Ευχερεια λογου και ψυχωση - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 72
    Senior Member
    Ένας μαχητής (μια μαχήτρια στην περίπτωσή σου), πρέπει να έχει πρώτα απ' όλα στρατηγική. Και κάτι άλλο: Ηθικόν ακμαιότατον!

Απογοητευμένη να μην είσαι... Γοητευμένη από τις προκλήσεις της ζωής, να είσαι!
    Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by PositiveWave View Post
    Ένας μαχητής (μια μαχήτρια στην περίπτωσή σου), πρέπει να έχει πρώτα απ' όλα στρατηγική. Και κάτι άλλο: Ηθικόν ακμαιότατον!

Απογοητευμένη να μην είσαι... Γοητευμένη από τις προκλήσεις της ζωής, να είσαι!
    Μαχητρια με κανουν οι καταστασεις δεν θελω να ειμαι......και με προδιδουν ολοι η με ξεχνανε. Γι' αυτο ειμαι απογοητευμενη.

Senior Member
    positivewave εχεις κ συ ψυχωση?σπουδαζεις κατι η δουλευεις?πως τα πας?

Καλησπέρα και εδώ...Θα ήθελα να πω και εγώ τη γνώμη μου πάνω σε αυτό το θέμα..Σε γενικές γραμμές πριν την πάθηση είχα ευχέρεια λόγου, ήμουν πολύ τυπική στις σπουδές μου και στην εργασία μου όσο πρόλαβα, αλλά μετά την έλευση της ασθένειας ειδικά στην αρχή, είχα μεάλη δυσκολία στο να εκφραστώ αλλά και να κατανοήσω αυτά που μου έλεγαν οι άλλοι. Με τα χρόνια και τη βοήθεια των φαρμάκων αυτό αντιμετωπίστηκε κάπως και τώρα είμαι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο για εμένα προσωπικά...Σίγουρα όμως δεν είμαι όπως ήμουν κάποτε...Ωστόσο αυτό το θεωρώ λεπτομέρεια γιατί τα χειρότερα συμπτώματα της ψύχωσης έχουν εξαφανιστεί...Και πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ένα εσωτερικό διάλογο μέσα μας και να δούμε ότι παρόλα τα απομεινάρια της ασθένειας μπορούμε να έχουμε μία σχεδόν φυσιολογική ζωή και να νιώσουμε συναισθήματα όμορφα..Γιατί κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε η ζωή είναι, αλλά δεν χρειάζεται και να γίνουμε...

Senior Member
    Quote Originally Posted by darkprincess View Post
    positivewave εχεις κ συ ψυχωση?σπουδαζεις κατι η δουλευεις?πως τα πας?
    Είχα πάθει ερωτική ψύχωση (έκανα και stalking), αλλά ήρθα στα ίσια μου και πλεόν δεν σκέφτομαι πια το "αντικείμενο του πόθου" μου... Και με έφερε στα ίσα το γεγονός ότι το "αντικείμενο του πόθου" μου παντρεύτηκε και φοβήθηκα νομικές (και μη νομικές από τον άντρα της) συνέπειες για το stalking που έκανα. Είμαι νέος, οπότε προσπάθησα να το ξεχάσω και το αντιμετώπισα αλλιώς. Σπουδάζω και τα καταφέρνω σιγά σιγά...

Senior Member
    Είχα πάθει ερωτική ψύχωση (έκανα και stalking), αλλά ήρθα στα ίσια μου και πλεόν δεν σκέφτομαι πια το "αντικείμενο του πόθου" μου... Και με έφερε στα ίσα το γεγονός ότι το "αντικείμενο του πόθου" μου παντρεύτηκε και φοβήθηκα νομικές (και μη νομικές από τον άντρα της) συνέπειες για το stalking που έκανα. Είμαι νέος, οπότε προσπάθησα να το ξεχάσω και το αντιμετώπισα αλλιώς. Σπουδάζω και τα καταφέρνω σιγά σιγά...
    αρα δεν ακουγες φωνες η να ξεφυγεις εντελως απτη πραγματικοτητα?
    ακομ παιρνειςμ φαρμακα?ποσος καιρος εχει περασει?εγω εχω εδω κ 1 χρονο ψυχωση ,,και θελω να βγαλω τη σχολη μ αλλα ειναι δυσκολη κ ειμαι τεμπελα κ ελπιζω να μην με επηρεασε γνωστικα

Senior Member
    αρα δεν ακουγες φωνες η να ξεφυγεις εντελως απτη πραγματικοτητα?
    ακομ παιρνειςμ φαρμακα?ποσος καιρος εχει περασει?εγω εχω εδω κ 1 χρονο ψυχωση ,,και θελω να βγαλω τη σχολη μ αλλα ειναι δυσκολη κ ειμαι τεμπελα κ ελπιζω να μην με επηρεασε γνωστικα
    Όχι ευτυχώς δεν χρειάστηκα φάρμακα... Απλά συνεχώς σκεφτόμουν το "αντικείμενο του πόθου" μου και άκουγα μέσα μου ξανά και ξανά τη φωνή της και τους διαλόγους μας. Την ακολουθούσα παντού (και στο ίντερνετ και στην πραγματική ζωή) και όταν έμαθα ότι παντρεύτηκε, μαζεύτηκα λίγο... Το σοκ αυτό της είδησης ότι παντρεύτηκε με έφερε στα συγκαλά μου.

Για τρεις μήνες ήμουν ένα εξαρτημένο πραγματάκι που ξυπνούσε και κοιμόταν με μια και μόνο σκέψη. Τους επόμενους πέντε μήνες, απλά απείχα από το stalking και ως γνωστόν, μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται...!

Senior Member
    Quote Originally Posted by monument32 View Post
    Καλησπέρα και εδώ...Θα ήθελα να πω και εγώ τη γνώμη μου πάνω σε αυτό το θέμα..Σε γενικές γραμμές πριν την πάθηση είχα ευχέρεια λόγου, ήμουν πολύ τυπική στις σπουδές μου και στην εργασία μου όσο πρόλαβα, αλλά μετά την έλευση της ασθένειας ειδικά στην αρχή, είχα μεάλη δυσκολία στο να εκφραστώ αλλά και να κατανοήσω αυτά που μου έλεγαν οι άλλοι. Με τα χρόνια και τη βοήθεια των φαρμάκων αυτό αντιμετωπίστηκε κάπως και τώρα είμαι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο για εμένα προσωπικά...Σίγουρα όμως δεν είμαι όπως ήμουν κάποτε...Ωστόσο αυτό το θεωρώ λεπτομέρεια γιατί τα χειρότερα συμπτώματα της ψύχωσης έχουν εξαφανιστεί...Και πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ένα εσωτερικό διάλογο μέσα μας και να δούμε ότι παρόλα τα απομεινάρια της ασθένειας μπορούμε να έχουμε μία σχεδόν φυσιολογική ζωή και να νιώσουμε συναισθήματα όμορφα..Γιατί κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε η ζωή είναι, αλλά δεν χρειάζεται και να γίνουμε...
    Ωραια τα λες εσυ, αλλα με το στιγμα και την ασθενεια δεν ειναι ολα τοσο ευκολα!! Καινουρια στο φορουμ;

Senior Member
    α καλη φαση τη γλιτωσες :D

Senior Member
    α καλη φαση τη γλιτωσες :D
    Δε λες τίποτα! Τώρα το θυμάμαι και γελάω με κλάματα!

Senior Member
    Όχι ευτυχώς δεν χρειάστηκα φάρμακα... Απλά συνεχώς σκεφτόμουν το "αντικείμενο του πόθου" μου και άκουγα μέσα μου ξανά και ξανά τη φωνή της και τους διαλόγους μας. Την ακολουθούσα παντού (και στο ίντερνετ και στην πραγματική ζωή) και όταν έμαθα ότι παντρεύτηκε, μαζεύτηκα λίγο... Το σοκ αυτό της είδησης ότι παντρεύτηκε με έφερε στα συγκαλά μου.

Για τρεις μήνες ήμουν ένα εξαρτημένο πραγματάκι που ξυπνούσε και κοιμόταν με μια και μόνο σκέψη. Τους επόμενους πέντε μήνες, απλά απείχα από το stalking και ως γνωστόν, μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται...!
    Αυτό είναι η λαϊκή έννοια της ψύχωσης.
    Περισσότερο εμμονή είναι αυτό που περιγραφεις.
    Καμια σχέση με τις περιπτωσεις μας.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Αυτό είναι η λαϊκή έννοια της ψύχωσης.
    Περισσότερο εμμονή είναι αυτό που περιγραφεις.
    Καμια σχέση με τις περιπτωσεις μας.
    Αν έκανα λάθος, συγγνώμη, αλλά ήταν πολύ βασανιστική εμπειρία για μένα, έστω και σαν εμμονή.

Member
    ειχα το ιδιο πρόβλημα μην ανυσηχεις από την ψυχωση είναι, εγω κανω θεραπεια 2 χρονια και ακομα δεν μου εχει φυγει, προσπαθησε να μην το σκέφτεσαι και κανε υπομονη θα ερθουν και καλυτερες μερες

Senior Member
    Quote Originally Posted by stathis25 View Post
    ειχα το ιδιο πρόβλημα μην ανυσηχεις από την ψυχωση είναι, εγω κανω θεραπεια 2 χρονια και ακομα δεν μου εχει φυγει, προσπαθησε να μην το σκέφτεσαι και κανε υπομονη θα ερθουν και καλυτερες μερες
    Σε ευχαριστω αλλα δεν εχω δει βελτιωση ποτε, παντα ετσι ημουν. :/

Member
    πρεπει να προσπαθήσεις από μονο του δεν λυνεται το θεμα. Διαβασε κανενα βιβλιο βοηθαει πολύ στη μνημη κανε σωστη διατροφή, πολλα φρουτα, νερο, λιγο κρεας, γυμναστικη, επισης σημαντικο είναι να εχεις ατομα στο πλαι σου που σε στηριζουν και με τα οποια να βγαινεις λιγο εξω να μην απομονονεσαι αγνοησε τι λενε οι αλλοι για σενα ολος ο κοσμος εχει και από ένα πρόβλημα...

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast