υποτροπιαση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

υποτροπιαση

http://www.onmed.gr/ygeia-psyhikh/st...symplegmatos-v
    στο τελος του αρθρου λεει :
    Οι υπάρχουσες θεραπείες βασίζονται στα αντιψυχωσικά φάρμακα. Μετά από μερικούς μήνες φαρμακοθεραπείας, οι ασθενείς εμφανίζουν ύφεση των συμπτωμάτων τους, όπως των ψευδαισθήσεων και παραισθήσεων, αλλά το 80% υποτροπιάζουν μέσα σε μια πενταετία. Για τον λόγο αυτόν, οι γιατροί αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και συμπληρωματικές θεραπείες.

υπαρχει καποιος που να παιρνει πανω απο 5ετια αντιψυχωσικα και να μην εχει εμφανισει ξανα συμπτωματα-υποτροπη?αγχωθηκα πως η γαληνη π εχω τωρα χωρις τα συμπτωματα ειναι παροδικη και θα παλευω συνεχεια με τους δαιμονες αυτους,,σας παρακαλω ας απαντησει καποιος

Senior Member
    Η απουσία συμπτωματων λέγεται remission κ δεν γνωρίζω ποσο μπορεί να διαρκέσει.
    Είναι διαφορετική απο την ανάρρωσή/recovery γιατί στην ανάρρωσή υπάρχει ο παράγοντας οτι συνεχίζει να προχωρας παρόλο που μπορεί να εχεις κάποια συμπτώματα.

Ενα μεγαλο ποσοστο σταματά τα φάρμακα κ απο αυτους που το κανουν 80% θα υποτροπιασουν μέσα σε ενα χρονο.

Τώρα στο ερώτημα σου, νομιζω πως μπορεί κάποιος να ξεπεράσει κατα πολύ την 5ετια της στατιστικής αν ελεγχει το άγχος της καθημερινοτητας, είναι συνεπής με τα φάρμακα, συνεργαζεται με τον γιατρό του κ είναι ενημερωμένος για σημάδια υποτροπής.

Η elyn saks έχει 30 χρόνια για βαριά υποτροπή αλλά δεν σημαίνει οτι δεν παρουσιάζει εβδομαδιαία συμπτώματα.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Η απουσία συμπτωματων λέγεται remission κ δεν γνωρίζω ποσο μπορεί να διαρκέσει.
    Είναι διαφορετική απο την ανάρρωσή/recovery γιατί στην ανάρρωσή υπάρχει ο παράγοντας οτι συνεχίζει να προχωρας παρόλο που μπορεί να εχεις κάποια συμπτώματα.

Ενα μεγαλο ποσοστο σταματά τα φάρμακα κ απο αυτους που το κανουν 80% θα υποτροπιασουν μέσα σε ενα χρονο.

Τώρα στο ερώτημα σου, νομιζω πως μπορεί κάποιος να ξεπεράσει κατα πολύ την 5ετια της στατιστικής αν ελεγχει το άγχος της καθημερινοτητας, είναι συνεπής με τα φάρμακα, συνεργαζεται με τον γιατρό του κ είναι ενημερωμένος για σημάδια υποτροπής.

Η elyn saks έχει 30 χρόνια για βαριά υποτροπή αλλά δεν σημαίνει οτι δεν παρουσιάζει εβδομαδιαία συμπτώματα.
    εσυ ποσο καιρο παιρνεις φαρμακα?κ εχεις παρουσιασει υποτροπη?

Senior Member
    Υποτροπή είχα 2 γιατί τα σταμάτησα την 1η κ την 2η που ηταν η τελευταια τα είχα διακόψει για 1 μήνα κ δεν τα έπαιρνα σωστα.

Κάθε φορά ξεκινούσα απο μηδενικό σταδιο. Η αλήθεια είναι οτι είχε χειρότερη πορεία κάθε επεισόδιο.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Απο το 2007 παίρνω φάρμακα κ το 2012 ξεκίνησα καινούρια αγωγη κ είμαι στον 5ο χρονο αναρρωσης

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Απο το 2007 παίρνω φάρμακα κ το 2012 ξεκίνησα καινούρια αγωγη κ είμαι στον 5ο χρονο αναρρωσης
    ευχαριστω Συριε
    τωρα εχεις ακομα συμπτωματα οπως παρανοικες ιδεες η φωνες?

Senior Member
    Έχω αποδιοργανωμενη σχιζοφρένεια κ οι φωνές σε μας νομιζω δεν υπαρχουν η είναι σπάνιο.
    Καλά είμαι απο συμπτωματα, όσο μπορείς να είσαι καλά.... Έχω 2 χρόνια remission.

Senior Member
    ρε παιδια πως μπωρω να ειμαι σιγουρος αν μου πει να κοψουμε το φαρμακο ο γιατρος να ειμαι σιγουρος οτι δε θα υποτροπιασο;

Senior Member
    Αν γίνεις αγρότης δε θα υποτροπιασεισ αν δε γίνεις θα χάσεις εγώ είχα πρόβλημα έγινα αγρότης κ τώρα είμαι καλά για αυτό μιλάω έτσι
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    http://openthedoors.com/greek/03_09.html

Η πορεία της νόσου είναι διαφορετική σε διαφορετικά άτομα/Η πορεία της σχιζοφρένειας εμφανίζει πολλές παραλλαγές. Κάποια άτομα έχουν επεισόδια της νόσου που διαρκούν εβδομάδες ή μήνες με πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων μεταξύ των επεισοδίων. Άλλοι έχουν μια αμφίρροπη πορεία στην οποία τα συμπτώματα είναι συνεχή, άλλοι πάλι έχουν μικρή μεταβολή των συμπτωμάτων της νόσου στο μήκος του χρόνου. Στη μια μεριά της κλίμακας βρίσκεται η κατάσταση, όπου το άτομο έχει μόνο ένα επεισόδιο σχιζοφρένειας και ακολουθεί η πλήρης ίαση. Στην άλλη πλευρά της κλίμακας βρίσκεται μια πορεία στην οποία η νόσος συνεχίζει αμείωτη.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.