Η ρηχότητα των νέων σήμερα, σε κάθε είδους σχέση και ο ρόλος της παιδείας. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 144
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα View Post
    Θίγεις πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, που απαιτούν πολύ και συνεχή συζήτηση, με πολλές και διαφορετικές απόψεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε έναν κόσμο καθαρά πρωτεσταντικό με καπιταλιστικά χαρακτηριστικά, άρα να προέχει μόνο η οικονομία, οι φιλοσοφικές αναζητήσεις και η κλασική παιδεία, θεωρητικής κατεύθυνσης, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Δεν είναι τυχαίο που η θεολογία, η φιλοσοφία και κάθε είδους άλλης ανθρωποκεντρικής επιστήμης, είναι θεωρητικά λιγότερο "δημοφιλείς" από π.χ. τα οικονομίκα, τα κομπιούτερ και γενικότερα κάθε άλλης φυσικής επιστήμης όπως αστρονομία, μαθηματικά κλπ. Έχεις δίκιο σε αυτό, ο άνθρωπος δεν είναι ευφυής, αν έχει ένα πτυχίο ή αν είνα εξειδικευμένος μόνο σε έναν τομέα, είναι απλά έξυπνος, η ευφυΐα, έγκειται στο ότι ο άλλος κατέχει μία βαθιά και ευρύτερη γνώση, όπως ο Αριστοτέλης. Όσον αφορά για εμένα, είχα κάνει προσπάθειες και με τον αθλητισμό, αλλά όπως προείπα με τα παιδιά της ηλικίας μου, απλά δεν ταιριάζω, το ξέρουν και εκείνοι και εγώ.
    Και θα συμπλήρωνα εγώ, ότι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μια τέτοιου είδους εξυπνάδα μπορεί να αποβεί επικίνδυνη...
    Διότι και την ατομική βόμβα "έξυπνοι" την φτιάξανε!

Banned
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    "Τραχύς", όπως το λες!
    Γι' αυτό προσπάθησε να τον αποφύγεις!
    Κράτα επαφή και μην "χάνεσαι"..
    Μπορεί να σου φανεί παράξενο, αλλά θα σε παρακινήσω μαζί με όλες τις πνευματικές ανησυχίες σου διάβασε και καμιά αθλητική εφημερίδα ή κανένα περιοδικό... Στο λέω για να έχεις θέματα να συζητάς, προκειμένου ν' αποφύγεις την απομόνωση! Διάβασε και λίγο τα ζώδια, δες το για πλάκα... Μην το λογαριάζεις ότι θα ρίξεις το επίπεδό σου. Είναι και ζήτημα επιβίωσης, από ένα σημείο και μετά!
    Ενημερώσου για τον κινηματογράφο, για το θέατρο.......
    Το είχα κάνει και αυτό, αλλά μετά από λίγο το βαρέθηκα, δεν είμαι από τους άντρες που τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο (το θεωρώ βίαιο) , προτιμώ κυρίως να ενημερώνομαι τι συμβαίνει στον κόσμο και επείσης να βλέπω διάφορες ξένες εκπομπές που παρουσιάζουν μέρη στον κόσμο. Μου αρέσει γενικότερα να ταξιδεύω, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά. Όσον αφορά για τα ζώδια, θεωρώ πως είναι κάτι χαζό, έτσι κι αλλιώς, είτε ξέρω, είτε δεν ξέρω, αν με ρωτήσει μία κοπέλα τι είμαι, και της πως "καρκίνος" θα ξέρω και την αντίδρασή της. Τώρα το "τι ζώδιο είσαι" είναι μία ερώτηση που έχει καταντήσει να προΐσταται, αυτή του ονόματος. Από θέατρο πράγματι ξέρω λίγα πράγματα και πάω σπανίως, για κινηματογράφο ξέρω αρκετά πράγματα. Πάντως έτσι κι αλλιώς, οι συζητήσεις των ανθρώπων της ηλικίας μου, είναι τουλάχιστον ανιαρές. Μόνο για "γκόμενες" και ποδόσφαιρο, τίποτα άλλο και αν τους πεις κάτι διαφορετικό από αυτό που λένε, έτσι για την ποικιλία της συζήτησης, απλά σε απομακρύνουν με τρόπο, είτε είναι άντρες είτε κορίτσια. Τέλος, προσπαθώ να κρατήσω μία επαφή, αλλά είναι μάταιο. Όμως προσπαθώ...

Banned
    Και θα συμπλήρωνα εγώ, ότι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μια τέτοιου είδους εξυπνάδα μπορεί να αποβεί επικίνδυνη...
    Διότι και την ατομική βόμβα "έξυπνοι" την φτιάξανε!
    Δεν είναι τίποτα επικίνδυνο μέχρι να το χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος.

Senior Member
    Χρησιμοποίησες πολύ σωστά μία φράση που πιστεύω χαρακτηρίζει όλη την γενιά μου, "ένα άβουλο τυφλό κοπάδι". Το θέμα είναι όταν κάποιος επιλέξει να φύγει από αυτό, όπως έκανα και εγώ σε μικρή ηλικία, παίρνει ένα τραχύ και δύσκολο δρόμο, αυτόν της μοναξιάς.
    Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό..έτσι είναι δυστυχώς...Επέτρεψε μου όμως με όλο το θάρρος να σου πω πως δεν είμαι σίγουρη πως το συγκεκριμένο forum θα σε βοηθήσει ουσιαστικά και πως είναι κατάλληλο για σένα...

Banned
    Quote Originally Posted by ΕΛΠΙΔΑΨ View Post
    Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό..έτσι είναι δυστυχώς...Επέτρεψε μου όμως με όλο το θάρρος να σου πω πως δεν είμαι σίγουρη πως το συγκεκριμένο forum θα σε βοηθήσει ουσιαστικά και πως είναι κατάλληλο για σένα...
    Χμ, δεν ψάχνω για απαντήσεις, αλλά κυρίως για ανταλλαγές απόψεων, πάνω σε ενδιαφέροντα θέματα. Παρακολουθώ αρκετό καιρό το συγκεκριμένο forum, χωρίς φυσικά να έχω λόγο άποψης. Ήθελα λοιπόν και εγώ να δώσω να καταλάβουν τα νέα παιδιά, πως δεν είναι όλα έτσι όπως τα βλέπουν ή όπως τα βλέπουν στις ταινίες. Ο πρίγκιπας με το λευκό άλογο, δεν υπάρχει, είναι μια δημιουργία του μυαλού για τον ιδανικό άνδρα, ούτε φυσικά και το αντίστροφο. Έτσι λοιπόν δεν ψάχνω για απαντήσεις, τις απαντήσεις τις ξέρω πάνω κάτω, ψάχνω για ποιοτική συζήτηση, με βαθύ νόημα. Κάτι που είναι δυσεύρετο να γίνει εκεί έξω.

Senior Member
    ψάχνω για ποιοτική συζήτηση, με βαθύ νόημα. Κάτι που είναι δυσεύρετο να γίνει εκεί έξω.
    Το κατάλαβα,και νομίζω πως θα απογοητευτείς, ειδικά αν ρίξεις μια ματιά στο πρόσφατο Thread "Πάτε καλά ??? " ...εγω πάντως είχα μήνες να μπω στο forum και μόλις χθες επέστρεψα για να επιβεβαιώσω την απογοήτευσή μου για τα θέματα με τα οποία ασχολούνται τα μέλη καθώς και με την σοβαρότητα των γραφομένων.

Senior Member
    Δεν πρόλαβες μάλλον...επενέβη η διαχείριση και έσβησε τα μηνύματα...κρίμα, έπρεπε να έβλεπες την στιχομυθία και το επίπεδο ορισμένων...αλλά μόνο και μόνο επειδή έσβησαν τα μηνύματα καταλαβαίνεις τι γράφτηκε...

Senior Member
    Ωριγένης. ορθόδοξοι Πατέρες.
    Και κάτι άλλο....
    Επειδή είδα ότι ασχολείσαι και με τα θεολογικά, σου δίνω από τώρα μια συμβουλή!
    Πρόσεχε, μην μπλέξεις με τίποτα παραεκκλησιαστικές οργανώσεις και ακραίους παπάδες!
    Πραγματικά, όχι μόνο θα εκτραπείς από τον προορισμό σου, αλλά θα σπαταλήσεις την ενέργειά σου τρώγοντας πολύτιμα χρόνια της ζωής σου σε νοσηρές ιδεοληψίες. Τελικώς δε, θα σε κάνουν να σιχαθείς και αυτά με τα οποία ασχολείσαι.......

Senior Member
    Αν σχετιστεις καλα με εναν ανθρωπο, ειτε πολυ καλος φιλος ειτε ερωτικη σχεση που να σε εμπιστευονται λιγο, θα δεις πως πανω κατω ολοι εχουμε τις ιδιες ανησυχιες και προβληματισμους για την ζωη. Απλως δεν μπορεις να σταθεις μονο με αυτα εκει εξω και δεν σημαινει πως αν ζησεις η δεχτεις ισως τη ζωη σου προσαρμοσμενη λιγο στις εκαστοτε τασεις θα εχεις προβλημα, διαφορετικα η μελαγχολια και η καταθλιψη καραδοκουν στη γωνια.

Senior Member
    Το είχα κάνει και αυτό, αλλά μετά από λίγο το βαρέθηκα, δεν είμαι από τους άντρες που τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο (το θεωρώ βίαιο) , προτιμώ κυρίως να ενημερώνομαι τι συμβαίνει στον κόσμο και επείσης να βλέπω διάφορες ξένες εκπομπές που παρουσιάζουν μέρη στον κόσμο. Μου αρέσει γενικότερα να ταξιδεύω, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά. Όσον αφορά για τα ζώδια, θεωρώ πως είναι κάτι χαζό, έτσι κι αλλιώς, είτε ξέρω, είτε δεν ξέρω, αν με ρωτήσει μία κοπέλα τι είμαι, και της πως "καρκίνος" θα ξέρω και την αντίδρασή της. Τώρα το "τι ζώδιο είσαι" είναι μία ερώτηση που έχει καταντήσει να προΐσταται, αυτή του ονόματος. Από θέατρο πράγματι ξέρω λίγα πράγματα και πάω σπανίως, για κινηματογράφο ξέρω αρκετά πράγματα. Πάντως έτσι κι αλλιώς, οι συζητήσεις των ανθρώπων της ηλικίας μου, είναι τουλάχιστον ανιαρές. Μόνο για "γκόμενες" και ποδόσφαιρο, τίποτα άλλο και αν τους πεις κάτι διαφορετικό από αυτό που λένε, έτσι για την ποικιλία της συζήτησης, απλά σε απομακρύνουν με τρόπο, είτε είναι άντρες είτε κορίτσια. Τέλος, προσπαθώ να κρατήσω μία επαφή, αλλά είναι μάταιο. Όμως προσπαθώ...
    Με αυτά που λες, αισθάνομαι σαν να βλέπω τον εαυτό μου σε καθρέφτη!
    Πραγματικά!
    Ειλικρινά, υπήρχαν στιγμές που πίστευα ότι από τους νέους ήμουν ο μόνος που ήμουν ο "παράξενος" της ιστορίας!!
    Κι εμένα το ποδόσφαιρο από μικρό δε μου άρεσε, αν και μου άρεσε ο στίβος....
    Δε μου άρεσε λόγω της βίας!
    Το σημαντικό είναι ότι προσπαθείς και δεν τα παρατάς!

Senior Member
    και της πως "καρκίνος" θα ξέρω και την αντίδρασή της.
    Μη φοβάσαι!
    Κι εγώ που είμαι Υδροχόος την ίδια αντίδραση έχω.....
    Κυριακή πρωί, με την πρώην μου καθόμασταν στον καναπέ και μου έκανε ολόκληρη ανάλυση ή μάλλον ψυχανάλυση!
    Πήρε και μια φίλη της τηλέφωνο, μπροστά μου, για να ρωτήσει τον ωροσκόπο μου...
    Υδροχόος με ωροσκόπο Ταύρο!
    Διάβασε ότι οι άντρες με τέτοιες "προδιαγραφές" μπορούν να κάνουν σεξ και με κάποια που δεν είναι ερωτευμένοι και βούρκωσε!
    Έφαγα κλαούνα για ένα μισάωρο τουλάχιστον και μου πέταγε κάτι σαχλαμάρες του τύπου "νόμιζα πως ήσουν συναισθηματικός και δεν ήσουν ζώον σαν τους υπόλοιπους άντρες και κυρίως σαν τον μαλάκα τον πρώην μου", μου μεινε κι ο πονοκέφαλος.......
    Άστα, βράστα φίλε!!

Senior Member
    αν τους πεις κάτι διαφορετικό από αυτό που λένε, έτσι για την ποικιλία της συζήτησης, απλά σε απομακρύνουν με τρόπο, είτε είναι άντρες είτε κορίτσια.
    Ακριβώς τα ίδια βίωνα κι εγώ!
    Σε σημείο που αν το πάρεις και στα σοβαρά, ντρέπεσαι κι από πάνω γι' αυτό που είσαι..

Senior Member
    Μη φοβάσαι!
    Κι εγώ που είμαι Υδροχόος την ίδια αντίδραση έχω.....
    Κυριακή πρωί, με την πρώην μου καθόμασταν στον καναπέ και μου έκανε ολόκληρη ανάλυση ή μάλλον ψυχανάλυση!
    Πήρε και μια φίλη της τηλέφωνο, μπροστά μου, για να ρωτήσει τον ωροσκόπο μου...
    Υδροχόος με ωροσκόπο Ταύρο!
    Διάβασε ότι οι άντρες με τέτοιες "προδιαγραφές" μπορούν να κάνουν σεξ και με κάποια που δεν είναι ερωτευμένοι και βούρκωσε!
    Έφαγα κλαούνα για ένα μισάωρο τουλάχιστον και μου πέταγε κάτι σαχλαμάρες του τύπου "νόμιζα πως ήσουν συναισθηματικός και δεν ήσουν ζώον σαν τους υπόλοιπους άντρες και κυρίως σαν τον μαλάκα τον πρώην μου", μου μεινε κι ο πονοκέφαλος.......
    Άστα, βράστα φίλε!!
    Κι ετσι με αυτα που ακους ξεκινας να την ξερωτευεσαι σιγα σιγα και η προφητεια αυτοεκπληρωνεται.
    Εγω σε μια της λεω για να δουμε τι λεει για σενα (ζυγος) για αυτο τον καιρο και το διαβαζω. Ναι μου λεει ετσι ειναι. Ναι της λεω, μονο που διαβασα για τον ταυρο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    Κι ετσι με αυτα που ακους ξεκινας να την ξερωτευεσαι σιγα σιγα και η προφητεια αυτοεκπληρωνεται.
    Εγω σε μια της λεω για να δουμε τι λεει για σενα (ζυγος) για αυτο τον καιρο και το διαβαζω. Ναι μου λεει ετσι ειναι. Ναι της λεω, μονο που διαβασα για τον ταυρο.
    Χα, χα!!
    Η πλάκα είναι ότι πίστευε ότι η Παναγία την ευνοούσε, κυριολεκτικά!
    Και από την άλλη έπαιρνε στα σοβαρά και τα ζώδια!
    Που να ήξερε ότι η ίδια η θρησκεία της καταδίκαζε την πίστη στα ζώδια, σαν πίστη στη μαγεία κατ' επέκτασιν;
    Ψιλά γράμματα.........

Banned
    Quote Originally Posted by ΕΛΠΙΔΑΨ View Post
    Το κατάλαβα,και νομίζω πως θα απογοητευτείς, ειδικά αν ρίξεις μια ματιά στο πρόσφατο Thread "Πάτε καλά ??? " ...εγω πάντως είχα μήνες να μπω στο forum και μόλις χθες επέστρεψα για να επιβεβαιώσω την απογοήτευσή μου για τα θέματα με τα οποία ασχολούνται τα μέλη καθώς και με την σοβαρότητα των γραφομένων.
    Κάποια είχα δει, βρισιές και γενικότερη έξαρση κακών συναισθημάτων χωρίς λόγο. Φυσικά και αν δω μία τέτοια αντίδραση προς εμένα, θα σταματήσω να γράφω εδώ, καθώς θα περίμμενα άλλη αντιμετώπιση.

Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast