Τραυματικές εμπειρίες από ταινίες - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 40 of 40
    Senior Member
    Με ανατροπη αξιοπρεπές θριλερ made in spain είναι το El cuerpo/The body.
    Δεν είναι τόσο για να τρομαξεις όσο η ανατροπή.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    Το Human centipede το' χεις δει;
    Οχι και ουτε σκοπευω, εχω υποψη περι τινος προκειται...θενξ νο θενξ

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Με ανατροπη αξιοπρεπές θριλερ made in spain είναι το El cuerpo/The body.
    Δεν είναι τόσο για να τρομαξεις όσο η ανατροπή.
    Ναι, όντως είναι αρκετά καλό...
    Επίσης ωραίο ισπανικό είναι το "el orfanato/the orphanage", το έχεις δει;
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Nαι κλασικό πλεον!!
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Nαι κλασικό πλεον!!
    Χαίρομαι που σου άρεσε!
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Άκουσα από πολλούς ότι τους είχε σοκάρει πάρα πολύ...., αρκετά ενδιαφέρουσα όμως ταινία " Girl, Interrupted (1999)..

https://www.youtube.com/watch?v=5BHHUBZf7y4
    Βάλτε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, είναι τόσο όμορφο να είστε χαρούμενοι..

Άβυσσος η ψυχή του διαδικτύου...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ektor View Post
    Άκουσα από πολλούς ότι τους είχε σοκάρει πάρα πολύ...., αρκετά ενδιαφέρουσα όμως ταινία " Girl, Interrupted (1999)..

https://www.youtube.com/watch?v=5BHHUBZf7y4
    Το έχω δει κι είναι όντως αξιόλογη ταινία αλλά πολύ βαριά και με στεναχώρησε, δεν θα την ξαναέβλεπα νομίζω...

Μια ταινία με θέμα ψυχική πάθηση που δεν είναι τόσο βαριά και που δίνει αισιόδοξο μήνυμα είναι το "Silver lining"

Senior Member
    Από θρίλερ πραγματικά είχα σοκαριστεί με κάποιες σκηνές από το Saw (δεν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα τη στιγμή που κόβουν σε κάποιον τον αχίλλειο τένοντα ενώ προσπαθεί να δραπετεύσει ακόμα και τώρα που το γράφω ανατριχιάζω).

Ένα άλλο είδος σκηνών που με έχει σοκάρει είναι σεξουαλικές πράξεις γυναικών παρά τη θέλησή τους. Η σκηνή του βιασμού στο μη αναστρέψιμος είναι πάρα πολύ σοκαριστική και πιστεύω ότι είναι αδύνατον να μη σε στιγματίσει (την είδα στο Λύκειο, πολύ μεγάλο λάθος). Επίσης μια από τις τελευταίες σκηνές του Requiem for a dream όπου η πρωταγωνίστρια λόγω της εξάρτησής της από τα ναρκωτικά εξαναγκάζεται σε κάποιες πράξεις παρά τη θέλησή της με έκανε να ανατριχιάσω. Πολύ σοκαριστικό επίσης (την είδα στα 18, δεν έχω τολμήσει να την ξαναδώ από τότε).

Senior Member
    Είχα δημοσιεύσει παλιά το παρακάτω σχετικά με τη Γερμανία και τις ταινίες που αναφέρω, όλες σχεδόν καταθλιπτικές..
    """Η Γερμανία μου δίνει την εντύπωση ότι είναι «Βιβλίο Ιστορίας με σκισμένες σελίδες»
    Η μεταπολεμική Γερμανία μέχρι σήμερα πιστεύω ότι το θέμα των προγόνων τους ΝΑΖΙ οπαδών του παρανοϊκού Χίτλερ το αντιμετώπισε σαν, όλοι αυτοί οι εκατομμύρια Γερμανοί που έσπειραν τον όλεθρο σε τόσες χώρες και ανθρώπους, να ήταν κάποιοι εξωγήινοι κάποιοι που μπήκαν στην Γερμανία και μετά εξαφανίστηκαν.
    Οι μετέπειτα ηγέτες της διαλυμένης Γερμανίας Καγκελάριοι και κυβερνήσεις κράτησαν με κάθε τρόπο μακριά αυτό που υπήρξε εκεί.
    Χάρη στην τέχνη του κινηματογράφου ξεπήδησαν ευτυχώς μερικοί χαρισματικοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί τολμώντας να δημιουργήσουν αριστουργήματα της 7ης τέχνης ( βλέπε Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ με την μούσα του Χάνα Σιγκούλα σε μιά απίστευτα μεγάλη φιλμογραφία για τα λίγα χρόνια της ζωής του (,1966 Der Stadtstreicher
    1966 Το μικρό χάος
    1969 Fernes Jamaica
    1969 Η αγάπη είναι πιο κρύα από τον θάνατο
    1969 Ο Έλληνας γείτονας
    1969 Γιατί έπιασε αμόκ τον Κύριο Ρ;
    1970 Das Kaffeehaus
    1970 Οι θεοί της πανούκλας
    1970 Die Niklashauser Fart
    1970 Ο Αμερικανός Στρατιώτης
    1971 Ο έμπορος των 4 εποχών
    1971 Να φοβάστε την αγία *******
    1971 Pioniere in Ingolstadt
    1971 Rio das Mortes
    1971 Whity
    1972 Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ
    1972 Bremer Freiheit
    1973 Wildwechsel
    1973 Δικτυακός κόσμος
    1974 Έφι Μπριστ
    1974 Ο φόβος τρώει τα σωθικά
    1974 Μάρθα
    1975 Wie ein Vogel auf dem Draht
    1975 Το παιχνίδι της τύχης
    1975 Η μάνα Κιούστερς ανεβαίνει στον ουρανό
    1976 Satansbraten
    1976 Το μόνο που θέλω, είναι να με αγαπάτε
    1976 Κινέζικη ρουλέτα
    1977 Η γυναίκα του σταθμάρχη
    1978 Η χρονιά με τα 13 φεγγάρια
    1978 Η Γερμανία το φθινόπωρο
    1978 Απόγνωση
    1979 Η τρίτη γενιά
    1979 Ο γάμος της Μαρία Μπράουν
    1980 Berlin Alexanderplatz
    1981 Theater in Trance
    1981 Λιλί Μαρλέν
    1981 Λόλα
    1982 Βερόνικα Φος
    1982 Ο καβγατζής), ο Φόλκερ Σλέντορφ με το αρστούργημα «Το ταμπούρλο» βασισμένο στο βιβλίο του του Gunter Grass Die Blechtrommel ( και τόσους άλλους ) παρουσιάζοντας αυτό που ήταν και πιστεύω ότι είναι ακόμη η Γερμανία."""
    Βάλτε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, είναι τόσο όμορφο να είστε χαρούμενοι..

Άβυσσος η ψυχή του διαδικτύου...

Senior Member
    σκηνες που με σοκαραν βαρομετρικο χαμηλο που χανει την γυναικα μεσα απο το χερι του νομιζω δεν θυμαμαι ποτε να εχω σοκαριστει απο κατι τετοιο το ορια αντοχης ειχε μια παρομια σκηνη που κοβει ο πατερας τον ιμαντα για να σωσει τα παιδια του αλλα δεν με σοκαρε τοσο ισως επειδη ειχα δει τον σταλλονε

ρομποκοπ με στοιχειωσε στα παιδια μου χρονια πως μια υποθεση ρουτινας μπορει να εξελιχθει σε εφιαλτη για τον αστυνομο αλεξ μερφυ

γκειμ οφ θρονς σκηνη που το βουνο λιωνει το κρανιο του μαρτελ λεγοντας τι εκανε στα ανηψια του και την αδερφη του απλα σοκαριστικα κυνικο

ο εκδικητης της νυχτας με τον τσαρλς μπρονσον η σκηνη που οι κακοποιοι το παιζουν ντελιβερυ μπους απο το σουπερ μαρκετ και του βιαζουν την γυναικα και την κορη η γυναικα ξεψυχαει η κορη μενει με κουσουρι ψυχολογικο παρεπιτοντως στο νουμερο δυο η κορη το ξαναπαθαινεις και την κοτωνουν αυτη τη φορα αλλα το πρωτο ηταν κλασικο πιστευω λιγο πολυ ολες αυτες οι ταινιες μου δημιουργησαν ανασφαλεια φοβια και καχυποψια με τους ανθρωπους με εξαιρεση το γκειμ οφ θρονς πο το ειδα μεταγενεστερα

ξεχασα το ακρωτηρι του φοβου με τον ρομπερτ ντενιρο η ανασφαλεια σε ολο της το μεγαλειο σκηνη που με στιγματσε εκει που κανει οτι ειναι η υπηρετρια και που βιαζει την φιλη δικηγορο του νικ νολτε ενω την δαγκωνει και φτηνει ενα κομματι απο το μαγουλο της

Page 3 of 3 FirstFirst 123