Results 1 to 9 of 9
-
07-06-2017, 02:06 #1
Ιδεοψυχαναγκαστικη Διαταραχή_Σκεψεις
Γειά σας είμαι 20 ετών και από τα 13 βασανιζομαι με περίεργους ψυχαναγκασμους και ιδεοληψίες νομίζω ότι έχω "μαγική" σκέψη πχ αν γράψω με αυτό τον στυλό δεν θ γράψω τπτ στο διαγώνισμα η θα πάθουν κτ οι γονείς μου η θα με χωρίσει η κοπέλα μου χωρίς λόγο γτ μέσα μου νομίζω ότι με αυτό μπορώ να επηρέασω την συμπεριφορά του άλλου.Παραλληλα από τα τόσα χρόνια βασανισμου με πάρα πολλές τρελές σκέψεις δεν νιωθω έχω σαν περιεσφιγμενο συναίσθημα και δεν χαίρομαι τπτ στη ζωή γτ έχω καταδικαστεί να σκέπτομαι έτσι και να μην μπορώ να ζήσω με τη λογική.Καποια ΠΑΡΑΔΕΊΓΜΑΤΑ ψυχαναγκασμων_σκεψεων:Θα αλλάξει η συμπεριφορά μου αν δεν πάω από αυτό το δρόμο,αν καθαρίσω το σπίτι θα γίνει κτ κακό και άλλα τέτοια και το χειρότερο είναι ότι αυθυποβαλλομαι και τα πιστεύω.Γενικα η ζωή μου είναι μια κόλαση γτ ζω σαν ρομπότ κ γελάω υποκριτική ενώ μέσα μου περνάω τα πάθη του Χριστού...
- 22-06-2017, 02:00 #2
Μία ψυχίατρος που είχα κάποτε μου είχε πει ότι είναι χειρότερη διαταραχή από την κατάθλιψη (όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται)
22-06-2017, 05:10 #3
Όμως με λίγη ψυχοθεραπεία (γνωσιακή προτείνουν για εμάς τους ψυχαναγκαστικούς) και ίσως κάποιο αντικαταθλιπτικό όλα θα πάνε θεαματικά καλύτερα!
22-06-2017, 06:44 #4
22-06-2017, 06:48 #5
Εχουμε τα ιδια ηθελα να σ πω στειλε μ πμ αλλα επδ εχω να παω σε μια ψυχολογο σημερα μ ρθε η ιδεοληψια πρωτα να παω κ μετα να γραψω σε σενα αλλιως δεν θα μπορω να τις τα πω σωστα κ να καταλαβει.πωπω θεε μ τι τραβαμε
22-06-2017, 06:50 #6
Γτ ειναι καινουργια η ψυχολογος μου κ βασικα δευτερη φορα παω σε ψυχολογο το κακο ει αι οτι μετα μπορει να πιστεψω οτι πρεπει να πω αλλα ντα αλλα στην ψυχολογο γτ ετσι "πρεπει" να γινει αφου δεν τα κανα με τη σειρα που πρεπει για να μην συμβει κατι κακο.δλδ εγω οχι απλα το πιστευω πτι θα αλλαξει η συμπεριδφρα μ αν δεν κανω κατι αλλα θελω και να αλαξει ψυχαναγκαστικα γτ ετσι νομιζω πρεπει .μερικες φορες δν αντεχω κ ενδιδω κανω οτι μ λεει η ιψδ
24-06-2017, 19:39 #7
Καλησπέρα φίλε μου , είμαι και εγώ ένας από τους διαγνωσμενος με ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Υπήρχαν στιγμές και εξακολουθούν να υπάρχουν πού δεν κοιμόμουν όλο το βράδυ έπρεπε να καθαρίσω το χάλι να μην υπάρχει ούτε μία τρίχα αλλιώς δεν μπορούσα να κοιμηθώ, φοβόμουν ότι θα πάρει το σπίτι φωτιά. Μια φορά πήγα να λιποθυμήσω επειδή η μητέρα μου έβαλε περισσότερη ποσότητα από όσα έπρεπε να έχει.
Όμως σιγά σιγά ξεκίνησα να το αντιμετωπίζω, όταν έφτιαχνα σε σειρά τα βιβλία μου πήγαινα και τα άλλαζα σειρά , ένα χάος στο γραφείο το έβλεπα έτσι και με τρελενε δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Όμως αυτό με βοήθησε μπορώ να πω στο να μην υποκύπτω στους ψυχαναγκασμούς.
Φάρμακα δεν πήρα και δεν πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη λύση , είναι ένα παυσίπονο για τον πόνο , το πρόβλημα δεν θα λυθεί θα συνεχίσει να υπάρχει.
Όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω η γνωστική συμπεριφοριστική θεραπεία είναι ότι πρέπει.
Κάτι άλλο , είχες ποτέ εναλλαγές στην διάθεση σου. Την μια υπερβολικά χαρούμενος και την άλλη απλά δυστυχισμένος;
Τάσεις προς αυτοκτονία;
Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να βρεις την ηρεμία.
21-08-2017, 16:02 #8
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας βασικά έχω παγώσει συναισθηματικα νομίζω δεν νιώθω τπτ μόνο κάποιες φορές πολύ μεγάλη θλίψη σαν αδιέξοδο κάποια βράδια αλλάζω πολλές φορές στην σκέψη πιο πολύ μια φαίνομαι ευαίσθητος μια σκληρός σαν να αλλάζει ο χαρακτήρας μου
Εστάλη από M5 Note στο E-Psychology.gr Mobile App
21-08-2017, 16:08 #9
Ιωαννα τα ίδια έχω και γι ακριβώς ταυτίζομαι δεν αντέχεται άλλο αυτό δεν μπορώ να ζήσω φυσιολογικα
Εστάλη από M5 Note στο E-Psychology.gr Mobile App