Προς ολους τους υποχονδριους σχετικα με σωματικες παθησεις
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Member

Προς ολους τους υποχονδριους σχετικα με σωματικες παθησεις

Ειμαι ενα παιδι που ξεφυγα τελειως απο την υποχονδριαση σχετικα με τα σωματικα ενοχληματα..Σας νιωθω ολους που γραφετε απο εδω γιατι βλεπω στα κειμενα σας τον δικο μου φοβο που ειχα για τις σωματικες παθησεις..Το μυαλο μου για τρεις μηνες περιπλανιοταν σε σκεψεις περι καρκινου,ογκων,σκπ κτλ..καθημερινα κατεφευγα στον dr.google(τεραστιο λαθος αυτο) και καθε σωματικη ενοχληση την θεωρουσα ενδειξη σοβαρης παθησης..το μυαλο μου διατεχοταν απο την καταστροφοποιηση και την φοβια..την ξεπερασα γιατι συνηδειτοποιησα μια ασθενεια για να υπαρχει πρεπει να υπαρχουν μια σειρα απο συνπτωματα τα οποια ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ με εξετασεις..γιατι καταλαβα οτι ολα φαινονται στις εξετασεις και οτι αμα υπαρχει καποια παθηση τα συμπτωματα χειροτερευουν ή εμφανιζοντσι νεα..γιατι εδωσα βαση σε αυτα που λεει η ΕΠΙΣΤΗΜΗ γιατι μονο αυτη ψαχνεται και οχι στο μυαλο μου..θα σας παραθεσω ενα παραδειγμα που ειχα και πιστευω πως το εχουν πολλοι υποχονδριοιιοι και πως το ξεπερασα..ειχα πονοκεφαλο και το μυαλο μου πηγαινε σε ογκο στο κεφαλι..μολις σκεφτομουνα αυτο πανικοβλιομουνα...οταν ομως καταλαβα οτι μονο ενας ποκυ δυνατος πονοκεφαλος που σε προκαλει πχ ναυτια κα νευρολογικα συμπτωματα ειναι υποπτος τοτε δεν το σκεφτομουνα πια..ειναι τοσο απλο..στην ιατρικη 1+1 δεν κανουν παντα 2,οποτε δεν σημαινει οτι εχω ενα συμπτωμα,αρα εχω την ταδε παθηση...ειχα δυσπνοια και νομιζα οτι εχω καρκινο πνευμονα αλλα το μυαλο μου τοτε διακατεχομενο απο τον φοβο δεν σκεφτοταν οτι ο καρκινος στον πνευμονα εχει και αλλα συμπτωματα οπως αιμοπτυση πονο στην πλατη κτλ..να ςχετε υποψιν οτι το 80% των ανθρωπων που πανε στα επειγοντα εχουν ψυχοσωματικης φυσης συμπτωματα..αυτο λεει πολλα..να ξερετε οτι ο πυρηνας της υποχονδριασης ειναι η ημιμαθεια περι παθησεων που ειναι χειροτερη απο την αγνοια..ειναι πολυ σημαντικο αυτο..η ημιμαθεια δημιουργει φοβο..εμαθα να.μην φοβαμαι την μη υποχωρηση ενοςσυμπτωματος γιατι και αυτο δημιουργει φοβο,απο την στιγμη που οι γιατροι δεν εβρισκαν κατι..γιατι και αυτην η επιμονη του συμπτωματος παραγει φοβο..μου εγινε βιωμα να ακουω στηνζωη μου τον ΕΙΔΗΜΩΝ(δηλαδη γιατρο)..συνειδητοποιησα οτι οπως ακουω τον υδραυλικο οταν χαλαει η βρυση γιατι αυτος ξερει απο αυτο,αρα ετσι πρεπει να ακουω και τον γιατρο αφου αυτος ξερει απο αρρωστιες και να μην αμφιβαλλω..ελεγα απο μεσα μου οταν χαλαει η βρυση γιατι ακους τον υδραυλικο και οταν ζαλιζεσαι δεν ακους τον νευρολογο που σου λεει οτι δεν εχεις τπτ και οτι ηζαλαδα ειναι απο τοαγχος..γιατι στον γιατρο αμφιβαλλεις?μηπως ειναι απο την ημιμαθεια,το αγχος και τον υπερμετρο φοβο?ετσι απαλλαχτηκα απο αυτον τον εφιαλτη..αυτα..πιστευω να βοηθησα
    Last edited by Panos123; 07-07-2018 at 17:36.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Panos123 View Post
    γιατι στον γιατρο αμφιβαλλεις?

Αμφιβάλω επειδή...

-1-
    Έχω την ικανότητα να το κάνω.

-2-
    Ο ιατρός είναι κι αυτός άνθρωπος και μπορεί να κάνει ένα λάθος, κι ένα λάθος είναι αρκετό.

-3-
    Έχω καταγράψει περιπτώσεις, όπου άλλα λέω στον ιατρό και άλλα εκείνος καταλαβαίνει.

-4-
    Έχω κάνει παρατήρηση σε ομάδα ιατρών για τον λανθασμένο τρόπο που χρησιμοποιούσαν τα λογικά εργαλεία της δουλειάς τους. Το αποτέλεσμα ήταν να με βρίσουν αφ' υψηλού και να με καλέσουν επιτόπου σε απολογία, λέγοντας ότι άνθρωποι σαν εμένα δεν θα έπρεπε να μιλάνε. Δυστυχώς για τους ίδιους και την παρέα τους, άνθρωποι σαν εμένα δημιούργησαν τις τέχνες και τις επιστήμες, ενώ τα λογικά εργαλεία που χρησιμοποιούν τα έχω φτιάξει εγώ και η παρέα μου. Το τελικό αποτέλεσμα, ήταν ν' αλλάξει ένας τρόπος εξέτασης.

-5-
    Ένας άλλος, προσπαθούσε να με πείσει ότι έχω μια ασθένεια που τελικά... την είχε ο ίδιος, κι αν εγώ δεν αμφέβαλα, θα τον είχε σκοτώσει.

-6-
    Αν δεν αμφέβαλα, θα έπρεπε να δέχομαι στωικά το κάθε λογικό σφάλμα που δημιουργήθηκε εντός μου, είτε κι εντός ενός άλλου, αλλά τότε, δεν θα είχα το δικαίωμα να λέγομαι άνθρωπος.

Junior Member
    Θεωρώ ότι είναι και σε τι επίπεδο νοσοφοβιας βρίσκεται κάποιος. Προσωπικά παρόλο που δε το σκέφτομαι πλέον..εαν με πιάσει πονοκέφαλος θα πάει το μυαλό μου στον όγκο όπως πάει κάθε φορά. Αν έχω μελανιές πχ θα πάει πάλι αλλού το μυαλό.
    Γιατί είμαι σε ένα επίπεδο που πλέον έχω παψει να σκέφτομαι το φυσιολογικό.

Member
    Christy Ετσι οπως μου το γραφεις δεν θεωρω οτι εισαι σε τοσο δυσκολο επιπεδο.θεωρω οτι αμα εχεις κοψει τις επισκεψεις σε γιατρους,αμα εχεις πειστει οτι δεν πασχεις απο κατι εισαι σε καλο δρομο..αυτο που λες οτι θα παει το μυαλο μου στο ογκο και το δικο μου το μυαλο θα παει αλλα δεν θα με αγχωσει..αυτην την σκεψη την κανουν και μη υποχονδριοι αλλα εντασεται στο πλαισιο της σκεψης..η βαρια υποχονδιαση υπαρχει και στο πλαισιο της συμπεριφορας(επισκεψεις σε γιατρους-αμφιβολια για τα λεγομενα τους)..εγω καταλαβα οτι ειναι αλλο να εχω μια παραπανω ευαθσθησια-φοβια για τις αρρωστιες και αλλο να αμφισβητω διαγνωσεις και λογια ειδικων

Member
    Δεν ειναι καθε πονοκεφαλος ιδιος και επισης να σου δωσω να καταλαβεις αν ειχες ογκο στον εγκεφαλο λογικα δεν θα ησουν σε θεση να γραφεις προτασεις..σε ειδα εγραψες σε ενα αλλο ποστ για ανευρυσμα..το ανευρυσμα εχει πολυ δυνατο πονοκεφαλο (σαν να σε χτυπανε με πετρα)..η ημιμαθεια βασανιζει το μυαλο με σκεψεις..δεν σε κατηγορω..τα ιδια εκανα και εγω..εκεινη την στιγμη που σε ηρθε η σκεψη για ανευρυσμα αποκαταστροφοποιησε την σκεψη σου σκεφτομενη οτι ο ογκος και το ανευρυσμα εχουν και αλλα συμπτωματα..οποτε το συμπερασμα ειναι οτι αμα ανησυχω ειτε διαβαζω για να εχω πληρης γνωση μιας ασθενειας ωστε να την αποκαταστροφοποιω κανοντας σκεψεις περι μη υπαρξης αλλων συμπτωματων,ειτε δεν διαβαζω καθολου..

Junior Member
    Δεν έχω ασχοληθεί με το Google μέρες τώρα γιατί τελικά κακό μου κάνει.

Γενικά δε ξέρω γιατί ανησυχώ τόσο πολύ αφού ούτε καπνίζω, ούτε πίνω, προσέχω τι τρώω κλπ. Ενω ξερω ότι πρέπει να έχω κι αλλα συμπτώματα και πάλι ανησυχώ και βγαίνουν σε ψυχοσωματικα και αγχώνομαι χειρότερα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christy View Post
    Δεν έχω ασχοληθεί με το Google μέρες τώρα γιατί τελικά κακό μου κάνει.

Γενικά δε ξέρω γιατί ανησυχώ τόσο πολύ αφού ούτε καπνίζω, ούτε πίνω, προσέχω τι τρώω κλπ. Ενω ξερω ότι πρέπει να έχω κι αλλα συμπτώματα και πάλι ανησυχώ και βγαίνουν σε ψυχοσωματικα και αγχώνομαι χειρότερα.
    Συνέχισε... καλά τα πας!
    Ξέχνα τις «ιατρικές» ιστοσελίδες και ξεκίνα να χρησιμοποιείς τα λογικά εργαλεία που έμαθες στη σχολή σου. Εναλλακτικά ξεκίνα μια νέα ειδικότητα για το καλοκαίρι Πχ μάθε μια ξένη γλώσσα, είτε μια γλώσσα προγραμματισμού... η Html για παράδειγμα είναι αρκετά εύκολη και μπορείς να κάνεις δημιουργικά πράγματα.

Junior Member
    Ναι δεν δίνω βάση πλέον και είμαι ήδη πολύ καλύτερα. Μόνο όταν έχω πονοκέφαλο επιστρέφω εκεί που ήμουν αλλά προσπαθώ να το παίρνω ψύχραιμα εφόσον δεν έχω άλλα συμπτώματα.

Κάθομαι και σκέφτομαι μερικές φορές πως μια διακοπή αναζήτησης στο Google σε ηρεμεί τόσο πολύ...απίστευτο!

Senior Member
    Ναι δεν δίνω βάση πλέον και είμαι ήδη πολύ καλύτερα. Μόνο όταν έχω πονοκέφαλο επιστρέφω εκεί που ήμουν αλλά προσπαθώ να το παίρνω ψύχραιμα εφόσον δεν έχω άλλα συμπτώματα.

Κάθομαι και σκέφτομαι μερικές φορές πως μια διακοπή αναζήτησης στο Google σε ηρεμεί τόσο πολύ...απίστευτο!
    Μπράβο, πολύ χαίρομαι!!!
    :))
    Λοιπόν... την τελευταία φορά που μιλήσαμε, αν θυμάμαι καλά, σου είχα προτείνει ξένες γλώσσες.
    Αυτό βέβαια είναι δικό σου θέμα και βασικά δεν μ' αφορά αν ξεκίνησες ή όχι.
    Εάν υπάρχει κάτι άλλο που σ' ενδιαφέρει, θα πρότεινα να το ψάξεις στοχευμένα στο google, αφού πρώτα κάνεις μια εκκαθάριση του ιστορικού για να μην πέσεις «τυχαία» πάνω σε κάτι που θα σ' ενοχλήσει ψυχολογικά.
    Πχ εγώ τα τελευταία 20 χρόνια έχω διάφορα χόμπι, ζωγραφική, ξυλογλυπτική, τώρα τελευταία τον προγραμματισμό, εσύ μπορεί να βρεις κάτι άλλο και να σε πάρει μαζί του.

Για τον απλό πονοκέφαλο υπάρχουν λύσεις στα φαρμακεία... :)) ...

Junior Member
    Με την ζωγραφική ασχολούμαι και εγώ 1 μήνα τώρα και ξεκίνησα Γερμανικά.
    Οπότε δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι με πονοκεφάλους, φλέβες, εμμονές κι όλα αυτα

Senior Member
    Με την ζωγραφική ασχολούμαι και εγώ 1 μήνα τώρα και ξεκίνησα Γερμανικά.
    Οπότε δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι με πονοκεφάλους, φλέβες, εμμονές κι όλα αυτα
    πολύ καλά!!!
    :))

Member
    Ένα πολύ όμορφο ποστ. Ανήκω και εγω σε αυτηβτη κατηγορία ανθρώπων. Προσπαθώ πολυ να το ξεπεράσω. Πρέπει να σταματησει το θεμα να μπαίνεις στο google με το παραμικρό. Και δεύτερον έχει πολυ δουλειά εσωτερική.

Banned
    ειναι ο φοβος του θανατου / η και τις αποξενωσης ουσιαστικα

Senior Member
    Δεν κανεις ακραιες καταχρησεις (παν μετρον αριστο), προγραμματιζεις μια φορα τον χρονο τις απαραιτητες εξετασεις για την ηλικια σου και αν σε βρει το κακο σε βρηκε οπως εκατομμυρια αλλους ανθρωπους, αλλιως θα φτασεις στα γεραματα οπως επισης εκατομμυρια αλλους ανθρωπους. Απλα και ωραια

Junior Member
    Η απαντηση για ολους εμας που αγχωνομαστε ειναι μια! δεν παμε στον σωστο γιατρο! παμε σε καρδιολογους, Παθολογους, ογκολογους κλπ κλπ. Ενω η ειδικοτητα που θα μας εξυπηρετησει ειναι αυτη του ψυχιατρου! ο οποιος ειναι ο καταλληλος για αυτα τα θεματα. Αν σπασουμε το ποδι μας δε θα παμε στον καρδιολογο να μας το φτιαξει, αλλα στον ορθοπεδικο, αρα οταν η "ψυχη" μας κρυολογησει πρεπει να παμε στον σωστο γιατρο.