Results 76 to 90 of 144
-
15-05-2017, 00:29 #76
- Join Date
- Mar 2015
- Posts
- 699
Έπρεπε να το περνάμε αυτό ρε Μάρα;
Εάν οι γονείς έβρισκαν ένα διαφορετικό τρόπο να περνάνε τα "θέλω" τους....
Όπως και το σχολείο.... Ακόμα πιστεύω ότι από πολλές πλευρές δε μου προσέφερε τίποτα, παρά ελάχιστα και στοιχειώδη... Τζάμπα φοβόμουν τις αποβολές, τζάμπα ήμουν το καλό παιδί και δεν έκανα τις τρελές μου..... Τζάμπα φοβόμουν.... Διότι από φόβο ήταν όλα αυτά, όχι πραγματικό σεβασμό! Τελειώνω με το κορυφαίο: την τρομοκρατία των Πανελληνίων! Που αφήνανε να εννοηθεί, καθηγητές, γονείς και σχετικοί, ότι αν δεν περάσεις σε μια σχολή χάθηκες! Και βλέπω τώρα ότι εμείς δεν έχουμε δουλειά, ενώ ο άλλος που ο πατέρας του είχε φούρνο έχει!
- 15-05-2017, 01:30 #77
- Join Date
- Jun 2016
- Posts
- 2,911
πες οτι οι γονεις ό,τι ηξεραν εκαναν.
Αλλα οι καθηγητές? οι δασκαλοι? τουβλα! ό,τι μαθαμε εκτός σχολείου και με δικο μας κυνηγητο γιατι θελαμε να μαθουμε.
Καλα οι πανελληνιες ΑΘΛΙΕΣΣΣΣ!!!! το αυτοανοσο μου εκανε μπαμ τοτε.... μη σου πω και τα ψυχαναγκαστικα μου τοτε επιασαν κορυφη και δεν μπορουσα μετα στη σχολη να διαβασω απο το υπερβολικο αγχος...
Αυτο που ηθελαν να περασουν, νομιζω, ειναι οτι στα χρονια του λυκειου πρεπει να εχεις στοχους. Να μην εισαι αδρανης.
Απλα το ελεγαν λαθος...
Σκεψου, καλυτερα φουρναρης με πτυχιο παρα φουρναρης χωρις πτυχιο.
Φουρνο, κρεοπωλειο, καφενειο οποτε θελεις ανοιγεις. Το πτυχιο δεν το παιρνεις οποτε θελεις αν δεν εχεις μαθει να διαβαζεις.Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
15-05-2017, 01:51 #78
- Join Date
- Mar 2015
- Posts
- 699
Δε σου μαθαίνουν τη ζωή στο σχολείο, πώς να τα βγάλεις πέρα...
Σε φορτώνουν μόνο γνώσεις κι αυτές παπαγαλία, επειδή "πρέπει"!
Κατά τα άλλα μέσα στη "γυάλα"......
Ένας λόγος παραπάνω για μένα διότι πήγαινα και σε ιδιωτικό, δεν ξέρω για σένα.....
Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το όφελός τους στο να μας μαθαίνουν στραβά και να μας λένε ψέματα για τη ζωή που μας περιμένει εκεί έξω......
Τα καλά παιδιά πρέπει να διαβάζουν και μαλακίες...
Ξέρω συμμαθήτρια που ήτανε του διαβάσματος και του μέσα και τώρα περνάει την εφηβεία της!!! Πραγματικά όμως... Αστείο μου φαίνεται, από μία πλευρά, να βλέπω εκείνη που ήταν το καλό παιδί να το παίζει τώρα αμφισβήτηση των πάντων και ελευθεριότητα, ενώ τους άλλους που στα 17 έκαναν σκασιαρχεία, κάπνιζαν στις τουαλέτες και έπαιρναν αποβολές να έχουν τώρα κάποιοι από αυτούς μέχρι και οικογένειες!
15-05-2017, 01:53 #79
- Join Date
- Mar 2015
- Posts
- 699
15-05-2017, 09:37 #80
- Join Date
- Jun 2016
- Posts
- 2,911
αν θες να παρεις καλους βαθμους, μαλακιες θα διαβαζεις...
Γιατι μας εμαθε το σχολειο ιστορια? συγχρονη που χρειαζεται αργοτερα?
μουσικη? εστω να ακουσουμε 10 κομματια των μεγαλων κλασικων...
αθληση? που ο καθε γυμναστης κοιταζε πως να μας ξεφορτωθει?
λογοτεχνια? που μας επρηξαν με τη λεξη της λεξης ω λεξη...
κλπ κλπ κλπ............................................ ......
Οσον αφορα τη συμμαθητρια σου και τους αμφισβητιες που στα 28 εχουν οικογενεια, αυτο εννοω οταν λεω οτι ειναιΦΑΣΗ, που περναει και χανεται.
Αλλα να σου πω την αληθεια δεν ξερω τι ειναι καλυτερο, να κανεις τρελες στα 15 ή στα 25? εγω τις εκανα απο τα 25 και μετα, μη σου πω οτι ακομα τις κανω....Ειναι ισως και θεμα χαρακτηρα. Αυτοι που εκαναν τοσο νωρις οικογενεια, θα ακουστω σαν μαντης κακων αλλα σου λεω οσα βλεπω, ως τα 40 θα εχουν απηυδισει, θα καταληξουν σε διαζυγια και στα 45 θα κυνηγανε 30αρες για να ζησουν τα 30s που δεν εζησαν.
Ειναι λιγοι οι συνειδητοποιημενοι που τα βρισκουν με τον εαυτο τους και τις ισορροπιες τους.Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
15-05-2017, 09:44 #81
- Join Date
- Jun 2016
- Posts
- 2,911
θα σου πω τι εχω καταλαβει... αλλο η γνωση αλλο το πως βγαζεις λεφτα. Το πτυχιο δεν ισοδυναμει με λεφτα. Καποτε ισοδυναμουσε, σημερα δεν!
Στα 28 μικρος εισαι ακομα, θα ψαχτεις, θα κανεις κανενα μεταπτυχιακο με δυνατη εξειδικευση, θα παρεις ματι τι παιζει εξωτερικο, θα κανεις και κανενα internship που στο εξωτερικο πληρωνονται με 1000ευρω, θα στελνεις βιογραφικα, θα δοκιμασεις, μπορεις και εθελοντικη εργασια-τσεκαρε την ευρωπαικη εθελοντικη υπηρεσια=εκει κανεις γυρω στους 12 μηνες αμοιβομενη εργασια σε καποιο ιδρυμα συνηθως.
Και εγω ετσι εκανα. Ασχετα αν μου εκατσε μια καλη δουλεια και παραιτηθηκα για να κυνηγησω κατι καλυτερο στα 32 μου και ακομα δεν το εχω πετυχει στα 37 μου... (φταιει το αγχος μου? ο ψυχαναγκασμος μου? δεν ξερω...). Δεν σε πηραν τα χρονια...Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
15-05-2017, 13:04 #82
- Join Date
- Mar 2015
- Posts
- 699
Άστα κι εγώ σ' αυτή την κατηγορία ανήκω!
Ήμουν ο ήρεμος, ο ντροπαλός και κλειστός έφηβος και τώρα έχω κάνει........... άσε να μη σου πω καλύτερα!!!
Προσπαθώ να ζω την "τρέλα" μου!!! Χωρίς να ενοχλώ τους άλλους, βεβαίως, απλά η όποια "επιβάρυνση" αφορά τον εαυτό μου και μόνο......
Ριψοκίνδυνος σε κάποια πράγματα, υπερβολικά προσεκτικός σε άλλα......... δυσκολεύομαι πολύ να βρω μια μέση οδό.
Παρότι ακολουθώ τρία χρόνια φαρμακευτική αγωγή και έχουν περιοριστεί κάπως αυτά.
Είμαι παρορμητικός, απρόβλεπτος και δυσκολεύομαι να υπακούσω κανόνες... Στο στρατό αρρώστησα στην κυριολεξία!
Παρότι ο γιατρός ήθελε εξαρχής να μου βγάλει χαρτί, εγώ ντε και καλά ήθελα να πάω! Από τις πρώτες μέρες "τρελάθηκα". Και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ούτε με τη σειρά μου, ούτε και με τους ανωτέρους. Οι ρυθμοί ήτανε το πρόβλημα.. Το μοναδικό πράγμα δηλαδή που δε θα μπορούσε ποτέ να αλλάξει εκεί μέσα!
Μια άλλη παραξενιά μου.... Φοβάμαι όταν μπαίνω στα παιχνίδια του Allou fun park. Σημειωτέον ότι δεν έχω επιχειρήσει να μπω ποτέ στο "σφυρί"
Για να πηδήξω όμως από το παράθυρο του εξοχικού μου, όσες φορές είχε κλειδώσει η πόρτα κατά λάθος από μέσα, δεν φοβήθηκα ποτέ! Ή το καλοκαίρι όταν ανεβαίνω και κάθομαι στα βράχια, σαν το κατσίκι, και αγναντεύω τη θάλασσα από κάτω τίποτα! Αναισθησία!!!
Η ερμηνεία που έχω δώσει είναι ότι αυτό που με φόβιζε στην περίπτωαη του Allou ήταν ότι δεν είχα εγώ τον έλεγχο, έτσι ένιωθα! Και σκεφτόμουν, αν ξαφνικά αυτό χαλάσει και με πετάξει κι εγώ δεν ξέρω που τι γίνεται; Ενώ στις περιπτώσεις της αναρρίχησης πάντα εγώ αισθάνομαι ότι έχω τον έλεγχο........
15-05-2017, 13:05 #83
- Join Date
- Mar 2015
- Posts
- 699
15-05-2017, 13:18 #84
- Join Date
- Mar 2015
- Posts
- 699
{Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα}, το ξέρεις ότι τον Ωριγένη τον έχει αναθεματίσει η επίσημη Εκκλησία στην 5η Οικουμενική σύνοδο;
15-05-2017, 15:37 #85
- Join Date
- May 2017
- Posts
- 1,020
Ναι, το ξέρω. Τα εξαπλά του, τα χρησιμοποιεί η εκκλησία, ακόμη και το θεωρεί πολύ σπουδαίο άνθρωπο και εξαιρετικό και πολυγραφότατο, θεολόγο. Θεωρείται από τους πρώτους θεολόγους, που ναι πράγματι, λοξοδρόμησε. Όμως και οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας, έχουν και εκείνοι συμβάλει, αρκετά πολύ στην θεολογία, χρησιμοποιώντας και την φιλοσοφία, όπως ο Μέγας Βασίλειος και ο Γρηγόριος Νύσσης, επιπλέον και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, αλλά και πολλοί άλλοι. Εκτός από την θεολογία, ασχολήθηκαν με την αστρονομία (μάλιστα είχαν αναφερθεί πρώτοι ειδικά ο Γρηγόριος Νύσσης, αλλά στην αρχή και ο Μ. Βασίλειος, που υποστηρίζουν την Μεγάλη Έκρηξη ή στα αγγλικά Bing Bang, πρίν ακόμα δημιουργηθεί αυτή η θεωρία από τον ρ/καθολικό ιερέα, Ζώρζ Λεμαίτρ), με την βοτανική, αλλά και με πολλές άλλες επιστήμες.
Last edited by DL010117a; 15-05-2017 at 16:06.
15-05-2017, 15:40 #86
- Join Date
- May 2017
- Posts
- 1,020
Δεν πιστεύω ότι είναι μία "φάση" όπως την χαρακτηρίζεις, αλλά τρόπος ζωής και σκέψης. Από μικρή ηλικία, δεν σκεφτόμουν συμβατικά όπως οι περισσότεροι συμμαθητές μου, γι'αυτό και δεν ταίριαξα και δεν ταιριάζω και γι' αυτό "έφαγα" και μεγάλη αδικία από αυτούς. Την ζωή εμείς την κάνουμε, με τις επιλογές των δικών μας πράξεων.
15-05-2017, 15:53 #87
- Join Date
- May 2017
- Posts
- 1,020
Η Αγία Γραφή μία ερμηνεία έχει, με την διαφορά ότι ο απλός κόσμος καταλαβαίνει 100 διαφορετικά πράγματα. Με μία προσεκτικότερη ματιά, θα καταλάβεις, ότι για να είναι ένας χριστιανός, πραγματικός χριστιανός, πρέπει να είναι κοινωνικός. Δεν υφίσταται χριστιανός χωρίς κοινωνικότητα. Όπως είναι τα τρία πρόσωπα του Θεού κοινωνικά μεταξύ τους, αλλά παράλληλα είναι ένα πρόσωπο, έτσι πρέπει να είναι και ο χριστιανός, δηλαδή κοινωνικός. Λίγα βιβλία περιορίζουν το οπτικό πεδίο, όπως ανέφερες, κυρίως όσο έχουν να κάνουν με νομικής φύσεως, επιστήμες. Η "αποχαύνωση" επιτυγχάνεται, όταν αυτή η γνώση που λαμβάνεις, δεν την μεταδίδεις και δεν την κάνεις βίωμα. Κυρίως βυθίζεσαι σε ένα βιβλίο και αντί εσύ να το χρησιμοποιείς, σε χρησιμοποιεί εκείνο. Δεν ήταν η αρχική μου επιλογή τα βιβλία, όμως όταν με απέρριψαν τα παιδιά, όπως και εδώ στην σχολή, κατάλαβα ότι έχω μία διέξοδο μόνο, να παρακολουθώ ομιλίες καθηγητών και να διαβάζω βιβλία που με μεταφέρουν σε μία άλλη πραγματικότητα. Ο καθένας "βλέπει" αυτό που θέλει με τα δικά του μάτια, δεν μπορώ να σου πω τι θα "βλέπεις", ούτε κάποιος άλλος να μου πει τι θα "βλέπω" εγώ, με τα δικά μου μάτια. Σίγουρα αυτό που ανέφερες στο τέλος είναι σωστό, σε όλα ο άνθρωπος πρέπει να έχει μία κριτική σκέψη. Με την διαφορά, ότι αυτό που θα διαβάσει να το καταλάβει, γιατί στην περίπτωση της Αγίας Γραφής, πολλοί την διαβάζουν, λίγοι την έχουν καταλάβει. Τέλος χαρακτηριστική είναι η Επί του Όρους ομιλία, του Χριστού, η οποία ειπώθηκε από Εκείνον πριν 2.000 περίπου χρόνια, όμως εκεί θα δεις, ότι η ανθρώπινη ψυχολογία δεν έχει αλλάξει από τότε, ούτε και οι ανθρώπινες αναζητήσεις.
15-05-2017, 18:56 #88
- Join Date
- Mar 2015
- Posts
- 699
Προφανώς αναφέρεσαι στις απόψεις του για την προΰπαρξη των ψυχών, την μετενσάρκωση και την αποκατάσταση των πάντων.
Αν και για την τελευταία είχε αναφερθεί κι ο Νύσσης, ο οποίος της αφαίρεσε τα πλατωνικά στοιχεία..
Είναι μια θεωρία που τουλάχιστον για μένα φαντάζει πιο δίκαιη από μια αιώνια τιμωρία, δίχως γυρισμό!
15-05-2017, 19:14 #89
- Join Date
- May 2017
- Posts
- 1,020
Με την διαφορά θα πρόσθετα, ότι σε αυτή την περίπτωση, αν έχει σκοτώσει κάποιος ή αν έχει κάνει κάτι άλλο πολύ κακό, σε έναν άλλον άνθρωπο, αυτός ο άνθρωπος θα αποκατασταθεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Παράδεισος και η Κόλαση, οποτελούν καταστάσεις της ψυχής και μέρη, όπως τα φαντάζεται ο άνθρωπος. Ο Παράδεισος είναι μία κατάσταση σε κοινωνία η ψυχή με άλλες, ενώ στην Κόλαση, είναι η κατάσταση της ψυχής που είναι τελείως μόνη. Κανένας δεν μπορεί να μείνει μόνος του, ούτε για 5 λεπτά, φαντάσου λοιπόν στην αιωνιότητα τι γίνεται! Ο Πλάτωνας αναφέρεται κυρίως στον "κόσμο των Ιδεών", είναι μία φιλοσοφική θεώρηση, που πιστεύω, ότι είναι αρκετά "ρομαντική" για να ισχύει.
15-05-2017, 19:41 #90
- Join Date
- Mar 2015
- Posts
- 699
Πίστευα κι εγώ έντονα σε Παράδεισο και Κόλαση, "όπως τα φαντάζεται ο άνθρωπος" - όπως λες -, όταν πρωτοξεκίνησα τη ζωή... Όπως πίστευα ότι υπήρχαν δύο κατηγορίες ανθρώπων, οι "καλοί" και οι κακοί". Με την πάροδο του χρόνου, όμως, και βιώνοντας ποικίλες καταστάσεις, άρχισα να βλέπω πιο σφαιρικά κάποια πράγματα. Δεδομένων των ανθρωπίνων συνθηκών και της πραγματικότητας με την οποία ήρθα αντιμέτωπος, δεν μου ήταν δύσκολο να καταλάβω ότι το δόγμα περί αιωνίου Κολάσεως από κάπου "μπάζει"! Ακόμα και το επιχείρημα περί ελεύθερης βούλησης, αν και μπορεί να εξηγήσει κάποιες περιπτώσεις αφήνει μετέωρες κάποιες άλλες... Φυσικά και ο Θεός δεν αναγκάζει κανέναν να Τον αγαπήσει με το ζόρι. Τι γίνεται όμως με αυτούς που για τον Α ή Β λόγο δε μπόρεσαν να ανταποκριθούν και να συναντήσουν το Θεό, όπως πραγματικά είναι, από αυτή τη ζωή; Πώς θα κριθούν; Ή που για τον χ, ψ λόγο στρέφονται στο έγκλημα για να επιβιώσουν ή έχουν βιώσει καταστάσεις όπως αυτές που περιγράφει το άρθρο πιο πάνω; Τι περιθώρια ελευθερίας βούλησης έχουνε;
Προσωπικά, σε αυτό το ζήτημα, με εκφράζουν οι απόψεις που εκθέτονται στο βιβλίο του Μητροπολίτη Ιλαρίωνος Αλφέγιεφ, "Το Μυστήριο της Πίστης- Εισαγωγή στην Ορθόδοξη θεολογία" (https://www.politeianet.gr/books/978...-pistis-202927) :
Στο κεφάλαιο 'Η ζωή του μέλλοντος αιώνος- Άδης', μετά την αναφορά στην τελική κρίση, λέει τα εξής:
" Επαναλαμβάνοντας τον Γρηγόριο Νύσσης, ο όσιος Ισαάκ ο Σύρος έγραφε ότι πολλοί άνθρωποι θα εισέλθουν στη Βασιλεία των Ουρανών χωρίς πείρα της γέεννας. Όσον αφορά εκείνους, οι οποίοι βρίσκονται στη γέεννα, και για αυτούς το εκεί μαρτύριο δεν θα είναι αιώνιο.
Παράλληλα ο όσιος Ισαάκ τόνιζε ότι, αν ο θάνατος και η αμαρτία κάποτε καταργηθούν διά παντός, το τέλος της γέενας μάς είναι άγνωστο. Η αμαρτία, η γέενα και ο θάνατος δεν υπάρχουν καθόλου στο Θεό, διότι είναι ενέργειες και όχι ουσίες. Η αμαρτία είναι καρπός της ελεύθερης βούλησης. Υπήρχε εποχή, κατά την οποία η αμαρτία δεν υπήρχε και θα έρθει εποχή, κατά την οποία θα πάψει να υπάρχει. Η γέενα είναι καρπός της αμαρτίας. Κάποια στιγμή άρχισε να υπάρχει, αλλά το τέλος της είναι άγνωστο... Ο θάνατος θα κυριαρχεί μόνο για μία σύντομη περίοδο επί της φύσεως, έπειτα θα καταργηθεί πλήρως.
Επομένως, το τέλος της γέενας παραμένει μυστήριο, απροσπέλαστο στον ανθρώπινο νου. Όχι τυχαία η Εκκλησία τον 6ο αιώνα καταδίκασε τη διδασκαλία του Ωριγένη περί της Αποκαταστάσεως, εννοουμένης ως επιστροφής όλων των ψυχών στην κατάσταση των πρωτοπλάστων μετά τη λήξη των πρόσκαιρων βασάνων των αμαρτωλών στον Άδη και την ένωση όλων υπό την κεφαλή, τον Χριστό. Η εσχατολογία του Ωριγένη καταδικάστηκε επίσης, διότι κάποια στοιχεία της, δανεισμένα από τον πλατωνισμό, πολύ ξεκάθαρα αντιτίθεντο στην Αγία Γραφή: σε αυτά ανήκει, ιδιαιτέρως, η διδασκαλία περί της μετοικεσίας των ψυχών.
Απορρίπτοντας τον ωριγενισμό, όμως, η Εκκλησία δεν απέρριψε την ελπίδα για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων και την πίστη στη δυνατότητα της κοινής σωτηρίας, οι οποίες προβάλλουν από τη λειτουργική και μυστική εμπειρία της Εκκλησίας. Αυτή η ελπίδα και η πίστη απεικονίζονται και στα γραπτά ορισμένων Πατέρων, στον αριθμό των οποίων, εκτός από τους προαναφερθέντες Γρηγόριο Νύσσης και Ισαάκ Σύρο, πρέπει να συγκαταλέξουμε επίσης τον όσιο Ιωάννη της Κλίμακος, ο οποίος θεωρούσε ότι 'όλοι να γίνουν απαθείς δεν είναι δυνατόν, δεν είναι αδύνατο όμως όλοι να σωθούν και να συνδιαλλαγούν με το Θεό'..."
" Κάποτε στον όσιο Σιλουανό ήρθε κάποιος ερημίτης μοναχός ο οποίος έλεγε: ο Θεός θα τιμωρήσει όλους τους άθεους. Θα καίγονται στο πυρ το αιώνιο. Στον ερημίτη αυτή η ιδέα προκαλούσε φανερή ικανοποίηση. Όμως ο γέρων Σιλουανός απάντησε με ψυχική ταραχή: Πες μου όμως, σε παρακαλώ: αν σε βάλουν στον παράδεισο και δεις από εκεί πως κάποιος καίγεται στις φλόγες του Άδη, θα μπορούσες τάχα να έχεις ανάπαυση; - Μα τι να κάνεις; Αυτοί οι ίδιοι φταίνε, απάντησε ο ερημίτης. Τότε ο γέροντας είπε με θλίψη: Η αγάπη δεν μπορεί να το υποφέρει..... πρέπει να προσευχόμαστε για όλους"...........
Αυτή πιστεύω πως πρέπει να είναι η στάση κάθε σωστού χριστιανού. Ο καλός χριστιανός δεν κάθεται να ασχολείται με τους άλλους και να τους "στέλνει" , μέσα στο μυαλό του, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο αλλά θέλει και προσεύχεται όλοι να σωθούν. Γιατί; Από αγάπη πρώτα απ' όλα και από βαθιά συναίσθηση της αμαρτωλότητας και της ατέλειάς του. Γιατί δεν ξέρει ο διπλανός που αμάρτησε σε τι συνθήκες έζησε και αν ζούσε ο ίδιος σε παρόμοιες συνθήκες τι θα ήταν ικανός να πράξει....
Similar Threads
-
Έχω χάσει κάθε είδους συναισθήματος
By Evil in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 29Last Post: 16-11-2015, 01:08 -
Έχω χάσει κάθε είδους συναισθήματος
By Evil in forum Σχέσεις και ΕπικοινωνίαReplies: 29Last Post: 16-11-2015, 01:08 -
Τι σε ανησυχεί ή τι φοβάσαι σήμερα? Σήμερα...
By tasakiou in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήReplies: 142Last Post: 17-02-2015, 16:54 -
ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟς ΡΟΛΟΣ ΤΡΙΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ
By Frini in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 90Last Post: 20-06-2012, 11:56 -
Επιθετικότητα του ανθρώπινου είδους σε σχέση με τον βαθμό κινδύνου αφανισμού του
By carrot in forum Ψυχώσεις & ΣχιζοφρένειαReplies: 0Last Post: 13-01-2011, 21:11
Το δικό μου προβλημα
26-07-2025, 16:05 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή