Results 271 to 285 of 400
Thread: Gay Pride
-
09-07-2017, 22:53 #271
Επισης εν οιδα δεν ξερω τι σας μαθαινουν στην θεολογικη σχολη οπου εισαι φοιτητης αλλα η θεολογια ως επιστημη κανονικα δεν τασσεται υπερ καποιου δογματος η δεν θα επρεπε τελοσπαντων, ειναι απλα θεο-λογία, οπου το - λογία βγαινει απο το "λόγος" = συζητηση=διαπραγματευση πανω σε ενα αντικειμενο μεσα απο το να το γνωρισει κανεις σε βαθος και να χρησιμοποιει τη λογικη του, χωρις να επηρεαζεται απο πιστες και συναισθηματα και βιωματα. Οπως γινεται αλλωστε και με καθε επιστημη. Δεν σημαινει πως οτι μαθαινεις ως γεγονος, οτι πχ π ταδε μοναχος εκανε το ταδε πραγμα τη ταδε εποχη για τον ταδε λογο πρεπει να το θεωρεις καλο η κακο η οτι σου δινει παραδειγμα για τη ζωη σου. Μπορει δηλαδη καποιος να ξερει πολυ καλα τον ορθοδοξο κανονα απεξω και ανακατατωτα και να ειναι γνωστης αλλα να μην τον υπερασπιζεται ως σωστο η λαθος, να μην νιωθει την αναγκη να παρει θεση. Επισης ενας εξαιρετικος καθηγητης θεολογιας με απιστευτη γνωση πανω στο αντικειμενο θα μπορουσε να ηταν φουλ αθεος...Μια σωστη θεολογικη σχολη πρεπει να προσφερει σε βαθος αντικειμενικη γνωση γενικα για το φαινομενο της πιστης και των ανθρωπινων θρησκειων.
Τωρα το τι θα αποφασισει να πιστευει η να μη πιστευει ο καθε φοιτητης ειναι αλλο θεμα, προσωπικο και σεβαστο.
Αλλα διαισθανομαι πως αντι για την κανονικη θεολογια στις ελληνικες θεολογικες σχολες υπαρχει συγχυση...αναφερονται φανταζομαι δυο πραγματα απο την οπτικη που το εξηγησα εγω παραπανω για αλλες θρησκειες για την πιστη ως φαινομενο ισως και σε ιστορικα πλαισια κλπ και εχετε πιθανον καποια μικρη αναφορα σε αλλες θρησκειες αλλα υποψιαζομαι οτι υπαρχει πολυ βαρια εμφαση στην ορθοδοξη πιστη....πολλοι μπερδευουν την θεολογια με την "ορθοδοξολογια" και με το τι υποτιθεται οτι πρεπει να πιστευευον οσοι διδασκουν και φοιτουν εκει. Ασχετο τελειως.
Τι θελω να πω με αυτα...
Δεν υπερασπιζεσαι την εκκλησια λογω των σπουδων σου εν οιδα...την υπερασπιζεσαι λογω προσωπικων πεποιθησεων και ανατροφης. Εχεις καθε δικαιωμα να το κανεις αλλα μην χρησιμοποιεις την γνωση θεολογιας ως επιχειρημα.
Αν ο Θεος ειναι μονο για τους μορφωμενους ειναι για τα μπαζα Θεος. Και ολως περιεργως κατα κανονα τεινουν να πιστευουν σε αυτονπερισσοτερο οι πιο ακαλλιεργητοι ανθρωποι...αυτα τα ειπα οχι για να σε σταματησω απο το να υπερασπιζεσαι τα πιστευω σου, αλλα για να επαναπροσδιορισεις το πως το κανεις γιατι ο συγκεκριμενος τροπος δεν στεκει και δεν σε βοηθάει...σαν φιλικη συμβουλη στα λεω για να εστιασεις σε πιο ευσταθη επιχειρηματα απο το "σπουδασα θεολογια και διαβασα βιβλια, δεν ξερετε εσεις"...δεν μπορεις να κανεις διαλογο ετσι.
Αμα σε καιει να υπερασπιστεις τη πιστη σου εχε υποψη πως ενας θεος που δεν τον καταλαβαινει και ο πιο χαζος ανθρωπος δεν ειναι θεος, ειναι περιπλοκο παραμυθι.
- 09-07-2017, 22:54 #272
09-07-2017, 22:57 #273
Δεν εβγαλα αιρεση τον χριστιανισμο.γνωριζω οτι ειναι απτης καλυτερες θρησκειες στον κοσμο.δεν τα βαζω με το χριστιανισμο αλλα με τους υποτιθεμενους χριστιανους που περηφανευωνται αδικα .ε το να λενε οτι ειναι χριστιανοι ενω με της πραξεις δειχ ουν το αντιθετο.αυτο δεν το λεω για εσενα.υπαρχουν πολλοι τετιοι.
Με βαση τον χριστιανισμο πολλοι ανθρωποι καναν δικια τους θρησκεια.που η εκκλησια τους κυρηξε αιρετικους αυτο ηθελα να πω αλλα μαλλον δεν το καταλαβες και εννοειτε οτι δεν φταιει ο χριστιανισμος σε αυτο.και για τους κυρηξε αιρετικους.αλλα το ιδιο συμβαινει και με αλλες θρησκειες.οπως ο μουσουλμανισμος δεν μπορεις να φανταστης ποσες αιρεσεις εχει.η τζιχανιστες τι νομιζεις οτι ειναι γνησιοι μουσουλμανοι??η αλ καιντα τι ηταν γνησιοι μουσουλμανοι ηταν??και αυτο ειναι μονο αυτα που ξερουμε.απλα ο κοσμος και τα μμε λενε μουσουλμανοι και τελιωσε η υποθεσοι.επισεις καλος χριστιανος ειναι αυτος που δεν κατηγορει αλλες θρησκειες αφηνει το θεο να το κανει αυτο ως αξιος κριτης.ο χριστιανος ασχολητε με τη δικη του θρησκεια και το ποσο πιστος ειναι ο ιδιος.δεν σου αποδιδει μεγαλυτερη αξια το να κατηγορεις αλλες θρησκειες.
Καποτε ενας συναδερφος μου ειχε δ σει ενα χριστιανικο βιβλιο ενος αγιου.αν θυμηθω το ονομα του θα σε πω.αλλα με αυτα που θα σε πω μπορει να ξερεις για πιο βιβλιο απευθυνομε.
Αυτο ηταν ενα βιβλιο ενος αγιου που παρακαλουσε το θεο να του αποκαληψη τη δευτερα παρουσια.και οταν του το αποκαληψε ελεγα με τοσες τρομακτικες λεπτομερειες το τι θα γινει που τα επεξα.μου εκανε ομως τρομερη εντυπωσει το γεγονος οτι το βιβλιο αυτο παρουσιαζε το χριστο ως εκδικητικο πρωσωπο και με πολυ μισος προς τους ανθρωπους.εβγαζε πολυ κακια.ειπα μεσα μου δεν μπορει να ειναι ο χριστος αυτος.ο χριστος ειναι αγαπη.κατι δεν μου καθοτανε καλα με ολο αυτο.ετσι πηρα το βιβλιο και το πηγα στο κολητο μου ο οποιος ειναι γιος παπα.και του το εδωσα να το διαβαση εδω να πω πως το βιβλιο ειχε επισημη σφραγιδα της εκκλησιας.ο φιλος μου το διαβασε και μου ειπε οτι ενα κομματι του βιβλιου ειναι γνησιο κειμενο.αλλα καποια σημεια δεν ειναι γνησια δηλαδη δεν ανηκουν στην επισημη εκκλησια.ανηκει σε αιρεσεις.καπιοι παραποιησαν το κειμενο/το βιβλιο.και μεσα σε επισημα γεγονοτα βαλανε και ψεμματα αιρετικα.και για να ειμαστε σιγουροι το δειξαμε και σε καποιο παπα της γειτονειας.μας ειπε το ιδιο οτι καπιοι ανθρωποι περνουν καποια βιβλια που ανηκουν στο χριστιανισμο και τα παραποιηουν.και μαλιστα μας ειπε να προσεχουμε πολυ τη διαβασουμε ακομα και οταν βλεπουμε σφραγιδες της εκκλησιας η υπογραφες απο πατερες της εκκλησιας.αυτα τα κανουν ορισμενοι για να κλονησουν τη πιστη τον ανθρωπον
09-07-2017, 22:57 #274
Ε πώς; Όλο και κάτι αφήνεις ασχολίαστο...το να παραθέσεις εσύ λίστα με ονόματα με τις γυναίκες χαμηλού επιπέδου που μας έλεγες τις προάλλες, αυτό γιατί το προσπερνάς; Εσένα σε πείραξε που κατηγόρησα την εκκλησία για όργια στους κόλπους της κάτι που ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ και πρέπει να σου παραθέτουμε στοιχεία με ονόματα ενώ εσύ μπορείς να λες ο, τι ασυναρτησία θες προσβάλλοντας κόσμο χωρίς να παραθέτεις τα αντίστοιχα στοιχεία;
Καμιά υπεκφυγή λοιπόν...σου λέω ευθέως δώσε μου εσύ τα στοιχεία με τα ονόματα που έλεγες και μετά θα σου δώσω και γω για τους παπάδες που θες.
Και ρωτάς κιόλας αν είναι παράνομο; Είσαι τόσο ανίδεος ή τον παριστάνεις;
09-07-2017, 23:00 #275
Πάντως για το Θεμα των οργιων στον ιστό δεν νομιζω να βρεις έγκυρη πηγή.
Είναι ενα θέμα του κίτρινου τύπου οπτ μικρή αξιοπιστία έχουν.
Νομιζω εκτός κάποιων κραυγαλεων περιπτώσεων είναι κάτι που έχει επικρατήσει απο ιστορίες σε μορφή κουτσομπολιου.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
09-07-2017, 23:06 #276
09-07-2017, 23:11 #277
09-07-2017, 23:15 #278
Το μυαλο σου και μια λιρα.τοτες λυπαμε για τα χρονια που σπουδασες η σπουδαζεις στο πανεπιστημιο.το οτι πηρε καποια πραγματα απτο χριστιανισμο μπορει να πηρε σε αυτο δεν λεω οχι.
Αλλα οχι ομως οτι διδασκει μισος.και εσυ απο που ξερεις οτι οι τζιχανιστες ειναι προιο τα κορανιου?
Αντε και πες οτι ειναι ετσι τοτε γιατι χτυπανε μουσουλμανικες χωρες??τρως οτι σου πασαρουν ειτε απτο πανεπιστημιο ειτε απο οποδηποτε αλλου..
Το ξερεις οτι αμα πας σε μουσουλμανικο σπιτη δεν σε αφηνουν να φυγεις αν δεν φας πρωτα???γιατι το θεωρουνε αμαρτια να μην περιποιηθουνε τον επισκεπτη.πρωτα σε ταιζουν μετα σε ρωτανε αν εισαι κουρασμενος η αν εχεις αναγκη απο υπνο η απο ενα μπανιο και μετα σε ρωτανε το λογο της επισκεψης σου
...αλλα βεβαια αυτα δεν τα διδασκουν στα πανεπιστημια ουτε και τα λενε πουθενα αλλου.μαλλον γιατι θεωρουνε οτι δεν εξυπηρετη πουθενα.αλλα εξυπηρετη το να θαβουνε λαος και θρησκειες
.
09-07-2017, 23:23 #279
Δεν έχω ψάξει ποτέ μου στον ιστό για τέτοιο θέμα, έχει περάσει και η ηλικία που είχα τετοιες ανησυχίες για τα θεολογικά και τότε δεν υπήρχε καν ο ιστός για να ψάξω.
Δεν είναι ένα θέμα που χρειάζεται να ψάξει κανείς πάντως. Κοινή λογική χρειάζεται για να σκεφτείς τι μπορεί να συμβεί σε ανθρώπους που καταπιέζουν την φύση τους και να ζεις μέσα στην κοινωνία. Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ακούσει μια τέτοια ιστορία κάποια στιγμή στην ζωή του. Πριν χρόνια θυμάμαι πάλι στην επικαιρότητα είχε σκάσει το θέμα με καποιο ορφανοτροφείο της Εκκλησίας που κακοποιούνταν ανήλικα από τον εκεί παπά και είχαν γίνει καταγγελίες. Γνωρίζω προσωπικά παπά που κάνει μπαμ από χιλιόμετρα οτι είναι γκει άλλα όλοι παριστάνουμε πως δεν το βλέπουμε. Δεν είναι όλες οι ιστορίες αληθινές βεβαίως, άλλα κάποιες είναι.
Δεν υποστηρίζω οτι αυτός είναι ο κανόνας βεβαίως, αλλά ως ανδροκρατούμενος χώρος είναι αναμενόμενο πιστεύω να μαζεύει τέτοια άτομα που προσπαθούν να κρύψουν την σεξουαλική τους ταυτότητα.
Είναι εντελώς γελοίο να πιστεύουμε οτι το ράσο κάνει τον παπά κι ότι επειδή κάποιος είναι μοναχός, παπάς ή ο,τι άλλο αυτό αυτομάτως τον κάνει άγιο. Προσωπικά αν και δεν έχω σχέσεις με την εκκλησία έχω γνωρίσει στην ζωή μου 2 πραγματικά πολύ αξιόλογους παπάδες, δεν λέω πως δεν υπάρχουν και τέτοιοι, η μπόχα όμως που αναδύεται από το σύνολο του χώρου (δεν μιλώ για το θέμα της ομοφυλοφιλίας μόνο) είναι αηδιαστική.
10-07-2017, 03:01 #280
10-07-2017, 08:01 #281
αχαχαχαχαχαχαχαχαχ
παλι τα ιδια βρε σατανα?
αν πω οτι ΚΑΙ ΑΥΤΟ δεν θυμιζει (μα ΑΚΡΙΒΩΣ) τον μ87 που μας ζητουσε λιστες με ονοματα αποθεραπευμενων για να πεισθει οτι υπαρχει θεραπεια, (κι οταν εβγαινε καποιος και του ελεγε οτι θεραπευτηκε του ελεγε οτι δεν τον πιστευει), θα ειναι ψεμα...
απο ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ, φουλ...
παρεμπιπτοντως, εχουμε στενο συγγενη που εχει ξενοδοχειο και ειχε σταθερους πελατες παπαδαριο απο μοναστηρια, αλλους αρχιμανδριτες, οτι θες που ερχοντουσαν στην πολη για ντολτσε βιτα και κουβαλουσαν τα τεκνα στο ξενοδοχειο.
επισης, εχουμε πολυ στενο συγγενη που ειναι χρονια στο ορος και αλλαξε μοναστηρι ακριβως για αυτον τον λογο. ειχε πετυχει αρχικα την μονη με τις τρελες και δεν αντεχε τα αισχη και πηγε σε ενα κανονικο να μονασει πραγματικα...
τι νοημα εχουν οι σκαμπροζικες λεπτομερειες, δεν ξερω, μονο ο δεν ειδα δεν τα ξερει αυτα. προφανως επειδη δεν ειδε η επειδη ΚΑΝΕΙ μονιμως οτι δεν ειδε οτι τον ξεβολευει
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
10-07-2017, 09:41 #282
Δεν τον είχα παρακολουθήσει καθόλου τον συγκεκριμένο γιατί έγραφε μεγάλα ποστ και βαριόμουν οπότε δεν ξέρω τι έλεγε.
Αλλά εδώ η ασυναρτησία πάει σύννεφο.
Τέτοια παραδείγματα έχω και γω και νομίζω όλοι μας λίγο πολύ. Είχα επίσης γνωστό μοναχό που αναγκάστηκε να αλλάξει μοναστήρι για αυτόν τον λόγο.
11-07-2017, 11:26 #283
11-07-2017, 12:00 #284
Δεν θα απαντήσω σε ένα ένα πόστ, επειδή είναι πολλά, θα απαντήσω σε ένα γενικό. Πρώτον ο Χριστιανισμός δεν είναι αίρεση του Ιουδαϊσμού, δεν ξέρω που τα διαβάζετε αυτά, αλλά έχουν μεγάλη φαντασία τα site που διαβάζετε. Δεύτερον ρεμεντυ και ελισάβετ, έχουν περάσει νομίζω 2 ή 3 μέρες και το μόνο που βλέπω είναι γενικά σχόλια και γενικές κατηγορίες. Όταν λέτε κάτι να είστε έτοιμες να το αποδείξετε. Ηλίθιες γενικές έννοιες, του τύπου ξέρω έναν παπά που είναι ομοφυλόφιλος, δεν αποδεικνύει τα λεγόμενά σας, που είναι όργια σε μοναστήρια. Οπότε ζητάω να μάθω τα ονόματα και σε ποιά μοναστήρια έγιναν αίσχη. Δεν ζήτησα τίποτα παράλογο, αλλά βλέπω πολύ μπλά μπλά και καμία ουσία. Αν δεν έχετε στοιχεία και αποδείξεις, τότε να βγείτε να πείτε, πιστεύω πως έγινα αίσχη, αλλά δεν έχω αποδείξεις. Γιατί στην πραγματικότητα δεν έχετε αποδείξεις. 3 μέρες τώρα θα τις είχατε παραθέσει εδώ, αλλά περιμένω περιμένω και τίποτα ακόμα. Φίλτατη ελισάβετ, δεν μπορείς να συγκρίνεις την ρηχότητα των νέων, που την έχω ζήσει, με τις γενικές κατηγορίες στην Εκκλησία, που τις διάβασες από κάπου. Στην πρώτη περίπτωση, αυτήν την ρηχότητα την έχουν ζήσει και άλλοι εκτός από εμένα, μέσω ψυχολογικής κακοποίησης και την έννοια τους μπούλινγκ, νομίζω ότι αυτή την έννοια δεν την ακούς από εμένα για πρώτη φορά. Στην δεύτερη περίπτωση, έχουμε μια ελλιπή ενημέρωση και βασικά μια ενημέρωση, χωρίς πηγές και συγκεκριμένα ονόματα και σε ποιά μοναστήρια έγιναν αίσχη. Βγαίνουν η ελισάβετ και η ρεμεντυ και λένε, έγιναν αίσχη σε αντρικά μοναστήρια (αυτό το είπε η ρεμεντυ, αλλά πιστεύω προσυπογράφη και η ελισάβετ) και βγαίνω εγώ και λέω σε ποιά μοναστήρια και ποιοί ήταν αυτοί; Και αντί να πουν δεν έχουμε αποδείξεις, γιατί τα διαβάσαμε από site χωρίς πηγές, καθόσαστε 3 μέρες και έχετε κατεβάσει ό,τι μπούρδα σας έρχεται στο μυαλό, για να αποφύγετε να πείτε, ότι δεν έχετε πηγές και αποδείξεις γι'αυτά, μόνο υπόνοιες (και υπόνοιες, γιατί τα διαβάζετε από διάφορα site). Σας λέω η ενημέρωσή σας να είναι από θεολογικά βιβλία, (αν μιλάμε για θεολογία) και όχι από site και βγαίνει η ναταλία και λέει "ναι αλλά βιβλίο είναι και ο Αγών μου" πραγματικά είναι άσχετο αυτό. Δεν μπορεί να συγκρίνει κάποιος τον Μάξιμο τον Ομολογητή, τον ιερό Χρυσόστομο, τον Μέγα Βασίλειο και πολλούς άλλους αναγνωρισμένους Πατέρες και από την ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, με το "Αγών μου". Δηλαδή βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει. Τέλος όταν μιλάμε για θεολογία ναταλία, μιλάμε για ορθόδοξη θεολογία. Διαφορετική θεολογία, είναι η μουσουλμανική, διαφορετική είναι η πρωτεσταντική, διαφορετική είναι η ρωμαιοκαθολική, διαφορετική είναι η ινδουϊστική, διαφορετική είναι η βουδιστική κλπ. Παρ' όλο που έχω ασχοληθεί και με άλλες θεολογίες, οπότε γνωρίζω μερικά πράγματα. Παρ'όλα αυτά το αντικείμενο της επιστήμης μου, είναι ορθόδοξη θεολογία. Και επειδή ασχολούμαι με την ορθόδοξη θεολογία, η ορθόδοξη Εκκλησία, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της. Όχι μικρή αναφορά δεν υπάρχει σε άλλες θρησκείες. Αυτό με τον άθεο καθηγητή διαφωνώ. Δεν μπορείς να λες για την Ανάσταση του Χριστού και να μην πιστεύεις σε Αυτήν, δεν μπορείς να λες για τα θαύματα του Χριστού και να μην πιστεύεις ότι έγιναν. Υπάρχουν ιστορικές αναφορές για την ύπαρξη του Χριστού ως ιστορικό πρόσωπο και από ρωμαϊκές πηγές της εποχής, αλλά υπάρχει κόσμος μέσα σε αυτούς τους κύκλους που φαντάζομαι, ότι δεν θα το πιστεύει αυτό. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Διδάσκει και δίνει στους φοιτητές εργασίες, βαθμολογεί, δίνει διαγωνίσματα, σε κάτι που πιστεύει πως δεν υπήρξε ποτέ; Τότε ο καθένας που ασχολείται με αυτήν την επιστήμη, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτον την ιστορικότητα του Χριστού και δεύτερον την ιστορικότητα της Ανάστασης. Γιατί χωρίς την Ανάσταση, ο Χριστός θα ήταν σαν τον Βούδα, ένας δάσκαλος δηλαδή. Να προσθέσω επίσης, ότι η Εκκλησία δεν αποτελείται από αγγέλους, αλλά από ανθρώπους. Οπότε τα ανθρώπινα πάθη και οι ανθρώπινες αδυναμίες, είναι και στον χώρο της Εκκλησίας, ακριβώς γιατί αποτελείται από ανθρώπους. Για παράδειγμα, κακίες, "πισωμαχαιρώματα", αδιαφορία και πολλά άλλα που έχει ο άνθρωπος. Δεν είναι σε καμιά περίπτωση οι παπάδες "άγιοι" όχι όλοι τουλάχιστον. Είναι όλοι άνθρωποι. Θα βρεθεί και ο παπάς που θα είναι κακός χαρακτήρας, θα βρεθεί και ο πατριώτης που έδωσε το αίμα του για την ελευθερία της πατρίδας (βλ. Παπαφλέσσας και Αθανάσιος Διάκος). Παντού υπάρχουν αυτά σε όλους τους κλάδους. Όμως, όταν λες ότι γίνονται αίσχη χωρίς αποδείξεις, τότε είναι μια παραπληροφορία και μια χαζαμάρα και τίποτα παραπάνω. Σας ξαναλέω όμως, ότι οι παπάδες είναι άνθρωποι και κακοί χαρακτήρες θα υπάρχουν και "κολλημένα" μυαλά, αλλά όταν λες κάτι τόσο "χοτρό", καλό είναι να έχεις και τις αποδείξεις σου. Όπως βέβαια θα υπάρξει και ο καλός ιερέας, θα υπάρχει ο "ανοιχτός" νους, θα υπάρξει ο ιερέας που θα μαγειρεύει για 40 άτομα, που είναι οικογένειες με παιδιά, θα υπάρξει ο ιερέας, που θα κάνει καλά πράγματα και δεν το μαθαίνει ο κόσμος. Θα υπάρξει ο ιερέας που κρυφά θα πληρώνει τους λογαρισμούς, για να μην κλείσουν το ρεύμα και το νερό σε μια οικογένεια, θα υπάρξει ο ιερέας που θα αγοράζει κρέας και άλλα προϊόντα για πολυμελείς οικογένειες που δεν έχουν πολλά εισοδήματα, θα υπάρξει ο ιερέας που θα δίνει κατάλληλες συμβουλές σε εφήβους και θα τους αποτρέπει από την αυτοκτονία και με την παρακολούθηση ειδικού και ευτυχώς είναι πολλοί τέτοιοι ιερείς, που είχα την τύχη να γνωρίσω μερικούς και να δω και το έργο τους. Εκείνοι δεν θα φανούν ποτέ, κανούν το έργο τους κρυφά και δεν το επιδεικνύουν. Πολλές οικογένειες με παιδιά, δεν έχουν πεινάσει, εξαιτίας αυτών των ιερέων. Και θα συνεχίζουν να κάνουν ακούραστα το έργο τους και έχουν ένα μεγάλο συγχαρητήρια από εμένα αυτοί οι άνθρωποι, που είναι πνευματικά και υλικά δίπλα στις οικογένειες με παιδιά. Όταν λοιπόν ρεμεντυ και ελισαβετ, θα δίνετε δήθεν ψυχολογικές συμβουλές, που είναι τελείως άχρηστες, μόνο και μόνο επειδή τις διαβάσατε σε ένα τέτοιου περιεχομένου βιβλίο, να κοιτάξετε να κάνετε και κάτι χρήσιμο πέρα από το φόρουμ. Είστε δίπλα στον άνθρωπο με τις "συμβουλές" και νομίζετε πως κάνετε κάτι το σπουδαίο, αλλα από την άλλη ευτυχώς που υπάρχουν οι ιερείς που κάνουν πραγματικό καλό με σπουδαίες συμβουλές και με υλική υποστήριξη, σε αξιοπρεπείς οικογένειες, που δεν θα τους δεις να ζητιανεύουν για λίγο ψωμί, αλλά πολλές φορές μπορεί να είναι και μια οικογένειεα δίπλα μας και να μην νομίζουμε πως έχουν τέτοια ανάγκη, αλλά επειδή έχουν αξιοπρέπεια, θα φαίνονται και δεν φαίνεται και η ανάγκη τους. Σε όλους τους κλάδους υπάρχει ο καλός και ο κακός, ο χρήσιμος και ο άχρηστος κλπ. Το θέμα είναι τι θέλουμε να βλέπουμε εμείς. Γιατί έχετε ένα δίκιο σε αυτό. Ο καλός ποτέ δεν φαίνεται, ποτέ όμως. Ο κακός φαίνεται πάντα. Να ξέρατε μόνο πόσες οικογένειες ταϊζονται καθημερινά, είτε φανερά, είτε κρυφά, ούτε που θα πιστεύετε τον αριθμό. Εγώ πάντα θέλω να βλέπω τον θετικό άνθρωπο και όχι τον αρνητικό, γενικότερα όχι μόνο στην Εκκλησία. Το ίδιο να κάνετε και εσείς. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως και πάλι υπάρχουν αποδείξεις γι'αυτά που λέτε που όπως είπε και ο sirios, αποτελεί κίτρινο τύπο, χωρίς αποδείξεις, αλλά η εμμονή σας στο κακό και όχι στο καλό, αποτελεί για εμένα ψυχολογικό πρόβλημα. Μήπως να το ψάχνατε περισσότερο το θέμα αυτό με κάποιον ειδικό;
Last edited by DL010117a; 11-07-2017 at 12:45.
11-07-2017, 12:03 #285