επαρκεια υλικων αγαθων
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 32
    Senior Member

επαρκεια υλικων αγαθων

Πως μπορουμε να καταλαπουμε οτι τα υλικα αγαθα μας , ειναι αρκετα , και δεν χρειαζονται αλλα , ποιο ειναι το οριο ? παιρνω , παιρνω , αλλακ κατι θα βρω που θα μου λειπει στην τελικη , πως καταλαβαινεις οτι εχεις παραπανω απ οσα χρειαζεσαι ? any idea ?

Senior Member
    ΜΙα ιδέα είναι να δεις πόσα από αυτά χρησιμοποιείς τελικά. Αν μιλάμε για ρούχα για παράδειγμα μπορείς να βάλεις ένα όριο, πόσα θα χρησιμοποιήσεις σε δυο μήνες πχ...όσα δεν χρησιμοποιήσεις σημαίνει πως είναι περιττά.
    Συνήθως το εφαρμόζω με τις σεζόν. Τελειώνοντας το καλοκαίρι όσα δεν έχω φορέσει πάνω από μια φορά φεύγουν απ τη ντουλάπα με συνοπτικές διαδικασίες.

Banned
    Δεν θα καταλάβει κανένας ποτέ ποιό είναι το όριο. Γιατί ο άνθρωπος από μόνος του, είναι ένα καταναλωτικό ον. Αγοράζει, αγοράζει, αγοράζει, χωρίς αύριο και χωρίς να ξέρει γιατί το κάνει. Υπέροχη δουλειά, κάνει το μάρκετινγκ, που έχει αρκετή ψυχολογία της μάζας εκεί. Είναι μια επιστήμη που θα ήθελα να είχα ασχοληθεί, αλλά δεν είναι στον τομέα τον θεωριτικό δυστυχώς. Πολλές φορές αγοράζουν μια σαχλαμάρα μόνο και μόνο επειδή έχει μια τέλεια διαφήμιση με χρώματα και ειδικά εφέ, που "χτυπούν" τα νεύρα του ματιού και έπειτα πηγαίνει η πληροφορία στον εγκέφαλο, για να σε κάνει να το αγοράσεις. Τρανταχτό παράδειγμα, η σαχλαμάρα με το "ροζ φλαμίγκο". Ήρθε από το εξωτερικό, γιατί σχεδόν πάντα οι ξένοι εκεί που "φτύνουν", έρχεται ο Έλληνας να "γλείψει", (βλ. μόδα). Κάποτε ήταν η μόδα στους άντρες το μποξεράκι να φαίνεται, στο παντελόνι. Κάποτε ήταν τα σκισμένα παντελόνια, οι αλυσίδα στο λαιμό στα κορίτσια κ.ο.κ. Όλα αυτά από που νομίζετε πως ήρθαν; Μέσω της μόδας και του μάρκετινγκ. Οπότε είναι δύσκολο κάποιος να ορίσει ένα όριο, αφού με την πρώτη ευκαιρία, θα πέσει αγορά προϊόντων. Δεν είπα να μην αγοράζει κανένας, τίποτα, αλλά όχι και ότι μας πλασάρουν απ'έξω να πηγαίνουμε σαν καλά πρόβατα και να το αντιγράφουμε, (βλ. Pokemon Go, ροζ φλαμίγκο). Α, και να μην ξεχάσω το κούρεμα στα μαλλιά. Ξυρισμένα πίσω και μαλλί μόνο στην κορυφή και μούσια. Σε όλα να υπάρχει ένα μέτρο. Αυτό είναι το ιδανικό για εμένα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    ΜΙα ιδέα είναι να δεις πόσα από αυτά χρησιμοποιείς τελικά. Αν μιλάμε για ρούχα για παράδειγμα μπορείς να βάλεις ένα όριο, πόσα θα χρησιμοποιήσεις σε δυο μήνες πχ...όσα δεν χρησιμοποιήσεις σημαίνει πως είναι περιττά.
    Συνήθως το εφαρμόζω με τις σεζόν. Τελειώνοντας το καλοκαίρι όσα δεν έχω φορέσει πάνω από μια φορά φεύγουν απ τη ντουλάπα με συνοπτικές διαδικασίες.
    Kαλη μεθοδος , Ελισαβετ , αν πεταγα , η χαριζα οσα ρουχα δεν φορω ανω της μιας φορας/ετος , θαπρεπε να ξεφορτωθω το 95 % , ε , δεν μου παει ..........η τα ρολογια , εχω συλλογη ρολογιων , τα κουρδιζω , τα χαζευω , αλλα δεν φορω ποτε !!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα View Post
    Δεν θα καταλάβει κανένας ποτέ ποιό είναι το όριο. Γιατί ο άνθρωπος από μόνος του, είναι ένα καταναλωτικό ον. Αγοράζει, αγοράζει, αγοράζει, χωρίς αύριο και χωρίς να ξέρει γιατί το κάνει. Υπέροχη δουλειά, κάνει το μάρκετινγκ, που έχει αρκετή ψυχολογία της μάζας εκεί. Είναι μια επιστήμη που θα ήθελα να είχα ασχοληθεί, αλλά δεν είναι στον τομέα τον θεωριτικό δυστυχώς.. Σε όλα να υπάρχει ένα μέτρο. Αυτό είναι το ιδανικό για εμένα.
    Καπως ετσι λειτουργω , εν οιδα , πιανω ενα ειδος αντικειμενου , και το αγοραζω μεχρι να αισθανθω οτι εχω επαρκεια , βεβαια αλλο η επαρκεια η δικη σου , και αλλο η δικη μου .........εχω ενα στοπ, αλλα αρκετα μακρυνο ....αλλος θα σταματαγε νωριτερα .......

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Πως μπορουμε να καταλαπουμε οτι τα υλικα αγαθα μας , ειναι αρκετα , και δεν χρειαζονται αλλα , ποιο ειναι το οριο ? παιρνω , παιρνω , αλλακ κατι θα βρω που θα μου λειπει στην τελικη , πως καταλαβαινεις οτι εχεις παραπανω απ οσα χρειαζεσαι ? any idea ?
    το τι χρειαζεσαι μονο εσυ το ξερεις...
    ετσι κι αλλιως τα υλικα αγαθα εχουν ημερομηνια ληξης, οποτε οσα ρουχα και να παρεις τωρα, σε 2-3-4 χρονια πρεπει να παρεις αλλα...
    Με τα χρηματα πιστευω οτι το θεμα δεν ειναι να εχεις οσα χρειαζεσαι μονο ή οσα εχεις αναγκη πχ σπιτι, εξοχικο, αμαξι, κοσμηματα κλπ...

Ειναι το θεμα τι ποιοτητα ζωης εχεις! τα χρηματα που εχεις σου ανοιγουν τις πορτες για μια Α ποιοτητα ζωης? αυτη την ποιοτητα την εκμεταλλευεσαι? την χαιρεσαι? η ζωη που ζεις αντιστοιχει στα χρηματα που εχεις?
    υπαρχουν πλουσιοι που ειναι φτωχοι στο μυαλο και στον τροπο ζωης τους, και υπαρχουν φτωχοι που ζουν σαν πλουσιοι, που ειναι ικανοι να ζουν σαν βασιλιαδες ακομη κι αν κανουν διακοπες στη σκηνη στην παραλια ενω οι αλλοι μιζεριαζουν στα 5στερα...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    το τι χρειαζεσαι μονο εσυ το ξερεις...
    ετσι κι αλλιως τα υλικα αγαθα εχουν ημερομηνια ληξης, οποτε οσα ρουχα και να παρεις τωρα, σε 2-3-4 χρονια πρεπει να παρεις αλλα...
    Με τα χρηματα πιστευω οτι το θεμα δεν ειναι να εχεις οσα χρειαζεσαι μονο ή οσα εχεις αναγκη πχ σπιτι, εξοχικο, αμαξι, κοσμηματα κλπ...
    ...
    Ποια ημερομηνια ληξεως , Μαρα , τα περισσοτερα ρουχα μου , επειδη ντυνομαι κλασσικα ειναι περι τα 20 ετη παλια , κι ομως ειμαι up to date στο ντυσιμο ..........τωρα με τα υπολοιπα χρηματα θα παρεις οσα χρειαζεσαι , στην πραματικοτητα χρειαζεσαι πολυ λιγα , η οσα θελεις , που η λιστα ειναι ατελειωτη , ακομα και στον τροπο ζωης ................
    την ζωη σου μπορεις να την χαιρεσαι με 10 πραματα , η με την χρεια αλλων 90 , που χαρακτηριζονται ως περιττες πολυτελειες ?

Senior Member
    την ζωη σου μπορεις να την χαιρεσαι με 10 πραματα , η με την χρεια αλλων 90 , που χαρακτηριζονται ως περιττες πολυτελειες ?

για μενα το θεμα δεν ειναι στο τι εχω, διοτι το τι εχω καλυπτει καποιες αναγκες μου.
    Το θεμα στα χρηματα ειναι τι ζωη ζω... πχ αν ειχα πολλαααααααα λεφτα, θα σπουδαζα πχ ιστορια τεχνης, θα ασχολιομουν με φωτογραφια, θα ταξιδευα συνεχως σε ολο τον κοσμο, θα πηγαινα σε οσες συναυλιες γουσταρα αδιαφορως χωρας, κλπ...

ενω τωρα σπουδασα κατι πιασαρικο στην αγορα εργασιας, ειμαι υποχρεωμενη να εργαστω, και να κανω τον προυπολογισμο μου για ταξιδια και διακοπες αρκετους μηνες πριν...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    και τι γινεται οταν δεν εχεις λεφτα ενω βλεπεις οτι σου λειπουν αρκετα αγαθα οεο?
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

Senior Member
    Εγώ είμαι ένας φτωχοπλουσιοσ ξέρω να περνάω καλά παντού κι ας μην έχω Φράγκο στη τσέπη ένας φίλος μου που έχει λεφτά μου είπε οι φτωχοί που κάνουν τους πλούσιους περνάνε καλύτερα από αυτούς που έχουν λεφτά
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Εγώ είμαι ένας φτωχοπλουσιοσ ξέρω να περνάω καλά παντού κι ας μην έχω Φράγκο στη τσέπη ένας φίλος μου που έχει λεφτά μου είπε οι φτωχοί που κάνουν τους πλούσιους περνάνε καλύτερα από αυτούς που έχουν λεφτά
    ναι γιατι δεν φοβουνται οτι δεν θα χουν λεφτα η οτι θα τους τελειωσουν καποια στιγμη

Senior Member
    Όλη τους η ζωή βασίζεται στα λεφτά κ δεν μπορούν να ζήσουν αλλιωσ παλιό αφεντικό που είχα αφεντικό θα με πληρώσεις μου λέγε τι να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν έχεις μια κ μου έδινε το μεροκάματο
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by ftatl View Post
    και τι γινεται οταν δεν εχεις λεφτα ενω βλεπεις οτι σου λειπουν αρκετα αγαθα οεο?
    oταν δεν εχεις, κανεις αυτο που κανουμε ολοι, εργαζεσαι! δεν περιμενεις με το στομα ανοιχτο να σου πεσει η μπουκια στο στομα...αλλα παιρνεις το καλαμι σου και σαν καλος ψαρας πας στο ποταμι να ψαρεψεις...

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    ένας φίλος μου που έχει λεφτά μου είπε οι φτωχοί που κάνουν τους πλούσιους περνάνε καλύτερα από αυτούς που έχουν λεφτά
    δεν τα πιστευω αυτα.... sorry guys...

μιζεροι στο μυαλο υπαρχουν και πλουσιοι και φτωχοι!

επειδη εχω υπαρξει και αφραγκη ως φοιτητρια, και με λεφτα οταν καλοπληρωνομουν, ενταξει δεν υπαρχει συγκριση... τα πραγματα που μπορεις να κανεις οταν εχεις λεφτα δεν εχουν καμια σχεση με τη φαση αφραγκιας που μετρας τα κερματα για να παρεις μια μπυρα πχ. Εχεις αλλο οριζοντα επιλογων και ευκαιριων.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    oταν δεν εχεις, κανεις αυτο που κανουμε ολοι, εργαζεσαι! δεν περιμενεις με το στομα ανοιχτο να σου πεσει η μπουκια στο στομα...αλλα παιρνεις το καλαμι σου και σαν καλος ψαρας πας στο ποταμι να ψαρεψεις...
    συμφωνω και επαυξανω. εργαζεσαι και προσαρμοζεσαι συμφωνα αυτα που βγαζεις.

Page 1 of 3 123 LastLast