Results 1 to 3 of 3
-
04-09-2005, 19:26 #1
Μεταπτυχιακά ψυχολογίας στην Αγγλία
Γεια σε όλους!Είμαι τριτοετής φοιτήτρια στην Ψυχολογία στο Πάντειο και θα ήθελα να ρωτήσω
κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία για τα μεταπτυχιακά στην Αγγλία.
Τι απαιτήσεις έχουν γενικά τα πανεπιστήμια έξω και πότε πρέπει να αρχίσω να ασχολούμαι συστηματικά με το θέμα του μεταπτυχιακού?Επιπλέον θα ήθελα να ξέρω,που θα πρέπει να απευθυνθώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!;)
- 04-09-2005, 21:18 #2
1) αποφασίζεις περίπου τι θέλεις να κάνεις, πού και γιατί
2) ψάχνεις στο ίντερνετ τα πανεπιστήμια, μέσα από σελίδες όπως η http://www.ucas.ac.uk/
3) όταν κατασταλλάξεις στα courses που σου άρεσαν, στέλνεις ένα μέιλ στο αντίστοιχο τμήμα και ζητάς προσπέκτους και application form. Μερικά έχουν και δυνατότητα να κάνεις την αίτησή σου online.
4) Κάνεις την αίτησή σου. Προσωπικά σε συμβουλεύω να κάνεις αίτηση σε πολλά τμήματα, ώστε να έχεις μετά την δυνατότητα επιλογής.
5) Σε 1-2 μήνες θα σου απαντήσουν σχετικά με το αν σε δέχονται ή όχι και κάτω από ποιες προϋποθέσεις (πχ κάποιοι θα σου ζητήσουν συγκεκριμένο πτυχίο αγγλικών)
6) απαντάς θετικά σε όποιο σου άρεσε περισσότερο
7) τα περί διαμονής συνήθως τα κανονίζει το πανεπιστήμιο, φρόντισε να εξασφαλίσεις κατοικία από νωρίς
Γενικότερα τώρα, εξαρτώνται πολλά από το επίπεδο των αγγλικών σου. Τα πανεπιστήμια συνήθως δε δέχονται proficiency που είναι πάνω από τριετίας, οπότε θα σου ζητήσουν έναν ικανοποιητικό βαθμό σε IELTS /TOEFL (πτυχία μέσης δυσκολίας που χρησιμεύουν στα πανεπιστήμια ως ενδεικτικά επιπέδου της γλώσσας ώστε να δεχτούν κάποιον ή όχι). Αυτά τα διδάσκουν πολλοί καθηγητές της αγγλικής, αλλά και φροντιστήρια.
Επίσης, όλη τη διαδικασία των αιτήσεων την αναλαμβάνει το βρετανικό συμβούλιο (ίσως και άλλοι οργανισμοί, δεν ξέρω), ζητάει όμως ένα κατά τη γνώμη μου πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό- αν έχεις το χρόνο σε συμβουλεύω να το ψάξεις μόνη σου.
Το πότε: γενικά καλό είναι δεκέμβριο-γενάρη να έχεις ζητήσει τα προσπέκτους, για να έχεις κάνει τις αιτήσεις μέχρι το φλεβάρη. Γενικά πολλές σχολές δέχονται και καλοκαίρι, αλλά με δυσκολία. Καλό είναι να έχεις κατασταλλάξει νωρίς.
Α ναι, κάτι τελευταίο, φρόντισε στο τελευταίο σου έτος να εξασφαλίσεις συστατικές επιστολές (δύο ζητάνε συνήθως) από καθηγητές σου (πχ αυτούς στους οποίες πήρες καλούς βαθμούς ή έκανες καμιά καλή εργασία). Θα σου χρειαστούν στην αίτηση.
Αυτά τα ολίγα
:D
04-09-2005, 21:59 #3
-
Pops σ\'ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση.Είναι πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μου έδωσες.Σ\'ευχαριστώ και πάλι!!
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....