σχέση και θρησκεία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
    Junior Member

σχέση και θρησκεία

Καλησπέρας σας!
    Είμαι καινούρια στο φόρουμ και θέλω την άποψη σας πάνω σε ενα θεμα. Ειμαι 19 σπουδαζω και το αγορι μου ειναι 22! εχουμε σχεση 9 μηνες! ερωτας σχεδον με την πρωτη ματια ! Αλλά εχω ενα θεμα με την θρησκεια του ! ειναι χριστιανος (εγω χριστιανη ορθοδοξη), ο οποιος βαφτιστηκε στο νερο (θαλασσα) κι οχι σε καποια εκκλησια , επισης βαφτιστηκε σε ηλικια 18 χρονων. Δεν πηγαινει στην κανονικη εκκλησια οπως εχουμε στον νου μας ολοι , δηλαδη τον ναο , αλλα σε κατι συναθροισεις οπου ο διακονος (νομιζω ετσι λεγεται) διαβαζει αποσπασματα απο την Αγια Γραφη. Εκει υπαρχουν ατομα διαφορων εθνικοτητων κι εχω την εντυπωση οτι ειναι σαν αυτα τα διαμερισματα που βλεπουμε στην πλατεια αμερικης (που εχουν για λογοτυπο απεξω εναν αφρικανο και κατι λεξεις που αφορουν την θρησκεια γραμμενες στα αγγλικα) . Να τονισω οτι μιλαμε παντα για Χριστιανισμο! επισης , καθε σαββατοκυριακο πηγαινουν και μοιραζουν φαγητο σε φτωχους , ποτέ φυλλαδια καθως εδω θα μιλουσαμε για προσυλητισμο. Εψαξα λιγο το θεμα κι κατεληξα στην χριστιανικη αποστολικη εκκλησια ή στους ιεχωβαδες! το προβλημα ειναι οτι δεν εχω καταλαβει που αποσκοπει κατι τετοιο (δηλαδη οι συναθροισεις κτλ) και τι στο καλο ειναι αυτο το διαμερισμα ! παρακαλω οποιος γνωριζει κατι περαιτερω να με ενημερωσει!
    Υ.Γ1: ρωτησα κι τους γονεις μου κι μου ειπαν οτι σιγουρα δεν ειναι ιεχωβας , ειναι κατι σαν αιρεση αλλα ουτε κι οι ιδιοι ειναι σιγουροι .
    καθε αποψη δεκτη ,ευχαριστω
    Υ.Γ2: φοβαμαι μηπως εχει να κανει με αποκρυφιστικες τελετες ή με ιεχωβαδες

Senior Member
    Δεν σκέφτεσαι την πιθανότητα να τον ρωτήσεις; Μπορείς απλώς να το συζητήσεις μαζί του για να λύσεις όλες σου τις απορίες. Δεν είμαι ειδική σε θέματα θρησκειών και πίστης γενικότερα.... αλλά τι εννοείς αποκρυφιστικές τελετές, αιρέσεις κτλ. Μπορεί απλώς να μην ανήκει στο ορθόδοξο δόγμα.....

Junior Member
    ερις , εκανα συζητησεις μαζι του κι ολα αυτα που ανεφερα στο ποστ εκεινος μου τα ειχε αναφερει σε μια κουβεντα μας. Τον ρωτησα πλαγιως για τους ιεχωβαδες φερνοντας παραδειγμα τις συνηθειες τους κι μου ελεγε ''οχι , αυτα τα κανουν οι ιεχωβαδες''.. το προβλημα ομως ειναι να μην μου λεει ψεματα κι να μην ειναι ψιλιασμενος οτι του παω την κουβεντα προς τα εκει. η αιρεση εχει να κανει νομιζω με μια ομαδα ανθρωπων που ναι μεν ειναι χριστιανοι αλλα πιστευουν σε κατι αλλο , για παραδειγμα οπως το δογμα , αποκρυφιστικες τελετες εννοω οτιδηποτε εχει να κανει με πραγματα που δεν ειναι στον δρομο του θεου

Senior Member
    Προφανώς ξέρω τι είναι αίρεση... και δεν αφορούν μόνο το χριστιανισμό... Με αυτά που σου είπα, εννοώ να μιλήσεις μαζί του ανοιχτά... να εκφράσεις τους φόβους σου και τις απορίες σου, όπως τα έχεις γράψει εδώ. Κι όχι να τον ρωτάς πλαγίως... Κι επίσης τι εννοείς "να είναι ψιλιασμένος"... δεν τον εμπιστεύεσαι; Το βασικότερο θέμα αυτή τη στιγμή είναι η θρησκεία του ή ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα σας; Αν σου έλεγε, ας πούμε ότι είναι παγανιστής ή ιεχωβάς, τι θα σήμαινε αυτό για σένα;

Senior Member
    Βρε κοριτσάκι μου ομορφο κάτσε καλά πες του "βρε μωρό μου για πες μου τι ακριβώς είναι αυτό στο οποίο συμμετέχεις ... σε τι πιστεύετε και τι διαφορά έχει από εμας?" δε νομίζω να αρνηθεί να σου εξηγήσει. .. έχετε 9 μήνες σχέση και αυτά έπρεπε να τα είχατε πει από τον πρώτο κιόλας μήνα. ..

Junior Member
    kounelaki 1 , τον ειχα ρωτησει σε τι ακριβως πιστευει αυτη η θρησκεια κι μου λεει στην αγια τριαδα , γενικοτερα απο το βλεμμα του δεν νομιζω οτι εχει καταλαβει ουτε ο ιδιος περι τινος προκειται , εψαξα στο ιντερνετ κι ειδα οτι αυτο το μερος ονομαζεται αποστολικη χριστιανικη εκκλησια κι οι ακολουθοι του ειναι χριστιανοι προτεσταντες . παρολα αυτα φοβαμαι μην ειναι μαρτυρας του ιεχωβα , υποτιθεται οτι εκει που παει ο αφρικανος ''παπας'' , διακονος (δεν ξερω πως ονομαζεται) τους διαβαζει εδαφια απο την αγια γραφη και επειτα ο καθενας διαβαζει στη δικη του γλωσσα , επισης εχουν θεια κοινωνια , κι μαζευονται στο τραπεζι κι τρωνε ολοι μαζι , αποτι μου ειπε εχει μηνες να ξαναπαει εκει περα κι οτι το εχει κοψει.

η μανα μου μου ειπε οτι αν ηταν ιεχωβας δεν θα διαβαζαν υπερ του θεου αλλα κατα του

Senior Member
    ετσι όπως τα λες αυτοι μου μοιαζουν πιο χριστιανοι από τους ορθοδοξους... μην ξεχνας ότι οι πρωτοι χριστιανοι καναν αυτά που κανει ο φιλος σου...

Quote Originally Posted by kostantina View Post
    Καλησπέρας σας!
    Είμαι καινούρια στο φόρουμ και θέλω την άποψη σας πάνω σε ενα θεμα. Ειμαι 19 σπουδαζω και το αγορι μου ειναι 22! εχουμε σχεση 9 μηνες! ερωτας σχεδον με την πρωτη ματια ! Αλλά εχω ενα θεμα με την θρησκεια του ! ειναι χριστιανος (εγω χριστιανη ορθοδοξη), ο οποιος βαφτιστηκε στο νερο (θαλασσα) κι οχι σε καποια εκκλησια , επισης βαφτιστηκε σε ηλικια 18 χρονων. Δεν πηγαινει στην κανονικη εκκλησια οπως εχουμε στον νου μας ολοι , δηλαδη τον ναο , αλλα σε κατι συναθροισεις οπου ο διακονος (νομιζω ετσι λεγεται) διαβαζει αποσπασματα απο την Αγια Γραφη. Εκει υπαρχουν ατομα διαφορων εθνικοτητων κι εχω την εντυπωση οτι ειναι σαν αυτα τα διαμερισματα που βλεπουμε στην πλατεια αμερικης (που εχουν για λογοτυπο απεξω εναν αφρικανο και κατι λεξεις που αφορουν την θρησκεια γραμμενες στα αγγλικα) . Να τονισω οτι μιλαμε παντα για Χριστιανισμο! επισης , καθε σαββατοκυριακο πηγαινουν και μοιραζουν φαγητο σε φτωχους , ποτέ φυλλαδια καθως εδω θα μιλουσαμε για προσυλητισμο. Εψαξα λιγο το θεμα κι κατεληξα στην χριστιανικη αποστολικη εκκλησια ή στους ιεχωβαδες! το προβλημα ειναι οτι δεν εχω καταλαβει που αποσκοπει κατι τετοιο (δηλαδη οι συναθροισεις κτλ) και τι στο καλο ειναι αυτο το διαμερισμα ! παρακαλω οποιος γνωριζει κατι περαιτερω να με ενημερωσει!
    Υ.Γ1: ρωτησα κι τους γονεις μου κι μου ειπαν οτι σιγουρα δεν ειναι ιεχωβας , ειναι κατι σαν αιρεση αλλα ουτε κι οι ιδιοι ειναι σιγουροι .
    καθε αποψη δεκτη ,ευχαριστω
    Υ.Γ2: φοβαμαι μηπως εχει να κανει με αποκρυφιστικες τελετες ή με ιεχωβαδες
    Σίγουρα είναι μάρτυρας του Ιεχωβά και απλώς ντρέπεται να σου το πει έχω συγγενή και κάνουν τα ίδια πράγματα, οι συναθροίσεις γίνονται συνήθως Κυριακή η Σάββατο αναλόγως με την περιοχή , μαζεύονται και συζητούν για κάποιο θέμα στο πρώτο μέρος της συνάθροισης και μετά κάποιος δεν θυμάμαι πως τους ονομάζουν αυτούς κάνει ερωτήσεις και αυτοί απαντάνε με βάση την Βίβλο.

Θα είχες κάποιο πρόβλημα αν αυτούς ο άνθρωπος δεν ήταν χριστιανός ορθόδοξος;
    Last edited by dreamers; 25-06-2017 at 18:55.

Junior Member
    δεν εχω κανενα προβλημα με θρησκειες , ακομα κι μουσουλμανος να ηταν! το ΜΟΝΟ που ΔΕΝ θελω να ειναι ειναι ιεχωβας γτ δεν εχω την ορεξη να μπαινω σε ενα τετοιο τρυπακι , @dreamers θα μπορουσες να μου εξηγησεις λιγο παραπανω σε τι πιστευουν; ποιο ειναι το δογμα κτλ?

δεν εχω κανενα προβλημα με θρησκειες , ακομα κι μουσουλμανος να ηταν! το ΜΟΝΟ που ΔΕΝ θελω να ειναι ειναι ιεχωβας γτ δεν εχω την ορεξη να μπαινω σε ενα τετοιο τρυπακι , @dreamers θα μπορουσες να μου εξηγησεις λιγο παραπανω σε τι πιστευουν; ποιο ειναι το δογμα κτλ?
    Είναι χριστιανικό καθαρά ,απλά λένε ότι το όνομα του θεού είναι Ιεχωβά , και ότι είναι πραγματικοί χριστιανοί δηλαδή ζουν την ζωή τους με βάση την Βίβλο , δεν καπνίζουν δεν πίνουν , δεν βρίζουν , δεν αυνανίζονται, ντύνονται πάντα κόσμια και άλλα πολλά.
    Α δεν πάνε σε εκκλήσεις βέβαια, Χριστούγεννα δεν κάνουν.

Junior Member
    @dreamers μπερδευτηκα λιγο , εγω εννοω να μου εξηγησεις σε τι πιστευουν οι ανθρωποι που πανε σε αυτες τις συναθροισεις ,ΟΧΙ οι ιεχωβαδες
    αφου παραπανω μου γραφεις οτι σιγουρα ΔΕΝ ειναι ιεχωβας , δεν βγαζω νοημα στο τι θες να πεις

[QUOTE=kostantina;678292]@dreamers μπερδευτηκα λιγο , εγω εννοω να μου εξηγησεις σε τι πιστευουν οι ανθρωποι που πανε σε αυτες τις συναθροισεις ,ΟΧΙ οι ιεχωβαδες
    αφου παραπανω μου γραφεις οτι σιγουρα ΔΕΝ ειναι ιεχωβας , δεν βγαζω νοημα στο τι θες να πεις[/QUOTE

Λάθος σόρρυ σίγουρα είναι μάρτυρας
    του Ιεχωβά με βάση αυτά που διάβασα και με αυτά που έχω βιώσει από την συγγενή μου που είναι μάρτυρας κάνουν τα ίδια πράγματα

Junior Member
    @dreamers ο δικος μου καπνίζει περιστασιακα, πιστεύει στην αγια τριαδα (κατι που οι ιεχωβαδες δεν κανουν) ,, και γενικότερα ολα τα παραπανω που ειπες τα κανει... αυτο μου ελειπε να ειναι ιεχωβας, παει καταστραφηκα! το χειρότερο μου πληγμα :/

@dreamers ο δικος μου καπνίζει περιστασιακα, πιστεύει στην αγια τριαδα (κατι που οι ιεχωβαδες δεν κανουν) ,, και γενικότερα ολα τα παραπανω που ειπες τα κανει... αυτο μου ελειπε να ειναι ιεχωβας, παει καταστραφηκα! το χειρότερο μου πληγμα :/
    Οκ καταλαβαίνω απόλυτα , απλά έτσι όπως τα έγραψες στην αρχή ταιριάζει με μάρτυρα του Ιεχωβά. Γιατί δεν πας κάποια μέρα μαζί του στις συναθροίσεις να δεις πως είναι τα πράγματα, αν θα το δεχτεί πολύ σημαντικό για να καταλάβεις αν κάτι κρύβει.

Banned
    Κοίτα σπουδάζω θεολογία οπότε και γνωρίζω κάποια πράγματα (όχι πολλά), αλλά παραπάνω γι'αυτό το θέμα. Δεν είναι Ιαχωβάς, οι Ιαχωβάδες δεν έχουν βάπτιση, αλλά είναι σε κάποια αίρεση του Πρωτεσταντισμού, ίσως είναι Ευαγγελιστής, Βαπτιστής ή Πεντηκοστιανός. Έχουν κατά βάση την Βίβλο και τις συναθροίσεις και τίποτα άλλο. Οι συναθροίσεις και το διάβασμα της Βίβλου σε αίθουσες το πήραν αυτό οι Ιαχωβάδες από τους Πρωτεστάντες. Οι Πρωτεστάντες είναι πιο παλιοί από τους Ιαχωβάδες. Κοίτα πιστεύει στην Αγία Τριάδα, κάτι που οι Ιαχωβάδες δεν πιστεύουν και αυτό με κάνει να πιστεύω ότι μπορεί να είναι Λουθηρανός που οι Λουθηρανοί (λόγω του Λούθηρου), πιστεύουν στην Αγία Τριάδα, αλλά αυτοί έχουν και δικές τους Εκκλησίες, στην Γερμανία ειδικότερα. Δεν έχουν λειτουργία, δεν έχουν μυστήρια, αλλά αναγνωρίζουν το βάπτισμα. Το οποίο σύμφωνα με την Ορθόδοξη πίστη, αναγνωρίζεται το βάπτισμά του γιατί έγινε στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδας. Και οι Λουθηρανοί, έχουν την Βίβλο και δεν πιστεύουν στις εικόνες και στα ιερά λείψανα. Δεν έχουν ιερείς όπως οι Ορθόδοξοι ή οι Ρωμαικαθολικοί, αλλά έχουν ιεροκήρυκες. Σε κάθε περίπτωση, θα σου πει και εσένα εν καιρώ να πας μαζί του, για να σε βάλει στο "τρυπάκι" της αίρεσης, επείσης πρέπει να έιναι αρκετά χρόνια εκεί. Ρώτα τον ευθέως και μην φοβάσαι, σε τι δόγμα και τι θρησκεία πιστεύει. Αν πιστεύει στην Αγία Τριάδα, μπορεί να γίνει κάποτε και Ορθόδοξος. Πολλοί Πρωτεστάντες Λουθηρανοί, έχουν γυρίσει στην "μητέρα" Εκκλησία, την Ορθόδοξη. Επίσης, δες αν μπορείς να δεις τι φυλλάδια δίνει αν είναι λέγονται "Ξύπνα" ή "Σκοπιά", είναι Ιεχωβάς σίγουρα.

Page 1 of 2 12 LastLast