Results 1 to 3 of 3
Thread: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΟΡΩ
-
25-05-2017, 02:35 #1
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΟΡΩ
Καλησπέρα ,
Άλλο ένα βράδυ που δίνω μάχη με τον εαυτό μου ώστε να καταφέρω να μην ανοίξω το ψυγείο και φάω ότι βρω.
Γράφω πρώτη φορά μιας και τώρα ανακάλυψα το Forum.
Είμαι 28 χρονών, είμαι 102 κιλά και τα τελευταία 10 χρόνια -κάνω δίαιτα-. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Διαφορετικοί διαιτολόγοι που στην ουσία σου έλεγαν το ίδιο πράγμα, ινστιτούτα ομορφιάς που πατούσαν πάνω στη πεσμένη μου ψυχολογία, αλλά και 3 χρόνια ψυχανάλυσης που ανακάλυψα πολλά για τον εαυτό μου και την κακή σχέση με το φαγητό.
Το πρώτο βήμα λοιπόν έγινε. Και μετά?
Έρχεται λοιπόν η στιγμή που ανακαλύπτεις πως ότι και να φταίει, όποιος και αν σε έχει επηρεάσει, όσο βαθιά και είναι τα προβλήματα με τη σχέση με το φαγητό, εσυ αποφασίζεις ΠΌΣΟ ακόμα θα επιτρέψεις να γίνεται αυτό και να κάνεις κακό στον εαυτό σου.
Κάπου εκεί λοιπόν βρίσκομαι παγιδευμένη να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου πως ΜΠΟΡΏ.
Μπορώ να μην είμαι εξαρτημένη από το φαγητό.
Μπορώ να μην το έχω στο μυαλό μου ως τρόπο ξεκούρασης και αποβολής του άγχους.
Μπορώ να περπατήσω χωρίς να νιώθω πως θα πάθω καρδιά.
Μπορώ να μην κλαίω κάθε φορά που ετοιμάζομαι για μια έξοδο και δε ξέρω τι να φορέσω.
Μπορώ να περάσω ένα ήρεμο και ακομπλεξάριστο καλοκαίρι
γιατί Μπορώ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να τρώω για να ζω και όχι να ζω για να τρώω.
Έχω πίστη στον εαυτό μου αυτή τη φορά.
Και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας.
Ευχαριστώ
- 25-05-2017, 08:17 #2
και εγω ειχα αναλογο προβλημα με το φαγητο ειχα φτασει τα 114 κιλα..........
σιγα σιγα καταφαρα να σταθεροποιηθω γυρω στα 100 κιλα....., τωρα κανω παλη μια ελαφρα διαιτα εχω βαλει στοχο τα 90 κιλα
δεν κανω φοβερη διατροφη τρωω πρωινο, μεσημεριανο και για βραδυνο κανα φρουτο...... επισης πηγαινω και κανω κολυμβηση οποτε μπωρω γυρω στα 500 μετρα και καθως ζεστενει η θαλασσα θα τα κανω 1000 μετρα...... επισης κανω ποδηλασια δρομου, κανω μια διαδρομη γυρω στα 20 χιλλιομετρα
εχω καταφερει και εχω χασει τα πρωτα 4 κιλα τωρα ειμαι 96 μου μηναν αλλα 6 κιλα... να δουμε αν θα τα καταφερω......
25-05-2017, 10:21 #3
Στο εύχομαι πραγματικά! Οι σταδιακοί μικροί στόχοι νομίζω είναι πιο ρεαλιστικοί και καλύτεροι για τη ψυχολογία μας. Εγώ δεν είχα ποτέ πρόγραμμα γευμάτων. Δηλαδή μπορεί να μην έτρωγα όλη μέρα και πατώντας πάνω σε αυτή τη δικαιολογία- λάθος 'ετρωγα το βράδυ ότι δε ειχα φάει όλη μέρα.
Επίσης η άσκηση που κάνεις είναι πάρα πολύ καλή. Εγώ έχω ξεκινήσει το περπάτημα αλλά δεν έχω ακόμα καλή αντοχή , περπατάω μαξ μισή ώρα.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε!!
Όσο κλισέ και αν ακούγεται, όλα στο μυαλό μας είναι!