ειδικες ικανοτητες? - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 108
    Senior Member
    πως στελνω μηνυμα παιδιαα?και πως βαζω κατω απτο ποστ μου το πμ μου? οπως το δικο σ π.χ συριε it is no measure of health to be well.....

Senior Member
    boo τι νομιζεις και οταν εισαι "λογικος" η πραγματικοτητα φτιαχνεται απο τον εγκεφαλο.

σε μια ψευδαισθηση ειμαστε ολοι και οι γνωστικοι..

δηλαδη την "πραγματικοτητα" την φτιαχνει ο εγκεφαλος.

απλως η δικη μας πραγματικοτητα οταν ειμαστε σε υποτροπη δεν ανταποκρινεται σε αυτα που λενε οι αλλοι οτι ειναι ρεαλιστικα και ειναι γεματη αγχος, δραμα, μανιες καταδιωξης κλπ. αρα δε στεκει.

ειναι απλως σαν να εχουμε υψηλο πυρετο οταν ειμαστε σε υποτροπη.

ετσι και αλλιως ο εγκεφαλος φτιαχνει την πραγματικοτητα και αυτες τις στιγμες που διαβαζουμε τις λεξεις αυτες στην οθονη..

απλα δες εσυ αμα αυτα που πιστευεις εχουν αμεσο αντικτυπο και επειτα σε εσενα.

π.χ. αμα δεις εναν και σου πει κατι και του μιλησεις και μετα βλεπεις τους γυρω σου να σε κοιτανε περιεργα σαν να μιλησες στον αερα, παει να πει οτι αυτο δεν υπαρχει και ειναι της φαντασιας σου.

ή αμα δεις μια ιστορια και μετα σου πουνε οι αλλοι μα δεν εγινε ποτε αυτο και ουτε εχεις αποδειξεις οτι εγινε οντως παει να πει οτι ηταν παραισθησεις σου.

ετσι θα το καταλαβεις, με το λογικο ελεγχο.

ετσι και αλλιως οι αισθησεις απατουν και απλως με το λογο μπορεις να αντιληφθεις την πραγματικοτητα....
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    νομιζω οτι το βασικο προβλημα ειναι οτι η πραγματικοτητα του ψυχωτικου δεν βοηθα στην επιβιωση του, ενω τα ψεμματα ολων των αλλων υγειων βοηθουν

Senior Member
    λετε να μη γινω ποτε καλα επειδη αργησα 9 χρονια να παω σε γιατρο?παει λασκαρε η βιδα?
    οταν ειμαι σε επεισοδιο δε μιλαω με κανεναν πολυ τυπικα με τους αλλους και κλεινομαι στο δωματιο και γινομαι επιθετικη απο αγχος και φοβο.δε συζηταω οτι συμβαινει.απομονωνομαι απο ολους.μονο μουσικη ακουω τρωω λιγο και κοιμαμαι.αυτο.εχω τολμησει να μιλησω σε φιλους παλιοτερα και η απαντηση ηταν ενα ξερο δεν ειναι πραγματικο αυτο εισαι σε επεισοδιο πηγαινε στο γιατρο.δε καθησε κανεις να συζητησει παραπερα
    δε βγαινω εξω
    τωρα εδω και λιγες μερες δεν εχω τιποτα απο συμπτωματα και μπαινει η απορια στο μυαλο μου τι ειναι αληθεια και τι οχι.και ντρεπομαι πλεον να το αυητησω με καποιον.οχι οτι εχω και πολλους να το συζητησω.σχεδον κανενανν δηλαδη αλλα τσπ.
    ουτε θελω να κουραζω αλλους με τα δικα μου.μου το εχουν χτυπησει κι αυτο.
    οποτε το περναω μονη μου εντελως.δωματιο κρεβατι ταβανι
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Έχω διαβάσει πολλές ιστορίες ατόμων που καθυστέρησαν να διαγνωστουν κ είχαν μια καλη πορεία μετέπειτα.

Είναι κ θέμα γιατρού πάντως ο χειρισμός. Πρεπει κάποιος να ζυγίσει τα οφέλη κ το κοστος. Πχ σε σένα υπάρχει πολυφαρμακια για ανθεκτική όπως δείχνουν τα φαινόμενα ψύχωση. Η πολυφαρμακια πολλές φορες δεν βοηθά.
    Χρειαζεται ένας γιατρός με τόλμη για να ζυγίσει τα οφέλη σε πιθανή προσφυγή στην clozapine ίσως. Πολλοί είδαν φως μ'αυτο το φάρμακο χωρίς να εννοώ οτι είναι άγιο κ μαγικό.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    εχω δει καλο απο το aloperidin και το remeron. απο τα υπολοιπα δεν εχω δει σημαντικη βελτιωση.προτιμω παντως να συνεχισω ετσι παρα να μπλεξω με το λεπονεξ.εχει πολλες και σοβαροτατες σωματικες παρενεργιες.ασε που θελει νοσηλειες και για να στο βαλουν και για να αυξομειωνεις τη δοσολογια.και ειμαι και ανασφαλιστη που σημαινει οτι θα πρεπει να πληρωνω τις νοσηλειες κατι που δε παιζει.

παντως εχω παρατηρησει οπως σημερα ας πουμε πως αν ξεχασω για λιγες ωρες το πρωι να τα παρω ειμαι πολυ χαρουμενη, χαμογελαστη, ομιλιτικη κλπ.οταν τα παιρνω μετα απο καμια ωρα μιαμιση πεφτω.θα ζητησω μειωση.
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    βοο νοσηλειες σε δημοσια νοσοκομεια δεν πληρωνεις ισχυει ο νομος για τους ανασφαλιστους

Senior Member
    Μπου μία συμβουλή που κάναμε όλοι οι παλιοί παίξε με τα φάρμακα σου αλλιωσ προκοπή δε θα δεις ποτέ φτιαξτο μόνη σου που λένε κ στο χωριό μου εγώ έτσι έκανα κ δουλεύω πολύ όχι νορμάλ κι άμα με δεις θα νομίζεις ότι σε κοροϊδεύω ότι έχω κάτι
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Δικιο εχει ο ελις να παιζουμε με τα φαρμακα γιαυτο και εγω πηρα αδεια απο τη σημαια σημερα να πατω 1.5 mg ρισπερνταλ απο 3 που περνα χαχαχαχαχα...
    Slipknot-Psychosocial......

Senior Member
    Εσύ να κανεισ γυμναστική αφού εκανεσ μικροσ γενικά να κανεισ ότι εκανεσ πριν μπλεξεισ για να θυμηθεί το σώμα κ να επανέλθει
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    @elis πες οποία αλλη συμβουλή θες αλλά όχι αυτή με την αυξομείωση της δόσης.Ειδικα όταν κάποιος δεν σταθεροποιήθηκε. Δεν νομιζω να έχει πάρει κανεις μας πτυχίο ιατρικής. Ρωσική ρουλέτα είναι κάτι τέτοιο.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    @elis πες οποία αλλη συμβουλή θες αλλά όχι αυτή με την αυξομείωση της δόσης.Ειδικα όταν κάποιος δεν σταθεροποιήθηκε. Δεν νομιζω να έχει πάρει κανεις μας πτυχίο ιατρικής. Ρωσική ρουλέτα είναι κάτι τέτοιο.
    συμφωνω μπορει να προκαλεσει μεγαλο κακο ο πειραματισμος στη δοσολογια

Senior Member
    μεχρι τις 16 του μηνα που γραφω δεν θελω να πειραξω τιποτα για να ειμαι οσο πιο ισορροπημενη γινεται να με κρατησουν τα φαρμακα.
    απο εκει και μετα θα παω στη γιατρο και θα της πω ποια φαμακα εχω δει να με πιανουν καλυετρα και να μειωσουμε σιγα σιγα τα υπολοιπα
    δε ξερω μονη τι αλλαγες να κανω.τι να μειωσω πρωτα και ποσο ωστε να μη γινει υποτροπη.γι αυτο δεν το τολμαω αυτο.
    αλλα εχω παρατηρησει πως τα φαρμακα που με βοηθανε περισσοτερο ειναι το aloperidin και το remeron
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    παντως απο οτι εχω παρατηρησει αν καμια φορα δεν παρω τα φαρμακα ή παρω λιγο αργοτερατ ην πρωινη δοση ειμαι αλλος ανθρωπος.προς το καλυτερο εννοω.
    γι αυτο δεν εχω σκοπο να ξανακανω και χορτο.γιατι υπαρχει κινδυνος υποτροπης.
    πριν λιγο καιρο ελεγα οταν τελειωσουν οι πανελληνιες οτι θα εκανα.λεω ομως να το δω πιο ωριμα και να περιοριστω σε κανα ουζακι με πορτοκαλαδα που μου αρεσει.
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    τωρα που το σκεφτομαι..τα φαρμακα καταστελουν τα συμπτωματα.μηπως ειναι κι αυτα ενας τροπος να ελεγχουν τις ικανοτητες μας????
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast