γυμναστικη και αντικαταθλιπτικα!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 50
    Senior Member

γυμναστικη και αντικαταθλιπτικα!

Παιρνω αντικαταθλιπτικα!
    το προβλημα ειναι οτι δεν εχω την ορεξη για γυμναστηριο και αθληση που ειχα προ αντικαταθλιπτικων. Τοτε που πηγαινα γυμναστηριο και κοπανιομουν για να χαλαρωσει η σκεψη μου. Νιωθω τωρα οτι δεν το εχω αναγκη να παω.
    Βαριεμαι να σηκωθω απο το κρεβατι, που λεει ο λογος... εγω που ημουν υπερδραστηρια, εχω περασει σε slow mode.
    Οκ χαλαρωσα, ηρεμησε το κεφαλι μου, χαλαρωσε και το σωμα μου... τι αλλο πια??

θελω την ορεξη μου για αθληση πισω!!!!

οσοι παιρνετε αντικαταθλιπτικα, πως χειριζεστε το θεμα της αθλησης??
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Εγώ πήγαινα πάντα πρωί τα πρώτα χρόνια έκανα προπόνηση αντοχής μετά το πήρα απόφαση ότι δε γίνεται τίποτα κι έκανα προπόνηση δύναμης βάρη όγκο και τώρα έχω δύναμη κι είμαι αργοκινητο καράβι αλλά εδώ πάνω λίγο πολύ όλοι πάνε αργά
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Παιρνω αντικαταθλιπτικα!
    το προβλημα ειναι οτι δεν εχω την ορεξη για γυμναστηριο και αθληση που ειχα προ αντικαταθλιπτικων. Τοτε που πηγαινα γυμναστηριο και κοπανιομουν για να χαλαρωσει η σκεψη μου. Νιωθω τωρα οτι δεν το εχω αναγκη να παω.
    Βαριεμαι να σηκωθω απο το κρεβατι, που λεει ο λογος... εγω που ημουν υπερδραστηρια, εχω περασει σε slow mode.
    Οκ χαλαρωσα, ηρεμησε το κεφαλι μου, χαλαρωσε και το σωμα μου... τι αλλο πια??

θελω την ορεξη μου για αθληση πισω!!!!

οσοι παιρνετε αντικαταθλιπτικα, πως χειριζεστε το θεμα της αθλησης??
    Κι εγώ το ίδιο με σένα!
    Πριν αρχίσω το Seroxat χτυπιόμουνα στο γυμναστήριο.
    Τώρα και μετά από 3 χρόνια δεν έχω την ίδια όρεξη για άθληση..
    Αυτό που κατάλαβα, όμως, ήταν ότι στην ουσία ό,τι έκανα στο γυμναστήριο το έκανα για να αποδείξω κάτι στον εαυτό μου, πρώτα απ' όλα!! Η συνειδητοποίηση αυτή ήταν ένα βήμα αυτογνωσίας παραπάνω, θεωρώ! Τώρα πια αν είναι να ξαναρχίσω γυμναστική εντατική, με πρόγραμμα, θα είναι γιατί το θέλω ο ίδιος και όχι για να αρέσω!
    Είχα φτάσει να σηκώνω στα όργανα -όχι ελεύθερα βάρη- 100 κιλά!
    Από την πρώτη στιγμή που τα άρχισα η πρώτη παρενέργεια ήταν ότι χαλάρωσα κάπως και δυσκολευόμουν να σηκώσω τα ίδια κιλά.....
    Πάντως νομίζω ότι δε φταίνε εξολοκλήρου τα αντικαταθλιπτικά γι' αυτό. Μπορεί να σε χαλαρώνουν, όπως λες, αλλά δεν επεμβαίνουν στα "θέλω" σου. Γι' αυτό σου έγραψα τα παραπάνω για να σε βάλω να σκεφτείς τι ήταν αυτό που πραγματικά σ' ευχαριστούσε στον αθλητισμό. Το να ξέρεις τα κίνητρά σου είναι πάντα σημαντικό! Να σου πω και κάτι άλλο; Προσωπικά, προτιμώ όπως είμαι τώρα - παρόλο που δε κάνω πια 12 έλξεις με ανοιχτή λαβή στο μονόζυγο ή 60 πουσάπς, παρά έχουν μειωθεί στα 30 κι οι έλξεις στις 4 και όσον αφορά τους κοιλιακούς είμαι τώρα πια λαπάς- γιατί τουλάχιστον αισθάνομαι ότι είμαι σε καλό δρόμο για να κατακτήσω την ψυχική μου υγεία! Ούτω συ άλλως και πριν που ήμουν γυμνασμένος δε μου έδινε σημασία καμιά γκόμενα, οπότε για μένα δεν άλλαξε τίποτα! Μάλιστα εκεί που νομίζεις ότι είσαι επιθυμητός -μετά από τον παιδεμό που έχεις τραβήξει- βγαίνει η άλλη και σου λέει ότι προτιμάει τους άντρες με κοιλίτσα!!! Συγγνώμη για το σχόλιο, αλλά δε σας βρίσκει πια κανείς πουθενά!!! Τέλος πάντων.......
    Πάντως, άμα πραγματικά το θες μπορείς να ξαναρχίσεις τον αθλητισμό, βγάλε από το μυαλό σου ότι το αντικαταθλιπτικό παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ' ότι παίζει στην πραγματικότητα και μην του αποδίδεις "δυνάμεις". Το έκανα κι εγώ αυτό στην αρχή και δεν κάνει καλό....
    Last edited by GiannisNik3; 29-04-2017 at 22:57.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Εγώ πήγαινα πάντα πρωί τα πρώτα χρόνια έκανα προπόνηση αντοχής μετά το πήρα απόφαση ότι δε γίνεται τίποτα κι έκανα προπόνηση δύναμης βάρη όγκο και τώρα έχω δύναμη κι είμαι αργοκινητο καράβι αλλά εδώ πάνω λίγο πολύ όλοι πάνε αργά
    παντα πρωι ε?
    το εχω σκεφτει αυτο....γιατι πρωι εχω μια καποια ορεξη! μεσημερι πιεζομαι να παω, και βραδυ, ειδικα αμα λαγοκοιμηθω απογευμα, δεν μπορω να παω με την καμια!!
    το προβλημα ειναι οτι δεν μου αρεσουν τα οργανα με την καμια, γουσταρω τρελα τα προγραμματα, τα οποια ειναι ειτε μεσημερι ειτε βραδυ!!
    Οποτε πρεπει να το παλαιψω για μεσημερι! που σημαινει οτι πρεπει να φαω πρωινο-δεκατιανο-φρουτο σε συγκεκριμενες ωρες για να μην τα φτυσω...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    Αυτό που κατάλαβα, όμως, ήταν ότι στην ουσία ό,τι έκανα στο γυμναστήριο το έκανα για να αποδείξω κάτι στον εαυτό μου, πρώτα απ' όλα!! Η συνειδητοποίηση αυτή ήταν ένα βήμα αυτογνωσίας παραπάνω, θεωρώ! Τώρα πια αν είναι να ξαναρχίσω γυμναστική εντατική, με πρόγραμμα, θα είναι γιατί το θέλω ο ίδιος και όχι για να αρέσω!
    ναι το καταλαβαινω αυτο...
    εγω αρχικα εκανα το γυμναστηριο για να χασω κιλα, μετα μου αρεσε αυτο που εβλεπα στον καθρεφτη και πορωθηκα, και μετα το εκανα για να χαλαρωνω επειδη το μυαλο μου βαρεσε overload.

Το θεμα ειναι ποσο πια να πιεστω? δεν μπορω να ξεχωρισω ποια ειναι η διαφορα αναμεσα στο πιεζομαι κατα της βαρεμαρας και αυτομαστιγωνομαι για να κανω κατι...με αποτελεσμα να αφηνομαιιιιιι....
    Εχω και το ψυχαναγκαστικο μου μαζι με ολα αυτα... ωραιο πακετο...

Senior Member
    ναι το καταλαβαινω αυτο...
    εγω αρχικα εκανα το γυμναστηριο για να χασω κιλα, μετα μου αρεσε αυτο που εβλεπα στον καθρεφτη και πορωθηκα, και μετα το εκανα για να χαλαρωνω επειδη το μυαλο μου βαρεσε overload.

Το θεμα ειναι ποσο πια να πιεστω? δεν μπορω να ξεχωρισω ποια ειναι η διαφορα αναμεσα στο πιεζομαι κατα της βαρεμαρας και αυτομαστιγωνομαι για να κανω κατι...με αποτελεσμα να αφηνομαιιιιιι....
    Εχω και το ψυχαναγκαστικο μου μαζι με ολα αυτα... ωραιο πακετο...
    Δε διαφέρουμε και πολύ!

Banned
    μηπως θα επρεπε να διερωτηθεις μηπως καποια απο την ορεξη που ειχες στην αφαιρεσανε τα φαρμακα? γενικα, εγω το πιστευω αυτο!! και μου το ειχε πει και ενας ψυχιατρος!! ενω τα αντικαταθλιπτικα αποσκοπουν στο να μειωσουν τα αρνητικα συναισθηματα παρολα αυτα, σε καποιους ανθρωπους, τους μειωνουν και τα θετικα!!! ας πουμε πως η ορεξη που ειχες για γυμναστικη ηταν κατι καλο, τοτε μηπως προφανως σε κανουν να απαξιεις τωρα για αυτο???

Senior Member
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    μηπως θα επρεπε να διερωτηθεις μηπως καποια απο την ορεξη που ειχες στην αφαιρεσανε τα φαρμακα? γενικα, εγω το πιστευω αυτο!! και μου το ειχε πει και ενας ψυχιατρος!! ενω τα αντικαταθλιπτικα αποσκοπουν στο να μειωσουν τα αρνητικα συναισθηματα παρολα αυτα, σε καποιους ανθρωπους, τους μειωνουν και τα θετικα!!! ας πουμε πως η ορεξη που ειχες για γυμναστικη ηταν κατι καλο, τοτε μηπως προφανως σε κανουν να απαξιεις τωρα για αυτο???
    xmmm good point!!!!
    ισως παιζει και αυτο, γιατι και για καφε/βολτα κλπ να παω, δεν πεταω απο τη χαρα μου. Οκ περναω καλα, αλλα ως εκει. Το ειχα πει στον ψυχιατρο αυτο και μου ειχε πει οτι θελουμε μια μεση καλη κατασταση, οχι υπερβολες...
    Σιγουρα καποια απο την ορεξη την εκοψαν τα φαρμακα, ειμαι σιγουρη! αλλα απο την αλλη εχει ηρεμησει το κεφαλι μου τοσο απιστευτα πολυ που προτιμω οπως ειμαι τωρα παρα πριν που εκανα γυμναστηριο σαν καταδικασμενη...
    δεν λεω να κανω 2 ωρες προγραμμα και 5 χλμ διαδρομο αλλα μια ωρα προγραμμα και 3 χλμ διαδρομο, ετσι για να τονωνεται και ο μεταβολισμος μου...Εστω να πεσω στο μισο καθημερινα. Γιατι τωρα παω μια φορα τη βδομαδα, το πολυ 2, οκ κανω και 2 φορες τη βδομαδα αθλημα, αλλα ειναι κυριως τεχνικη + τρεξιμο.
    Δυστυχως απο το καλοκαιρι μεχρι τωρα πηρα συνολικα 6 κιλα... ειχα πεσει στα 54 απο 75 και τωρα ειμαι ξανα 60 γμτ - χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο αλλα απο την αλλη το καταευχαριστηθηκα!!!!
    Αρα πρεπει να προσπαθησω να χασω τα επιπλεον 6 κιλακια....και επειδη δε θελω να αυτομαστιγωνομαι, λεω μια μερα τη βδομαδα να πινω κανενα καφεδακι με ζαχαρη, να τρωω γλυκο/πιτσα/γενικως τα απαγορευμενα, και τις υπολοιπες μερες να ειμαι υποδειγματικη στη διατροφη...

Senior Member
    Θυμάμαι ότι πριν πάρω τα φάρμακα ξυπνούσα σφιγμένος -ένιωθα τα μπράτσα μου σφιγμένα- , αλλά αυτό το κατάλαβα αφότου το πήρα!
    Μάλιστα μου κανε εντύπωση που ξύπνησα και ήμουν χαλαρός, νόμιζα ότι δεν ήταν φυσιολογικό!
    Επιπλέον, σταμάτησα να κοιμάμαι με φωτάκι και τώρα σβήνω όλα τα φώτα.... Κάπου διάβασα ότι το να κοιμάσαι με φως, προοδευτικά σου σπάει τα νεύρα! Οπότε, ως προς αυτό, καλό μου έκανε......

Senior Member
    Κ
    Πάντως νομίζω ότι δε φταίνε εξολοκλήρου τα αντικαταθλιπτικά γι' αυτό. [B]Μπορεί να σε χαλαρώνουν, όπως λες, αλλά δεν επεμβαίνουν στα "θέλω" σου. Γι' αυτό σου έγραψα τα παραπάνω για να σε βάλω να σκεφτείς τι ήταν αυτό που πραγματικά σ' ευχαριστούσε στον αθλητισμό. Το να ξέρεις τα κίνητρά σου είναι πάντα σημαντικό!
    τι ηταν αυτο που πραγματικα με ευχαριστουσε? το οτι κοπανιομουν, ιδρωνα, κι ενιωθα οτι ξαναγεννιεμαι, πιο δυνατη! επειδη περνουσα και μια φαση τοτε με πολλα νευρα, εβριζα απο μεσα μου και εκτονωνομουν.
    Τωρα δεν υπαρχει λογος να εχω νευρα... ολα ειναι ζεν.... ειμαι συνεχως σε μια ξαπλωστρα στην παραλια και ζαμαν φου!

Senior Member
    Θυμάμαι ότι πριν πάρω τα φάρμακα ξυπνούσα σφιγμένος -ένιωθα τα μπράτσα μου σφιγμένα- , αλλά αυτό το κατάλαβα αφότου το πήρα!
    Μάλιστα μου κανε εντύπωση που ξύπνησα και ήμουν χαλαρός, νόμιζα ότι δεν ήταν φυσιολογικό!
    Επιπλέον, σταμάτησα να κοιμάμαι με φωτάκι και τώρα σβήνω όλα τα φώτα.... Κάπου διάβασα ότι το να κοιμάσαι με φως, προοδευτικά σου σπάει τα νεύρα! Οπότε, ως προς αυτό, καλό μου έκανε......
    εγω παλι πριν παρω τα φαρμακα ημουν σαν το αρκουδακι της διαφημισης με τις μπαταριες...
    εκει που οι αλλοι σταματουν αυτο συνεχιζει...
    μονιμη υπερενταση, σε σημειο να ξεχναω, να μην μπορω να μαζεψω το μυαλο μου κλπ

Senior Member
    τι ηταν αυτο που πραγματικα με ευχαριστουσε? το οτι κοπανιομουν, ιδρωνα, κι ενιωθα οτι ξαναγεννιεμαι, πιο δυνατη! επειδη περνουσα και μια φαση τοτε με πολλα νευρα, εβριζα απο μεσα μου και εκτονωνομουν.
    Τωρα δεν υπαρχει λογος να εχω νευρα... ολα ειναι ζεν.... ειμαι συνεχως σε μια ξαπλωστρα στην παραλια και ζαμαν φου!
    Χμμμ κι εμένα κάτι τέτοιο ήτανε, αλλά όχι στο τόσο "συμβολικό"..
    Ένιωθα ότι αποδείκνυα στον εαυτό μου ότι ήμουν δυνατός, επένδυα ψυχική δύναμη σ' αυτό!
    Επειδή είμαι μικρόσωμος έριξα όλη την ενέργεια, εστίασα στο να κάνω μπράτσα για να φαίνομαι, να μπορώ να ανταπεξέλθω στους τυχόν τσαμπουκάδες..... Γιατί τους περισσότερους εχθρικούς τους έβλεπα! Ενώ οι γύρω μου μου έλεγαν ότι είχα γίνει "τερατάκι", εγώ εξακολουθούσα να με βλέπω "μικρό"...... Αρρώστια! Πώς βλέπει ο ανορεξικός στον καθρέφτη τον εαυτό του χοντρό; Το ίδιο κι εγώ! Και δε συνειδητοποιούσα ότι αυτό ήταν ένας φαύλος κύκλος! Τώρα δε βλέπω πια πολλούς "εχθρούς"! Και φοβάμαι λιγότερο, οπότε.................

Senior Member
    δεν θελω να πηγαινω γυμναστηριο μονο και μονο επειδη εχω νευρα για να εκτονωθω.
    Δηλαδη γιατι να μην συμβαινει το αντιθετο? επειδη χαλαρωσα να παω γυμναστηριο να κανω το προγραμμα μου και να περασω καλα??

Senior Member
    δεν θελω να πηγαινω γυμναστηριο μονο και μονο επειδη εχω νευρα για να εκτονωθω.
    Δηλαδη γιατι να μην συμβαινει το αντιθετο? επειδη χαλαρωσα να παω γυμναστηριο να κανω το προγραμμα μου και να περασω καλα??
    Εγώ πάω καθαρά επειδή μου το είπαν οι ψυχίατροι, μετά κολλάς γιατί βλέπεις τα οφέλη. Και φυσικά τον πρώτο καιρό μέχρι να βρεις τους ρυθμούς σου είναι λίγο θολό τοπίο. Εγώ είχα αγοράσει μία ζώνη/παλμογράφο έτσι ώστε να βρω τους ρυθμούς μου στον διάδρομο τον οποίο στην αρχή δεν τον μπορούσα καθόλου, μου έβγαζε την ψυχή. Άλλωστε και το γυμναστήριο το συμφέρει να μην την παλεύεις και να την κάνεις αφού έχεις πληρώσει πχ ετήσια συνδρομή που είναι της μόδας τώρα.

Senior Member
    Προφανως το ενα ειναι υποκαταστατο του αλλου. Και με τα αντικαθλιπτικα και με την γυμναστικη χαλαρωνει η σκεψη και αισθανομαστε καλυτερα. Και τα δυο παραγουν ενδορφινες, της ορμονες της διαθεσης. Δεν νομιζω ομως να ειναι αυτος λογος να μειωνεται η ορεξη για γυμναστικη, να σκεφτεται μεχρι εκει ο οργανισμος.. Αν μας ανεβαζουν την διαθεση τα αντικαταθλιπτικα, την ανεβαζουν γενικα για ολες τις δραστηριοτητες. Η γυμναστικη μπορει να αναιρει τα αντικαταθλιπτικα, αφου κανει το ιδιο, το αντιθετο ομως δεν νομιζω.
    Last edited by Anti-pression; 30-04-2017 at 02:37.

Page 1 of 4 123 ... LastLast