Ευχερεια λογου και ψυχωση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 72
    Senior Member

Ευχερεια λογου και ψυχωση

Καλησπερα σε ολους,
    Σημερα ηθελα να μιλησω για ενα θεμα που με απασχολει παρα πολυ, μιας και νιωθω οτι μειονεκτω σε αυτο σε σχεση με τους αλλους ανθρωπους, και με ριχνει πολυ. Ειναι η ευχερεια λογου και η πλουσια σκεψη και λογος. Διαβασα καπου και με στενοχωρησε οτι εδω μεσα καποιοι γραφουν λιγα πραγματα και λενε βλακειες, μπορει να το ειπαν για μενα επειδη λεω συνηθως λιγα πραγματα, και πραγματικα με πειραξε οπως και πολλα αλλα, αλλα μπορει να το ειπαν και απο ζηλεια απο την αλλη πλευρα επειδη λεω ουσιαστικα πραγματα. Μπορει να μην εχω ευχερεια λογου και αυτο με απασχολει γιατι νιωθω μειονεκτικα οπως ειπα, αλλα πιστευα οτι ελεγα κατι το ουσιαστικο συνηθως, οτι ειχα κατι να πω, και ας μην ηταν τοσο ωραιο η τοσο ουσιαστικο οσο αλλων μελων εδω μεσα. Εχω προβλημα λοιπον με την αναπτυξη του λογου και της σκεψης αν μπορει να μου επιτραπει η εκφραση, δηλαδη δεν τα αναλυω τοσο περιπλοκα ολα στο μυαλο μου ωστε να βρισκω λυσεις, το μονο που κανω οπως μου ειχε πει ενας γιατρος μου ειναι να τα απλοποιω ολα. Συνεπως εχω φτωχη σκεψη και αυτο ειναι ενα συμπτωμα πιστευω της ψυχωσης. Σε σχεση με τα αλλα μελη εδω, βλεπω οτι οσο πιο καλα ειναι καποιος, πχ ο σειριος, εχει πολυ καλη ροη και αναπτυξη του λογου, αντιθετως με μενα, αλλα ειναι και παρα πολλα αλλα μελη, κυριως οσοι ειναι υγιεις, που σκεφτονται και αναλυουν διεξοδικα και περιπλοκα. Εγω δεν μπορω να το κανω αυτο και με στενοχωρει πολυ. Τι εχετε να πειτε πανω σε αυτο;

Senior Member
    Quote Originally Posted by απογοητευμένη View Post
    Καλησπερα σε ολους,
    Σημερα ηθελα να μιλησω για ενα θεμα που με απασχολει παρα πολυ, μιας και νιωθω οτι μειονεκτω σε αυτο σε σχεση με τους αλλους ανθρωπους, και με ριχνει πολυ. Ειναι η ευχερεια λογου και η πλουσια σκεψη και λογος. Διαβασα καπου και με στενοχωρησε οτι εδω μεσα καποιοι γραφουν λιγα πραγματα και λενε βλακειες, μπορει να το ειπαν για μενα επειδη λεω συνηθως λιγα πραγματα, και πραγματικα με πειραξε οπως και πολλα αλλα, αλλα μπορει να το ειπαν και απο ζηλεια απο την αλλη πλευρα επειδη λεω ουσιαστικα πραγματα. Μπορει να μην εχω ευχερεια λογου και αυτο με απασχολει γιατι νιωθω μειονεκτικα οπως ειπα, αλλα πιστευα οτι ελεγα κατι το ουσιαστικο συνηθως, οτι ειχα κατι να πω, και ας μην ηταν τοσο ωραιο η τοσο ουσιαστικο οσο αλλων μελων εδω μεσα. Εχω προβλημα λοιπον με την αναπτυξη του λογου και της σκεψης αν μπορει να μου επιτραπει η εκφραση, δηλαδη δεν τα αναλυω τοσο περιπλοκα ολα στο μυαλο μου ωστε να βρισκω λυσεις, το μονο που κανω οπως μου ειχε πει ενας γιατρος μου ειναι να τα απλοποιω ολα. Συνεπως εχω φτωχη σκεψη και αυτο ειναι ενα συμπτωμα πιστευω της ψυχωσης. Σε σχεση με τα αλλα μελη εδω, βλεπω οτι οσο πιο καλα ειναι καποιος, πχ ο σειριος, εχει πολυ καλη ροη και αναπτυξη του λογου, αντιθετως με μενα, αλλα ειναι και παρα πολλα αλλα μελη, κυριως οσοι ειναι υγιεις, που σκεφτονται και αναλυουν διεξοδικα και περιπλοκα. Εγω δεν μπορω να το κανω αυτο και με στενοχωρει πολυ. Τι εχετε να πειτε πανω σε αυτο;
    ρε συ μην το αφηνεις να σε παιρνει απο κατω...κ γω εχω μεγαλο αγχος για το οτι γνωστικα μπορει να μην ειμαι στα καλα μ μιας κ δεν περναω κανενα μαθημα ,,,στο γραψιμο θεωρω πως εχω ευχερεια λογου ενω απο κοντα καθολου μα καθολου,,ειναι που δεν εχω αυτοπεπηθηση πιστευω δν φταιει η ψυχωση για μενα γιατι και πριν ετσι ημουν..να μη σε νοιαζει τι λενε οι αλλοι,,ο καθενας περνα το δικο του γολγοθα και που το ειδες να το λενε αυτο ελεος!

Senior Member
    Quote Originally Posted by darkprincess View Post
    ρε συ μην το αφηνεις να σε παιρνει απο κατω...κ γω εχω μεγαλο αγχος για το οτι γνωστικα μπορει να μην ειμαι στα καλα μ μιας κ δεν περναω κανενα μαθημα ,,,στο γραψιμο θεωρω πως εχω ευχερεια λογου ενω απο κοντα καθολου μα καθολου,,ειναι που δεν εχω αυτοπεπηθηση πιστευω δν φταιει η ψυχωση για μενα γιατι και πριν ετσι ημουν..να μη σε νοιαζει τι λενε οι αλλοι,,ο καθενας περνα το δικο του γολγοθα και που το ειδες να το λενε αυτο ελεος!
    Εχεις δικιο να μη με νοιαζει τι λενε οι αλλοι αλλα με νοιαζει πολυ δυστυχως δεν μπορω να το αποβαλλω!! Εγω απο κοντα μια μιλαω πολυ μια καθολου. Απο εδω συνηθως γραφω λιγα. Κι ομως το ειπανε, οτι καποιοι εδω μεσα γραφουν λιγα και βλακειες, ισως ζηλευουν τι να πω!! Με παιρνει απο κατω δυστυχως.......γιατι νιωθω οτι μειονεκτω παρα πολυ σε σχεση με τους αλλους ανθρωπους και μειωνεται η αυτοπεποιθηση μου!!!! Ισως ειναι και απο αυτο, οτι εχω χαμηλη αυτοπεποιθηση, ποιος ξερει, ισως ειναι ενας φαυλος κυκλος......

Senior Member
    1ον η χαμηλή αυτοπεποίθηση κ οι πεποιθήσεις που εχεις για τον εαυτό σου που πιστεύω είναι αρνητικές κατα βαση σε κανουν να νιώθεις συνεχώς ευάλωτη κ οτι είσαι στόχος εύκολος για προσβολές.
    Να ξέρεις οτι οποίος τα έχει καλά με τον εαυτό του στην προσβολή απαντά με χαμόγελο.
    Είμαστε εμείς πρωτα που στολιζουμε τον εαυτό μας αρνητικά κ μετα η ευαισθησία μας αυτή εκλαμβανεται πολλές φορες απο κακοπροαιρετους ως αδυναμία κ την εκμεταλλεύονται.

2ον το απλό μυαλό μη το φοβάσαι αν είναι πρακτικο κ στοχεύει κεντρο. Το πολύπλοκο να φοβάσαι.

3ον Το λακωνειν εστι φιλοσοφείν κ οποίος λέει πόλλα δεν είναι απόδειξη οτι είναι κ σωστα η με περιεχόμενο αξιας προσοχής. Πολλές φορες τα λογιδρια γίνονται για να αποπροσανατολίσουν.

Στο θέμα μας τώρα.
    Η ψύχωση επηρρεάζει την σκέψη.
    Ο λογος γίνεται φτωχότερος κ το περιεχόμενο.

Προσωπικά είδα οτι τα επιχειρήματα μου κ η ανάλυση των επιχειρημάτων των αλλων έγιναν πιο αδύναμα. Σ'αυτο ίσως συντελεί η κριτική σκέψη που επηρεάζεται, η αντίληψη, κ η μειωμένη αφαιρετική σκέψη που συμβαίνει μετα την ψύχωση.

Στον γραπτό αν είμαι στο 7 στον προφορικό είμαι στο 3.
    Παντα όμως έτσι ήμουν. Δεν μιλούσαν πολύ.

Ο εμπλουτισμός με ενδιαφέροντα, βιβλια ,ενημέρωση η οτι κανει η μαζα αν σε εκφράζει αυτός ο τροπος ζωής είναι κάτι καλό για να εχεις θέματα συζήτησης.

Πχ δεν έχω καμια πλούσια ζωή αλλά έχω κάποια ενδιαφέροντα που με ορισμένα ατομα μπορεί να μιλάμε για ώρες κ με αλλους να μένουμε σιωπηλοί.

Σίγουρα παρουσιάζονται εμπόδια με την πάθηση αλλά απο ενα σημείο κ μετα είναι πως δημιουργεί κάποιος διεξόδους όσο δύσκολο κ αν μοιάζει. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Ηδη βιωσαμε όλοι μας απίστευτες απώλειες. Στο κέρδος θα είμαστε με κάθε προσπαθεια κ λίγο θετικοτερη σκεψη.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Σ'ευχαριστω σειριε για την απαντηση, δεν εχω να προσθεσω κατι, μονο οτι συμφωνω σε ολα!! Στο γραπτο λογο ομως παιρνεις ενα 10 για μενα

Senior Member
    Και χαμηλη αυτοπεποιθηση πως να μην εχω οταν δεν εχω ευχερεια λογου και εχω τοσο φτωχη σκεψη;;

Senior Member
    Ρε συ απογοητευμένη κι εγώ Καμμένος είμαι σε πληροφορω έτσι είναι όλη η νεολαία κι αυτοί που σε κράζουν είναι χειρότεροι συνήθως εγώ είμαι μέσα στη πιάτσα βλέπω τι κυκλοφορεί μια χαρά είσαι σου λέω πάντα την αλήθεια το μόνο αρνητικό σου είναι ότι εστιάζεις μερικές φορές σε λάθος πράγματα κ κάθεσαι κ μαλώνεις κατά τα άλλα δεν έχεις πρόβλημα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Σ'ευχαριστω, ελις!! Μαλλον θα ζηλευουν τοτε

Senior Member
    Πρέπει όμως κι εσύ να μάθεις να το διαχειριζεσαι όταν ακούς βλακειεσ από τρίτους με την έννοια ότι πάντα κάποιος θα πει κάτι

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Πρέπει όμως κι εσύ να μάθεις να το διαχειριζεσαι όταν ακούς βλακειεσ από τρίτους με την έννοια ότι πάντα κάποιος θα πει κάτι
    Σωστα αλλα μονο αν ξερω οτι ζηλευουν! Αν πιστευω οτι τα εννοουν κομπλαρω!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by απογοητευμένη View Post
    Καλησπερα σε ολους,
    Πάντως εγώ μια χαρά ανάπτυξη λόγου βλέπω ότι έχεις και με τίποτα δεν θα καταλάβαινα ότι έχεις κάποιο πρόβλημα από αυτό.
    Διαβάζω με προσοχή που συμφωνείτε όλοι ότι η ψύχωση νιώθετε πως σας έχει κάνει να υστερείτε σε αυτόν τον τομέα, αλλά ειλικρινά ξέρω πολλά άτομα "υγιή" που ο λόγος τους και η σκέψη τους είναι πολύ φτωχά οπότε αυτό προφανώς είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων.
    Το μόνο που θα μπορούσα να παρατηρήσω είναι η συνεχής αναφορά στους άλλους και στην εικόνα που έχουν. Νομίζω οτι αυτό πρέπει να δουλέψεις. Μην στέκεσαι στο "ή έχουν δίκιο σε αυτά που λένε άρα μειονεκτώ ή δεν έχουν δίκιο άρα με ζηλεύουν" μπορεί να μην συμβαίνει κανένα από τα δύο. Προσπάθησε απλά να μην εστιάζεις στους άλλους τόσο πολύ χωρίς να προσπαθείς να εξηγήσεις τις προθέσεις τους.

Senior Member
    Αυτό λέω κι εγώ

Senior Member
    Αυτό λέω κι εγώ
    Ναι ελις το ίδιο λέμε, απλά της το πα λίγο πιο αναλυτικά γιατί νομίζω της χρειάζεται λίγη ενθάρρυνση!

Senior Member
    Δεν το είπα για να σε μειώσω συμφωνώ έτσι έπρεπε να τα λέω κι εγώ αλλά είμαι λίγο Καμμένος έως πολύ

Senior Member
    Δεν το είπα για να σε μειώσω συμφωνώ έτσι έπρεπε να τα λέω κι εγώ αλλά είμαι λίγο Καμμένος έως πολύ
    Ελις δεν εισαι καμμένος, λες λιγα και περιεκτικά και είσαι πάντα to the point που λενε! Μια χαρά το κατάλαβε κι από σένα αυτό που της είπες.
    Απλά το είπα κι εγώ γιατί νομίζω της λείπει αυτοπεποίθηση κι όσοι περισσότεροι της το λέμε, τόσο καλύτερα.
    και το πα με περισσότερα λόγια...πολυλογού γαρ :)

Page 1 of 5 123 ... LastLast