Πως να βοηθησω τη γυναικα μου; Σας παρακαλώ...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

Πως να βοηθησω τη γυναικα μου; Σας παρακαλώ...

H γυναικα μου παρουσιαζει διπολικα συμπτώματα. Πηγε μονη της σε γιατρό ο οποίος ομως ακομα δεν εχει διαγνώσει διπολισμο αλλά μονο κατάθλιψη. Ενας κοινος μας φίλος ψυχίατρος ωστόσο μου λέει οτι τα συμπτωματα αυτα ειναι διπολικά. Με βρίζει διαρκώς, λέει ότι τα 8 χρόνια γάμου που εχουμε ειναι τα χειροτερα της ζωης της. εχει ερωτευτεί τον γιατρό της, την επεσε στον πρωην της (σχεση πριν απο 10 χρόνια) ο οποιος προς τιμην του δεν εκμεταλευτηκε την κατασταση. Και άλλα πολλά...
    Ωστοσο περνει κανονικα τα φαρμακα που της ειπε ο γιατρος (εδω και λιγες μερες της διεκοψε το ladose και το topamac και της χορηγησε Zyprexa) αν και δεν συμφωνεί και καθε βραδυ μου βγάζει την πίστη.
    Εχουμε και μια κορη 2 ετών η οποια εχει αντιληφθει τι παιζει και συνεχεια ρωτάει αν την αγαπαμε.
    Πολλες φορες η γυναικα μου ενω ειναι γενικα πολυ καλη με το παιδι, ξεσπαει επανω της χωρις λογο (χωρις να ασκει βια αλλα μονο της φωναζει)

Ευτυχως οι γονεις μας συμπαραστεκονται, αν και η ιδια αμφισβητει τους παντες και τα παντα και θελει μονο να ειναι με φιλους της.

Εγω ειμαι διπλα της ωστοσο και ετσι θα μεινω (αν και η ιδια μου εχει ζητησει να φυγω).

Πειτε μου σας παρακαλω: ειναι κατι αλλο που μπορω να κανω και θα τη βοηθησει; Το παιδι μας μπορει να παιξει καποιο ρολο στην υποθεση;

Ζητω τη βοηθεια του Θεου και των φιλων μου και τωρα ζητω και τη δικια σας βοηθεια.

Σας ευχαριστω και περιμενω την απαντηση σας με αγωνια.
    Συγγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη.

Senior Member
    δυστυχως δεν ξερω να σου απαντησω
    ξερω ομως οτι ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ το οτι πηγε σε γιατρο και ακολουθει την αγωγη της, οπως ξερω κι οτι ειναι πολυ καλο που εχεις σκοπο να παραμεινεις διπλα της...
    γιατι δεν το συζητας κατ ιδιαν με τον γιατρο της να σε κατευθυνει καπως?

Originally posted by Remedy
    δυστυχως δεν ξερω να σου απαντησω
    ξερω ομως οτι ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ το οτι πηγε σε γιατρο και ακολουθει την αγωγη της, οπως ξερω κι οτι ειναι πολυ καλο που εχεις σκοπο να παραμεινεις διπλα της...
    γιατι δεν το συζητας κατ ιδιαν με τον γιατρο της να σε κατευθυνει καπως?

.........και επίσης είναι πολύ τυχερή που σε έχει...

Junior Member
    Ηδη εχω μιλησει με τον γιατρο της και μου ειπε οτι ειναι καλο το να περιμένω και να ειμαι διπλα της. Ομως τις περισσοτερες φορες τα επιχειρηματα της ειναι τοσο πιστικά. Για παραδειγμα:
    την Τεταρτη το βραδυ που πηγαμε μαζι στον γιατρο της κι τις αλλαξε τα φαρμακα, η γυναικα μου διαφωνούσε στην αρχή αλλα την πεισαμε (μην ξεχναμε οτι μονη της επελεξε να παει σε γιατρο) φευγοντας την πηρα και πηγαμε σε ενα ξενοδοχειο για να αλλαξει παραστασεις και ολο το βραδυ την φρόντησα και την στυριξα στο δυσκολο εγχειρημα να δεχθει να παρει τα νεα φαρμακα. Την επομενη που ξυπνησαμε ειμασταν καπως καλα και μαλιστα μου ειπε ευχαριστώ που την στυριζω και οτι ειμαι πολυ καλος ανθρωπος κλπ κλπ. Ομως απο το μεσημερι και μετα αρχισε και παλι ο παγος.
    Ετσι εχθες το βραδυ, λιγες ωρες μετα το πρωτο μου post σε αυτο το forum την ρωτησα γιατι ειναι ετσι.
    Και παλι μου ειπε οτι ειμαστε μονο 36 ετών και δεν αρκει η αγαπη μονο για ειμαστε μαζι. Εχει τεραστια κενα απο μενα που δεν την φροντησα οσο θα ηθελε (πχ. Οταν καναμε την ανακαινηση του σπιτιου εγω ημουν απων οπως αλλωστε και πατερας της και αυτο της στοιχισε πολυ) Για αυτους και παρομοιους λογους εχει παψει να με βλεπει ερωτικα. Ωστοσο εκτιμαει το οτι την στιριξα σε πολυ δυσκολοτερες στιγμες οπως το 2004 που ειχαμε παλι ενα ψυχωτικό επισόδειο (ακουγε καποιες φωνές). Ξερει οτι δε με πειραξε που ερωτευτηκε το γιατρο της, ουτε με πειραξε το οτι την ξαναεπεσε στον πρωην της, ουτε ακομα ακομα το γεγονος του οτι το 2004 ειχε τσιμπηθει με εναν φιλο μου (κατι που ειχα και παλι καταλαβει οτι συμβαινει) και δεν μου το ειπε παρα μονο σε μια κριση της προ ημερων.
    Μ\' αυτα και μ\' αυτα θελω να πω οτι πολλες φορες με πειθει οτι δεν θελει να ειναι μαζί μου, αλλα απο την αλλη με εκτιμα.
    Καταλαβαινω οτι η γυναικα μου ακομα δεν εχει βρει τον εαυτο της, οποτε ειναι πολυ νωρις για να περνω σοβαρα υπ΄οψιν ολα οσα λεει, δεν σας κρύβω ομως οτι ανησυχω παρα πολυ για το μελλον μας.
    Θα μου πειτε πολυ σωστα οτι θελω και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο και θα εχετε δικιο. Ναι, θελω και να γινει καλα και να ειμαστε μαζι.

Συγγνωμη που σας κουραζω με ολα αυτα που γραφω. Πιστευω ομως οτι καταλαβαινετε το γιατι. Επισης συγχωρεστε μου τα ορθογραφικα λαθη. Δεν ξερω να γραφω αλλα να σχεδιαζω (ειμαι γραφιστας & σκιτσογαφος)

Σας ευχαριστω πολυ ολους σας οσοι μπηκατε στον κοπο να διαβασετε τις σκεψεις μου και να μπυ απαντησετε.

να ειστε καλα.
    Γιωργος

Junior Member
    Καλημερα...
    Ειναι πολυ δυσκολο αυτο που περνατε και χρειαζεται πολυ υπομονη,δυναμη και πιστη απο σενα. Δεν ξερω πως θα μπορουσαμε να βοηθησουμε,μακαρι να υπηρχαν τροποι. Ξερω ομως οτι χρειαζεσαι κι εσυ στηριξη για να μπορεσεις να αντεξεις ολο αυτο. Επισης, υπαρχουν πολλα βιβλια, περιοδικα,κλπ που εχουν πολλα να προσφερουν οσον αφορα την κατανοηση των οσων μπορει να νιωθει καποιος με διπολικη διαταραχη. Αν εχεις διαθεση και κουραγιο να διαβασεις με χαρα θα στα προτεινα. Και μια συμβουλη που μου εδωσαν κι εμενα τα παιδια στο forum οταν αναρωτιομουν πως μπορεις να στηριξεις καποιον με διπολικη ηταν να μην παραμελησεις τον εαυτο σου. Μην χαθεις μεσα σ αυτο...Μην θυσιαστεις γιατι δεν θα μπορεσεις να βοηθησεις ουτε την γυναικα σου ουτε τον εαυτο σου...Παρε δυναμη απο την κορουλα σου...Να εισαι καλα...

Senior Member
    κοιτα.....
    θα σου πω με καθε επιφυλαξη, γιατι δεν ξερω το ιατρικο θεμα και ειναι σοβαρο στην περιπτωση σας, οτι επειδη ενα ατομο εχει ψυχικη διαταραχη, δεν σημαινει οτι δεν ξερει τι του γινεται και τι επιθυμει....
    θελω να πω, οτι απο αυτα που μας λες, εχω την γνωμη οτι πιθανοτατα η γυναικα σου δεν σε βλεπει ερωτικα οχι γιατι δεν βοηθησες στην ανακαινιση, ουτε γιατι ειναι διπολικη η ισως ειναι, αλλα γιατι της τελειωσε το παθος για σενα, οπως τελειωνει σχεδον σε ολους μας μετα απο καποιο διαστημα...
    δεν νομιζω οτι το παθος επανερχεται αν γινει καποιος καλα, ουτε οτι φευγει επειδη αρρωστησε...ολα καλα τα εχεις κανει και μπραβο σου για την υπομονη και την στηριξη που της παρεχεις, αλλα θεωρω λαθος να ιατρικοποιουμε τα παντα στην ζωη ενος ασθενους και να μη λαμβανουμε στα σοβαρα τις επιθυμιες του...
    αυτη ειναι η γνωμη μου...

Γιώργο...επειδή δεν είμαι γιατρός και δεν ξέρω τίποτα για όλες αυτές τις αρρώστιες πέρα από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, θα σου έλεγα απλά να κάνεις υπομονή μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της.
    Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν όλα αυτά τα λέει έτσι μονοκόματα επειδή είναι άρωστη και της βγαίνουν διάφορα, ή επειδή είναι άρωστη και λέει πολύ απλά την αλήθεια.
    Εγώ θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο μέχρι να μπει σε μια σειρά με τα φάρμακα της και μετά να κάνεις μια συζήτηση μαζί της για να σταματήσεις να υποφέρεις...

Junior Member
    στον Remedy

Πραγματικά ευχαριστώ για την ορθολογιστική σκέψη. ναι συμφωνώ οτι δεν πρεπει παντα να ιατρικοποιουμε το προβλημα, και σιγουρα πιστευω οτι το παθος μπορει και να εχει σβυσει. Απλα κραταω μια επιφυλαξη (ή αν θέλεις πες το και κρυφή ελπίδα) γιατί ξέρω ότι με αγαπάει πολύ και κατα καιρούς έχει παραδεχθει σε κοινους φίλους ότι \"ο Γιώργος ειναι οτι καλύτερο μου έχει συμβει\". Η ιδια επισης μου ζητησε το βραδυ πριν μου εξωμολογηθει οτι την επεσε στον πρωην της, να μείνω μέχρι τέλους. και εχτες βράδυ (αλλα και άλλες φορές) αφησε ένα ενδεχομενο οτι μπορει να το μετανιώσει.
    τι να πω. Ισως να χρειαστει μια περιοδο μονη της για να ξεκαθαρισει αν τελικά της κανω η οχι. Σε καθε περιπτωση υπαρχει και το παιδι στη μεση, το οποιο ΔΕΝ ηρθε στην τυχη αλλα κατω απο προσπαθεια.

EMERALD

Ευχαριστώ πολυ, H αληθεια ειναι οτι δεν εχω διαθεση αυτον το καιρο και ολα τα εχω αφησει πισω. Ωστοσο θα το παλεψω και θα παω μπροστα, τουλαχιστον θα προσπαθησω. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΩ ΔΥΝΑΤΟΣ. επίσης φυσικα και με ενδιαφερει να διαβασω και να μαθω πιο πολλα. περιμένω τους τιτλους.

ΘΕΩΦΑΝΙΑ

είσαι πολυ καλη και σε ευχαριστώ για τη στήριξη που μου προσφέρεις. Ολα λοιπον καταληγουν στο να κανω υπομονή και να δω τι θα βγει απο αυτη την κατασταση.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΚΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΕ ΕΣΑΣ Ή ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΤΙΡΙΞΗ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

Junior Member
    Ενα υπεροχο βιβλίο που διαβασα κι εγω ηταν το \'\'Ενα ανησυχο μυαλο\'\' της Kay Redfield Jamison. Το αντιστοιχο ελληνικό είναι το \'\'Ναι\'\' της καραπάνου. Αλλα το πρώτο το θεωρω ασύγκριτο... Επίσης, υπάρχει ενα κομικ στο διαδίκτυο που λεγεται \'\'Όλα η τίποτα\'\' και ειναι οδηγος αυτοβοήθειας για ατομα με διπολικη διαταραχη (ειναι λίγο βαρυ-σκληρο σε καποια σημεια, κατα την ταπεινη μου γνωμη, αλλα ειναι καλος οδηγος).
    Ελπιζω να σε βοηθησουν...
    Με αγάπη!

Senior Member
    Φιλε το ξερω εχουν περασει χρονια, αλλα εκτος απο διπολικη ειναι κυριως γυναικα. Εγω το προβλημα το εντοπιζω οτι σε βλεπει πως δεχτηκες με ευκολια οτι ερωτευτηκε τον γιατρο, την επεσε στον γκομενο και οτι οκ δεν τρεχει τιποτα. Αυτο στο μυαλο μιας γυναικας ισουται οτι αδιαφορεις για αυτην ερωτικα. Οπως ειπε και η ιδια δεν αρκει μονο η φροντιδα.
    Ετσι την παταει οποιος φερθει στη γυναικα σαν παιδι και οχι σαν γυναικα.