Ερωτηση - απορια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
    Senior Member
    Αναλογα τα φαρμακα αμα ειναι βαρεια κι αναλογα τον οργανισμο αν ειναι εξασθενημενοσ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by eyaggeliopapasta View Post
    Καλησπέρα φιλί μου θέλο απάντηση στου διπολικος τρέχουν τα σάλια . Τρέμουν το χέρι
    Καλησπερα! Δεν φταιει η αρρωστια που του τρεχουν τα σαλια και τρεμουν τα χερια, αλλα τα φαρμακα! Ειναι παρενεργειες αυτες, δυστυχως, συζητηστε το με το γιατρο. Καλο κουραγιο ευχομαι!! Κι εγω ειμαι ψυχωσικη και ο συντροφος μου με ανεχεται και τον ανεχομαι. Να 'στε καλα!!

Quote Originally Posted by eyaggeliopapasta View Post
    Καλησπέρα φιλί μου θέλο απάντηση στου διπολικος τρέχουν τα σάλια . Τρέμουν το χέρι
    Η έντονη σιελόρροια, το τρέμουλο των χεριών (ή άλλες ακούσιες κινήσεις μελών του σώματος πχ. του στόματος) δεν είναι συμπτώματα της Διπολικής Διαταραχής, δεν σχετίζονται μαζί της.

Ειναι πιθανές παρενέργιες/ανεπιθύμητες ενέργιες κάποιου φαρμάκου που λαμβάνεται κατά τη θεραπεία της Διπολικής Διαταραχής.
    Παρενέργιες δεν αντιμετωπίζουν πάντα όλοι όσοι λαμβάνουν φάρμακο-οποιοδήποτε φάρμακο. Αλλά όταν έρχονται αντιμέτωποι με αυτές, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι ν' απευθυνθούν στον ειδικό γιατρό που τους έδωσε το φάρμακο για να τους βοηθήσει να λύσουν το πρόβλημα.

Member
    Καλησπέρα δεν ηξερα που να βαλω αυτή την αναρτηση, γι αυτό την βαζω εδώ. εχω πρόβλημα με την ομιλια μου γενικως, το εχει καποιος άλλος αυτό; να πω επισης ότι είμαι διπολικος

Quote Originally Posted by stathis25 View Post
    Καλησπέρα δεν ηξερα που να βαλω αυτή την αναρτηση, γι αυτό την βαζω εδώ. εχω πρόβλημα με την ομιλια μου γενικως, το εχει καποιος άλλος αυτό; να πω επισης ότι είμαι διπολικος
    Πρόβλημα με την ομιλία...
    Τραύλισμα ας πούμε ή να μη μπορει κάποιος να προφέρει σωστά το Σ ή το Ρ; Αυτά τα προβληματάκια λύνονται εύκολα και οριστικά με τη βοήθεια της Λογοθεραπείας-την οποία ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσει κάποιος.

Ν' ανέβει κάποιος σ' ένα βάθρο και να βγάλει λόγο με κοινό από κάτω να τον παρακολουθεί; Αντιμετωπίζει δυσκολία όποιος είναι πολύ ντοπαλός. Όποιος έχει αγχώδη διαταραχή μπορεί να έρθει πρώτα αντιμέτωπος με τον Πανικό, πριν πατήσει το πόδι του στο βάθρο.

Δυσκολίες στην ομιλία και Διπολική Διαταραχή-καθ' αυτή, νομίζω πως δεν συνδέονται. Μόνο σε πιθανές παρενέργιες φαρμάκου μπορεί να οφείλονται, άλλα όποιος παίρνει ένα αντιψυχωτικό φερ' ειπείν και παρατηρει παρενέργιες οφείλει να συμβουλευτεί πρώτα πρώτα το γιατρό του.

Το μόνο θέμα που είχα εγώ με την ομιλία στη Διπολική Διαταραχή-πρίν τη θέσω υπό έλεχο με το κατάλληλο χάπι, ήταν η ακατασχετη Φλυαρία. Δεν το βούλωνα...ποτέ! Ακόμα και μόνη στο σπίτι, μίλαγα στις γάτες. Φλυαρούσα πάντα με σύμμαχο το Συναίσθημα που κυριαρχούσε εκείνη τη στιγμή.
    (Ούτε ο Ιονέσκο να με είχε γράψει!)
    Ήταν κουραστικό και για μένα την ίδια-φαντάσου τους άλλους που με άκουγαν...
    Χαίρομαι που "έφυγε" κι εκεί στον Αγύριστο που είναι τώρα να παραμείνει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Repairer of Reputations View Post
    Το μόνο θέμα που είχα εγώ με την ομιλία στη Διπολική Διαταραχή-πρίν τη θέσω υπό έλεχο με το κατάλληλο χάπι, ήταν η ακατασχετη Φλυαρία. Δεν το βούλωνα...ποτέ! Ακόμα και μόνη στο σπίτι, μίλαγα στις γάτες. Φλυαρούσα πάντα με σύμμαχο το Συναίσθημα που κυριαρχούσε εκείνη τη στιγμή.
    (Ούτε ο Ιονέσκο να με είχε γράψει!)
    Ήταν κουραστικό και για μένα την ίδια-φαντάσου τους άλλους που με άκουγαν...
    Χαίρομαι που "έφυγε" κι εκεί στον Αγύριστο που είναι τώρα να παραμείνει.
    Διπολικός κι εδώ, καλή χρονιά!

Πώς έφυγε αλήθεια? Ακολουθείς κάποια αγωγή ακόμα?
    Γιατί εγώ όταν κάνω επεισόδια υπομανίας, το έχω στο φουλ αυτό.. ξεχναω να πατάω pause, ακόμα και να μιλάνε άλλοι, περιμένω στη γωνία να πεταχτώ! :P

Senior Member
    Quote Originally Posted by stathis25 View Post
    Πρόβλημα με την ομιλία μου έχω εγώ χωρίς να είμαι διπολικός όμως.Επίσης το πρόβλημα μου δεν είναι τραύλισμα ή Σ ή Ρ που ακούγονται πιο εύκολα στους άλλους αλλά 2 άλλα σύμφωνα της αλφαβήτου

Senior Member
    Και εγώ έχω τραύλισμα ακόμα και τώρα κάποιες φορές, μικρό με είχαν πάει σε παιδοψυχολογο!

Εστάλη από [device_name] στο E-Psychology.gr Mobile App

Quote Originally Posted by Jaded Future View Post
    Διπολικός κι εδώ, καλή χρονιά!

Πώς έφυγε αλήθεια? Ακολουθείς κάποια αγωγή ακόμα?
    Γιατί εγώ όταν κάνω επεισόδια υπομανίας, το έχω στο φουλ αυτό.. ξεχναω να πατάω pause, ακόμα και να μιλάνε άλλοι, περιμένω στη γωνία να πεταχτώ! :P
    Καλή Χρονιά!

Και να 'ταν μόνο η Φλυαρία που δεν έπιανε φρένο...
    Ήταν και οι Συνειρμοί μου που έπιαναν Κάιρο. Ότι πεταγόμουν πάντα και διέκοπτα όποιον είχε το λόγο εκείνη τη στιγμή. Η ένταση της φωνής μου... Ακόμα και μια ολιγόλεπτη σιωπή να υπήρχε μες στην παρέα εμένα μ' έκανε να αισθάνομαι πολύ άβολα, έτσι κάτι έβρισκα πάντα και την έσπαγα. Είχα και μια ατάκα κοινό παρονομαστή στα περισσότερα Προφορικά μου φιάσκα: "Δεν είμαι ξερόλα, κάνετε λάθος. Είμαι Καταλαβαινόλα!"
    Πολύ πολύ παλιά, τραγουδούσα. Έτσι στ' ασχετο, όπου και μ' όποιους και να βρισκόμουν κοπάναγα κι απο ένα άσμα. Αλλά αυτό ευτυχώς το 'κοψα, έτσι απ τη μια μέρα στην άλλη. Και πολύ πριν αποφασίσω να δω γιατρό.
    Όμως, για κάποιο λόγο κανείς δε μου ριχνε 'κει πέρα πέντε φάσκελα να ησυχάσει το κεφάλι του. Θες γιατί ήταν φίλοι μου, θες γιατί μ' έναν τρόπο μ' έβρισκαν συμπαθητική... (Ίσως είναι αυτή η μιά απ τις δυο μας όψεις εμάς των Διπολικών που μας κάνει να περνάμε για γοητευτικοί).

Καλά, στα υπομανιακά μου δεν πιανόμουν...
    Πάνω σε μια τέτοια φάση το καλοκαίρι του 2016 έκατσα κι έφτιαξα αυτό, ένα καναλάκι στο youTube με τίτλο "το Σύμπαν της διπλανής πόρτας" όπου απλά διαβάζω μικρές ιστορίες από αγαπημένα μου βιβλία.

Τώρα πια πέρασε αυτό.
    Η απόφαση να βρώ έναν καλό γιατρό-που τον βρήκα, και η Αστάθεια στα Συναισθήματά μου έχει τεθεί πια υπό έλεγχο.
    Ήταν θέμα χημείας του εγκεφάλου. Νευροδιαβιβαστών, ντοπαμίνης κατα κύριο λόγο.
    Ήμουν τυχερή, γιατί το πρώτο (και μόνο αντιψυχωτικό) που πήρα ποτέ στη ζωή μου λειτούργησε σωστά. Δεν είχα ευτυχώς καμιά απ τις δυο σοβαρότερες παρενέργιές του (αυξηση βάρους και υπνηλία) κι ο οργανισμός μου προσαρμόστηκε στη χαμηλότερη δόση που μπορεί να δωθεί σε άτομα με τη δική μου διάγνωση.
    Κουετιαπίνη (aka SeroquelXR) 200mg μόνο ένα κάθε βράδυ.

Οι φίλοι μου, έχουν να το λένε πόσο διαφορετική είμαι τώρα, πόσο ήρεμη (δεν τρέχουν να με κατεβάσουν απ τα κάγκελα-που λεει ο λόγος!)

kozchr...Το θεματάκι σου με την άρθρωση του λόγου διορθώνεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ με λογοθεραπεία. Με μερικές ασκήσεις που θα σου υποδείξε ένας ειδικός-και δεν παίρνει πολύ χρόνο.
    (Α! Και μην ακούσω κανα κουλό..."πώς να πάω κοτζάμ μαντράχαλος τώρα, έπρεπε να χα παει όταν ήμουν δευτέρα δημοτικού" ! Είναι θέμα που σ' απασχολεί, σε κάνει να νιώθεις άβολα; Έτσι το λύνεις!)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Repairer of Reputations View Post
    Καλή Χρονιά!

kozchr...Το θεματάκι σου με την άρθρωση του λόγου διορθώνεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ με λογοθεραπεία. Με μερικές ασκήσεις που θα σου υποδείξε ένας ειδικός-και δεν παίρνει πολύ χρόνο.
    (Α! Και μην ακούσω κανα κουλό..."πώς να πάω κοτζάμ μαντράχαλος τώρα, έπρεπε να χα παει όταν ήμουν δευτέρα δημοτικού" ! Είναι θέμα που σ' απασχολεί, σε κάνει να νιώθεις άβολα; Έτσι το λύνεις!)
    Καλή χρονιά και σε εσένα. Ναι θα σου πω αυτό ακριβώς.Τα γράμματα που δε μπορώ να προφέρω σωστά είναι το Δ και Θ. Δηλαδή λέω πχ θάλασσα και ακούγεται φάλασσα.Λέω Δημήτρης και ακούγεται Βημήτρης. Λέω Αφήνα αντί Αθήνα και άλλα πολλά... Στο δημοτικό και αργότερα στο γυμνάσιο ερχόταν οι "εξυπνάκιδες" της τάξης και μου έλεγαν να πω διάφορες λέξεις που περιείχαν αυτά τα γράμματα για να με κοροϊδεύουν.Εννοείται πως και να ήξερα να πω μάθημα δεν υπήρχε περίπτωση να πω. Στο σπίτι οι γονείς μου,μου έλεγαν ότι δεν ακούν να μιλώ έτσι και ότι γενικά όλοι "κάτι" έχουν και άλλα τέτοια που προφανώς δε με βοηθούσαν. Φυσικά ούτε λόγος να με πάνε σε ειδικό. Μέχρι τα 18.5 μου που ήμουν σε άλλη πόλη όπου πήγαινα σχολείο και έβλεπα τα ίδια άτομα απο την Α δημοτικού απλά η κατάσταση ήταν ίδια
    Μετά ήρθα στην άλλη πόλη που μένω τώρα και μιλούσα άνετα. Ολα αυτά τα χρόνια και παρόλο που εδώ και περίπου 15 χρόνια ακούγεται η φωνή μου για λίγη δευτερόλεπτα σε αρκετό κόσμο,δε βρέθηκε ένας να μου πει κάτι. Εμένα όμως με ενοχλεί. Πολλές φορές έχω πει να πάω σε λογοθεραπευτή και ποτέ δεν πήγα.
    Το σήμερα έχει ως εξής. Στα μέσα δεκέμβρη φέτος ήρθαν στην δουλειά μου 2 λογοθεραπεύτριες που δουλεύουν μαζί στο ίδιο γραφείο. Με το που μίλησα αμέσως κατάλαβαν το "θεματάκι" μου και κατάλαβα ότι το κατάλαβαν. Οπότε ρώτησα αν διορθώνεται..
    Η απάντηση "Ναι μπορεί να διορθωθεί,μικρός είσαι ακόμα..Πόσο είσαι? Γύρω στα 25?" Και η δική μου απάντηση "οχι είμαι 40.." και ήρθε η επόμενη απάντηση "χμ.. είσαι μεγάλος και δε σου φαίνεται..Εχεις περάσει την μισή σου ζωή μιλώντας έτσι. Μπορείς να έρθεις αλλά δε μπορούμε να σε διαβεβαιώσουμε για το αποτέλεσμα.."
    Εννοείται πως με αποθάρρυναν και αν υπήρχε μια περίπτωση να προσπαθήσω,τώρα δεν υπάρχει καμμία.."

kozchr...

Εκείνες οι δυο που 'χεν έρθει τότε στο γραφείο σου είπαν μπαρούφες.
    Και σου είπαν μπαρούφες είτε γιατί οι ίδιες θα βαριόντουσαν φριχτά ν' αναλάβουν την περίπτωση ενήληκα είτε γιατί δεν έχουν ιδέα ποιές είναι οι τεχνικές που πρέπει να εφαρμόσουν για να διορθώσουν προβλήματα άρθρωσης σε ενήληκες γιατί ασχολούνταν μόνο με μικρά παιδάκια.

Χρειάζεται διαφορετικό τρόπο και τεχνική να διορθώσεις το θέμα σ' εναν ενήληκα απ ότι σε μικρό παιδάκι; Προφανώς ναι.
    Το ότι έπεσες τότε πάνω σ' εκείνες τις δυο που δεν ξέραν ν' αναλαμβάνουν περιπτωση ενήληκα δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει σ' αυτή τη χώρα ούτε έναν Λογοθεραπευτής που να ξέρει τι να κάνει στις περιπτώσεις ενηλήκων. Ούτε όταν πας στο γραφείο ενός τέτοιου θα γουρλώσει τα ματια σα ροφός επειδή θ' αντικρίσει ενήληκα.
    Γίνεται συχνότερα στις μικρές ηλικίες, ναι, ίσως γιατί είναι πιο εύκολο να γίνεται τότε.
    Κάποιοι αναλαμβάνουν ενήληκες, κάποιοι όχι.
    Κάνε μια πρόχειρη έρευνα και θα δεις...

Οι επαγγελματίες εκφωνητές. Όλοι τους έχουν περάσει από μαθήματα ορθοφωνίας κι έχουν εξαλείψει οποιοδήποτε ελάττωμα στην ομιλία τους. Μέχρι και μια βαριά τοπική προφορά (πχ. Κρητική) μπορεί ν' αποβάλλει κάποιος κάνοντας μαθήματα.

Page 2 of 2 FirstFirst 12