Results 1 to 3 of 3
-
23-06-2017, 14:32 #1
Γιατί δεν καταφέρνεις ποτέ τίποτα;
Πράξη πρώτη: ξεκινάμε το αυτομαστίγωμα, λεκτικό και συναισθηματικό. Πράξη δεύτερη: υιοθετούμε το ανάλογο look με την τραγωδία που πρόκειται να ενσαρκώσουμε. Πράξη τρίτη: απελπιζόμαστε, πέφτουμε στα πατώματα, ρίχνουμε και ένα ζουρνάβαλο κλάματος, και παίρνουμε απόφαση ότι είμαστε τα πιο αποτυχημένα πλάσματα πάνω στη γη, οικτίροντας τον εαυτό μας, και ταυτόχρονα περιφερόμενες άσκοπα εδώ κι εκεί.
Τα παραπάνω είναι το ευκολάκι, η λύση που θα σου γλιτώσει κόπο, χρόνο και περιττές έγνοιες. Καλή σου φαίνεται, έτσι; Πριν επιστρέψεις στην επόμενη πράξη του δράματος, να σε απασχολήσω λίγο; Να προτείνω μια εναλλακτική; Να παραθέσω κάποια πραγματάκια που ίσως αν λάβεις υπόψη, παίζει και να καταλάβεις για ποιο λόγο ό,τι αναλαμβάνεις αποτυγχάνει, και ό,τι προσπαθήσεις να καταφέρεις, παραμένει ημιτελές; Μπας και σταματήσουμε το αρνητικό σερί, όχι για κάνα άλλο λόγο. Όσες πιστές προσέλθετε:
Έχεις πρόβλημα, και δη σοβαρό, με τη στοχοθέτηση. Είτε γιατί δεν θέτεις εφικτούς στόχους, αλλά πολύ πέραν των δυνατοτήτων σου. Είτε γιατί σε υπερεκτιμάς, και στο τέλος αποκομίζεις πολύ λιγότερα από όσα περίμενες. Είτε γιατί δεν οργανώνεσαι στοιχειωδώς, αλλά θεωρείς ότι το χύμα θα σε οδηγήσει πιο γρήγορα εκεί που θες να πας. Είτε γιατί απλά, δεν θέτεις καθόλου στόχους, αλλά είσαι του ό,τι κάτσει, όπως κάτσει. Τέσσερις διαφορετικές νοοτροπίες, τέσσερα απανωτά Χ σε ό,τι προσπαθήσεις. Και αναρωτιέσαι κιόλας, γιατί δεν τα καταφέρνεις, ρε φίλη μου. Με ποια από όλες τις περιπτώσεις Έχω όρεξη να ξεκινήσω τη διδακτορική μου διατριβή επάνω στην περίπτωση σου…
Ενθουσιάζεσαι και απογοητεύεσαι το ίδιο εύκολα. Και εκεί που πιστεύεις ότι θα κατακτήσεις τον κόσμο, καλλιεργώντας πλασματικές προσδοκίες, που πάντως πόρρω απέχουν της πραγματικότητας, κάπου εκεί δίνεις μία και γκρεμίζεις ότι έχεις προλάβει να φτιάξεις μέχρι τώρα. Δεν μπορείς να συγκρατήσεις την απογοήτευση σου, ακόμη και όταν σου χτυπήσει την πόρτα με τον πιο εύκολο τρόπο. Δεν έχει άλλο από εκεί και κάτω, πίσω στην αρχή της διαδρομής.
Δεν μοχθείς αρκετά. Και πάντως, όχι όσο πρέπει, προκειμένου το σύμπαν να σε προσέξει, και να σου χαρίσει την ευμένεια του. Χωρίς σκληρή προσπάθεια δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα το ουσιαστικό, ακόμη να το μάθεις, από την παιδική σου ηλικία; Δεν ξέρω αν έχεις βολευτεί σε κάποιο πρότυπο αφειδώλευτων παροχών και ευκολιών, αλλά η ωμή πραγματικότητα θα σε συναντήσει, και δεν θα σου χαριστεί. Αναγκάζοντας σε να αντικρίσεις όλα αυτά που είχες στο πίσω μέρος του μυαλού σου, και κάπου ήλπιζες ότι δεν ισχύουν…
Δεν οικοδομείς συμμαχίες. Αν πιστεύεις ότι μόνη σου μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο, τότε θα σου δώσω συγχαρητήρια για τη σινεφίλ αισθητική σου, αλλά θα σε οικτίρω αυτόματα για την κοσμάρα που έχεις χτίσει, και στην οποία θεωρείς ότι μπορείς να τα βάλεις μόνη σου εναντίον όλων. Χωρίς τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα σου, φίλη μου, δεν θα κουνηθείς πολύ πέρα από τα όρια των ίδιων σου των δυνατοτήτων. Κι αν παραείσαι υπερήφανη, για να ζητήσεις βοήθεια εκεί που πρέπει, τότε σε παραπέμπω στην εύκολη λύση της πρώτης παραγράφου, δεν έχω κάτι καλύτερο να προτείνω…
Επιλέγεις όλους τους λάθος δρόμους. Μπορεί να είναι πιο σύντομοι ή πιο χρονοβόροι, πιο εύκολοι ή ολισθηροί. Όπως και να ‘χει, κάθε οδός έχει τα χαρακτηριστικά της. Και συνήθως, τα ξέρεις πολύ πριν την επιλέξεις και εισέλθεις σε αυτή. Δεν είναι λοιπόν ότι είσαι κακή οδηγός, αλλά πολύ κακή κριτής. Επί προθέσει ή χωρίς σκοπιμότητα, δεν το ξέρω, πάντως το αποτέλεσμα θα σε βρει στην αρχική σου αναρώτηση.
Δεν το θέλεις αρκετά. Δεν είναι τσιτάτο ούτε αμπελοφιλοσοφία: ό,τι θέλεις πολύ, το πετυχαίνεις: με κόπο και αίμα, με θυσίες και αγώνες, μετά από μία μακρά διαδρομή, αν επιθυμείς κάτι εξαιρετικά, θα οικοδομήσεις σκαλί σκαλί το δρόμο σου μέχρι να το φτάσεις και να το ξεκρεμάσεις από το βάθρο του. Είναι δεδομένο ότι, από τα παραπάνω, κάτι κάνεις στραβά. Και κυρίως, η διάθεση σου να τα καταφέρνεις σε ό,τι κι αν είναι αυτά, για τα οποία προσπαθείς, συνιστά το κυριότερο σου εμπόδιο. Αν μπορείς να το αποσύρεις; Σαφώς. Αλλά και αυτό θέλει τη δουλειά του. Είναι ένα νέο στοίχημα που οφείλεις να κερδίσεις, και που ίσως σε θέσει στη σωστή τροχιά. Αυτή τουλάχιστον που θα σε οδηγήσει στις πρώτες σου επιτυχίες. Και στις πρώτες προσωπικές σου ολοκληρώσεις, που θα σου δώσουν πίστη και δυναμική και για τις επόμενες που θα ακολουθήσουν…
http://marymary.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B...F%CF%84%CE%B1/
- 24-06-2017, 19:28 #2
Έχω την εντύπωση ότι είμαι η χειρότερη από όλους
24-06-2017, 19:54 #3
Ρε συ δελφίνι είσαι Ζαμάν φου αυτό σου το χαρακτηριστικό δε σε βοηθάει να προκόψεις πολλοί είναι έτσι ο προκομενοσ δεν μπορεί να βλέπει κάτι στραβό το φτιάχνει αν μπορεί
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))