Results 256 to 270 of 357
Thread: Έρωτας: Μύθος ή πραγματικότητα;
-
26-06-2017, 11:07 #256
- 26-06-2017, 12:14 #257Miliva21Guest
Ολοι το εχουμε κανει αυτο.....δν γεννιομαστε με το να ξερουμε τα παντα....ειδικα οταν προκειται να κανουμε με ανθρωπους ..στη πορεια μαθαινουμε πως να τους διαχειριζομαστε ....και πως να αποκτουμε τη καταλληλη κοινωνικη συμπεριφορα...μεσα απο τα λαθη ερχεται κ το σωστο....
26-06-2017, 13:11 #258
Θεωρητικά είναι σωστά αυτά που αναφέρεις, έτσι είναι. Πρακτικά υπάρχει τόση κακία στον κόσμο, που πραγματικά εύχονται να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Αυτό που είχε πει ο Χριστόδουλος κάποτε, ήταν ακριβώς η ελληνική ψυχολογία. Δεν υπάρχουν πραγματικοί φίλοι σήμερα, να το ξέρεις αυτό. Και αν κάποιος το παίζει φίλος σου, πάντα κάτι θέλει από εσένα. Ήθελα και εγώ να κάνω ένα πάρτυ στο φοιτητικό μου σπίτι και έφαγα αμέσως ειρωνία και κακία και φυσικά δεν ήρθε κανένας, ενώ εγώ πάλεψα να γίνει ένα πάρτυ, αλλά τίποτα...
26-06-2017, 13:48 #259
η εμπειρια σε αυτα που περιγραφεις ειναι ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΤΡΕΛΑ!
να πουλας τρέλα = να εντρυφησεις σε αυτο! αν δεν μπορεις, παιξε ρολο, προσποιησου.... δεν εισαι μονος, κι εγω το παλευω, και ειμαι 38...
2ον, να μην παιρνεις τιποτα προσωπικα!!! ειναι καραμεγιστο λαθος. εδω δεν παιρνουμε προσωπικα αλλα κι αλλα, την ειρωνεια του καθε μακακα και της καθε χαζοβιολας θα παρουμε?
το ζουμι στο παρτυ που λες ειναι να τους επειθες οτι θα περασουν καλα, θα ειχες ποτο, φαγητο, και τη μουσικη που γουσταραν. Δεν υπηρχε περιπτωση να μην ερθουν...
Το οτι κατι θελουν απο σενα ειναι νομος της κοινωνιας. Κι εσυ κατι θελεις απο αυτους. Ετσι ειναι το ανθρωπινο δουναι-λαβειν...
εδω δεν υπαρχει ανιδιοτελεια στη σχεση γονιου-παιδιου, θα υπαρξει μεταξυ γνωστων??Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
26-06-2017, 16:06 #260Miliva21GuestΜαρα νομιζω το εχεις δει λαθος το πραγμα...υπαρχουν ανθρωποι απο τους οποιους θελεις τη φιλια τους...την υποστηριξη τους.....και οι ιδιοι θελουν απο σενα το ιδιο.....
Υπαρχει κ αυτο το ειδος δουναι και λαβειν
26-06-2017, 16:28 #261
Το ανέφερα κι εγώ κάπου και δεν έγινα κατανοητή μάλλον. Δεν υπάρχουν ανιδιοτελείς σχέσεις με εξαίρεση ίσως αυτή της μάνας και του παιδιού που κι εκεί ακόμα χωράει συζήτηση. Όλες οι ανθρώπινες σχέσεις βασίζονται λοιπόν σε ένα πάρε- δώσε. Δεν εννοώ σε καμιά περίπτωση κάτι που γίνεται σε στυλ μπακάλικου τόσα δίνω εγώ δώσε κι εσύ άλλα τόσα κτλ αλλά όλοι σε όλες μας τις σχέσεις κάτι δίνουμε και κάτι παίρνουμε. Κάποια ανάγκη δικιά μας καλύπτουμε και ο άλλος κάποια δικιά του. Δεν είναι κακό αυτό, είναι απολύτως φυσιολογικό.
Όταν μιλάμε λοιπόν για παρέες και φίλους ποιες ανάγκες μας καλύπτουμε; Καλύπτουμε την ανάγκη μας για κοινωνικότητα, την ανάγκη να μοιραστούμε δικά μας πράγματα, την ανάγκη να μας σταθεί κάποιος σε μια δύσκολη ώρα, την ανάγκη να κάνουμε πλάκα και να γελάσουμε, την ανάγκη να σταθούμε εμείς σε κάποιον και να προσφέρουμε αγάπη...και χίλια δυο άλλα ακόμη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αγαπάμε τους φίλους μας ή δεν μας αγαπούν....καλύπτουμε ανάγκες όμως, κάτι δίνουμε και κάτι παίρνουμε. Οπότε το να λέμε οτι ο άλλος κάτι θέλει από μένα είναι εντελώς άκυρο για μένα. Φυσικά και κάτι θέλει από σένα. Και συ κάτι θες από τον άλλον. Το πρόβλημα είναι αν ο άλλος θέλει μόνο να πάρει και να μην προσφέρει τίποτα.
Παράδειγμα : έστω ότι είμαστε συμμαθητές και εσύ είσαι πολύ καλή στα μαθήματα αλλά εγώ όχι. Αν σου ζητήσω βοήθεια και την προσφέρεις , απο ευγένεια θα ανταποδώσω και θα σε καλέσω για καφέ πχ. Άρα εσύ μου δίνεις την βοήθεια που χρειάζομαι κι εγώ σου προσφέρω παρέα που μπορεί να θες εσύ. Αν όλα πάνε καλά και μου αρέσει η παρέα σου και εσένα η δική μου, τότε μπορεί να γίνουμε και φίλοι. Αν εγώ όμως θέλω μόνο την βοήθεια σου και δεν ενδιαφέρομαι να σου προσφέρω κάτι πίσω (παρέα, βοήθεια σε κάτι που μπορεί να χρειάζεσαι εσύ κτλ) τότε πιθανώς να νιώσεις πως σε εκμεταλλεύομαι.
26-06-2017, 17:07 #262
26-06-2017, 17:37 #263
26-06-2017, 18:05 #264
Το πρόβλημα Μάρα είναι ότι ο κόσμος είναι κακός, ζηλεύει και φθονεί μέχρι αηδίας. Φαγητό δεν θα είχα έτοιμο, γιατί εγώ θα μαγείρευα και τα άλλα θα υπήρχαν φυσικά και η απάντησή τους ήταν "τι να έρθουμε να κάνουμε σε εσένα, να πιούμε τσάι;". Αυτή ήταν η απάντηση 6-7 ατόμων γιατί αυτοί ήταν οι υποτιθέμενοι φίλοι μου. Κοπέλες δεν γνωρίζω για να είχα προσκαλέσει, παράλληλα είχα σκεφτεί να βλέπαμε καμία ταινία, αλλά όλα αυτά τώρα αποτελούν παρελθόν. Ένα φοιτητικό πάρτυ ήθελα και εγώ ο ηλίθιος και μου βγήκε ξινό και έχω κάτσει τώρα μόνος να μαθαίνω δύο γλώσσες γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω στην μοναξιά μου. Αυτό που ήθελαν το είχαν. Βοήθεια στα μαθήματα και σημειώσεις, αυτό που ήθελα εγώ από αυτούς δεν το είχα, παρά μόνο ειρωνίες και κοροϊδία για εμένα και τα κιλά μου.
26-06-2017, 18:27 #265
Δηλαδή τώρα εσένα σε ζηλεύουν γιατί είσαι χοντρός κ ξενερωτοσ επειδή είσαι καλός φοιτητής κ θα γίνεις δάσκαλος μωρέ μπράβο η νεολαία μυαλά
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
26-06-2017, 21:43 #266
Εν οιδα game of thrones εχεις δει/διαβασει;
Ο Tyrion λεει καποια στιγμη:
Never forget what you are. The rest of the world will not. Wear it like armor, and it can never be used to hurt you.
Δεν ξερω τι ειδους "ναι μεν αλλα" επιχειρημα θα σκεφτεις να μου πεις, και δεν ξερω πως να το κανεις πραξη, ειναι δυσκολο και για εμενα, αλλα σου εγγυωμαι ισχυει 100%.
Οταν φοβομαστε οτι ειμαστε χοντροι, στραβοι, κουτσοι, ασχημοι, περιεργοι, ανεπιθυμητοι και το περιμενουμε απο τους αλλους να μας αντιμετωπισουν ετσι η ως μονο αυτο, αυτο ακριβως θα προκαλεσουμε, να μας βλεπουν ετσι.
Οποιος εχει οποιοδηποτε ελαττωμα αλλα το φοραει σαν πανοπλια, μες στα μουτρα του κοσμου περηφανα σε φαση "ναι, τι; Βλεπεις κατι περιεργο; Αυτος ειμαι και ειναι εξισου νορμαλ με το οτι ο ουρανος ειναι μπλε" δεν εχει κατι να κοροιδεψει ο αλλος...αυτο μπορει να το κανει μονο αν τον αφησεις και βλεπει οτι μπορει να σε πληγωσει με αυτο. Αμα βλεπει οτι το δεχεσαι ως κατι το αναξιο λογου, το δεχεται και ο αλλος ως αναξιο λογου. Δεν σε πειθω το ξερω.
Αλλα το εχω δει να συμβαινει μπροστα στα ματια μου.
Εχω εναν γνωστο, με 1)πολλα παραπανω κιλα, 2) με ιδιαιτερα ας το πουμε χαρακτηριστικα και απο ολες τις αλλες αποψεις και 3) γκεϊ.
Αλλα κανει αυτο που σου λεω...Ε και λοιπον ολοι τον θελουν για φιλο, ειναι πολυ ευχαριστος ανθρωπος, η ψυχη της παρεας, πουλαει τρελα και βλεπω καταφερνει γενικα πραγματα στη ζωη του, τον θαυμαζω. Εχει τυχει να απορησω πως γινεται...και ειδα αυτα τα λογια απο το GOT και εδεσε στο μυαλο μου...αυτο κανει. Και πιανει!
Κι εγω τεινω να παγιδευω τον εαυτο μου ετσι και να λαμβανω συμπεριφορες που αναμενω επειδη δεν μπορω με 100% ειλικρινια να πω "ναι τι; Βλεπεις κατι περιεργο;" και περιμενω να φανω εγω η περιεργη...και μαντεψε τι γινεται. Αυτοεκπληρουμενη προφητεια. Και σου λεω οτι ισχυει αυτο επειδη το εχω συζητησει με τον ψυχολογο μου.
Μολις θα εχεις την δυνατοτητα δοκιμασε μερικες συνεδριες κι εσυ να δεις μηπως σε βοηθησει να την δεις λιγο αλλιως...
26-06-2017, 22:09 #267
σε αυτη τη χωρα γενικως παρατηρω ενα μηδενισμο που αφορα τις ικανοτητες πχ οι περισσοτεροι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να τα βγαλουν περα μονοι τους να γινουν αυτοδιδακτοι να μαθουν πραγματα και για αυτο εχουν ετοιμες ενα σορο δικαιολογιες δεν ειμαι το ενα δεν ειμαι το αλλο δε μπορω να το ψαξω δε μπορω να βγαλω ακρη δεν ασχολουμαι επαγγελματικα δεν δεν δεν και στη συνεχεια τραβανε ζορι με οσους το κανουν και τα βγαζουν περα μονοι τους για πιο λογο δηλαδη τραβανε ζορι δικη τους επιλογη δεν ηταν να κατσουν ετσι? οι χειροτεροι τραβανε ζορι με τους καλυτερους αντι να συμβαινει το αντιθετο.
26-06-2017, 22:09 #268
Βασικά δεν ξέρω τι ακριβώς ζηλεύουν, αλλά αυτό που προσπαθούν είναι να δείξουν ότι επειδή είμαι χοντρός άρα είμαι και κομπλεξικός και κακός. Μια φορά ήρθε να μου μιλήσει ένας και τον έπιασαν να του μιλήσουν όταν τελειώσαμε μια κουβέντα, η δήθεν παρέα που είχα και τον είπαν "φίδι", επειδή πήγε ο άνθρωπος και μου μίλησε. Ναι, αυτή είναι η νεολαία, όταν εγώ έγραφα για τον ξεπεσμό και την ρηχότητά της κάποιοι σαν την ελισάβετ το κορόϊδευαν.
26-06-2017, 22:32 #269
Όχι δεν βλέπω game of thrones, προτιμώ το House of Cards που είναι πιο κοντά στο πως βλέπω τον κόσμο. Μπορεί να ακούγεται εγωϊστικό, αλλά όπως απέδειξε και ο Frank Underwood ο πιο κυνικός χαρακτήρας που έχει υπάρξει, ο κόσμος δεν είναι τίποτα παραπάνω, πέρα από μια μεγάλη μάζα. Αυτό έχει αποδειχθεί και ιστορικά ειδικά με τον διχασμό και τον εμφύλιο. Πάμε όμως στο θέμα μας, όχι δεν είναι έτσι. Εγώ ήρθα με τις καλύτερες διαθέσεις για να έχω μια παρέα και εγώ έκανα την προσέγγιση φιλίας πρώτος. Στην αρχή, ήταν όλα καλά, μετά δεν ξέρω τι άλλαξε σε αυτούς, για παράδειγμα με κατηγόρησαν όσο ήμασταν ακόμα παρέα, με κατηγόρησε ένας από την παρέα, επειδή μίλαγε αυτός με μια 16χρονη και αυτός είναι 20 και είχαν ραντεβού στην ίδια καφετέρια που είχαμε πάει η υπόλοιπη παρέα για να πιούμε τον καφέ μας. Αυτός πέρασε μια χαρά με την 16χρονη στο ραντεβού του, τον βλέπαμε γέλαγε περνούσε καλά. Όμως κόλησε και δεν πήρε το fb της, ούτε ένα τηλέφωνο, αφού την γνώρισε στο καφέ που είχαμε πάει για να πιούμε. Τέλος πάντων φύγαμε και πήρε ο καθένας τον δρόμο του, ανέβηκα προς το σπίτι μου μαζί με δύο παιδιά από την παρέα και μετά θα έφευγαν από άλλο δρόμο και την πετυχαίνουμε την κοπέλα σε μια στάση λεωφορείου, την χαιρετάμε μας χαιρετάει και φεύγουμε. Εδώ να προσθέσω ότι ο 20χρονος που βγήκε μαζί της, δεν ήταν μαζί μας, είχε φύγει από άλλο δρόμο. Και με κατηγόρησε ο 20χρονος ότι έπρεπε να πάρω το fb της και το τηλέφωνο της και δεν το πήρα επειδή τον ζηλεύω επειδή βγήκε με μια κουκλάρα 16χρονη, έτσι μου έλεγε. Και εγώ του έλεγα, ότι για αυτήν είμαι ένας άγνωστος, πως μπορώ να πάω εγώ να πάρω το τηλεφωνό της, ένα άγνωστος; Τέλος πάντων με κατηγόρησε και μου το κράτησε μανιάτικο αυτό, ενώ εγώ δεν έφταιγα πουθενά, εκείνος που την γνώρισε έπρεπε να κάνει την κίνησή του, αλλά πάλι εγώ φταίω για αυτούς. Και τώρα σου λέω ένα περιστατικό μόνο. Δεν χρησιμοποιώ το πάχος μου, ως ασπίδα για να το δείξω αυτό, αλλά ίσα ίσα μου το τόνισαν τόσο πολύ αυτό με το πάχος, που από την στεναχώρια μου πήρα και άλλα κιλά. Διαφορετικός ήμουν το 2015 όταν ήμουν πρωτοετής και διαφορετικός είμαι τώρα. Μπήκα με χαρά και με διάθεση και τώρα είμαι ένας λυπημένος γερομίζερος. Και για να μην μπερδευτείς με την έννοια ραντεβού, που είπα παραπάνω. Είχαμε βγει για καφέ όλη η παρέα και ο 20χρονος γνώρισε εκεί την 16χρονη που πραγματικά ήταν πολύ όμορφη για την ηλικία της, αυτή ήταν με μια φίλη της και αμέσως πήγε στο τραπέζι που καθόταν και έφυγε μετά από λίγο η φίλη της και κάθισαν να πιούν καφέ ο 20χρονος με την κοπέλα, ενώ εμείς ήμασταν σε άλλο τραπέζι και πίναμε τον καφέ μας, αλλά στο ίδιο μαγαζί. Και επειδή αυτός κόμπλαρε, φταίω εγώ. Ε, όχι δεν θα κάτσω να είμαι ο μαλάκας της υπόθεσης, γι'αυτό πλέον δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου...
26-06-2017, 22:36 #270
Ισχύει πολύ αυτό που ανέφερες. Δεν κοιτάνε την δική τους καμπούρα, κοιτάνε την όποια επιτυχία του άλλου και τονίζουν το ένα αρνητικό που μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος γιατί δεν ήμαστε τέλειοι, όλοι έχουμε τα μειονεκτήματά μας. Αν έχεις όμως 10 καλά και 1 κακό, όλοι μα όλοι όμως θα κοιτάξουν το 1 κακό...