Results 46 to 60 of 144
Thread: Ερωτας η εμμονη?
-
16-06-2017, 20:12 #46
Τι να σου πω Ναταλία, δεν έχω αρκετά δεδομένα.
Για όλα τα παρακάτω είμαι πρόθυμος να ζητήσω συγνώμη αν κάνω λάθος. Ξέρεις δεν είμαι τσιγκούνης με τις συγνώμες.
Έχω γνωρίσει έντιμους άνδρες, και αν και δεν είμαι και ο κατάλληλος να το κρίνω εγώ, βάζω μέσα σε αυτούς και μένα. Και όχι μόνο εγώ αλλά και άλλα παιδιά, ήδη μέσα σ'αυτό το forum θεωρώ πως είναι ικανοί με εντιμότητα να κρατήσουν μια γυναίκα.
Άκουσα την άποψή σου, αλλά δεν έχω ακούσει αυτή του πρώην σου.
Επίσης έκανες την επιλογή σου, άρα έχεις κάποιο μερίδιο ευθύνης. Εκτός αν μεταλλάχτηκε ο άνθρωπος στη πορεία.
Σίγουρα θα υπήρξαν στη ζωή σου και αυτοί που απέρριψες. Δεν μπορώ να ξέρω αν κάποιοι απ'αυτούς ήταν κατάλληλοι.
Σε εκείνο το σεμινάριο που είχα αναφερθεί, μία από τις εισηγήτριες είπε πως "Ο άνδρας της ζωής μου ήταν μπροστά μου και δεν τον έβλεπα! Μου ζήταγε να βγούμε και δεν του έδινα σημασία!"
Μάλιστα τον είχα δει και γω. Ένας ψηλός, πιο ψηλός από μένα, κοινωνικός, η εντύπωση που μου είχε δώσει είχε όλο το πακέτο. Επίσης μας είπε ότι πριν έπεφτε στα πατώματα για ένα μαλάκα.
Ύστερα από ώριμη σκέψη, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρέπει να βγαίνετε μόνο με άτομα που δεν νιώθετε τίποτα. Γιατί όταν νιώθετε, διαστρεβλώνετε η λογική σας και δεν έχετε σωστή κρίση.
- 16-06-2017, 20:25 #47
Δεν σε ρωτησα για τον πρωην μου, αυτα τα εχω ξεκαθαρισει εδω και καιρο, απλα το εφερα ως παραδειγμα γιατι μου φανηκε υπερβολικα απλοϊκο αυτο που ειχες γραψει. Δεν χρειαζεται να μου λες για ευθυνες και χαζα, δεν καθομαι να τσουβαλιαζω απο μια κακη εμπειρια ουτε ειμαι τυφλη ως προς τις δικες μου ευθυνες (δεν θα επεκταθω ως προς αυτο γιατι δεν εχεις εικονα για τι μιλας) . Τελοσπαντων οτι εγραψα το εγραψα επειδη το εχω παρατηρησει πολλες φορες, και αλλο με απασχολει και σε ρωτησα....σε ρωτησα κατι πολυ συγκεκριμενο και εσυ απλα επιασες μπακαλικα το συναισθημα "μαλακες αντρες hur dur" χωρις να δωσεις σημασια στο πολυ συγκεκριμενο θεμα για το οποιο μιλαω...θα το παραθεσω ξανα αυτο που σε ρωτησα σε επομενο μηνυμα με copy paste.
16-06-2017, 20:32 #48
Έρωτας δεν υπάρχει, απλά είναι μια αντίδραση θαυμασμού στον άλλον. Όπως στον πλατωνικό έρωτα. Τώρα όσον αφορά γι'αυτό που ανέφερες, οι περισσότεροι άνδρες έχεις δίκιο είναι "ό,τι κάτσει", όμως δεν είναι όλοι. Και το περίεργο είναι, ότι ενώ θέλουν οι περισσότερες γυναίκες, έναν άντρα αποφασιστικό, που να ξέρει τι θέλει και τι ζητάει από εκείνες, οι περισσότερες κοπέλες μένουν σε αυτόν στον "ό,τι κάτσει". Είναι τόσο περίεργο πραγματικά.
16-06-2017, 20:55 #49
Αντιγραφω ξανα το προηγουμενο μου μηνυμα εδω:
Το "οτι προκυψει" παει ως προς το σκεπτικο του να
αποφασισεις αν θες απλα σεξ η αν θες να κανεις μια σχεση ετσι για να κανεις αναλογα με το τι θα σου βγαλει η αλλη με βαση καποια στερεοτυπα που εχεις στο μυαλο σου ενω δεν τρελαινεσαι κι ολας γενικα. Αμα εισαι ανοιχτος σε ολα τα ενδεχομενα με αυτη την εννοια ετσι γενικα και αοριστα με την οποιαδηποτε οκ κοπελα που σκονταψεις πανω της οχι ρε φιλε ειναι μαλακια...
Αμα σου κανει κλικ καποια ομως και θελεις ΑΥΤΗΝ, χωρις να αναλυεις τα πως και γιατι και για τι πραγμα τοτε ναι ειναι το πιο επιθυμητο ενδεχομενο και σωστο κατ'εμε...
Δηλαδη εσενα σου αρεσει η λογικη του να πει η αλλη "νταξει μου κανεις επειδη θελω εναν γκομενο να βλεπεται και να ειναι καλουλης για να εχω να λεω οτι εχω γκομενο" η προτιμας το "θελω αυτον γιατι μου αρεσει αυτο και αυτο και αυτο"; Εκει παει το ξερω τι θελω.
Καταλαβες τωρα γιατι ειναι προβλημα για τις γυναικες που πολλοι αντρες ειστε σαβουρογαμηδες αβερτα κουβερτα;
Δε με νοιαζει να θελει ο αλλος μονο σεξ, δε με νοιαζει κι αμα δε θελει τιποτα, με πειραζει και το εχω φοβο να συμβιβαζεται ο αλλος σε μια σχεση. Και το κανετε με ευκολια γιατι δεν σας κοστιζει τιποτα, γιατι η κοπελα ειναι αναλωσιμη. Και δεν ειναι αυθαιρετο το "αναλωσιμη" που λεω. Γιατι πολυ απλά κοιτας αμα πληρει μερικα μινιμουμ κουτακια που εχεις στο νου σου...
μονος σου το ειπες (εμφανιση τσεκ, ταδε χαρακτηριστικα τσεκ)...αμα εχεις τον αλλον δηλαδη ως υπαλληλο που συμπληρωνει την θεση "η κοπελα μου" δεν βλεπεις πως ειναι αυτο προβλημα; Ωραια σου κανει, γιουπι...αλλα αν σκεφτεσαι και δρας με αυτη τη λογικη (που πολλοι με αυτη τη λογικη σκεφτεστε και δρατε) σημαινει οτι γενικα τα εχεις υποψη αυτα τα κουτακια και αρα εχεις τα ματια σου ανοιχτα. Και αμα βρεθει καποια που συμπληρωνει περισσοτερα κουτακια και σου καθεται; Τοτε τι; Τοτε η πετας την πρωτη αναλωσιμη κοπελα και πας στην επομενη η καθεσαι στα αυγα σου γιατι βολευτηκες και κοτευεις και μενεις ανικανοποιητος απο τη σχεση σου φυσικα... Με πιανεις τωρα;
Παω στοιχημα πως οσο τα διαβαζες αυτα σκεφτεσαι "μα φυσικα, λογικο ειναι σαν σκεπτικο επιλογης συντροφου αυτο, ετσι γινεται αλλα αυτη ειναι καμμενη και υπερβαλλει με τον τροπο που τα λεει"...και για να δεις οτι δεν ειναι ετσι θα σου δωσω το εναλλακτικο σεναριο του πως θα μπορουσε να δρα καποιος:
Δεν κοιταει το μινιμουμ τυπου "μου κανει, δε βαριεσαι". Προσεγγιζει μονο οποια πραγματικα του αρεσει πολυ απο ολες τις αποψεις. Ολοι εχουν ελαττωματα και προτερηματα αλιμονο, αλλα αμα πιασει τον εαυτο του να τα ζυγιζει πρεπει να την αφηνει την αλλη ησυχη, για να μπορει εκεινη να βρει με καποιον που δε ζυγιζει τα ελαττωματα της απεναντι στα προτερηματα της για να αποφασισει. Αυτο εννοουσα οταν εγραψα "ξερει τι θελει"...Να σεβεσαι τον συνανθρωπο σου δηλαδη, τι πρωτοτυπο και παραδοξο πραγμα λεω ε;
Ε πως το κανεις αυτο αμα εφαρμοζεις την παραπανω τακτικη;
Σκατα κανεις.
Μην μπερδευεσαι με το διπολο σεξ-σχεση, δεν με ενδιαφέρουν ως υποτιθεται αντιμαχομενα σεναρια... το προβλημα ειναι αν τα κριτηρια για το καθενα απο αυτα ειναι σωστα.
Αν δεν εγινα ακομα κατανοητη τι αλλα να πω δεν ξερω...ισως ανοιξω δικο μου θεμα σχετικα με αυτο αλλη στιγμη.
16-06-2017, 21:08 #50
Και γιατι τον απορριπτεις τον θαυμασμο προς τον αλλον ως κατι το ασημαντο..; Λιγο το εχεις; Τι ειναι πιο σημαντικο απο το να θαυμαζεις τον ανθρωπο που έχεις διπλα σου; Αμα δεν τον θαυμαζεις (για τους σωστους φυσικα λογους), τι θα σε ωθησει στο να επενδυσεις στο να χτισετε κατι ωραιο μαζι; Ναι ο ερωτας υπαρχει και ειναι θαυμασμος για εναν αλλον ανθρωπο. Τι αλλο θα ηθελες να ειναι δηλαδη ο ερωτας; Και πως θα αγαπησεις κι ολας μετεπειτα καποιον που δεν θαυμαζεις; Ισως γινεται αλλα σε σαθρη βαση. Πιστευω και ο θαυμασμος του αλλου ανθρωπου ειναι κομματι αυτου που λεμε αγαπη. Χωρις να σημαινει πως ο αλλος χρειαζεται να εχει κατι το ουαου η εντυπωσιακο, μπορεις να θαυμασεις πολλα ανθρωπινα πραγματα....μην σκεφτεσαι media φαση οταν ακους για θαυμασμο, σκεψου την θαυμαστη μας πλαση :P
Φοβαμαι πως την εχεις παρεξηγημενη την εννοια του θαυμασμου, την συνδεεις με κατι ρηχο αλλα δεν χρειαζεται να ειναι μονο αυτο, μπορει να ειναι πολλα αλλα...
Απο εκει και πεεα χαιρομαι που μου αναγνωριζεις το δικιο μου με το "ο, τι κατσει"... Απο την αλλη δεν χαιρομαι, διεψευσε με, χαχαχαχα
16-06-2017, 21:35 #51
Μπράβο Ναταλάκι τώρα το κατάλαβα κι εγώ να σου κάνει κλικ γιατί πώς διότι δεν έχει αυτό προϋποθέτει να την εκτιμασ όμως αλλά οι περισσότεροι δεν αναλύουν τις γυναίκες οπότε μάλλον θα μείνεις μόνη σου αν θεσ αυτό οι γυναίκες μας λένε καθυστερημένους για αυτό το λόγο τώρα γτ γίνεται αυτό είναι ολόκληρο θέμα αυτό σου είπα πριν
Last edited by elis; 16-06-2017 at 21:53.
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
16-06-2017, 22:20 #52
Ναταλι.κουρασα πολυ το χαζο μυαλο μου μεχρι να καταλαβω τι εννοεις(αστειακι)
Παντως σε καποια πραγματα εχειςδικιο οπως στο οτι δεν θελειςκαι με το δικιο σου να εισαι η πρωσωρινη λυση μεχρι να βρεθη κατι καλυτερο.η μεχρι να βρεθει κατι καλητερο ας ξεκαυλωνω με αυτη δυστηχως αυτο γινετε πολλοι ανδρες το κανουν η το καναμε να μην βγαζω και την ουρα μου απεξω.μια ερωτηση ομως απο που προερχετε αυτη η σταση του ανδρα??γιατι του βγενη ετσι?? Θα μπορουσε να πει ξερεις κατι π.χ εισαι ομορφη καλη.αλλα δεν εισαι αυτη που ψαχνω γιατι δεν το λεει??δεν ρωταω τη γινετε τη θα απαντουσες σε τετοια περιπτωση αλλα ο ανδρας γιατι το κανει αυτο??
Υ.Γ
καταλαβα σωστα?? Αυτο δεν προσπαθης να πεις?? Για τη πρωσωρινη λυση αναφερομε
Οστοσο και ενας ανδρας μπορει να βρεθει σε τετοια περιπτωση της προσωρινης λυσης
16-06-2017, 22:27 #53
O έρωτας είναι από μόνος του ρηχός. Πόσοι άνθρωποι που ήταν ερωτευμένοι, έβαλαν τέλος στην ζωή τους, εξαιτίας του έρωτα. Θέλω να πω με αυτό, ότι ναι ο θαυμασμός για έναν άλλον άνθρωπο, είναι θετικός, αλλά να είναι λογικός θαυμασμός. Στα χρόνια του λυκείου, πίστευα ότι ο έρωτας, είναι κάτι θεϊκό, είχα στο νου μου τις ρομαντικές ταινίες. Έτσι ερωτεύτηκα με μια κοπέλα, μέχρι που εκείνη έπαιζε μαζί μου, έτσι μίσησα την έννοια έρωτας. Ήμουν τόσο ερωτευμένος μαζί της, που όποτε την έβλεπα είχα ταχυπαλμία και "πεταλούδες" στο στομάχι. Ηλίθιες καταστάσεις, ήμουν ένας ηλίθιος τότε, πραγματικός ηλίθιος. Εκείνη έπαιζε μαζί μου και με πλήγωσε βαθιά, πολύ βαθιά. Δεν ήταν η πολύ ουάου κοπέλα, ήταν μια φυσιολογική κοπέλα όπως όλες, αλλά εγώ είχα ερωτευτεί τα μάτια της και γενικότερα το γλυκό της πρόσωπο. Όμως από τότε κατάλαβα, ότι ο έρωτας είναι μια παρεξηγημένη έννοια, δεν είναι η τέλεια κατάσταση και δεύτερον για εμένα ο έρωτας είναι μια εθιστική αρρώστια. Αυτό είναι ο έρωτας, ας έρθει τώρα κάποιος με επιχειρήματα να μου πει το αντίθετο...
16-06-2017, 22:33 #54
Λιγο πολυ καλα καταλαβες, οχι ακριβως αλλα πανω κατω ναι. Γενικα νομιζω εχετε την ταση να συμβιβαζεστε ευκολα. Εμενα ρωτας γιατι; Κι εγω αυτο ρωταω, γιατι; Λολ
Προφανως γιατι θελει να ξεκαυλωνει οπως λες αλλα μπορει να εκμεταλλευεται καποιος μια κοπελα και για συναισθηματικους λογους...για να επιβεβαιωνεται, να εχει ασφαλεια, τρυφεροτητα, στηριξη, ενω ο ιδιος δεν ξερει τι θελει καλα καλα ακομα η μπορει να εχει κομπλεξ, οτι καλα που μου εκατσε και αυτη και παραλληλα να ψαχνεται...η ακομα και αν δεν ψαχνεται αμεσα δεν ειναι ευχαριστημενος, απλα καθεται σε μια σχεση που δεν τον ικανοποιει μεχρι να αναγκαστει να την τελειωσει με τον εναν η τον αλλο τροπο. Το γιατι το κανετε εσυ πες το μου.
Εν ολιγοις ακομα και αν δεν ψαχνει την επομενη καποιος και νομιζει οτι εδω ειμαστε, εδω θα επενδυσω τωρα, παλι μπορει να συμβιβαζεται...
Γενικα το εχω μεγαλο φοβο αυτο, προτιμω να ειμαι μονη μου παρα να συμβιβαζεται ο αλλος μαζι μου. Κομπλεξικο; Ισως ναι...αβασιμο; Οχι, το παραδεχτηκες και ο ιδιος...
Θελω σιγουρα να το αποφυγω παντως.
16-06-2017, 22:47 #55
Αφου εσυ ρωτας εμενα και εγω εσενα χαχα
Θα σου απντησω αν και απαντησες ηδη. αυτο το κανει κατα κυριο λογο για να εχει σεξ για να το πουμε πιο ευγενικα.και κατα δευτερον για να εχει μια σχεση δεν ξερω αν αυτο λεγετε ανασφαλεια.για να σου επαναλαβω διαφορετικα την ερωτηση.γιατι ο ανδρας συμβιβαζετε τοσο πολυ προκειμενου να εχει σεξ και μετα σχεση?? Ρωταω εσενα 1ον γιατι βλεπω οτι κατεχης απο ψυχολογια.τουλαχιστον αυτη την εντυπωση μου δινεις.
Και 2ον θελω να καταληξω καπου.το που αστω
16-06-2017, 23:08 #56
Ε ποιος σου φταιει που ειχες στο μυαλο σου τις ρομαντικες ταινιες και το θεωρουσες κατι θεϊκο; Λολ
Οι προσδοκιες σου στα γαμησαν ολα...ποιος ειπε οτι ο ερωτας ειναι κατι το τελειο;
Και που ξερεις οτι αυτο που ενιωσες ειναι ερωτας; Ναι ο ερωτας ειναι εξ'ορισμου εξιδανικευση που εκ πρωτης οψεως φαινεται ρηχο και ειναι, αλλα μηπως (μπορει να λεω και μαλακιες) ο ερωτας ειναι η εξιδανικευση του άλλου μεσα στην ολοκληρωτικη του γυμνια μπροστα σου με τα καλα και στα στραβα του; Αμα τον γνωριζεις και με τα καλα και τα ασχημα του αλλα παλι βλεπεις εναν ανθρωπο που θαυμαζεις;
Μονο τελεια πραγματα θαυμαζεις εσυ; Δεν θαυμαζεις το συνολο στα πραγματα; Αμα δεις καμια ωραια θεα απο ψηλα ψαχνεις να δεις την τελεια συμμετρια αναμεσα σε βουνα η δεντρα η κτηρια, αλλιως δεν μπορεις να την θαυμάσεις; Θα μου πεις ναι οκ σιγα μια θεα ειναι, ειναι ρηχο...
Αλλα ποτε νιωθεις εσυ πιο καλα, οταν μπορεις να ευχαριστηθεις πολυ κατι τοσο απλο οσο μια ωραια θεα η οταν χρειαζεσαι να κηνυγας ο, τι πιο περιπλοκο και ψαγμενο και δυσκολο υπαρχει για να χαρεις και να νιωσεις πληροτητα και αρμονια στη ψυχη σου;
Μπορει να ειναι χαζο, αλλα αν ομορφαινει τη ζωη μας δεν ειναι χαζο.
Ουτε χρειαζεται να ειναι τελειο κατι για να αξιζει.
Και λεω...μηπως ερωτευτηκες την αντανακλαση σου μεσα απο τα "παιχνιδια" εκεινης της κοπελας και οταν σταματησε να καθρευτιζει μεσα απο τα παιχνιδια της αυτα που ηθελες να δεις για τον εαυτο σου θρυμματιστηκε και ο "ερωτας" σου για εκεινη μαζι με τον καθρευτη; Ναι αυτο ηταν ρηχο.
Ναι αυτο ειναι συχνο ειδος ερωτα υποθετω.
Αλλα ειμαι βεβαιη πως υπαρχει και το αλλο ειδος ερωτα (η δε ξερω με τι λεξη να το πουμε), αυτο που πηγαζει απο μεσα σου επειδη εχεις συμφιλιωθει με την ατελεια τη δικη σου και των αλλων και εχεις μαθει να την απολαμβανεις κι ολας, οχι απο την ναρκισιστικη συνδιαλλαγη με το αλλο προσωπο.
Πιστευω σε εναν πιο ωριμο, ηρεμο, βαθυ, γεματο κατανοηση και θαυμασμο ερωτα.
Μπορει και να πιστευω μαλακιες...αλλα προσπαθω οσο γινεται να μην εξιδανικευω πλεον καταστασεις. Επισης τα μεταξωτα βρακια ειναι για μεταξωτους κωλους λολ...οπως λες στην υπογραφη σου, κανεις δεν παιρνει κατι λιγοτερο απο οτι του αξιζει, καλο ειναι να το εχουμε υποψη αυτο, να κοιταμε παντα τη καμπουρα μας και να κανουμε το καλυτερο που μπορουμε βαση των δυνατοτητων μας.
Θυμηθηκα και ενα αποσπασμα απο το " γραμματα σε εναν νεο ποιητη" του ριλκε τωρα, κατσε να το βρω.
16-06-2017, 23:19 #57
Δεν ξερω, υπαρχουν δυο τρεις εκδοχες...καποιος ισως το κανει απο ανασφαλεια. Αλλος ισως το κανει επειδη ειναι ευκολο και ειναι αγουρος, δεν εχει νιωσει τη γλυκα το να του το κανουν αυτο στο πετσι του (γιατι πχ εγω που το ενιωσα δεν θα το εκανα σε αλλον), η τριτη εκδοχη, μπορει να εχει νιωσει πως ειναι αλλα να κοιταει απλα το συμφερον του και τι βολευει χωρις να υπολογιζει τα συναισθηματα των αλλων.
Μιλαμε γενικα για σχεσεις εκμεταλλευσης και στο ξαναλεω δεν μιλαμε απαραιτητα μονο για σεξ, μπορει να μιλαμε και για συναισθηματικη εκμεταλλευση. Ειδες τι εγραψε ενας πιο πανω "να ειναι η γυναικα γλυκια, υποστηρικτικη, να σεβεται τα θελω του"...να του λεει και κανα νανουρισμα καθε βραδυ λεω εγω; λολ
Δεν ειναι κακο αλλα αν το πρωτο σου μελημα ειναι να βρεις καποια να σου βαζει προδερμ στα βαβα στον εγωισμο σου και οχι καποια να σε κανει να θες να μοιραστειτε/να χτισετε/να βιωσετε/να δημιουργησετε πραγματα μαζι, να σε κανει να θελεις να προσφερεις να δημιουργησες και να δωσεις γενικα οχι μονο σε αυτην αλλα ως ατομο που ξερει που παταει και που παει, τοτε νομιζω μαπα ειναι το καρπουζι. Δε ξερω μπορει να λεω μαλακιες.
16-06-2017, 23:24 #58
Εν οιδα το βρηκα το αποσπασμα αλλα μαλακια ειναι τελικα, θα μας μπερδεψει λολ.
16-06-2017, 23:26 #59
16-06-2017, 23:46 #60
Δεν έχω να σου πω επιχειρήματα...
Όμως αυτή σου η άποψη μου δείχνει άνθρωπο που δεν έχει ερωτευτεί ποτέ γιατί πολύ απλά αν είχες δεν θα χρειαζόσουν επιχειρήματα.
Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια ολόκληρη ανάλυση για το τι είναι ο έρωτας από φιλοσοφική πλευρά, τι πίστευαν για αυτόν οι αρχαίοι Έλληνες και πόσο σημαντικό τον θεωρούσαν αλλά δεν θα σου πω αυτό. Θα σου πω τι κάνει στην δική μου ζωή.
Με κάνει να έχω όρεξη και ενέργεια 24 ώρες το 24ωρο.
Με κάνει να αντέχω με λιγότερο ύπνο και φαί και να μη με νοιάζει
Με κάνει να μπορώ να μετακινήσω βουνά
Με κάνει να αγαπώ περισσότερο όλον τον κόσμο
Με κάνει να έχω όρεξη για ζωή κι ας γκρεμίζεται ο κόσμος γύρω μου
Με κάνει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου....
Και θα μπορούσα ακόμα να σου γράφω για ώρες!
Αν όλα αυτά τα θεωρείς ρηχά ή ασήμαντα, τότε τι να σου πω...