Results 106 to 120 of 126
Thread: Μειωση φαρμακων μετα απο χρονια!
-
20-12-2017, 20:11 #106
το ξερω..το εχω καταλαβει το τελευταιο 6μηνο..θελει μεγαλη ατομικη προσπαθεια και κατα μετωπο αντιμετωπιση.δε γινεται να δεις αλλιως αλλαγη.
με βοηθησε σε αυτο και η ψυχοθεραπεια.με εκανε να καταλαβω πως δουλευει το πραγμα και εμαθα καποιους τροπους να το αντιμετωπιζω οοοσο γινεται..ή ποτε να περιμενω υποτροπη ας πουμε.και να κανουμε μαζι προσπαθεια να το αντιμετωπισουμε και σαν εσχατη λυση να καταφευγουμε στην αυξηση φαρμακων.να εχουμε προσπαθησει πρωψτα κι αλλιως..
απο γεναρη ξεκιναω χορο.ειναι 2 ωρες την εβδομαδα αλλα θα γραφτω σε 2 τμηματα να πηγαινω 4 φορες.ειναι 10ευρω το μηνα.παραδοσιακους.να λεω και καμια κουβετα με κανεναν.
παιρνω βιταμινες
οντως δε θελει πολυ για να τρελαθεις..κι εχει μαθει ο εγκεφαλος μου πολυ ευκολα να βγαζει ψυχωτικα.προσπαθω να χαλαρωσω να τα βαλω σε μια ταξη τα πραγματα στο μυαλο μου να ξεαγχωθω αλλα δεν ειναι τοσο ευκολη η κατασταση.περιμενω να ξανασυζητησω το θεμα με αυτο το ατομο μπας κι βρεθει μια λυση..είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
- 20-12-2017, 20:17 #107
βρηκα ενα κολπο εδω και μιση ωρα που δεν ειχα ξανασκεφτει και δουλευει αυτο το μιασωρο και θα προσπαθησω να το συνεχισω..
ειτε μου μιλαει η φωνη ειτε οχι αυτα που μου λεει της τα λεω κι εγω.κι αμα παει κοντρα το λεω ακομα πιο εντονα.κοντρα αυτη...κοντρα κι εγω.
της λεω ας πουμε..εισαι αχρηστη, εμενα θα ακους, δε μπορεις να μου κανεις τιποτα, εισαι ενα τιποτα.
ενιωσα δυναμη μετα απο εβδομαδες.θα το κανω ολη μερα καθε μερα
λετε να πιασει?
το εχει κανει κανενας?είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
20-12-2017, 20:28 #108
Κολοασθενεια έχω πάει για καφέ, και έχω λίγα εξωπυραμιδικα ξέχασα να πάρω ακινετον τώρα που παίρνω παραπάνω σολιαν
Εστάλη από MotoG3 στο E-Psychology.gr Mobile App
20-12-2017, 21:06 #109
Μην το λες μέχρι να γίνει κτήμα σου πολεμά το αφόπλισε το αντέδρασε υγιωσ πάντα διοχέτευσε την ενέργεια σου οπωσ θέλεις εσύ είπαμε να μη σε κάνει κουμάντο τίποτα κ κανένας
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
20-12-2017, 21:56 #110
Συγκεντρωσου οσο μπορεις σε αυτα που σου ζηταει να σκεφτεις, να φανταζεσαι, να γινονται, να λες κλπ
Εγω τις 2 πρωτες φορες που το ειχα ακουσει, δεν ειχα χαλαρωσει καθολου, προσπαθησα ομως να το κανω με συγκεντρωση και σωστα. Και τη στιγμη που εφτασε στο σημειο της συμφιλιωσης αυτοματα αρχισα να κλαιω χωρις να το καταλαβω καν... ηταν πολυ απροσμενο και αξιοπεριεργο για μενα, δεν ξερω πώς να το περιγραψω, πολυ αποτομο απο το πουθενα. Τη 2η φορα απλα συγκινηθηκα παλι ακριβως στο ιδιο σημειο. Τις υπολοιπες(το εβαζα καθε βραδυ για μερες) και απλα χαλαρωνα.... Ειναι σημαντικο να πεις σε αυτον τον σπαζαρχιδη να χαλαρωσει και να μη σε πρηζει, επειδη δε χρειαζεται, σου φωναζει απο ανησυχια, απο φοβο, καντε ειρηνη, δε σας χρειαζεται η κοντρα, πεσε τον οτι δε χρειαζεσαι μπαμπουλα, οτι εισαι ικανη να τα βγαλεις περα και χωρις τις γκαριδες του.
Ειχα κανεια αυτη την ασκηση κατα τη διαρκεια 2 συνεδριων στην ψυχολογο μου. Ειχε φερει μια αδεια καρεκλα και με εβαλε να αλλαζω θεσεις και να κανω διαλογο, στη μια θεση εγω, στην αλλη θεση "η μαυρη σκια" ε και του τα ειπα, ειπε και αυτος την πλευρα του και μας εβαλε η ψυχολογος με παρεμβασεις της τελικα να δειξουμε αλληλοκατανοηση και να απευλευθερωθει η μαυρη σκια(παπαροπριχτης) να σταματησει να επεμβαινει τοσο.
Μια αλλη φορα ειχα κανει την ιδια ασκηση, εχοντας απεναντι για διαλογο το εσωτερικο ευαλωτο παιδι, χρησιμη και αυτη.
Αλλα σαν την αντιμετωπιση του εσωτερικου κριτη, δεν εχει!!
Να σε ρωτησω κατι μπου, σου εχει αναφερει ποτέ η ψυχολογος σου αν θεωρει οτι πρεπει να φυγεις απο το σπιτι για να προχωρησει η θεραπεια εκτος νοσηρου οικογενειακου περιβαλλοντος?Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
21-12-2017, 12:10 #111
Mετά από χρόνια χωρίς άκουσμα φωνών και με πολύ μικρή φαρμακευτική αγωγή (σχεδόν αμελητέα), αν ξανακούσω φωνές θα πανικοβληθώ όπως την πρώτη φορά. Βέβαια τότε προηγήθηκε ένα διάστημα μεγάλου στρες μέχρι να μπερδευτούν η πραγματικότητα με την φαντασία, δεν έγινε ξαφνικά. Αλλά έχω ακούσει να γίνεται και ξαφνικά. Εκεί που κάθεσαι να αρχίσεις να ακούς. Ισχύει;
Ισχύει επίσης ότι η ψύχωση ξεπερνιέται με την ηλικία; Ορμόνες που φθίνουν, αποδοχή της κατάστασης που βρίσκεσαι, υπομονή, ίσως και σοφία μπορούν να εξαλείψουν την ψύχωση;
21-12-2017, 17:35 #112
Φίλε αν πέρασαν πέντε χρόνια που δεν ακούς τίποτα το ξεπεράσεις τελείως έτσι μου είπε ο γιατρός μου γτ κι εγώ τώρα μειώνω για πέντε χρόνια έχω άλλα τέσσερα έτσι νομίζω
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
21-12-2017, 20:57 #113
ναι μου εχει πει οτι θα ηταν καλυτερο να μεινω μονη μου.δεν ειναι και το καλυτερο κλιμα στο σπιτι και επηρεαζομαι..αλλα με 300 ευρω το μηνα πως να μεινεις μονος?
απο την αλλη ομως μπορει να ειναι στραβοξυλα και να μου εχουν κανει πολλα αλλα και τελειως η μοναξια να μεινω καπου τελειως μονη δε ξερω αν θα μου αρεσει.
οταν σπουδαζα ημουν συνεχεια με φιλους.δεν αντεχα να μεινω μιση ωρα μονη μου.τοτε ειχα μονο την οπαρακολουθηση και αυτη σε μικρο βαθμο.δεν ηξερα καν οτι ειναι προβλημα αυτο.
τωρα βεβαια 3 χρονια περιπου που ειμαι στο πατρικο καταφερα να μεινω αρκετα μονη.τα βρηκα με τον εαυτο μου και μπορω να περασω και καλα και μονη μου.
δε ξερω..
μου το ειχε προτεινει παντως..
και εμενα πολλες φορες μου σκανε ξαφνικα ή τουλαχισστον ετσι νομιζα..με την ψυχοθεραπεια καταλαβα οτι 9 στις 10 φορες παντα κατι προηγειται πριν το επεισοδιο.μπορει να ειναι κατι τοσο μικρο που ισως δε μπορεις να το εντοπισεις ευκολα..
εχω ακουσει οτι με το καιρο μαλακωνουν τα συμπτωματα
κατα τη γνωμη μου θελει εκτος απο φαρμακα και ψυχοθεραπεια.να καταλαβεις τι γγινετα.τι ειναι αληθινο και τι οχι.να καταλαβεις ποτε ερχεται ενα επεισοδιο και να το προλαβεις αν γινεται ή να γλιτωσεις το μεγαλο ξεσπασμα.να καταλαβεις πως ακριβως γινεται σε εσενα το καθε τι..
5 χρονια ανευ??? πολλα δεν ειναι? εχω δρομο μπροστα μου...5 χρονια..είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
22-12-2017, 15:50 #114
το καλυτερο ειναι να περιφρονεις τις φωνες που ακους.
επισης να βαλεις κατι σαν "φρουρο" που θα ελεγχει τις σκεψεις-φωνες σου.
μολις καταλαβεις οτι παει να "ανεβει" μια σκεψη-φωνη να τη διωχνεις.
επισης να προφυλλασεις τα αισθητηρια σου οργανα απο εικονες, ηχους κλπ. και καθετι που σε επηρεαζει και ερεθιζει σε εντυπωσεις.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
22-12-2017, 16:09 #115
Προσπαθω να τις περοφρονω αλλα κοκαλωνω. Χανομαι. Εκει που αρχιζει βαζω 1 τραγουδι, 1 βιντεακι, διαβαζω κατι να ξεχαστω.
Το εχω συνηθισει σε καποιο βαθμο. Περισσοτερο με χαλαει το προβλημα με τη σκεψη, που δε μπορω να σκεφτω ή να συγκεντρωθω.
Τωρα προσπαθω να της επιβληθω και οτι μου λεει να της το λεω.
Εσυ πως τον ενοεις το φρουρο?
Και πως μπορεις να ξερεις μεσα σε μια ωρα ας πουμε ποτε θα την ακουσεις για να το αποτρεψεις?
Εστάλη από Elite 1 στο E-Psychology.gr Mobile Appείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
01-01-2018, 22:35 #116
Boo! Τι κανεις? Πώς εισαι? Καλη χρονια !
Τι εγινε με την υποτροπη? Εληξε? Συγνωμη αν εχεις γραψει νεα σου σε αλλο νημα, δεν εχω δει.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
02-01-2018, 20:46 #117
καλησπερα savatage και σε ολα τα παιδια!
καλη χρονια με υγεια ψυχικη και σωματικη και πολλα χαμογελα ευχομαι!
η υποτροπη με τα ψυχωτικα παει περασε. ηταν πιο εντονη απο αλλες φορες αλλα ενταξει το προσπερασαμε κι αυτο.. :)
απλα τωρα με απασχολει ενα θεμα μαλλον ψυχαναγκαστικο..που οσο περανει ο καιρος γινεται πιο εντονο.ειχα ανοιξει θεμα στο θρεντ της ιδεοψυχναγκαστικης με τιτλο "θεος φυλαξοι". αν εχεις καποια ιδεα στα ψυχαναγκαστικα γραψε μου την αποψη σου.αν και με τα παιδια ειπαμε οτι πρεπει να μιλησω με ειδικο γι αυτο.
τα ψυχανγκαστικα που λες.. εκαναν ενα διαλειμμα 4-5 ημερων που ηρθαν κατι φιλοι και ξεχατηκα αλλα μετα απο αυτο αρχισαν να ξαναφουντωνουν σιγα σιγα. σκανε μυτη παλι. περιμενω σε καμια 10αρια μερες να το πω στη ψυχολογο.τη γιατρο δεν τη βρισκω στο τηλ..
αλλα κατα τα αλλα καλα ειμαι.προσπαθω να διαβαζω
ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον! να εισαι καλα!είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
03-01-2018, 00:43 #118
Ναι το θυμαμαι, σου ειχα απαντησει οτι ειδικα οι βαθια κρυμμενες σκεψεις μας ειναι αυτες που πρεπει να φερνουμε στο δωματιο της ψυχοθεραπειας, παντα κατι υπαρχει εκει να βρεθει και να λυθει. Τη φραση αυτη την τσιμπησες απο τη μανα σου και δε σου ταιριαζει ουτε και ειναι τυχαιο που τη χρησιμοποιεις στο μυαλο σου οποτε σε πιανει η καταστροφολογια, αναλυσε το με την ψυχολογο σου και μην ντρεπεσαι, δεν προκειται να γελασει.
Σε 2η φαση εγω θα σου ελεγα να το πεις και στον κολλητο σου, ο τροπος που σου απανταει(απο οσα μας εχεις γραψει) φαινεται να ειναι τοσο κουλ και χιουμοριστικος που νομιζω οτι μαζι μπορειτε να ξορκισετε τα παντα, ειναι πολυτιμος.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
03-01-2018, 00:54 #119
ναι θα το αναφερω στη ψυχολογο μπας και μπορεσει να μου εξηγησει τι γινεται και να το αντιμετωπισω αν γινεται γιατι ειναι αρκετα ψυχοφθορο..
το ειπα στον κολητο μου και η εξηγηση του ηταν πως εχω περασει πολλα και φοβαμαι μη χαλασει κατι τωρα που δεν εχω για καποια διαστηματα ψυχωτικα.και βγαινω απο την κοσμαρα μου και αντιμετωπιχω την πραγματικοτητα με φοβο.είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
03-01-2018, 00:57 #120
Ναι, ειναι φοβος μη συμβει καμμια καταστροφη, θα το αντιμετωπισεις κι αυτο, εχεις περασει και πολυ δυσκολοτερα.
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung