Results 76 to 90 of 400
Thread: Gay Pride
-
30-06-2017, 07:49 #76
Το λευιτικον γιωργο ειναι ενα απο τα βιβλια της παλαιας διαθηκης και ειναι μερος του κανονα του ορθοδοξου χριστιανικου δογματος, καθολου αιρεση. Και ο Αποστολος Παυλος τα λεει αυτα που παρεθεσα σε μια απο τις επιστολες του "προς Ρωμαιους" οι οποιες ειναι μερος της καινης διαθηκης και μερος του κανονα του ορθοδοξου χριστιανικου δογματος επισης. Καμια αιρεση.
Αυτα λεει ο ορθοδοξος χριστιανισμος για την ομοφυλοφιλια ως οργανωμενη θρησκεια.
Το τι θελει και λεει ο Θεος μονο αυτος το ξερει, η εκκλησια παντως με βαση αυτα κινειται...
Τα σημεια σου τα εδωσα με ακριβεια.
- 30-06-2017, 08:16 #77
καλημερα.τωρα το ειπες πολυ σωστα. ουτε ηξερα οτι υπαρχει το λευιτικον.μηπως τοτε εκεινη την εποχη γινοντουσαν δοσομα και γομορα για αυτο τα ελεγε αυτα?αλλα απτην αλλη τι να ελεγε συνεχιστε καντε αυτα που κανετε και ο θεος θα σας ευλογηση?
οσο αφοραα την εκκλησια και εγω διαφωνω σε πολλα σημεια.αλλα για εμενα αλλο εκκλησια αλλο ο θεος
30-06-2017, 10:04 #78
Συμφωνώ απόλυτα! Γιαυτό βρίσκω υποκριτικό το όλο θέμα από την πλευρά της Εκκλησίας όπως και τόσα άλλα εξάλλου. Δηλαδή σε δέχομαι όπως είσαι γιατί είσαι παιδί του Θεού, αλλά αν κάνεις αυτό που η φύση σου προστάζει ώστε να νιώσεις ηδονή και ευχαρίστηση, βάρα και δέκα μετάνοιες. Η φύση, που αν δεχτούμε την ύπαρξη του Θεού, ο Θεός σου έδωσε. Δηλαδή ο Θεός σε έφτιαξε έτσι ώστε να νιώθεις όπως νιώθεις. Αλλά επειδή εμείς οι εκπρόσωποι του Θεού μάλλον ξέρουμε καλύτερα από αυτόν...ε κάπου αναγνωρίζουμε οτι έκανε ένα μικρό λαθάκι με σένα. Αμέτρητοι λόγοι για να νιώθει κανείς ενοχές αν μπει στο τρυπάκι να τους πάρει στα σοβαρά...
30-06-2017, 10:20 #79
Εξέφρασες πολύ σωστά τον λόγο ύπαρξης της παρέλασης ακόμα και με τις υπερβολές της.
Ο σκοπός τους προφανώς είναι να προκαλέσουν. Να προκαλέσουν ώστε να γίνουν συζητήσεις σαν αυτή που γίνεται σήμερα εδώ.
Οι περισσότεροι άνθρωποι εκφράζουν μια άποψη "δεν έχω πρόβλημα με τους γκευ, αλλά δεν θέλω να τους βλέπω, δεν θέλω να ξέρω τι κάνουν..", λες και μας χαλάνε την εικόνα που έχουμε φτιάξει στο κεφάλι μας για την κοινωνία. Είναι σαν το τύπο πρόσφατα με τις παχουλές στην παραλία που δεν έχει πρόβλημα με το πάχος αλλά...του χαλάνε την αισθητική να τις βλέπει με τα μαγιό.
Ε αυτό μας φωνάζουν! "Κοιτάξτε μας, κι αν σας χαλάμε την αισθητική ή τον καθωσπρεπισμό σας, είμαστε εδώ και κάνουμε όλα αυτά που θεωρείτε αίσχη!" Γιατί όσο μιλάμε για άσχετους, κανένα πρόβλημα, αλλά αν αύριο είναι το παιδί μου, το παιδί σου κτλ τι θα του πούμε; Δεν θέλω να μου πεις για τον έρωτα σου με τον τάδε γιατί δεν με αφορά τι κάνεις στο κρεβάτι σου;
Γιαυτό είπα οτι σε μαι ιδανική κοινωνία δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης τέτοιων παρελάσεων αλλά προς το παρόν απέχουμε πολύ από το ιδανικό.
30-06-2017, 19:14 #80
02-07-2017, 03:50 #81
Καταρχάς να πω ότι τώρα είδα το θέμα και επειδή το βρήκα πολύ ενδιαφέρον διάβασα και τις 6 σελίδες και θέλω να απαντήσω σε όλες τις ενδιαφέρουσες απόψεις που διάβασα εδώ μέσα. Σόρρυ αν γράψω αρκετά μηνύματα.
Ας ξεκαθαρίσουμε ότι όταν μιλάμε για γκέυ ανθρώπους αναφερόμαστε μόνο στο κομμάτι της σεξουαλικότητας τους και μάλιστα ούτε καν σε κάθε έκφανσή της αλλά σε ένα μέρος της! Τι πάει να πει αυτό: δεν είναι όλοι οι γκέυ σαδομαζοχιστές όπως δεν είναι και όλοι οι στρέιτ vanilla (ιεραποστολικό κι άγιος ο θεός). Επομένως το ότι ένα μέρος μόνο των ανθρώπων που πήραν μέρος στο pride επέλεξε να ντυθεί με κάποιον τρόπο δεν χαρακτηρίζει όλους τους ομοφυλόφιλους. Θα μου πεις και οι υπόλοιποι γιατί το δέχονται. Μα γιατί αυτή είναι η ύπαρξη του pride. Να γιορτάσει την διαφορετικότητα και την αποδοχή! Έκανα μια γρήγορη αναζήτηση και βρήκα αυτό το άρθρο από εκείνη την ημέρα:
http://popaganda.gr/athens-pride-2017/
Έχει 21 φωτογραφίες και από αυτές νομίζω ότι μπορείς να χαρακτηρίσεις "προκλητικές" τις 2 από τις 21. Δηλαδή για ένα μέρος όλης της γιορτής που θεωρείς προκλητικό, πιστεύεις ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης όλη η υπόλοιπη προσπάθεια που στηρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να νιώθουν άνετα με την σεξουαλική τους ταυτότητα; Το ότι γιορτάζουν πως πριν 50 χρόνια θα συλλαμβάνονταν, θα φυλακίζονταν, θα απειλούνταν η σωματική τους ακεραιότητα απλά γιατί είναι ο εαυτός τους; Ότι αν είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε κάποια άλλη χώρα σήμερα θα υπήρχε ο κίνδυνος ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους;
Λες ότι είσαι κατά στο να φιλάει ένας γκέυ τον σύντροφό του στο δρόμο. Είσαι το ίδιο κατά όταν φιλιούνται ετεροφυλόφιλα ζευγάρια στον δρόμο;Last edited by melissa; 02-07-2017 at 04:44.
02-07-2017, 04:01 #82
Όπως σου είπε και η elisabet και συμφωνώ 100% μαζί της σε αυτό, το να συγχέεις την παιδεραστία και την κτηνοβασία με την ομοφυλοφιλία είναι ανήθικο. Εκτός όμως από αισχρό είναι και αντικειμενικά λάθος! Η παιδεραστία και η κτηνοβασία είναι παραφιλίες, η ομοφυλοφιλία όμως όχι.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0...BB%CE%AF%CE%B1Last edited by melissa; 02-07-2017 at 04:44.
02-07-2017, 04:05 #83
02-07-2017, 04:14 #84
Αν και καταλαβαίνω ότι η αναφορά της λέξης φυσιολογικό δεν έγινε με κακή πρόθεση, τείνω να διαφωνήσω με τη χρήση της όσον αφορά την ομοφυλοφιλία. Ήταν φυσιολογικό πριν 50 χρόνια στην Αμερική να παντρεύονται ζευγάρια διαφορετικής φυλής; Θα τολμούσαμε σήμερα να πούμε ότι το να παντρευτεί ένας μαύρος μια λευκή είναι μη φυσιολογικό; Το τι θεωρείται φυσιολογικό και τι όχι είναι εν πολλοίς νόρμα των καιρών και της κοινωνίας. Θεωρώ ότι οι ομοφυλόφιλοι απαιτούν αυτή ακριβώς την αναγνώριση: δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν είναι φυσιολογικοί επειδή γεννήθηκαν αγαπώντας το ίδιο φύλο.
02-07-2017, 04:18 #85
Συμφωνώ 100% με όλα τα μηνύματά σου σε αυτό το θρεντ Σείριε. Αν και σχετικά με την εκκλησία οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε ότι θεωρητικά καταπιέζει και τις ορμές των ετεροφυλόφιλων (βέβαια μετά παντρεύουν γυναίκες με την κοιλιά τούρλα και ας είναι αυτό τρανταχτή απόδειξη ότι δεν καταπιέστηκαν και πολυ πριν τον γάμο - αλλά ας το αφήσουμε για μια άλλη συζήτηση).
02-07-2017, 04:24 #86
Αυτό το ότι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στο κρεβάτι του τι σημαίνει ακριβώς; Ότι μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος μέσα στο σπίτι του αλλά έξω από αυτό οφείλει να το κρύβει; Ότι πρέπει να ανέχεται υποδείξεις ή και προξενιά γιατί αν πει ότι είναι ομοφυλόφιλος οι γνωστοί του θα πουν ότι διαφημίζει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις;
02-07-2017, 04:27 #87
02-07-2017, 04:42 #88
Αυτό ακριβώς. Και μιλάμε για ανθρώπους (τους μεγαλύτερους σε ηλικία τουλάχιστον) που ήταν για χρόνια στο περιθώριο. Π.χ. η μόνη επαγγελματική αποκατάσταση που θα μπορούσε να έχει ένα διεμφυλικό άτομο πριν 30 χρόνια ήταν το πεζοδρόμιο. Είναι αποδεκτοί σήμερα; Περισσότερο από ότι χτες. Είναι αυτό αρκετό για αυτούς; Όχι. Θα έπρεπε να είναι; Όχι. Γιατί να δέχεσαι να αντιμετωπίζεσαι ως άνθρωπος δεύτερης κατηγορίας; Ενέχει κάποιο ποσοστό υπερβολής αλλά μιλάμε για την ελληνική κοινωνία που ακόμη περιθωριοποιεί σε μεγάλο ποσοστό την LGBTQ κοινότητα.
Να προσθέσω κάτι τελευταίο που θεωρώ ότι σχετίζεται. Κάποιοι ίσως θεωρούν ότι το να αναφέρεις στην οικογένεια, στους φίλους, στον επαγγελματικό χώρο ότι είσαι ομοφυλόφιλος και να μην τρως ξύλο είναι αρκετό. Το να το αναφέρεις στην οικογένειά σου όμως και αυτοί να κάνουν σαν να μην το άκουσαν και να μην το ξανα αναφέρουν ποτέ - σαν να μην υπάρχει ένα ολόκληρο κομμάτι του εαυτού σου για αυτούς, το να το πεις στους φίλους σου και να το αντιμετωπίζουν σαν μια φάση που θα περάσει, το να μαθευτεί στη δουλειά και να μην σε διώξουν αλλά να γίνεις ο περίγελος... όχι δεν είναι είναι καταστάσεις που θα πρέπει οι γκέυ να ανέχονται και να ζουν με αυτές. Δεν είναι η ομοφυλοφιλία τους λόγος ντροπής.
02-07-2017, 08:38 #89
02-07-2017, 10:15 #90
Μου θύμισες έναν συμφοιτητή μου στη σχολή, συμπαθέστατος και αξιόλογος. Είχε αποκαλύψει στην μητέρα του ότι είναι γκευ. Το παιδί στην πόλη που σπουδάζαμε είχε μόνιμη σχέση με κάποιον. Μου λεγε κάθε φορά πως η μάνα του έκανε σα να μη το άκουσε ποτέ και με την πρώτη ευκαιρία προσπαθούσε να του πασάρει νύφες. Όταν προσπάθησε να της μιλήσει για να της εξηγήσει οτι αυτό που κάνει είναι γελοίο και ανευ σημασίας, εκείνη αρνήθηκε να ακούσει οτιδήποτε. Στο τέλος το πήρε απόφαση πως δεν είχε νόημα να προσπαθήσει να την πείσει γιατί πολύ απλά εκείνη δεν ήθελε να ακούσει, θεωρούσε οτι αυτό είναι κάτι που θα περάσει λες και είχε συνάχι , μόλις έβρισκε την κατάλληλη γυναίκα.
Δυστυχώς οι περισσότεροι έχουμε μια τέτοια στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία. Δεν την κατακρίνουμε ανοιχτά (γιατί δεν μπορούμε κιόλας χωρίς να χαρακτηριστούμε ακραίοι κτλ) αλλά δεν θέλουμε να την βλέπουμε, κλείνουμε τα μάτια.