Results 106 to 120 of 135
Thread: Μεγάλο Ερωτικό Αδιέξοδο
-
22-06-2017, 14:56 #106
- 22-06-2017, 15:00 #107
22-06-2017, 15:22 #108
Τώρα θα μαλώσετε και μεταξύ σας.. εγω.εσυ.εσυ,εγω.αυτος.αυτη.. και ολο το θεμα εγινε να χαμε να λέγαμε.
Και απο τί όλο αυτό?
απο μια ανυσηχία ενός παλικαριού που είχε 3 σχέσεις στην ζωή του.. ανέφερε την πρώτη οτι τελείωσε σε 1 μήνα χωρίς να καταλάβει γιατί και οπότε δεν ξέρει αν έφταιξε εκείνος, την δεύτερη οτι την ποθούσε πολύ και οτι ενθουσιάστηκε που πείρε η κοπέλα κάποιες προτοβουλίες και έζησε κάτι πιο έντονο μαζί της σαν σεξουαλική εμπειρία αλλά αυτή η διαφορετικότητα σε αυτή την σχέση του έβγαζε κενά συναισθήματα και περισσότερο όρεξη για σέξ και επειδή αυτό ένιωσε οτι δεν ταίριαζε με τον χαρακτήρα του το σταμάτησε.. η τρίτη ήταν μια κοπέλα που τον ενδιέφερε πολύ για κάτι πιο σοβαρό καθώς ένιωθε ερωτευμένος μαζί της αλλά δεν μπόρεσε να νιώσει τόσο εκείνος όσο και εκείνη αυτό το κάτι παραπάνω..δεν υπήρχε πάθος..δεν υπήρχε ερωτική έλξη και αυτό τον μπέρδεψε και δημιούργησε και στους δύο μια ψυχρότητα και αμηχανία.
Είναι λάθος να πιανόμαστε απο τις λέξεις και όχι την ουσία μιας συζήτησης. Έτσι χάνεται το νόημα και παρερμινεύονται πάρα πολλά. Το παιδί στο νεαρό της ηλικίας του θεώρησε σωστό να μας τα εξηγήσει λίγο αναλυτικά στην προσπάθειά του να μας δώσει να καταλάβουμε για να μπορέσουμε να βγάλουμε μια άποψη επι του θέματος. Το οτι κάποιος συμπεριλαμβάνει και κάποιες λεπτομέρειες δεν σημαίνει οτι πρέπει και να πιαστούμε απο αυτές τις λεπτομέριες. Κάνουμε μια περίληψη στα όσα αντιλαμβανόμαστε και προσπαθούμε να δώσουμε μια υγιή συμβουλή. Η δική μας άποψη για τα "γκομενάκια" και τις γυναίκες τι σχέση έχει λοιπόν? η δική μας άποψη για την κοπέλα που ηταν πιο τολμηρή τι σχέση έχει? η δική μας άποψη για το σέξ τι σχέση έχει? όταν κάποιος ζητάει μια συμβουλή και μια βοήθεια δεν ζητάει την προσωπική μας γνώμη για το τι πιστεύουμε για την α, την β,γ για τις γυναίκες για το σέξ και όλα αυτά. Αφήνουμε την προσωπική μας άποψη στην άκρη και το τι κάναμε ή κάνουμε εμείς και τι αρέσει και τι δεν αρέσει σε εμάς και σίγουρα αφήνουμε και τις κριτικές και ειρωνείες.. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει τον άλλον ακούει το πρόβλημά του και με ότι στοιχεία του έχει δώσει μπορεί να θέσει την άποψή του για το τί μπορεί να ευθύνεται (στην συγκεκριμένη περίπτωση) για τον προβληματισμό που απέτησε το παλικάρι μετά την τελευταία του εμπειρία.
Απο τον τρόπο που γράφει και απο αυτά που μας λέει έχει δώσει πολύ χρήσιμα στοιχεία για τον χαρακτήρα του και το πώς αντιμετόπισε τις εμπειρίες αυτές και τον τρόπο σκέψης του και καταλήγει να τον απασχολεί η δυσκολία να διαχειριστεί αυτή την αμηχανία που ένιωθε με μια κοπέλα που τον ενδιέφερε πιο σοβαρά.
είναι τόσο δύσκολο να δώσουμε σοβαρές απαντήσεις χωρίς να βγάζουμε τα εσώψυχά μας και να βάζουμε τα δικά μας εγώ μπροστά? τόσο δύσκολο για μια πολιτισμένη κουβέντα? που και το παλικάρι και όσοι προσπαθήσαμε να δώσουμε τέτοιες απαντήσεις όλο και κάποιος θα αποπροσανατόλιζε την κουβέντα αλλού ξανά και ξανά.. σαν να μην δέχετε ο ένας την απάντηση που έδωσε ο προηγούμενος.
Και ιδιαίτερα οταν ο άνθρωπος που έθεσε το πρόβλημά του είπε ξανά και ξανά οτι είναι ικανοποιημένος απο τις απαντήσεις αλλά κάποιοι συνεχίζαν να τραβάνε την κουβέντα όλο και πιο μακρυά..ξανά με ερωτήσεις, ξανά με άκυρα σχόλια, ξανά με τις δικές τους αντιλήψεις περι κοριτσιών και σεξουαλικότητας, ξανά με τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και και.. με αποτέλεσμα όχι μόνο να μπερδεύουμε το παλικάρι αλλά να εκνευριζόμαστε και μεταξύ μας και η κουβέντα να γίνεται ένα μπάχαλο...που μόνο πολιτισμένη και σοβαρή δεν μπορείς να την πείς.
Ειλικρινά το βρίσω πολύ απογοητευτικό, καταλαβαίνω οτι όλοι οι άνθρωποι σκεφτόμαστε και πράτουμε διαφορετικά αλλά ελπίζω τα σχόλια μου να μην δημιουργήσουν περεταίρο παρεξηγήσεις αλλά μόνο ίσως κάποιους προβληματισμούς που να μας βοηθήσουν να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και ώριμοι όταν θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιον. Αν σκοπός μας δεν είναι να βοηθήσουμε αλλά να περάσουμε την ώρα μας υπάρχουν άλλες συζητήσεις που μπορούμε να λάβουμε εκεί μέρος και να ανοίξουμε οτι κουβέντες θέλουμε χωρίς να χαλάμε την προσπάθεια κάποιων που πραγματικά προσπαθούν να βοηθήσουν.
22-06-2017, 15:33 #109
Σωστά τοποθετήθηκες με την μόνη διαφορά, ότι πήρε τις απαντήσεις που ήθελε. Και όπως πολλοί αναρωτήθηκαν, ποιά είναι η ερώτησή του και ποιό είναι το πρόβλημά του; Άλλοι στην ηλικία του, ούτε αγκαλιά δεν έχουν ανταλλάξει με κοπέλα και ο νηματοθέτης, είχε 3 ενδιαφέρουσες εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν στο μέλλον, σε σχέση με τις κοπέλες. Άρα που είναι το πρόβλημα, στο θέμα το νηματοθέτη; Έτσι κι αλλιώς, έχει μπροστά του ένα δύσκολο αγώνα, αυτόν τον πανελληνίων και δεν είδα να πει κανείς, να ασχοληθεί λίγο και με το διάβασμα, μόνο εγώ το είπα. Άρα η βοήθεια, είναι μελλοντική, γιατί στο παρόν δεν μπορεί λόγω χρόνου να κάνει κάτι. Το 2014 στην ηλικία του, εγώ έκανα καλοκαιρινά μαθήματα, όπως τα περισσότερα παιδιά για τις πανελλήνιες. Έλιωσα, όταν άλλοι ήταν για μπάνιο και ήταν το χειρότερό μου καλοκαίρι. Σίγουρα αυτά, θα τον βοηθήσουν στον μέλλον οι εμπειρίες που έχει, αλλά υπάρχει και ένα παρόν.
22-06-2017, 15:48 #110
22-06-2017, 15:53 #111
22-06-2017, 15:53 #112
Και εσύ θα του πείς πως να ζήσει την ζωή του? σε ρώτησε τί είναι καλύτερο για το μέλλον του? που κολάνε όλα αυτά? και τί σχέση έχει τί έκανες εσύ αν έλιωνες στο διάβασμα ή όχι? Το παλικάρι και κάθε άνθρωπος μπαίνει εδώ γιατί τον απασχολεί κάτι στην ζωή του.. αν εσύ δεν βρίσκεις την ανυσηχία του άλλου σοβαρή τότε μην ασχοληθείς καθόλου. Όταν ζητάμε κάποια βοήθεια ζητάμε και να μας πέρνουν στα σοβαρά.. να πέρνουν την ανυσηχία μας σοβαρά.. αυτό τώρα τον απασχολεί αυτό και μας ρωτάει. Αν δεν βλέπεις και δεν μπορείς να σεβαστείς το πρόβλημα του άλλου (γιατι πχ υπάρχουν σοβαρότερ απροβλήματα) τότε μην ασχοληθείς καθόλου δεν νομίζεις?
Λυπάμαι αλλά πολύ το τραβήξαμε και δεν βλέπω το νόημα..
συνεχίζω πάντως να ελπίζω να είμαστε όλοι πιο συγκροτημένοι για να μπορέσουμε όλοι και να βοηθηθούμε και να βοηθήσουμε.
22-06-2017, 15:58 #113
Κατ'αρχήν εγώ όπως και άλλα μέλη δεν βρήκαμε το πρόβλημα. Αν θες κάνε ένα κόπο να δεις τα μηνύματα. Κατ' δεύτερον δεν του είπα πως θα ζήσεις, το γενικεύεις λανθασμένα ή δεν διάβασες αυτά που αναφέρω. Απόψεις πετάμε στο τραπέζι και αυτός που έχει έναν προβληματισμό έχει την ελευθερία να επιλέξει τι άποψη θέλει να ακολουθήσει. Τρίτον εσύ δεν είσαι κάτι, για να μου πεις να μην ασχολούμαι, αυτό θα το κρίνω εγώ και όχι εσύ. Σωστά; Κατ' τέταρτον ρίξε λίγο τους τόνους σου, δεν είμαι εγώ ο εχθρός σου...
22-06-2017, 16:04 #114
οτι πεις.. i rest my case!!
22-06-2017, 16:05 #115
22-06-2017, 16:08 #116
τα κοιταξα και ειναι μια χαρα.
εσυ ξεκινησες τους αφορισμους για την κοπελα και την σημερινη νεολαια και τις ειρωνιες προς οποιονδηποτε προσπαθουσε να σου εξηγησει τι συζηραμε εδω.
οικειοποιηθηκες το θεμα του παιδιου για να ξεκινησεις μια πολεμικη για τις επιπολαιες κοπελες και το ευκολο σεξ λες και συζηταμε αυτο!!!
22-06-2017, 16:20 #117
22-06-2017, 16:22 #118
Ξανακοίτα το τότε! Ειρωνίες δεν είπα σε κανέναν, ίσα ίσα μου είπατε εσείς. "Αφορισμούς" βάλε εισαγωγικά, αν δεν έχεις ιδέα τι σημαίνουν κοίτα από κάποιο βιβλίο γυμνασίου, αν δεν βάλεις θεωρείται ότι λες για την ευχή της Εκκλησίας. Τώρα πάμε αλλού τελείωσε το μάθημα. Εγώ δεν μίλησα για την ίδια την κοπέλα, δεν την ξέρω προσωπικά, αλλά για την επιπόλαιη πράξη της, που -πρόσεξε εδώ-, έχω κάθε δικαίωμα να σχολιάσω.
Ευχαριστώ πολύ.
22-06-2017, 16:24 #119
22-06-2017, 16:25 #120
σε ολους οσους διαφωνησαν μαζι σου.
βεβαιως και μιλησες για την κοπελα, πραγματι χωρις να την ξερεις καν, την ξεβαφτισες, μιας και σου αρεσουν τα θεολογικα.
τα εισαγωγικα, δεν ειναι απαραιτητα σε μια μεταφορα. μεταξεταστεος στην υλη του δημοτικου και παλι...