Gay Pride - Page 23
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 23 of 27 FirstFirst ... 132122232425 ... LastLast
Results 331 to 345 of 400

Thread: Gay Pride

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Mε συγχωρεις πολυ βρε ελισαβετ.αλλα εγω δεν το καταλαβα ετσι οπως το λες.δηλαδη σαν να μας λες οτι η ηλικιωμενη επιτηδες το εκανε για να μην βγει τρελη.οσο αφορα το θαυμα το θαυμα και να γινη μπροστα σε χιλια ατομα καπιοι θα πιστεψουν καπιοι αλλοι οχι.καπιοι θα δουν καπιοι οχι..δεν θελω να σε προσβαλω αλλα για να φανερωθει ενα θαυμα και να το δεις.η παρα πολυ πιστη θα εχεις η παρα πολυ απιστια θα εχεις.σε μεσαιες καταστασεις δεν εμφανιζονται τα θαυματα.τουλαχιστον της πιο πολλες φορες
    Αυτό είναι και το πιο παράλογο της υπόθεσης, για μένα!
    Και θα το πάω και πιο πέρα, λέγοντας πως φτάνει στα όρια της απάτης κάποιες φορές.......
    Δηλαδή ο Θεός μας παίζει παιχνίδια;
    Τι είναι τσαχπίνης, παιχνιδιάρης και παίζει κρυφτούλι;
    Εφόσον, σε άνθρωπο αυτή η συμπεριφορά θεωρείται ανώριμη, πώς μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά μια οποιαδήποτε θεότητα "παίζει" με αυτούς τους όρους;
    Τι θα πει πολλή πίστη; Το να είσαι επιρρεπής στις ψευδαισθήσεις; Γιατί αυτό καταλαβαίνω εγώ από τα συμφραζόμενα................... Και γιατί τα "θαύματα" που κάνει αυτός ο Θεός, τα περισσότερα από αυτά, περιορίζονται στο επίπεδο των τρικς; Γιατί διαλέγει να δακρύσει μια εικόνα, αντί να κάνει ένα κομμένο μέλος ποδιού ή χεριού να ξαναφυτρώσει;
    Το πράγμα εξηγείται λογικά ως εξής: υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να πιστέψουν σε οτιδήποτε και να πιαστούν από αυτό και από την άλλη υπάρχουν αυτοί που το εκμεταλλεύονται αυτό, οι γνωστοί- άγνωστοι αγύρτες, απατεώνες.... Πόσα και πόσα δεν έχει καταγράψει η ιστορία!
    Την εποχή του Λούθηρου οι Ρωμαιοκαθολικοί περιέφεραν ένα πούπουλο χήνας από χωριό σε χωριό λέγοντας πως είναι από το φτερό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που αποσπάστηκε από τη μάχη του με το Διάβολο! Εδώ στα καθ' ημάς, στην Τουρκοκρατία, καλόγεροι από το Άγιο Όρος έπαιρναν κάτι κόκαλα και κατέβαιναν στα χωριά και τα "διαφημίζανε" ότι είναι του Αγίου Χαραλάμπους, του Ιωάννη του Βαπτιστή ή άλλων κι ότι είχαν ιαματικές ιδιότητες.........
    Δες εδώ κάποια άρθρα για τον Παΐσιο που βρήκα αυτές τις μέρες, τα οποία περιγράφουν το πώς "κατασκευάζονται" οι άγιοι: https://www.pemptousia.gr/2015/01/os...e-ethnikistis/

http://www.protagon.gr/themata/44341184362-44341184362

Και τι έγραφε ένας "φίλος" που τον γνώρισε: Παΐσιος, ο άγιος των εθνικιστών και των μισαλλόδοξων.
    Τον είχα συναντήσει δύο τρεις φορές, και η εντύπωσή μου ήταν πως πρόκειται για έναν ήρεμο και καλό ανθρωπάκο.
    Μάλιστα στην τελευταία επίσκεψή μου (πρέπει να ήταν 1991-92) του είχα πει ότι είμαι γκέι και το είχε αντιμετωπίσει εξαιρετικά κουλ, χωρίς καν να μου αρχίσει ηθικολογίες ή να μου πει τι να κάνω ή να μην κάνω.
    Εκείνα τα χρόνια θυμάμαι ότι ήταν η περίοδος της εμμονικής κατασκευής αγίων. Όσοι πιστοί, τρέχαμε όπου ακούγαμε κάτι για ένα γέροντα ή μία γερόντισσα, για να δούμε κάτι θαυμαστό και να έχουμε να λέμε. Όποιο άτομο έχει βρεθεί σε σειρά αναμονής έξω από κελάκι αγίου, μπορεί να καταλάβει πανεύκολα πώς κατασκευάζονται οι ιστορίες και τα θαύματα. Αρκούσε ένα απλό τυχαίο θρόισμα, μία λέξη που δεν ακούστηκε καλά, μία κίνηση, ένα ελάχιστο σημείο, για να κατασκευαστούν ολόκληρες θαυμαστές ιστορίες. Γιατί το άτομο που θα μπορέσει να πει ότι έζησε το θαύμα, είχε (και έχει) πολλά κρέντιτς στην πιστοκοινότητα. Μιλάμε για κανονική πίστωση (από εκεί δεν βγαίνει και η λέξη άλλωστε?).
    Κατά τ' άλλα, ο Παΐσιος είχε ιδιαίτερη εμμονή με στρατιωτικά θέματα (οπότε τον επισκέπτονταν πολλοί στρατιωτικοί) και με θέματα τεχνολογίας. Εξ' ου και όλες οι σχετικές ιστορίες για τη Μπόλη και τα τσιπάκια-666.
    Υπό άλλες προϋποθέσεις, απλά θα ήταν ένας κατασκευασμένος σούπερ-ήρωας κόμιξ, και θα γνωρίζαμε ότι διαβάζουμε τις φαντασιώσεις κάποιου ζωηρού και παρμένου κοινού υποσυνείδητου.
    Στην περίπτωση όμως της ψεκασμένης Ελλάδας, έγινε η ψυχή της σκατοψυχής μας.
    Υ.Γ.
    (Αν κάποιο άτομο θεωρεί υπερβολική την έκφραση, ας ψάξει να δει τι μεταφέρουν οι προσκυνήτριες/-ές ότι είπε ο "άγιος" για άλλους ανθρώπους. Δεν υπάρχει γειτονικός λαός ή μειονότητα που να μην απαξιώνεται υβριστικά μέσα από τις ρήσεις του).

Και τώρα πες μου ποιοι είναι οι πραγματικοί θεομπαίχτες· ο Πανούσης ή εκείνοι οι "θεοσεβούμενοι" Λιακόπουλοι, στρατόκαυλοι κι εθνικιστές της συμφοράς, που έχουν κάνει σκοπό ζωής τους το χριστεμπόριο;
    Last edited by GiannisNik3; 13-07-2017 at 13:33.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Δεν την έχω δει Κυκνε, αλλα αφου την προτεινεις θα την δω οποτε εχω ορεξη για ταινιουλα.
    Ειδικα αν βασιζεται σε αληθινα γεγονοτα θα μου αρεσει νομιζω Θα σου πω μετα σχολια οταν την δω.
    Θα περιμένω!
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Οχι καθολου δεν καταλαβες τι είπα. Δεν είπα οτι η γυναίκα το έκανε επίτηδες, προφανώς πίστεψε οτι είδε την εικόνα να κουνιέται και να της χαμογελάει. Ομως εγώ που ήμουν επίσης μπροστά δεν είδα τίποτα τέτοιο όπως και άλλοι που ήταν μπροστά. Άρα είχαμε την ίδια ακριβώς στιγμή μια άλλη πραγματικότητα ο καθένας μας. Εγώ δεν ξέρω να σου πω ποια είναι η "πραγματική' και ποια όχι, εγώ μπορώ να σου πω μόνο την δικιά μου ότι δεν είδα την εικόνα να κουνιέται. Έχω την άποψη μου για αυτό, αλλά είναι ΑΠΟΨΗ όχι η απόλυτη ΑΛΗΘΕΙΑ, αν θες στην λέω, αλλά αλλού θέλω να εστιάσω τώρα, δεν θέλω να εστιάσω στο ποια είναι η άποψη μου για τα "θαύματα".

Εκεί που θέλω να εστιάσω είναι ότι ακριβώς αυτό είναι το θέμα και με τους ψυχωτικούς. Βλέπουν/ακουν κάτι που δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα των πολλών. Αν εγώ σου πω τώρα ότι είδα τον Χριστό να μου μιλάει αυτό θα το θεωρήσεις θαύμα ή θα με στείλεις στον ψυχίατρο; Αυτό εξαρτάται κατά την γνώμη μου κατά πολύ από αυτόν που κάνει την δήλωση και κατά πόσο αυτός είναι της εκκλησίας κτλ αλλά και από αυτόν που θα ακούσει την δήλωση. Ένας άνθρωπος της εκκλησίας με πολύ μεγαλύτερη ευκολία θα το χαρακτηρίσει αυτό θαύμα ή τον δαίμονα που μου εμφανίστηκε για να με παρασύρει ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Με λίγα λόγια πολλά από αυτά που για την Εκκλησία θεωρούνται μια χαρά, για την ιατρική και την ψυχιατρική θεωρούνται παθήσεις.
    Οκ.τωρα το καταλαβα οπως το ειπες.αλλα πρωσωπικα δεν αμφιβαλω καθολου για τη γρια να ειδε οντως κατι(γενικα το λεω αυτο οχι σαν απαντηση για εσενα.γενικα μιλαω)

Senior Member
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    Και θα το πάω και πιο πέρα, λέγοντας πως φτάνει στα όρια της απάτης κάποιες φορές.......
    Εφόσον, σε άνθρωπο αυτή η συμπεριφορά θεωρείται ανώριμη, πώς μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά μια οποιαδήποτε θεότητα "παίζει" με αυτούς τους όρους;
    Τι θα πει πολλή πίστη; Το να είσαι επιρρεπής στις ψευδαισθήσεις; Γιατί αυτό καταλαβαίνω αυτό, από τα συμφραζόμενα................... Και γιατί τα "θαύματα" που κάνει αυτός ο Θεός, τα περισσότερα από αυτά, περιορίζονται στο επίπεδο των τρικς; Γιατί διαλέγει να δακρύσει μια εικόνα, αντί να κάνει ένα κομμένο μέλος ποδιού ή χεριού να ξαναφυτρώσει;
    Το πράγμα εξηγείται λογικά ως εξής: υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να πιστέψουν σε οτιδήποτε και να πιαστούν από αυτό και από την άλλη υπάρχουν αυτοί που το εκμεταλλεύονται αυτό, οι γνωστοί- άγνωστοι αγύρτες, απατεώνες.... Πόσα και πόσα δεν έχει καταγράψει η ιστορία!
    Την εποχή του Λούθηρου οι Ρωμαιοκαθολικοί περιέφεραν ένα πούπουλο χήνας από χωριό σε χωριό λέγοντας πως είναι από το φτερό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που αποσπάστηκε από τη μάχη του με το Διάβολο! Εδώ στα καθ' ημάς, στην Τουρκοκρατία, καλόγεροι από το Άγιο Όρος έπαιρναν κάτι κόκαλα και κατέβαιναν στα χωριά και τα "διαφημίζανε" ότι είναι του Αγίου Χαραλάμπους, του Ιωάννη του Βαπτιστή ή άλλων κι ότι είχαν ιαματικές ιδιότητες.........
    Δες εδώ κάποια άρθρα για τον Παΐσιο που βρήκα αυτές τις μέρες, το οποίο περιγράφει το πώς "κατασκευάζονται" οι άγιοι: https://www.pemptousia.gr/2015/01/os...e-ethnikistis/

Και τι έγραφε ένας "φίλος" που τον γνώρισε: Παΐσιος, ο άγιος των εθνικιστών και των μισαλλόδοξων.
    Τον είχα συναντήσει δύο τρεις φορές, και η εντύπωσή μου ήταν πως πρόκειται για έναν ήρεμο και καλό ανθρωπάκο.
    Μάλιστα στην τελευταία επίσκεψή μου (πρέπει να ήταν 1991-92) του είχα πει ότι είμαι γκέι και το είχε αντιμετωπίσει εξαιρετικά κουλ, χωρίς καν να μου αρχίσει ηθικολογίες ή να μου πει τι να κάνω ή να μην κάνω.
    Εκείνα τα χρόνια θυμάμαι ότι ήταν η περίοδος της εμμονικής κατασκευής αγίων. Όσοι πιστοί, τρέχαμε όπου ακούγαμε κάτι για ένα γέροντα ή μία γερόντισσα, για να δούμε κάτι θαυμαστό και να έχουμε να λέμε. Όποιο άτομο έχει βρεθεί σε σειρά αναμονής έξω από κελάκι αγίου, μπορεί να καταλάβει πανεύκολα πώς κατασκευάζονται οι ιστορίες και τα θαύματα. Αρκούσε ένα απλό τυχαίο θρόισμα, μία λέξη που δεν ακούστηκε καλά, μία κίνηση, ένα ελάχιστο σημείο, για να κατασκευαστούν ολόκληρες θαυμαστές ιστορίες. Γιατί το άτομο που θα μπορέσει να πει ότι έζησε το θαύμα, είχε (και έχει) πολλά κρέντιτς στην πιστοκοινότητα. Μιλάμε για κανονική πίστωση (από εκεί δεν βγαίνει και η λέξη άλλωστε?).
    Κατά τ' άλλα, ο Παΐσιος είχε ιδιαίτερη εμμονή με στρατιωτικά θέματα (οπότε τον επισκέπτονταν πολλοί στρατιωτικοί) και με θέματα τεχνολογίας. Εξ' ου και όλες οι σχετικές ιστορίες για τη Μπόλη και τα τσιπάκια-666.
    Υπό άλλες προϋποθέσεις, απλά θα ήταν ένας κατασκευασμένος σούπερ-ήρωας κόμιξ, και θα γνωρίζαμε ότι διαβάζουμε τις φαντασιώσεις κάποιου ζωηρού και παρμένου κοινού υποσυνείδητου.
    Υ.Γ.
    (Αν κάποιο άτομο θεωρεί υπερβολική την έκφραση, ας ψάξει να δει τι μεταφέρουν οι προσκυνήτριες/-ές ότι είπε ο "άγιος" για άλλους ανθρώπους. Δεν υπάρχει γειτονικός λαός ή μειονότητα που να μην απαξιώνεται υβριστικά μέσα από τις ρήσεις του).

Και τώρα πες μου ποιοι είναι οι πραγματικοί θεομπαίχτες· ο Πανούσης ή εκείνοι οι "θεοσεβούμενοι" Λιακόπουλοι, στρατόκαυλοι κι εθνικιστές της συμφοράς, που έχουν κάνει σκοπό ζωής τους το χριστεμπόριο;
    Ο θεος δεν ειναι παιχνιδιαρης εννοειτε.ουτε και παιζει μαζι μας.θα προσπαθησω να εξηγησω τι εννοω.αν καποιος ανθρωπος ειναι πολυ απιστος θα του δειξει κατι για να πιστεψει.αυτο το κατι μπορει π.χ να ειναι ονειρο η καποιο σημαδι.η ενα θαυμα.η οτιδηποτε αλλο.σε αυτον τον απιστο θα (εμφανιστη)με καποιο τροπο για να πιστεψει.ο θεος προσπαθη να μας φερει κοντα του με καθε τροπο.δεν μας βαζει το μαχαιρι στο λαιμο αλλα καταβαλη καθε προσπαθεια.
    Οσο αφορα τον πολυ πιστο με τη δυναμη της πιστης του βλεπει θαυματα για να γινει ακομα πιο πιστος.
    Και στης δυο περιπτωσης ο κοσμος θα δει η θα μαθει τη εγινε και θα πιστεψουν και ο υπολοιπος κοσμος.π.χ θα πουν δες εκεινον που δεν πιστευε ειδε η του συνεβη αυτο το θαυμα και τωρα πιστευη..
    Η δες εκεινον που πιστευε μετ η δυναμη της πιστης του ειδε ποσα θαυματα.
    Με τη μεσαια κατασταση δεν εμφανιζονται θαυματα δοτι εστω και λιγο εχουν πιστη μεσα τους.λιγο πολυ ειναι κοντα στο θεο.

Senior Member
    Τι θα πει πολλή πίστη; Το να είσαι επιρρεπής στις ψευδαισθήσεις; Γιατί αυτό καταλαβαίνω αυτό, από τα συμφραζόμενα................... Και γιατί τα "θαύματα" που κάνει αυτός ο Θεός, τα περισσότερα από αυτά, περιορίζονται στο επίπεδο των τρικς; Γιατί διαλέγει να δακρύσει μια εικόνα, αντί να κάνει ένα κομμένο μέλος ποδιού ή χεριού να ξαναφυτρώσει;
    Δες εδώ κάποια άρθρα για τον Παΐσιο που βρήκα αυτές τις μέρες, το οποίο περιγράφει το πώς "κατασκευάζονται" οι άγιοι: https://www.pemptousia.gr/2015/01/os...e-ethnikistis/

Υ.Γ.

Α να μην ξεχασω να σε απαντησω και για το χριστεμποριο πως το ειπες.εγω το λεω εκμεταλευση της πιστης.φυσικα και υπαρχουν απειρα παραδειγματα με ψευτικα θαυματα εικονες που κλαινε-γελανε.δεντρα που περπατανε και δεν ξερω και εγω τι αλλο.επειδη ομως υπαρχουν απατεωνες που εκμεταλευονται τη πιστη η τους πιστους δεν σημενη οτι δεν υπαρχει θεος.αλλο το ενα αλλο το αλλο

Senior Member
    Έχω διαβάσει κι έχω μελετήσει για τις επιθανάτιες εμπειρίες Κύκνε, αλλά και πάλι ποιος με διαβεβαιώνει ότι οι συγκεκριμένοι δεν είπαν αυτά που είπαν για λίγα λεπτά δημοσιότητας - ως γνωστόν το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς - ή δεν είδαν αυτά που είδαν υπό την επήρεια φαρμάκων; Εγώ ξέρω και Ορθοδόξους που είχαν παρόμοια περιστατικά και τα έχουν ανεβάσει και στο Youtube. Ένας Ρώσος, συγκεκριμένα, έλεγε ότι σε μια επιθανάτια εμπειρία του συνάντησε τα τελώνια και τους δαίμονες, αυτά που μου έλεγε και μένα ο παπάς και με κατατρόμαζε! Ορίστε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=YfmEocWSVY4
    Οι δυτικοί χριστιανοί αναφέρουν γαλήνη στις εμπειρίες τους κι ότι ο Θεός, το "Φωτεινό Ον" όπως το αποκαλούν, δεν είχε καμία διάθεση να τους κρίνει κι ότι ήταν γεμάτο αγάπη. Οι Ορθόδοξοι, από την άλλη, αναφέρουν κρίσεις και τελώνια. Ποιους από τους δύο θα πιστέψεις;
    Προσωπικά, τείνω να μην έχω πια εμπιστοσύνη σε αυτά που διηγούνται άλλοι.
    Εάν δε τα δω με τα μάτια μου, αυτά όλα, δε θα πιστέψω...................
    Εαν δεις με τα ματια σου και το ζησεις θα πιστεψης η θα βρεις αλλα να λες μετα?π.χ ειχα χαλασμενη ψυχολογια γιαυτο το ειδα.η ηταν ενα παιχνιδη του μυαλου μου η στο υποσεινυδητο μου οφειλετε. Θα πιστεψης η θα λες τετοια??

Senior Member
    Εαν δεις με τα ματια σου και το ζησεις θα πιστεψης η θα βρεις αλλα να λες μετα?π.χ ειχα χαλασμενη ψυχολογια γιαυτο το ειδα.η ηταν ενα παιχνιδη του μυαλου μου η στο υποσεινυδητο μου οφειλετε. Θα πιστεψης η θα λες τετοια??
    Αν είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί από την ανθρώπινη επιστήμη και είναι κάτι που αξίζει τον κόπο (π.χ. αφορμή πνευματικής ανάτασης κι όχι φτηνοί εντυπωσιασμοί) , χωρίς να "παίζουν" τίποτα φάρμακα στη μέση, τότε ναι, θα πιστέψω!
    Εσύ δηλαδή θεωρείς ότι το ερώτημα: "ποιος γύρισε από τον άλλο κόσμο για να μας πει τι είδε;" έχει απαντηθεί;
    Γιατί εγώ δε το θεωρώ απαντημένο..
    Ακόμα και 'κεινοι που έχουν αυτές τις εμπειρίες, δεν πεθάνανε τελείως!
    Βρίσκονταν ακόμα εν ζωή, σε κώμα, αλλά πεθαμένους δεν μπορείς να τους πεις.

Senior Member
    Αλλα ετσι οπως το λες στη αρχη φενετε πολυ χαι τυπος μετα αρχιζη και σαλταρη..παντως αν θελεις τη γνωμη μου να τον εχεις στο κατα κει.μην καψεις και κανα σκληρω
    Επίτηδες το έκανε, αγαπητέ!
    Και δεν είναι ο μόνος..
    Είναι μία από τις "τεχνικές" επηρεασμού της κοινής γνώμης που χρησιμοποιούν οι ποιμένες, αυτή....
    "Σερβίρουν" τα απαρχαιωμένα πιστεύω τους με σύγχρονο και ενίοτε "επιστημονικό" μανδύα (πρβλ. Νικόλαος Μεσογαίας).......
    Έτσι, παρουσιάζονται μοντέρνοι και καλά, αρχικά, και μετά, όταν δουν ότι έχεις "τσιμπήσει", σου μεταγγίζουν σιγά σιγά αυτά που θέλουν και σε "πλάθουν" ανάλογα!

Senior Member
    Με λίγα λόγια πολλά από αυτά που για την Εκκλησία θεωρούνται μια χαρά, για την ιατρική και την ψυχιατρική θεωρούνται παθήσεις.
    Γι' αυτό και τείνουν να φτιάχνουν κλειστά γκρουπάκια, που λειτουργούν άτυπα σαν διαφορετικές "εκκλησίες" στο χώρο της Εκκλησίας, κοινώς φατρίες! Εδώ έχω μια μαρτυρία από έναν άνθρωπο, ο οποίος ανατράφηκε μέσα σε ένα τέτοιο γκρουπάκι! Πραγματικά, αυτά που λέει τα νιώθω, τον καταλαβαίνω απόλυτα και είναι πολύ αποκαλυπτικός για τον καθένα!
    Δείτε εδώ και καμαρώστε το πραγματικό πρόσωπο της Εκκλησίας, αυτό που βίωσε αυτός και παραλίγο να βιώσω κι εγώ. Κι ευτυχώς που δε συνέχισα παρακάτω και δε μπήκα πιο μέσα στη λούμπα! Αυτοί είναι οι παπάδες και πες μου μετά ότι γενικεύω: https://www.vice.com/gr/article/gvpy...i-sapountzakis

Senior Member
    Ο θεος δεν ειναι παιχνιδιαρης εννοειτε.ουτε και παιζει μαζι μας.θα προσπαθησω να εξηγησω τι εννοω.αν καποιος ανθρωπος ειναι πολυ απιστος θα του δειξει κατι για να πιστεψει.αυτο το κατι μπορει π.χ να ειναι ονειρο η καποιο σημαδι.η ενα θαυμα.η οτιδηποτε αλλο.σε αυτον τον απιστο θα (εμφανιστη)με καποιο τροπο για να πιστεψει.ο θεος προσπαθη να μας φερει κοντα του με καθε τροπο.δεν μας βαζει το μαχαιρι στο λαιμο αλλα καταβαλη καθε προσπαθεια.
    Οσο αφορα τον πολυ πιστο με τη δυναμη της πιστης του βλεπει θαυματα για να γινει ακομα πιο πιστος.
    Και στης δυο περιπτωσης ο κοσμος θα δει η θα μαθει τη εγινε και θα πιστεψουν και ο υπολοιπος κοσμος.π.χ θα πουν δες εκεινον που δεν πιστευε ειδε η του συνεβη αυτο το θαυμα και τωρα πιστευη..
    Η δες εκεινον που πιστευε μετ η δυναμη της πιστης του ειδε ποσα θαυματα.
    Με τη μεσαια κατασταση δεν εμφανιζονται θαυματα δοτι εστω και λιγο εχουν πιστη μεσα τους.λιγο πολυ ειναι κοντα στο θεο.
    Αυτά όλα που τα έχεις δει;
    Τα έχεις διαβάσει πουθενά ή τα έχεις σκεφτεί μόνος σου;

Senior Member
    Αν είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί από την ανθρώπινη επιστήμη και είναι κάτι που αξίζει τον κόπο (π.χ. αφορμή πνευματικής ανάτασης κι όχι φτηνοί εντυπωσιασμοί) , χωρίς να "παίζουν" τίποτα φάρμακα στη μέση, τότε ναι, θα πιστέψω!
    Εσύ δηλαδή θεωρείς ότι το ερώτημα: "ποιος γύρισε από τον άλλο κόσμο για να μας πει τι είδε;" έχει απαντηθεί;
    Γιατί εγώ δε το θεωρώ απαντημένο..
    Ακόμα και 'κεινοι που έχουν αυτές τις εμπειρίες, δεν πεθάνανε τελείως!
    Βρίσκονταν ακόμα εν ζωή, σε κώμα, αλλά πεθαμένους δεν μπορείς να τους πεις.
    Η επιστημη για ολα εχει μια εξηγηση.δεν υπαρχει κατι που να πει οτι δεν εξηγητε επιστημονικα.
    Να σου πω ουτε πιστευω οτι υπαρχουν ανθρωποιπου πηγαν και γυρισαν ουτε δεν πιστευω.πανω στ συγκεκριμενο δεν ξερω να σου.
    Οποτε μπορει ναι μπορει οχι

Senior Member
    Αυτά όλα που τα έχεις δει;
    Τα έχεις διαβάσει πουθενά ή τα έχεις σκεφτεί μόνος σου;
    Μου τα εχουν πει θεολογοι και ιερεις.και νομιζω οτι καπου τα διαβασα αλλα δεν θυμαμε που.πρωσωπικα μου εχουν τυχει κατι περιστατικα αλλα δεν ειναι ακριβως θαυματα.αλλα ειναι πολυ αξικπεριεργα ενδιαφεροντα

Senior Member
    [QUOTE=giorgos35;680994μου εχουν τυχει κατι περιστατικα αλλα δεν ειναι ακριβως θαυματα.αλλα ειναι πολυ αξικπεριεργα ενδιαφεροντα[/QUOTE]

Σαν ποια δηλαδή;

Senior Member
    Κάποια στιγμή χρόνια πριν σε ένα ταξίδι μου είχα βρεθεί σε μια εκκλησία όπου υποτίθεται πως υπήρχε μια εικόνα θαυματουργή που χαμογελούσε. Στάθηκα από περιέργεια μπροστά στην εικόνα για αρκετή ώρα και την παρατηρούσα και φυσικά δεν έβλεπα κανένα χαμόγελο. Δίπλα μου ήταν μια μεσήλικη κυρία η οποία κοιτούσε με την ίδια απορία την εικόνα και με ρωτούσε αν εγώ έβλεπα τίποτα παράξενο γιατί ούτε εκείνη έβλεπε. Κόσμος μπαινόβγαινε συνεχώς, προσκυνούσαν την εικόνα κάποιοι κοντοστέκονταν και για λίγο, λέγανε πως κάτι βλέπανε και φεύγανε, εγώ με την κυρία είχαμε μείνει να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Κάποια στιγμή η κυρία δίπλα μου άρχισε να φωνάζει δακρύζοντας και να σταυροκοπιέται υποστηρίζοντας ότι έβλεπε το θαύμα! Είχε πέσει στα γόνατα, έκλαιγε, ζητούσε συγχώρεση που αμφισβήτησε το θαύμα...ομολογώ πως ψιλοφρίκαρα. Η εικόνα ήταν ίδια όπως πριν υπακούοντας σε όλους τους γνωστούς νόμους της φυσικής ότι ένα άψυχο κομμάτι ξύλο βαμμένο με χρώμα δεν αλλάζει μορφή ξαφνικά από μόνο του.

Εκεί κατάλαβα την διαφορά του τρελού από τον πιστό.
    Αν δεν πιστεύεις και δεις κάτι που δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα των πολλών θα σε πουν τρελό, θα σε γεμίσουν με φάρμακα και πιθανώς να σε κλείσουν και μέσα.
    Αν πιστεύεις και δεις ακριβώς τα ίδια θα σε πουν απλά καλό πιστό και θα απολαμβάνεις τον σεβασμό άλλων πιστών.
    Κάτι σαν το χαμόγελο της Μόνα Λίζα...χαμογελάει για όχι;;
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Άκου εδώ κήρυγμα "αγάπης"...
    Ο Άνθιμος; Αγγελούδι μπροστά του!
    Αλλά ναι το ξέχασα.
    Ο Θεός δεν είναι μόνο αγάπη, είναι και δικαιοσύνη, σύμφωνα με τους "υπερορθοδόξους"!
    https://www.youtube.com/watch?v=k6SdbS4iIKY

Εμετικότατος ο τύπος....
    Και τα κηρύγματά του κατάλληλα για στρατόκαυλους, ομοφοβικούς, σεξιστές, χουντικούς και θείτσες!
    Αυτό ήταν το κοινό του......

Page 23 of 27 FirstFirst ... 132122232425 ... LastLast