Results 1 to 15 of 36
Thread: Πως αρχίζει;
-
13-05-2017, 11:52 #1
Πως αρχίζει;
Καλημέρα παιδία, ερώτηση. Πως ξεκινάει σε εσάς μια κρίση πανικού; κάτω από τι συνθήκες ; Εμένα με έπιασε πριν από πέντε λεπτά. Ειλικρινά δεν σκεφτόμουν απολύτως Τίποτα. Δεν αγχώθηκα για κάτι και δεν είχα κουραστεί, στο pc καθόμουν και χάζευα. Από το πουθενά δυσφορία αίσθημα παλμών ταχυκαρδία, κενά στο στήθος κτλπ. Πως γίνεται λοιπόν αφού το μυαλό είναι εντελώς ήρεμο χωρίς καμία αρνητική σκέψη το σώμα να φέρεται έτσι. Αφού η διαταραχή πανικού είναι στο μυαλό πως γίνεται και βγαίνουν ψυχοσωματικα μέσα στην απόλυτη ηρεμία; Έτσι συμπεραίνω ότι αυτά που λένε "προσπάθησε να χαλαρώσεις" η "βάλτο απ' το μυαλό σου και θα σου περάσει" είναι βλακειες.
- 13-05-2017, 14:08 #2
δεν ειναι αναγκη να αγχωθεις μια στιγμη για να παθεις κριση πανικου.και το συσωρευμενο αγχος το ιδιο αποτελεσμα μπορει να εχει
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
13-05-2017, 20:24 #3
13-05-2017, 21:15 #4
πολλες φορες προκαλειται απο κατι στιγμιαιο στεσογονο γεγονος.αλλα πολλες φορες μπορει να σου σκαει ετσι ενω φαινομενικα εκεινη τη στιγμη εισαι ηρεμος αλλα το συσωρευμενο αγχος δουλευει απο πισω..υπουλο..τουλαχιστον ετσι το παθαινα κι εγω
βρες τι σε αγχωνει και καταπολεμησε το.μιλα γι αυτο σε καποιον ειδικο να σε βοηθησει αν εισαι καιρο ετσι
υπαρχουν λυσειςείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
13-05-2017, 22:32 #5
Όλα με αγχώνουν, τα πάντα! Σήμερα ένας φίλος μου είπε ότι θα πήγαινε ένα ταξίδι τεσσάρων ωρών με το αυτοκίνητο και μου κόπηκαν τα πόδια. Πήγα στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσω και μόλις είδα τον κόσμο στο ταμείο μου ήρθε να λυποθυμησω. Και δουλεύω και σε σούπερ μάρκετ. Έκατσα να παίξω ένα παιχνίδι στο pc και για κάποιον λόγο μου βγήκε τέτοιο άγχος που ξάπλωσα στο κρεβάτι και προσπαθούσα έψαχνα να βρω ανάσα και δεν γινόταν. Έκανα ψυχοθεραπεία αλλά την σταμάτησα γιατί γινόμουν πολύ χειρότερα. Μόνο όταν πίνω καμία μπύρα ξεχνιέμαι και είμαι οκ. Αλλά τι; πρέπει να γίνω αλκοολικός για να μου φύγει όλο αυτό; δεν γίνεται! Κάποιος μου είπε ότι όπως σου ήρθε έτσι θα σου φύγει. Έκλεισα ραντεβού με ψυχίατρο. Θα πάω να τελειώνουμε
13-05-2017, 23:08 #6
καλυτερα να πας σε εναν γιατρο μηπως σου δωσει κανενα αγχολυτικο ισως για καποιο διαστημα να χαλαρωσεις παρα να το ριξεις στο ποτο.θα σε κανει πολυ χειροτερα
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
13-05-2017, 23:24 #7
Ναι το ξέρω. Εννοείται πως δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο. Απλά λέω πως η μόνες στιγμές που νιώθω εντελώς καλά είναι όταν κάθομαι με την γυναίκα μου η με κανέναν φίλο και πίνουμε μια μπύρα, σε λογικά και ανθρώπινα πλαίσια πάντα. Θα πάω στον ψυχίατρο και ότι μου πει θα κάνω. Δεν παλεύεται άλλο. Και κουράστηκα και βαρέθηκα να είμαι συνέχεια φοβισμένος και αγχωμένος. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ boo!
14-05-2017, 00:31 #8
παρακαλω ge0rge. θα στρωσεις θα το δεις κουραγιο
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
17-05-2017, 21:17 #9
Φιλε μου
Σου απαντησα και στο νημα που ανοιξες με τιτλο " παλι τα ιδια#.Ειμαι παθων εδω και 3 χρονια.την πρωτη φορα κρατησε 2 μερες.Με ξαναεπιασε μετα απο 1 χρονο και ξανα μετα απο 9 μηνες.τωρα που σου γραφω εχω παρει μισο ζαναξ ξαπλωνω και σου γραφω ακουγοντας ραδιοχθες το βραδυ και ενω ολα ηταν μια χαρα εφτιαξα ενα σαντουιτς να φαω.Μολις τελειωσα ανεβηκε η πιεση μου κατακορυφα και η ταχυπαλμια μου στο δια πασων.Αρχικα προσπαθησα να το αγνοησω και να ηρεμησω.Ελα ομως που το ******** το μυαλο δεν μαφησε.η γυναικα μου ειναι εγκυος.θα παθω καρδια.δεν θα δω το παιδι μου?τι σκατα? Θελω να σου πω οτι πρεπει να μαθεις να το διαχειριζεσαι.εγω πιστεψα οτι το καταφερα αλλα πριν 3 βδομαδες ο πατερας μου επαθε εμφραγμα και με ξαναπιασε.μην δισταζεις να πηγαινεις που και που στον ψυχολογο για συνεδριες.επισης τα ζαναξ βοηθανε.μην τα κανεις καραμελες.για να εθιστεις πρεπει να τα περνεις για μεγαλο χρονικο διαστημα παρα τις υπερβολες που ακουγονται.Επισης ο καφες φερνει σκεψεις.κανα γαλατακι η κανα χαμομηλακι βοηθανε.θελω να γραψω πολλα αλλα το κινητο με κουρασε.οτι θες παντως εδω ειμαστε να τα λεμε.εγω και μονο που ξερω οτι υπαρχετε και σεις εδω στο φορουμ διαβαζοντας τις ανησυχιες σας με βοηθαει.
18-05-2017, 07:12 #10
22-05-2017, 00:57 #11
Καλησπέρα! Γιώργο τελικά πήγες σε ψυχολόγο;
Επειδή ρωτάς πώς ξεκινάει και σε μένα είναι από το πουθενά
Κυρίως βέβαια όταν είναι να πάω κάπου και αρχίζω να σκέφτομαι ότι θα αντιμετωπισω κόσμο
Όμως και στην δουλειά μου έχω τώρα φοβερό άγχος
22-05-2017, 23:32 #12
Καλησπέρα domino! Τι κάνεις; από τον ψυχολόγο σταμάτησα γιατί δεν άντεχα. Νομίζω ότι γινόμουν χειρότερα. Με ψυχίατρο είχα ραντεβού την Παρασκευή που μας πέρασε αλλά μου το μετέφερε για την ερχόμενη Τετάρτη. Στην δουλειά είναι λογικό να έχεις άγχος. Εδώ έχουν αυτοί που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα πόσο μάλλον εμείς με τους πανικους κτλπ
22-05-2017, 23:35 #13
Ο ψυχολόγος από τον ψυχίατρο τι διαφορά έχουν;
22-05-2017, 23:48 #14
Με τον ψυχολόγο συζητάς και μέσα από την συζήτηση προσπαθείτε θεραπευτής και θεραπευομαινος να βρείτε την ρίζα του "κακού". Υπάρχουν διαφόρων ειδών ψυχοθεραπειες, αυτή που ακολουθούν κατά κανόνα άτομα που πάσχουν από διαταραχή πανικού είναι η γνωσιακη ψυχοθεραπεία. Ο ψυχολόγος δεν έχει το δικαίωμα να σου δώσει φάρμακα. Ο ψυχίατρος ακούει τα συμπτώματα σου, σου βάζει μια ταμπέλα (ιδψ, διαταραχή πανικού, γαδ, κτλπ) και σου δίνει φάρμακα. Επίσης ο ψυχίατρος σε αντίθεση με τον ψυχολόγο είναι κανονικός γιατρός.
22-05-2017, 23:53 #15
Όταν λες ότι δεν αντεχες τι εννοείς; Αν σε πιεζω μην απαντήσεις.
Στον ψυχολόγο δηλαδή ψάχνεις τα παλιά που πέρασες για παράδειγμα;