκεια μηνων οι γιατροι κατεληξαν στην σχιζοφρενεια.
    επειδη ομως τα επεισοδια μου συνηθως προκαλουνται μετα απο εντονο αγχος/πιεση/στεναχωρια οι δικοι μου επιμενουν οτι φταιει το αγχος, η προσωπικοτητα μου και η ελλειψη αυτοπεποιθησης.
    γι αυτο εδω και καιρο οταν συμβαινει κατι μου λενε αυτα.ο πατερας μου δεν ασχολειται.ουτε τι εχω ξερει καν, ουτε ρωταει, μονο ενα εισαι καλα?οταν με βλεπει ασχημα, ουτε τι φαρμακα παιρνω γενικα υπαρχει μεγαλο χασμα μεταξυ μας.
    ειπα στην μανα μου πριν 3 μερες πηγαινε στη γιατρο να σου πει τι εχω, τι συμβαινει.σοβαρευει και μου λεει ειρωνικα..να παω να μου πει τι?οτι εχεις ψυχωση?ασε με ρε Boo.αυτη ηταν η απαντηση.
    παλιοτερα οταν τους ελεγα για φωνες μου ειχαν πει να παμε σε παπα να με διαβασει...
    η ψυχολογος μου λεει δε μπορουν να το αντεξουν και να το διαχειριστουν γι αυτο και το αρνουνται.κι ουτε προκειται να το δεχτουν και ποτε.
    δυστυχως δεν εχω στηριξη λοιπον απο την οικογενεια.

καποια ατομα απο την ομαδα αυτοβοηθειας που πηγαινα παλιοτερα οταν ημουν Αθηνα κανουν φιλοτιμες προσπαθειες να με ακουσουν και να με καταλαβουν οταν τους βλεπω μια φορα στους 2-3 μηνες.
    μια φιλη που ειχα 15 χρονια με εκανε στην ακρη οταν εμαθε.
    ο κολητος μου κι αυτος δεν πολυκαταλαβαινει, μου λεει απλα θα περασει και δεν ειναι ετσι τα πραγματα οπως τα σκεφτεσαι

γενικα μονο ατομα εδω στο φορουμ με καταλαβαινουν, η γιατρος και η ψυχολογος..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Εσύ serios από οτι καταλαβαίνω έχεις στήριξη από την οικογένεια σου και προφανώς παίζει κι αυτό ρόλο στην καλή πορεία της ανάρρωσης σου. Είναι λογικό ως κάποιο βαθμό να υπάρχει και άρνηση ή προσπάθεια να μειώσουν την βαρύτητα του προβλήματος. Μην ξεχνάς οτι όταν είμαστε μέσα σε ένα πρόβλημα έχουμε την τάση όλοι μας να το διογκώνουμε κιόλας, οπότε ίσως είναι θετική αυτή η μείωση του προβλήματος από τους γύρω ώστε να βρεθεί η ισορροπία. Και την παρότρυνση για να τολμήσεις δεν την βρίσκω καθόλου κακή. Ο γιατρός σου βέβαια ξέρει καλύτερα και συ ο ίδιος, αλλά εγώ βλέπω έναν πολύ ισορροπημένο άνθρωπο όσο μπορεί να κρίνει κανείς από τον γραπτό λόγο.

Εσένα boo είναι πιο δύσκολος ο ρόλος σου, προφανώς το όλο θέμα πέφτει πολύ βαρύ στους δικούς σου και δεν μπορούν να το διαχειριστούν, ίσως για αυτό ο πατέρας σου προτιμάει να μην σε ρωτάει και να μην μαθαίνει λεπτομέρειες κι όχι γιατί δεν νοιάζεται. Είναι λίγο στερεοτυπικό αυτό που θα πω, αλλά είναι συνηθισμένη αντρική συμπεριφορά. Πολλοί πατεράδες προτιμούν να απέχουν από τα προβλήματα των παιδιών τους, όποια κι αν είναι αυτά, επειδή δεν αντέχουν να τα διαχειριστούν.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση παρόλα αυτά είναι πως οι ίδιοι οι γιατροί, ψυχολόγοι κτλ δεν ζητούν να μιλήσουν με τους γονείς. Μην έχοντας γνώσεις επι του θέματος το θεωρούσα δεδομένο οτι έτσι θα γινόταν.

Senior Member
    θα ηθελα να εκαναν περισσοτερη προσπαθεια να καταλαβουν.ετσι κι εγω απομακρυνομαι απο αυτους και δεν τους λεω τιποτα πλεον.μενουμε στο ειμαι/δεν ειμαι καλα και ως εκει.αν δεν ειμαι καλα και με ρωτησει η μανα μου κατι παραπανω της λεω παρε τη γιατρο ρωτα τι συμβαινει.με εχουν τσαντησει και στεναχωρησει πολυ με αυτη τη συμπεριφορα
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Υπάρχει μια δραματοποίηση απο μέρους μας πολλές φορες,μια ματαιότητα κ ίσως παραίτηση αλλά μονο κάποιος που πέρασε μέσα απο την κόλαση μπορεί να καταλάβει.
    Ίσως ακούγονται υπερβολικά κάποια πραγματα αλλά όπως στην Θεια Κωμωδία του Δάντη υπάρχει η φράση "Οποίος διαβεί την πόρτα αυτή ας αφήσει την ελπίδα πίσω του" κάπως έτσι νομιζω αν το θυμάμαι καλά, εννοώντας την είσοδο στην κόλαση, έτσι είναι κ η ψύχωση στην αρχή. Οποτε νομιζω κ οι οποίες υπερβολές μας είναι δικαιολογημένες θα έλεγα.
    Αλλά παρόλα αυτά υπάρχει ελπίδα για πολλους απο μας.

Senior Member
    Boo για πάρτυ σου κ μόνο
    https://youtu.be/ScEACJTeVD8
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    @serios
    δε νομιζω οτι το δραματοποιω.λιγη αποδοχη θα ηθελα και κατανοηση απο τους πιο κοντινους μου ανθρωπους.εχω παψει να ελπιζω οτι θα το εχω ποτε αυτο..μονη μου παρεα με εσας εδω..

@elis
    ευχαριστω για το κομματι πολυ αισιοδοξο
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Όχι η δραματοποίηση πηγαινει προς ολους μας κ βάζω κ μένα μέσα.
    Εξηγω τους λόγους που συμβαίνει αυτό.
    Βασικά δραματικά ακούγονται σε αυτους που δεν μας καταλαβαίνουν. Δεν καταλαβαίνουν απλα την υπερβολή του πράγματος.

Senior Member
    ισορροπησα στα 25mg!
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Junior Member

Aloperidin και Alzheimer

Καλησπέρα και από εμένα!
    Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ. Αναφορικά με το aloperidin θέλω να παραθέσω μια προσωπική εμπειρία. Η γιαγιά μου που πάσχει από alzheimer έφτασε σε σημείο να εμφανίσει έντονα ψύχωσικα επεισόδια με εμμονές και βίαιη συμπεριφορά. Η γιατρός της χορήγησε aloperidin και από εκείνη τη στιγμή η γιαγιά μου κατέπεσε. Έχει γίνει σχεδόν φυτό. Δεν μπορεί να περπατήσει μόνη της και να αυτό εξυπηρετηθεί. Μονάχα μιλάει λίγο με το ζόρι. Έχει και τρέμουλο στα χέρια και το χείλος της καμιά φορά. Να σημείωσε ότι δεν συγχορηγειται το akineton που διάβασα σε άλλα post. Επίσης για το συγκεκριμένο φάρμακο δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα. Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω; ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Senior Member
    Καλημερα! Ειναι οτι χειροτερο υπαρχει απο φαρμακο, σου δημιουργει μια μαυριλα που δεν μπορεις να κανεις τιποτα, ουτε να μιλησεις!! Μολις το αλλαξα ησυχασα δεν παλευεται λεμε, να αλλαξει γιατρο!! Δεν τη λυπαστε;

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast