ειδικες ικανοτητες?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 108
    Senior Member

ειδικες ικανοτητες?

προβληματιζομαι για το αν τελικα ειναι καποια ειδικη ικανοτητα τα "ψυχωτικα συμπτωματα".τα εχουν το 1% του πληθυσμου.δεν ειναι πολλοι αλλα ουτε και ανυπαρκτοι σε αριθμο αυτοι που τα εχουν.ειμαι αρκετα καλυτερα σε σχεση με πριν καμια εβδομαδα αλλα ανρωτιεμαι τι συμβαινει πραγματικα.γιατι πρεπει να το δωσουμε τον τιτλο της παθησης μας και δε το παιρνουμε ως καποια ιδιαιτερη ικανοτητα την οποια αδυνατουμε ακομα να ερμηνευσουμε?
    κι αν εχουν καποια βαση ολες αυτες οι παραληρητικες ιδεες και οι ιδεες καταδιωξης που απλα οι υπολοιποι δε μπορουν ή δε θελουν να συλλαβουν με το μυαλο τους?
    ισως ειναι απλα νωρις ακομα για να πιστεψω το αντιθετο αλλα στη φαση που ειμαι απορω.
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Κοιτά να δεις....την πραγματικότητα που νιώθεις μέσα στο παραληρημα κ σου είναι απόλυτα προσωπική την θεωρείς σαν μοναδική αλήθεια.
    Αν σου πω την ιστορία που πίστευα θα από ρήσεις μάλλον για αυτήν. Δηλ αν σου πω οτι πίστεψα πως είμαι ο Αντίχριστος που το δημιούργησα μέσα απο παράλογα τελείως συμπεράσματα θα διακρίνεις το παράλογο του. Τον δικο σου παραλογισμό όμως δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις.

Τι να θεωρήσω ειδική ικανοτητα;;
    Το οτι δεν μπορουσα να διαβάσω;;
    Το οτι χάνω οτι ανθρώπινο δηλ τον λογο,την λογική κ το συναίσθημα;;
    Το οτι δεν μπορουσα να αγκαλιασω κ αισθανομουν χειρότερος κ απο σκύλο;;
    Το οτι δεν μπορουσα κ έχω ακόμα δυσκολία στις διαπροσωπικες σχέσεις;;
    Το οτι δεν μπορουσα ουτε το τραπέζι να συμμαζεψω μετα απο γεύμα;;

Δεν βλέπω καμια ικανοτητα σ'αυτο παρα εναν εκφυλισμένο ανθρωπο που γίνεται χειρότερα κ απο ζώο.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Seirios για κοίτα την υπογραφή σου.

Senior Member
    συμφωνο με το serio η ψυχωση σε χαζευει και σε κανει αχρηστο καμια σχεση με ειδικες ικανοτητες

Senior Member
    προσωπικα οταν ακουω φωνες, οταν βλεπω πραγματα ή οταν νιωθω οτι με παρακολουθουν νοιωθω πως οι αισθησεις μου δουλευουν στο 500% τους.γι αυτο ρωταω.
    μπορει να πληρωνουμε ακριβα το τιμημα να γινομαστε δηλσδη δυσλειτουργικοι σε καποιους τομεις αλλα μηπως αυτο ειναι το τιμημα των ειδικων ικανοτητων μας?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Κοιτά να δεις....την πραγματικότητα που νιώθεις μέσα στο παραληρημα κ σου είναι απόλυτα προσωπική την θεωρείς σαν μοναδική αλήθεια.
    Αν σου πω την ιστορία που πίστευα θα από ρήσεις μάλλον για αυτήν. Δηλ αν σου πω οτι πίστεψα πως είμαι ο Αντίχριστος που το δημιούργησα μέσα απο παράλογα τελείως συμπεράσματα θα διακρίνεις το παράλογο του. Τον δικο σου παραλογισμό όμως δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις.

Τι να θεωρήσω ειδική ικανοτητα;;
    Το οτι δεν μπορουσα να διαβάσω;;
    Το οτι χάνω οτι ανθρώπινο δηλ τον λογο,την λογική κ το συναίσθημα;;
    Το οτι δεν μπορουσα να αγκαλιασω κ αισθανομουν χειρότερος κ απο σκύλο;;
    Το οτι δεν μπορουσα κ έχω ακόμα δυσκολία στις διαπροσωπικες σχέσεις;;
    Το οτι δεν μπορουσα ουτε το τραπέζι να συμμαζεψω μετα απο γεύμα;;

Δεν βλέπω καμια ικανοτητα σ'αυτο παρα εναν εκφυλισμένο ανθρωπο που γίνεται χειρότερα κ απο ζώο.
    Quote Originally Posted by pavlosla View Post
    συμφωνο με το serio η ψυχωση σε χαζευει και σε κανει αχρηστο καμια σχεση με ειδικες ικανοτητες
    Αυτοστιγματισμός λέγεται αυτό και δεν βοηθάει πουθενά, ίσα ίσα εντείνει το στίγμα δεν θα 'πρεπε να το έχουμε. Αν είναι δυνατόν δηλαδή, μας φέρονται οι άλλοι χειρότερα από σκυλιά και εμείς το επικροτούμε;

Senior Member
    Δεν είπα πως μου φέρονταν άσχημα αλλά η αίσθηση που είχα σαν άτομο ηταν πως ένας σκύλος είχε περισσότερα συναισθήματα απο μένα. Ηταν απαίσιο συναίσθημα να το διαπιστωνεις αυτό.
    Να μη μπορείς να αγκαλιασεις
    Όλοι να σου φαίνονται εχθρικοί
    Να μη νιώθεις αγάπη

Διαχωρίζω την πάθηση κ τα συμπτώματα της απο το πραγματικό άτομο που είμαι. Πλεον διακρινω ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αλλά στην αρχή ένιωθα όπως το περιέγραψα χωρίς να μπορω να προσδιόρισω τις αξίες μου, τα συναισθήματα μου, τις σκέψεις μου κ την ταυτότητα μου. Εμένα περισσότερο για κόλαση μου κανει αυτό παρα για ειδικές ικανότητες.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Αν η πραγματικότητα των συμπτωμάτων της πάθησης σου μοιάζει για αυτόστιγματισμό τοτε ναι αυτόστιγματίζομαι.
    Δεν θα πω ομως οτι ηταν πεταλουδιτσες σε αγρούς η κατασταση.

Κ η διάφορα μου είναι οτι είχα ντροπή κ αισθανομουν άσχημα για όλα αυτά. Αισθανομουν άσχημα που έχασα την ανθρώπινη μου φύση.

Senior Member
    Ο αυτοστιγματισμός - στιγματισμος υπάρχει γιατί δεν γίνεται ο διαχωρισμός πραγματικής προσωπικότητας - σχιζοφρένειας.

Μετα απο αυτό δυστυχώς σε πολλους απο μας μπαίνει η ταμπέλα με όσα χαρακτηριστικά μας προσάπτουν.
    Εγώ διαχωρίζω κ διεκδικώ αυτό που είμαι πραγματικα απο τα εμπόδια της πάθησης. Δεν μπορω να πω ψέματα όμως για την αλήθεια του βιώματος.

Senior Member
    Ειδική ικανοτητα για μένα είναι να εχεις ενα ταλέντο όπως έχουν κάποια αυτιστικα ατομα. Και εκείνα χάνουν σε αλλους τομείς όπως κοινωνικούς αλλά μπορεί να είναι πολύ έξυπνα κ δημιουργικά σε αλλους.

Ταλέντο και ειδική ικανοτητα σε μας ίσως είναι μια καλλιτεχνική φύση η μια ροπή στην φιλοσοφια.
    Πολλοί λίγοι σχιζοφρένειας όμως διέπρεψαν διανοητικά.

Senior Member
    Δεν είπα πως μου φέρονταν άσχημα αλλά η αίσθηση που είχα σαν άτομο ηταν πως ένας σκύλος είχε περισσότερα συναισθήματα απο μένα. Ηταν απαίσιο συναίσθημα να το διαπιστωνεις αυτό.
    Να μη μπορείς να αγκαλιασεις
    Όλοι να σου φαίνονται εχθρικοί
    Να μη νιώθεις αγάπη

Διαχωρίζω την πάθηση κ τα συμπτώματα της απο το πραγματικό άτομο που είμαι. Πλεον διακρινω ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αλλά στην αρχή ένιωθα όπως το περιέγραψα χωρίς να μπορω να προσδιόρισω τις αξίες μου, τα συναισθήματα μου, τις σκέψεις μου κ την ταυτότητα μου. Εμένα περισσότερο για κόλαση μου κανει αυτό παρα για ειδικές ικανότητες.
    Μα οι σκύλοι έχουν περισσότερα συναισθήματα από όλους τους ανθρώπους! Μην τα ρίχνεις όλα στην πάθηση. Αυτό που λες να μην μπορείς να αγκαλιάσεις και να σου φαίνονται όλοι εχθροί μήπως το έχεις από άλλα βιώματα και όχι από την πάθηση; Εγώ πχ έχω υποστεί bullying σε μικρή ηλικία γι'αυτό και τους βλέπω όλους εχθρούς. Αλλά και τώρα δεν μου φαίνονται και καλύτεροι όλοι.
    Ότι είναι κόλαση συμφωνώ, αλλά κι εγώ έχω μπει στη διαδικασία ότι μπορεί να είναι ειδικές ικανότητες αλλά σίγουρα δεν είναι όταν βλέπεις πχ κάμερες στο σπίτι ή πιστεύεις ότι είσαι ο Αντίχριστος. Έχω διαβάσει όμως πως με το υποσυνείδητο μπορούμε να ελέγξουμε την πραγματικότητα, αυτό ίσως το κάνουν όλοι και όχι μόνο εμείς. Πάτα στο google να δεις.

Αν η πραγματικότητα των συμπτωμάτων της πάθησης σου μοιάζει για αυτόστιγματισμό τοτε ναι αυτόστιγματίζομαι.
    Δεν θα πω ομως οτι ηταν πεταλουδιτσες σε αγρούς η κατασταση.

Κ η διάφορα μου είναι οτι είχα ντροπή κ αισθανομουν άσχημα για όλα αυτά. Αισθανομουν άσχημα που έχασα την ανθρώπινη μου φύση.
    Το ότι ένιωθες ντροπή δεν είναι καθόλου ωραίο, δεν σου είπα ότι και εγώ δεν αυτοστιγματίζομαι όμως είναι λάθος αυτό, πρέπει να το καταπολεμήσουμε και αυτό το μήνυμα πρέπει να περνάμε και στους άλλους. Γιατί εμένα μου έχουν φερθεί σκατά (σόρυ για την έκφραση) και αν έχω συμβάλλει έστω και λίγο σε αυτό τότε λάθος μου γιατί δεν είμαι ρομπότ έχω συναισθήματα και πληγώνομαι κι εγώ όπως όλοι.
    Δεν έχασες καμία ανθρώπινη φύση, άνθρωπος είσαι κι εσύ όπως όλοι!! Αν είναι δυνατόν να το πιστεύουμε αυτό, κι εγώ το πίστευα αλλά με αγάπη μόνο διορθώνεται αυτό, σου λείπει αγάπη μάλλον και ίσως ζεις ακόμα λίγο από την κόλαση (αν και δεν νομίζω και τόσο το δεύτερο από αυτά που έχεις γράψει ως τώρα) γι'αυτό τα λες αυτά.
    Εμένα όπως είπα μου έχουν φερθεί σκατά οι άλλοι και με έκαναν να νομίζω πως δεν είμαι άνθρωπος, θα σου πω ένα παράδειγμα, όταν στο παρελθόν βρήκα αγόρι, λέγανε α, η τάδε βρήκε αγόρι; Πως το 'παθε; Δηλαδή εγώ δεν είμαι άνθρωπος δεν έχω πέραση, δεν έχω συναισθήματα δεν έχω ομορφιά ή άλλα χαρίσματα;;; Εκεί θέλω να καταλήξω πως είμαστε άνθρωποι, μόνο η λογική μας λείπει την οποία την έχουν θεοποιήσει όλοι, την έχουν βάλει πάνω από την ανθρώπινη υπόσταση επειδή υπάρχει πολύ μίσος στην κοινωνία, και ο άνθρωπος πάντα μετράει λιγότερο, πόσο μάλλον αν δεν έχει λογική. Αυτό όμως δεν είναι ορθό μιας και η ανθρώπινη ζωή και ψυχή έπρεπε να είναι πάνω από όλα, άρα ζούμε σε μια άρρωστη κοινωνία όπως λες κι εσύ.
    Επιπλέον αν ακούσεις τους "γνωστικούς" σε ένα τραγούδι του Ζαμπέτα ή της Βιτάλη θα δεις να αναρωτιούνται ή να έχουν σίγουρο πως εμείς οι "τρελοί" είμαστε πιο λογικοί από αυτούς οπότε και πάλι δεν υστερούμε σε κάτι αλλά και έτσι να μην είναι, είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο από αυτό και από εδώ και πέρα όποιος μου δείξει το αντίθετο από δικό του κόμπλεξ η μίσος θα του θυμίσω πως αν είναι κάποιος λιγότερο άνθρωπος είναι αυτός και όχι εγώ! Οκ, σείριος; Μην νιώθεις άσχημα λοιπόν, και κυρίως, ΜΗΝ προκαλείς τον αυτοστιγματισμό, γιατί κακό στον εαυτό σου κάνεις και στα άτομα που έχουν ψύχωση γιατί οι άλλοι μας στιγματίζουν περισσότερο!! Αν εμείς οι ίδιοι δεν αγαπάμε και υποτιμούμε τον εαυτό μας, πως θα μας αγαπήσουν και θα μας σεβαστούν οι άλλοι; (Που είναι ίσοι και όχι ίδιοι και ας κυριαρχεί η τρέλα του στίγματος, είπαμε, άρρωστη κοινωνία)

Senior Member
    εκτος κι αν ειναι ακομα νωρις απο το τελευταιο επεισοδιο και δεν τα ξεχωριζω καλα στο κεφαλι μου...
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    @Dark life ναι ηταν απο την πάθηση γιατί μέσα απο την θεραπεία επανήλθαν κ τα συναισθήματα και να αγκαλιασω μπορω και συνεχώς βελτιωνομαι στις διαπροσωπικες σχέσεις.

Δεν νομιζω το αντίθετο του αυτόστιγματισμού είναι η ωραιοποίηση της καταστασης και της πάθησης.
    Για μένα είναι ο διαχωρισμός της απο αυτό που πραγματικα είμαι γιατί για μια ψεύτικη πραγματικότητα πρόκειται ίσως στηριζόμενη σε καταπιεσμένα συναισθήματα που κρατουμε στα βάθη της ψυχής μας.

Senior Member
    εγω πιστευω ότι η ψυχωση και κατ επέκτασιν σχιζοφρενεια είναι η αντιδραση του οργανισμου σε λειτουργιες του εγκεφαλου που δεν εχουν ακομα ανακαλυφθεί.

ειδικες ικανότητες?? δεν ξερω! αλλα σιγουρα αυτά που ακουσα και ειδα κατά την διαρκεια της ενεργης ψυχωσης μου κεντρισαν το ενδιαφερον

ισως σε καποια άλλη εποχη σε καποιο άλλο μερος με την καταλληλη εκπαιδευση να είχαμε αναπτυξει ειδικες ικανότητες. το μυστηριο που λεγετε εγκέφαλος ισως καποτε να αναλυθει

Senior Member
    @Dark life ναι ηταν απο την πάθηση γιατί μέσα απο την θεραπεία επανήλθαν κ τα συναισθήματα και να αγκαλιασω μπορω και συνεχώς βελτιωνομαι στις διαπροσωπικες σχέσεις.

Δεν νομιζω το αντίθετο του αυτόστιγματισμού είναι η ωραιοποίηση της καταστασης και της πάθησης.
    Για μένα είναι ο διαχωρισμός της απο αυτό που πραγματικα είμαι γιατί για μια ψεύτικη πραγματικότητα πρόκειται ίσως στηριζόμενη σε καταπιεσμένα συναισθήματα που κρατουμε στα βάθη της ψυχής μας.
    Κι εγώ δεν μπορούσα να αγκαλιάσω και δεν μπορώ ακόμη πολλά άτομα που δεν τα νιώθω δικά μου αλλά υπάρχουν και άτομα 1-2 που μπορώ να τα αγκαλιάσω. Δεν ξέρω αν είναι αυτό που λες. Και πάλι και έτσι να είναι δεν πρέπει να λες ότι εκφυλίστηκες σαν άνθρωπος. Νομίζω έχεις και εσύ ψυχή και εγώ διαβάζοντάς τα αυτά λέω γιατί κι εγώ ψυχή δεν έχω επηρεάζομαι ενώ δεν θα 'πρεπε να 'ναι έτσι.
    Δεν ωραιοποιώ τίποτα την αλήθεια λέω είμαστε άνθρωποι αυτό δεν αλλάζει δεν είμαστε ούτε κάτι περισσότερο -θεοί- ούτε κάτι λιγότερο -αντικείμενα ή ζώα όπως λες αν και τα ζώα ίσως από κάποιους θεωρούνται ίσα γιατί και αυτά ψυχή έχουν. Τεσπα είναι πολύ άδικο να λες ότι δεν είμαστε το ίδιο άνθρωποι εμείς με τους άλλους και το αντίθετο που λέω εγώ δεν είναι η ωραιοποίηση της πραγματικότητας αλλά η ίδια η πραγματικότητα. Μάλλον σου χρειάζεται αγάπη έτσι θα δεις και πως θα θεραπευτείς καλύτερα.

Page 1 of 8 123 ... LastLast