Results 226 to 240 of 400
Thread: Gay Pride
-
09-07-2017, 01:41 #226
- 09-07-2017, 01:47 #227
09-07-2017, 02:02 #228
Αιμομιξία υπήρχε στον πρωτάνθρωπο, γι'αυτό και δεν ζούσαν πολύ, από τα δυσμορφικά προβλήματα που είχαν στον σκελετό αλλά και από την οστεοπόρωση. Στην αριστοκρατία του Μεσαίωνα, ισχύει για το βασίλειο της Αγγλίας, τότε, αλλά όχι για την Γαλλία. Να προσθέσω επίσης και την οικογένεια Ρωμανόφ, που ήταν η τελευταία τσαρική οικογένεια, αφού μετά τους δολοφόνησαν οι μπολσεβίκοι. Ο μικρός Αλέξανδρος ήταν αιμορροφιλικός, επειδή οι γονείς του, ήταν πρώτα ξαδέρφια ο Νικόλαος με την γυναίκα του δηλαδή. Αιμορροφιλικός σημαίνει, άμα χτυπούσε, η πληγή ακόμα και μικρή να ήταν, δεν θα "έκλεινε" ποτέ.
09-07-2017, 02:13 #229
Υπάρχει το οιδιπόδειο σύμπλεγμα, όπως ονομάζεται για την έλξη του γιού προς την μητέρα. Όσον αφορά για τα αδέρφια, ξέρω δυστυχώς σημερινή περίπτωση που δύο αδέρφια που μεγάλωσαν μαζί, ερωτεύτηκαν και έκαναν παιδιά. Να σημειώσω εδώ ότι τα παιδιά τους είναι δυσμορφικά ίσως στο τελευταίο στάδιο.
09-07-2017, 02:25 #230
Ο εχθρός δεν είναι νοητό ον, μπορεί να είναι και ένας που σου έκανε μπούλινγκ κάποτε ή κάποιος που σε πήγε στο δικαστήριο για ένα θέμα ή κάποιος που σου πήρε την επαγγελματική ανώτερη θέση γιατί σε αδίκησε. Ε, εδώ έρχεται ο Χριστιανισμός και λέει κάτι αδιανόητο, αυτόν τον άνθρωπο που σου έκανε κακό, να τον αγαπάς με την έννοια της χριστιανικής αγάπης. Αυτό έσκασε σαν βόμβα σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Ούτε που είχαν διανοηθεί φιλόσοφοι, αυτοκράτορες και νομοθέτες του αρχαίου κόσμου κάτι τέτοιο. Ενώ ο μουσουλμανισμός λέει το αντίθετο. Το ίδιο και ο ιουδαϊσμός. Προσωπικά, προσπαθώ να το κάνω πράξη αυτό, γιατί ηρεμεί κάποιος αν συγχωρέσει αυτόν που σου έκανε κάποιο κακό. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά το προσπαθώ.
09-07-2017, 03:22 #231
Διαφωνω σ'αυτο.
Η κατασκευή του εχθρού έχει να κανει με νοητικη διεργασία και αντιληψη. Ίσως είναι κ αποτέλεσμα μνήμης κ εμπειρίας πχ η γαζέλα έχει για εχθρό το λιοντάρι κ είναι θέμα επιβίωσης για την ίδια να γνωρίζει πως κινδυνεύει απο αυτό. Υπαρχουν όμως περιπτωσεις που βλέπουμε ζωα παραδοσιακούς εχθρούς να συμβιώνουν. Ίσως κάτι αλλάζει στην αντίληψη τους κ σκέψη τους, ίσως κάποια ένστικτα αμβλυνονται.
Ο έλληνας είναι εχθρός με τον τούρκο απο μνήμης. Είναι η αναμνηση κ η σκέψη γεγονότων που προκαλει την εχθροτητα.
Δηλ υπάρχει μια κινηση γεγονοτος-μνημης-σκεψης-συμπερασματος(δημιουργίας) .
Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω.
Αγαπά τον εχθρό σου... Το μυαλό δημιούργησε εναν εχθρό για τον τάδε λογο κ μετα λέει αν λάβω απόλυτα την φράση αγαπά τον εχθρό. Το ένστικτο που είναι προϊόν αποθήκευσης εμπειριών μου λέει όμως "προσοχή κίνδυνος"
Πως Μπορούμε να ερμηνεύσουμε αυτή την φράση πέρα απο το να επιτυχείς μια κατασταση οπου να τελειωσεις με την κατασκευή εχθρων αρα να αγαπάς κάθε πλάσμα.
Διαφορετικά μιλάμε για εξ ανάγκαση του εαυτου μας. Πιεζουμε να πάμε αντίθετα κάτι που δημιουργεί σύγκρουση.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
09-07-2017, 05:41 #232
O εχθρός όπως ανέφερες είναι καθαρά θέμα εμπειρίας. Ο Έλληνας είναι εχθρός με τον Τούρκο, λόγω εμπειρίας βλ. το 74' με την Κύπρο, αλλά και μνήμης βλ. Επανάσταση του 1821. Όμως δεν είναι θέμα δημιουργίας. Δεν δημιουργείς εσύ τον εχθρό, αλλά οι πράξεις. Ο άνθρωπος δεν είναι εχθρός με το άτομο σαν άτομο, αλλά με τις πράξεις του ατόμου. Όταν λοιπόν λέει η εντολή αγάπα τον εχθρό σου, ως εαυτόν. Σημαίνει πως συγχώρεσε τις πράξεις αυτού του ανθρώπου που ήταν εναντίον σου και αγάπησέ τον, όπως τον εαυτό σου. Εδώ λοιπόν έχουμε καθαρά μία φιλοσοφία του Χριστιανισμού, που περικλείεται στην έννοια της συγχώρεσης και της αγάπης. Είναι δύο βασικοί πυλώνες στην εξέλιξη του Χριστιανισμού και της Ορθόδοξης θεολογίας. Και για να το πετύχεις αυτό, δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη. Θέλει κάποιος να έχει καθαρή και αγνή καρδιά. Η λογική σου λέει, πράγματι όπως το ανέφερες "προσοχή κίνδυνος", η καρδιά από την άλλη συγχωρεί, μετανοεί και αγαπά. Η λογική δεν μπορεί εύκολα να μετανοήσει, ούτε να συγχωρέσει. Γι'αυτό η καθαρά ορθολογιστική φιλοσοφία, δεν μπορούσε να απαντήσει θεολογικά ζητήματα, μέχρι και ο Πλάτωνας έφτανε μέχρι σε ένα σημείο. Ο Αριστοτέλης από την άλλη έχει πολλές αντιφάσεις, που μου δείχνει εμένα προσωπικά, πως αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να φτάσουν στην αλήθεια, όμως δεν την γνώριζαν. Γι'αυτό και έφταναν σε ένα ορισμένο σημείο. Μέχρι που ήρθε στην Αθήνα ο Απόστολος Παύλος και τους μίλησε για την Ανάσταση και για την Χριστιανική Αγάπη, που δεν μπορούσαν ούτε ο Πλάτωνας, ούτε ο Αριστοτέλης να διανοηθούν κάτι τέτοιο. Ο Χριστιανισμός έδωσε αυτό το κάτι παραπάνω στην φιλοσοφική σκέψη του αρχαίου κόσμου. Όταν λοιπόν η λογική λέει προσοχή κίνδυνος, έρχεται η καρδιά και συγχωρεί το πρόσωπο και τις πράξεις του προσώπου. Ξέρεις πόσο τρελό είναι αυτό; Ποιός συγχωρεί σήμερα; Όλοι είμαστε και κάποιες φορές δικαιολογημένα με κατάθλιψη, στεναχώρια, πολλές φορές μονολογούμε "γιατί σε εμένα;" και πολλά άλλα. Όμως το κλειδί σε όλα αυτά, είναι η συγχώρεση. Φερ'ειπείν εγώ είχα στεναχώρια και νεύρα, για ένα συγκεκριμένο παιδί γιατί με αδίκησε. Δεν μιλάω με αυτό το παιδί γιατί χαθήκαμε, ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του, παρ'όλο που με αδίκησε, εγώ τον συγχώρεσα μέσα μου και το εννοώ, γιατί το θέμα είναι να το εννοείς. Όπως ακόμα που βλέπω στο fb φωτογραφίες ανθρώπων που κάποτε με αδίκησαν και να περνάνε καλά, είτε είναι κοπέλες, είτε άντρες και πάλι τους συγχωρώ. Φυσικά συγχωρώ, χωρίς ανταπόδωση. Δεν περιμένω να με συγχωρήσει και ο άλλος ή να παραδεχτεί τα όποια λάθη του. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς, με τις δικές μας πράξεις και όχι πάντα τι κάνει ο άλλος. Είναι άλλα άτομα που δεν τα έχω συγχωρήσει και δεν ξέρω αν θα τα συγχωρήσω ποτέ, μου είναι δύσκολο προς το παρόν. Όμως το παλεύω, για να το πετύχω. Μπορεί να μην ξαναμιλήσω ποτέ με αυτά τα άτομα και ούτε να τα ξαναδώ, όμως είναι σημαντικό για εμένα να τους συγχωρήσω, αλλιώς θα σκέφτομαι το παρελθόν χωρίς νόημα και θα στεναχωριέμαι γι'αυτό, χωρίς να ζω το παρόν, αλλά ούτε το μέλλον.
09-07-2017, 07:22 #233
Originally Posted by serios;67997[B
Μπορει μια γυναικα βα θελει να παει με πολλους για τον ιδιο λογο που το κανει και ο ανδρας.για εμπειριες.δεν ειναι αδικο να χαρακτιριζεται *******???
09-07-2017, 07:27 #234
09-07-2017, 07:47 #235
εισαι σιγουρος οτι ο μουσουλμανισμος λεει το αντιθετο???διαβασες το κορανι??κι αν διαβασες το κορανι.τι κορανι διαβασες??απο αυτα που τα πουλανε στα καροτσακια με 5 αντε το πολυ 10 ευρω??που ο καθε μεταφραστης γραφει και μεταφραζει οτι του κατεβει??τετοιο κορανι διαβασες??
09-07-2017, 07:51 #236
09-07-2017, 09:54 #237
Το ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ρασοφόροι ομοφυλόφιλοι το ξέρουν κι οι πέτρες! Άβατο υπάρχει μόνο στο Αγιο Ορος που και σε αυτό δεν χρειάζεται να πας για να μάθεις, μια χαρά μαθαίνεις ιστορίες και χωρίς να έχεις πάει, σε όλα τα άλλα μοναστήρια και εκκλησίες δεν υπάρχει άβατο.
Αν το ακους πρώτη φορά αυτό δεν ξέρω σε τι γυάλα ζεις.
09-07-2017, 14:19 #238
Λοιπόν επειδή τυγχάνει να σπουδάζω ορθόδοξη θεολογία, σου λέω πως δεν έχω δώσει 5 ή 10 ευρώ από καροτσάκι, για να διαβάσω το Κοράνι. Μας έχουν συστήσει οι καθηγητές το Κοράνι από μετάφραση του Βασιλιά Φαχντ Αλ Σαούντ, βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Και όχι δεν κάνει 5 ή 10 ευρώ αυτό. Ευτυχώς υπάρχει και στο ίντερνετ, γιατί κανονικά είναι αρκετά ακριβό. Τέλος υπάρχει ένα κεφάλαιο αφιερομένο στον "ιερό πόλεμο" (ή αλλιώς "τζιχάντ"), εκεί μάθε για την αγάπη που τρέφει το Κοράνι για τους "άπιστους", δηλαδή για όσους δεν είναι μουσουλμάνοι.
09-07-2017, 14:29 #239
Δεν σώνονται μόνο οι χριστιανοί. Και ένας Βουδιστής μπορεί να σωθεί και ένας μουσουλμάνος, αν πράττει με τους σύμφωνα με τους σωστούς κανόνες που έχει στην καρδιά του. Όπως είναι η αγάπη, η κοινοκτημοσύνη, η συγχώρεση και γενικότερα η αρετή. Υπήρχε μια περίπτωση που ένας μουσουλμάνος πατέρας συγχώρεσε τον δολοφόνο του γιού του. Ενώ τον είχαν πιάσει και με μια εντολή του θα μπορούσαν να τον σκότωναν. Εκείνος τον συγχώρεσε και δεν δολοφονήθηκε με εντολή του πατέρα. Ε, αυτός ο άνθρωπος θα πάρει κατ' ευθείαν στον παράδεισο. Δεν σώνεται κανένας αν λέει ότι είναι χριστιανός. Οι πράξεις σώνουν, όχι τα λόγια. Αν οι πράξεις σου είναι η αδικία, η ζήλια, η φιλαργυρία και πολλά άλλα, αλλά λές ότι είσαι χριστιανός, τότε απλά αμαρτάνεις περισσότερο κιόλας. Οι πράξεις είναι αυτές που δηλώνουν αν είσαι χριστιανός ή όχι. Τέλος πιστεύω, πως δεν είναι κανένας μας χριστιανός. Κανείς δεν συγχωρεί και δεν αγαπά τον εχθρό του, όλοι έχουμε αδικήσει κλπ. Όλοι προσπαθούμε να γίνουμε χριστιανοί. Εκείνοι που έγιναν πραγματικοί χριστιανοί, αγίασαν. Οι υπόλοιποι προσπαθούμε να γίνουμε.
09-07-2017, 14:37 #240
Ναι και εγώ σου ξαναλέω, περιμένω ονόματα, επίθετα, διευθύνσεις και σε ποιά μοναστήρια έγιναν αίσχη. Επίσης αν εννοείς ιστορίες από αυτά που διαβάζεις στο ίντερνετ, έχω να σου πω "συγχαρητήρια" για τις έγκυρες πηγές σου. Τέλος τα γενικά και τα αόριστα, όπως λες εσύ και η ρεμεντυ, εμένα δεν μου λένε κάτι. Παρέθεσε τις αποδείξεις σου εδώ και τώρα, αλλιώς θα λες ψέματα. Θέλω ονόματα-επίθετα, διευθύνσεις και σε ποιές μονές έγιναν αίσχη. Δεν μπορεί να βγαίνει η ρεμεντυ και η κάθε ρεμεντυ να λέει, ότι έγιναν αίσχη επειδή το μοναστήρι είναι αντρικό. Λογική 10χρονου. Είναι αντρικό το μοναστήρι, άρα σύμφωνα με την λογική της ρεμεντυ έγιναν αίσχη. Πραγματικά σκέφτεστε πριν γράψετε κάτι; Λοιπόν επειδή τα γενικά και τα αόριστα, δεν λένε ούτε σε εμένα, ούτε σε κανέναν τίποτα, περιμένω από εσένα και από την ρεμεντυ: Ονόματα-επίθετα, διευθύνσεις και σε ποιές μονές αντρικές ή γυναικείες, έγιναν αίσχη. Δεν θα κάθομαι να εξηγώ την κάθε μπούρδα, που διαβάζετε από το ίντερνετ. Περιμένω τις αποδείξεις σας που είπα παραπάνω και από εσένα και από την ρεμεντυ.