επαρκεια υλικων αγαθων - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 32
    Banned
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    δεν τα πιστευω αυτα.... sorry guys...

μιζεροι στο μυαλο υπαρχουν και πλουσιοι και φτωχοι!

επειδη εχω υπαρξει και αφραγκη ως φοιτητρια, και με λεφτα οταν καλοπληρωνομουν, ενταξει δεν υπαρχει συγκριση... τα πραγματα που μπορεις να κανεις οταν εχεις λεφτα δεν εχουν καμια σχεση με τη φαση αφραγκιας που μετρας τα κερματα για να παρεις μια μπυρα πχ. Εχεις αλλο οριζοντα επιλογων και ευκαιριων.
    Αυτός ο μύθος ότι οι πλούσιοι είναι δυστυχισμένοι, ενώ οι φτωχοί είναι χαρούμενοι, πιστεύω πως είναι απλά μια παρηγόρια για τους φτωχούς και τίποτα παραπάνω. Ο πλούσιος έχει την οικονομική άνεση να κάνει τα πάντα, άρα δεν είναι δυστυχισμένος και ο άλλος είναι με ένα μικρό μισθό και με το άγχος αν θα βγεί ο μήνας. Δεν υπάρχει σύγκριση πιστεύω ο πλούσιος με τον φτωχό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα View Post
    Αυτός ο μύθος ότι οι πλούσιοι είναι δυστυχισμένοι, ενώ οι φτωχοί είναι χαρούμενοι, πιστεύω πως είναι απλά μια παρηγόρια για τους φτωχούς και τίποτα παραπάνω. Ο πλούσιος έχει την οικονομική άνεση να κάνει τα πάντα, άρα δεν είναι δυστυχισμένος και ο άλλος είναι με ένα μικρό μισθό και με το άγχος αν θα βγεί ο μήνας. Δεν υπάρχει σύγκριση πιστεύω ο πλούσιος με τον φτωχό.
    Σωστα , εν οιδα , ενας μυθος ειναι , το χρημα εχει πλακα να τοχεις , περνας καλυτερα , και καλλιο να κλαις σενα κοττερο , παρα σενα λεωφορειο ........

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Σωστα , εν οιδα , ενας μυθος ειναι , το χρημα εχει πλακα να τοχεις , περνας καλυτερα , και καλλιο να κλαις σενα κοττερο , παρα σενα λεωφορειο ........
    αν εισαι σε φαση κλαψας, οπου και να εισαι, το ιδιο ειναι! καμια διαφορα!

αν εισαι σε μια νορμαλ φαση, στο λεωφορειο θα συμβιβαστεις με τη βαβουρα των υπολοιπων και θα κανεις μια διαδρομη προκαθορισμενη ενω με το κοτερο μπορεις να γυρισεις πχ ολο το αιγαιο, να ριχνεις αγκυρα οπου γουσταρεις και για οσο θελεις, να ξαπλαρεις χωρις να δινεις λογαριασμο σε κανεναν.
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Kαλη μεθοδος , Ελισαβετ , αν πεταγα , η χαριζα οσα ρουχα δεν φορω ανω της μιας φορας/ετος , θαπρεπε να ξεφορτωθω το 95 % , ε , δεν μου παει ..........η τα ρολογια , εχω συλλογη ρολογιων , τα κουρδιζω , τα χαζευω , αλλα δεν φορω ποτε !!
    Δεν εννοώ σε αυτά που κάνεις συλλογή όπως τα ρολόγια που λες αλλά με τα ρούχα θα μπορούσες να ξεφορτωθείς κάποια πιστεύω εφόσον έχεις τόσα πολλά. Τι κερδίζεις μετο να τα μαζεύεις στις ντουλάπες και να μην τα φοράς; Αν αρχίσεις και δίνεις κάποια :
    1. Θα μπορείς να αγοράσεις καινούργια και να ανανεώσεις κάπως την γκαρνταρόμπα σου
    2. Θα βοηθήσεις άλλους που ίσως χρειάζονται ρούχα
    3. Δεν θα πάνε χαμένα και θα φανουν χρήσιμα σε κάποιους
    4. Θα νιώσεις πιο ανάλαφρος.

Ειδικά το τελευταίο στο λέω γιατί κι εγώ έχω την τάση δύσκολα να αποχωρίζομαι πράγματα (σκέφτομαι συνέχεια ότι κάπου μπορεί να χρειαστεί), αλλά η αίσθηση όταν το κάνεις τελικά είναι απελευθερωτική.
    Συνήθως όσοι μαζεύουμε υλικά αγαθά έχουμε την τάση να το κάνουμε αυτό γενικότερα, ίσως μια προσκόλληση στο παρελθόν ή κάτι τέτοιο. Όταν λοιπόν το πάρεις απόφαση να αποχωριστείς κάποια από αυτά, νομίζω είναι και λίγο συμβολικό και όντως νιώθεις ότι ξαλάφρωσες. Γιαυτό προσπαθώ να εφαμοζω αυτο με τις εποχές και το πόσο συχνά χρησιμοποιώ κάτι που σου είπα. Αν δεν το χρησιμοποιώ και παρόλα αυτά δυσκολεύομαι να το αποχωριστώ αυτό για μένα σημαίνει πως είναι άλλοι οι λόγοι που το κάνω κι όχι λόγοι χρησιμότητας.

Όλα αυτά βέβαια στα λέω με το σκεπτικό ότι δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα, οπότε δεν θα σου λείψει όντως κάτι.

Senior Member
    αυτα ωστε να εχεις μια ζωη που να μπορεις να εισαι σχετικα ανετος για εμενα μια δουλεια δεν ειναι υλικο αγαθο αλλα σε βοηθαει να αποκτησεις. ενα σπιτι και ενα αυτοκινητο ρουχα προσπαθουσα να παιρνω αυτα που γουσταρω παντα και ετσι δεν μπορω να πω οτι τα φοραω μια και μετα τα πεταω κινητα και τετοια δεν με ενοιαζαν ποτε ειμαι αυταρκης σε τετοιου ειδους γκατζετ

Senior Member
    Άλλο η ευτυχία κ άλλο η ποιότητα ζωής που μπορεί να οδηγήσει πιο εύκολα στην αίσθηση της πληρότητας κ ευτυχίας.
    Η ευτυχία για μένα προυποθετει φιλοσοφια κ στάση ζωής. Αυτό είναι ανεξαρτητο απο το εισόδημα κάποιου.

Τώρα για τα πραγματα που χρειαζόμαστε όλοι μας θα μπορουσαμε να ζούμε με το 1/3 αυτών που έχουμε.
    Νομιζω θα έπρεπε να εξεταστεί το πως λειτουργει η επιθυμία στους ανθρώπους.
    Μακ δεν είναι οτι χρειάζεσαι αυτά τα πραγματα αλλά δεν μπορείς να ελεγξεις την επιθυμία σου. Δεν έχει όρια γιατί κ απο οτι ειπές είσαι ευκαταστατος κ όταν βλέπεις κάτι ομορφο απο αντικείμενο μέχρι γυναικα ίσως θέλεις να το αποκτησεις. Λίγο πολύ έτσι λειτουργούμε όλοι.

Σ'αυτο που διαφέρει ένας φτωχός που έχει το μυαλό στο κεφάλι του είναι να ελεγχει την επιθυμία του κ να κανει εναν προϋπολογισμό. Υπολογίζει αν αυτό που επιθυμεί γιατί του γυαλισε έχει χρηστική αξία κ τον συμφέρει.

Για να δώσω ενα παράδειγμα το χαρτζηλικι μου είναι 70 ευρώ τον μήνα. Ρουχα, φαγητο είναι έξτρα. Απο αυτά τα λεφτά βάζω στην άκρη 10 ευρώ για βιβλια κ σε διαστημα εξαμήνου αγοράζω καμια 6-10 βιβλια. Έτσι με βαση κ τον ρυθμο διαβάσματος έχω λιγα αδιαβαστα.
    Ρούχα πχ επειδή οι έξοδοι μου αυτό το καλοκαίρι είναι ελάχιστες λόγω έλλειψης παρέας θα αρκεστω σε μικρές αγορες στις εκπτώσεις στα απαραίτητα.

Έτσι νομιζω είναι πως ελεγχει κάποιος τις επιθυμίες του.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Δεν εννοώ σε αυτά που κάνεις συλλογή όπως τα ρολόγια που λες αλλά με τα ρούχα θα μπορούσες να ξεφορτωθείς κάποια πιστεύω εφόσον έχεις τόσα πολλά. Τι κερδίζεις μετο να τα μαζεύεις στις ντουλάπες και να μην τα φοράς; Αν αρχίσεις και δίνεις κάποια :
    1. Θα μπορείς να αγοράσεις καινούργια και να ανανεώσεις κάπως την γκαρνταρόμπα σου
    2. Θα βοηθήσεις άλλους που ίσως χρειάζονται ρούχα
    3. Δεν θα πάνε χαμένα και θα φανουν χρήσιμα σε κάποιους
    4. Θα νιώσεις πιο ανάλαφρος.
    ι.

Δεν ξερω ελισαβετ , παντα ειχα μεσα μου το συλλεκτικο , αφου απο τα 15 μου αρχισα συλλογη γραμματοσημων , μετα νομισματα ......συλλεγω και οπλα , μοτοσυκλεττες , οποτε και τα ρουχα τα βλεπω σαν συλλογη , αν χαρισω καποιο , που χαριζω , αποδεκτης θαναι ο κολλητος μου , που δεν εχει οικονομικη ευχερεια , η τα φθαρμενα ( αν προλαβουν να φθαρουν ! ) , που τα αναλαμβανει η μανα μου , μιας κι εχει παρε δωσε με εκκλησιες .......................παντως και να μην τα φοραω , πολλα βραδια καθομαι και τα χαζευω , οπως κανω με τα ρολογια , η τα οπλα , που ειναι διακοσμητικο στοιχειο του δωματιου μου , σε περιοπτη θεση .....................εχω ενα ειδος φετιχισμου με τα υλικα αγαθα , τουλαχιστον με μερικα απο αυτα , το καθε ρουχο εχει την ιστορια του , μου θυμιζουν ταξιδια που πηγα , πολεις , αλλωστε μια καλη γκαρνταρομπα φτιαχνεται αργα αργα , τωρα μπορω να πω οτι ειμαι υπερπληρης απο ρουχα , εχω και πολλους χωρους , και δεν προκειται να ξανασχοληθω με δαυτα .............δεν συλλεγω μπελαλιδικα πραματα ομως , οι 4 μοτο μου , θελουν καθε 1.5 χρονο λαδια , αυτο δεν ειναι μπελας , μου αρεσε να τις βλεπω , μια και τις εχω σε ισογειο δωματιο , κανω και καμμια βολτιτσα , θακανα παραπανω αν δεν ειχα κτθλψη .........παντως στο παρελθον δεν κολλαω , παντα κοιτω μπροστα ...........

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    το τι χρειαζεσαι μονο εσυ το ξερεις...
    ετσι κι αλλιως τα υλικα αγαθα εχουν ημερομηνια ληξης, οποτε οσα ρουχα και να παρεις τωρα, σε 2-3-4 χρονια πρεπει να παρεις αλλα...
    Με τα χρηματα πιστευω οτι το θεμα δεν ειναι να εχεις οσα χρειαζεσαι μονο ή οσα εχεις αναγκη πχ σπιτι, εξοχικο, αμαξι, κοσμηματα κλπ...

Ειναι το θεμα τι ποιοτητα ζωης εχεις! τα χρηματα που εχεις σου ανοιγουν τις πορτες για μια Α ποιοτητα ζωης? αυτη την ποιοτητα την εκμεταλλευεσαι? την χαιρεσαι? η ζωη που ζεις αντιστοιχει στα χρηματα που εχεις?
    υπαρχουν πλουσιοι που ειναι φτωχοι στο μυαλο και στον τροπο ζωης τους, και υπαρχουν φτωχοι που ζουν σαν πλουσιοι, που ειναι ικανοι να ζουν σαν βασιλιαδες ακομη κι αν κανουν διακοπες στη σκηνη στην παραλια ενω οι αλλοι μιζεριαζουν στα 5στερα...
    Ενα 100αρι κατι τορτελινια κατι σαλτσες μια σκηνη και μια τεντα ηταν αρκετα για να περασω μια αξεχαστη βδομαδα στα κουφονησια με ολα τα αστερια στην αγκαλια μου.Οσο οι υπολοιποι αναβανε αιρ κοντισιον εγω εκανα την καρεκλα μου λιγο ποιο δεξια να με χτυπησει το αερικο που ειχε παντα.Και οταν δε, μαζευομουνα πισω απο την θαμναρα μου και τελιωνε η υποθεση.Τι να το κανεις το ξενοδοχιο πες μου τι!Φευγεις απο τους 4τοιχους για να ξαναπας στα μπετα?2 βδομαδουλες δικαιυμαστε και εμεις ολο τον χρονο γιατι να μην το ζησουμε λιγο ειρινικα και απλοικα?Οσοι δεν εχετε παει ΝΑ ΠΑΤΕ!Δεν θα ξεχασω το απεραντο και ατελιοτο χυμαρο απο αστερια.Την οπερα στις 1 το βραδυ.Τον τυπο με το Didgeridoo που μας εβαζε στο μουντ του ταρζαν.Απιτευτα πραγματα απλα και ομως ενδιαφερον!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mauroslosk View Post
    Ενα 100αρι κατι τορτελινια κατι σαλτσες μια σκηνη και μια τεντα ηταν αρκετα για να περασω μια αξεχαστη βδομαδα στα κουφονησια με ολα τα αστερια στην αγκαλια μου.Οσο οι υπολοιποι αναβανε αιρ κοντισιον εγω εκανα την καρεκλα μου λιγο ποιο δεξια να με χτυπησει το αερικο που ειχε παντα.Και οταν δε, μαζευομουνα πισω απο την θαμναρα μου και τελιωνε η υποθεση.Τι να το κανεις το ξενοδοχιο πες μου τι!Φευγεις απο τους 4τοιχους για να ξαναπας στα μπετα?2 βδομαδουλες δικαιυμαστε και εμεις ολο τον χρονο γιατι να μην το ζησουμε λιγο ειρινικα και απλοικα?Οσοι δεν εχετε παει ΝΑ ΠΑΤΕ!Δεν θα ξεχασω το απεραντο και ατελιοτο χυμαρο απο αστερια.Την οπερα στις 1 το βραδυ.Τον τυπο με το Didgeridoo που μας εβαζε στο μουντ του ταρζαν.Απιτευτα πραγματα απλα και ομως ενδιαφερον!
    Ωραίος!!Δεν έχω κανει πολλές φορες camping παρα μονο σε ενα φεστιβαλ μουσικής κ ηταν φοβερή εμπειρία.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Αμα καλυπτεις βασικες αναγκες με καποια αξιοπρεπεια (δηλαδη οκ δεν λεμε να ζεις κατω απο ενα υποστεγο με αλλους 10) και εχεις χρονο και χρημα για ψυχαγωγια (η οποια δεν χρειαζεται να κοστιζει), εισαι κομπλε.

Senior Member
    κι εγω λεω στον εαυτο μου οτι ειμαι συλλεκτρια μαγκ , αλλα το κανω για να κατευνασω τις ενοχες μου που ειμαι υπερκαταναλωτικη σε ειδη πολυτελειας...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Αμα καλυπτεις βασικες αναγκες με καποια αξιοπρεπεια (δηλαδη οκ δεν λεμε να ζεις κατω απο ενα υποστεγο με αλλους 10) και εχεις χρονο και χρημα για ψυχαγωγια (η οποια δεν χρειαζεται να κοστιζει), εισαι κομπλε.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    κι εγω λεω στον εαυτο μου οτι ειμαι συλλεκτρια μαγκ , αλλα το κανω για να κατευνασω τις ενοχες μου που ειμαι υπερκαταναλωτικη σε ειδη πολυτελειας...

Μπορει κι εγω να το κανω γιαυτον τον λογο , αλλα καπου εχω ενα στοπ , λιγο μακρυνο , αλλα υπαρχει το ' στοπ ' ..... ενοχες δεν εχω , τα χρηματα ειναι για να τα ξοδευουμε , παντα ομως ξοδευω τα 2/10 των χρηματων μου , μην ειμαστε και ασωτοι τα ετοιμα τρωγονται ευκολα ........

εσυ εχεις και πολα εξοδα για καλλυντικα , οπως ειχες πει ........εγω μια κρεμουλα βαζω το βραδυ στα ματια , αντιρυτιδικη ...

Senior Member
    Θυμηθηκα τον τιτλο ενος βιβλιου , ' οτι αξιζει δεν κοστιζει ' .............ποσο αληθινο .......

Senior Member
    Μπορει κι εγω να το κανω γιαυτον τον λογο , αλλα καπου εχω ενα στοπ , λιγο μακρυνο , αλλα υπαρχει το ' στοπ ' ..... ενοχες δεν εχω , τα χρηματα ειναι για να τα ξοδευουμε , παντα ομως ξοδευω τα 2/10 των χρηματων μου , μην ειμαστε και ασωτοι τα ετοιμα τρωγονται ευκολα ........

εσυ εχεις και πολα εξοδα για καλλυντικα , οπως ειχες πει ........εγω μια κρεμουλα βαζω το βραδυ στα ματια , αντιρυτιδικη ...
    η δικαιολογια μου ειναι οτι δεν καπνιζω και τα λεφτα απο τα τσιγαρα τα δινω εκει )))

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast