Results 16 to 30 of 32
Thread: επαρκεια υλικων αγαθων
-
09-07-2017, 22:38 #16
Αυτός ο μύθος ότι οι πλούσιοι είναι δυστυχισμένοι, ενώ οι φτωχοί είναι χαρούμενοι, πιστεύω πως είναι απλά μια παρηγόρια για τους φτωχούς και τίποτα παραπάνω. Ο πλούσιος έχει την οικονομική άνεση να κάνει τα πάντα, άρα δεν είναι δυστυχισμένος και ο άλλος είναι με ένα μικρό μισθό και με το άγχος αν θα βγεί ο μήνας. Δεν υπάρχει σύγκριση πιστεύω ο πλούσιος με τον φτωχό.
- 10-07-2017, 05:20 #17
10-07-2017, 09:59 #18
αν εισαι σε φαση κλαψας, οπου και να εισαι, το ιδιο ειναι! καμια διαφορα!
αν εισαι σε μια νορμαλ φαση, στο λεωφορειο θα συμβιβαστεις με τη βαβουρα των υπολοιπων και θα κανεις μια διαδρομη προκαθορισμενη ενω με το κοτερο μπορεις να γυρισεις πχ ολο το αιγαιο, να ριχνεις αγκυρα οπου γουσταρεις και για οσο θελεις, να ξαπλαρεις χωρις να δινεις λογαριασμο σε κανεναν.Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
10-07-2017, 10:05 #19
Δεν εννοώ σε αυτά που κάνεις συλλογή όπως τα ρολόγια που λες αλλά με τα ρούχα θα μπορούσες να ξεφορτωθείς κάποια πιστεύω εφόσον έχεις τόσα πολλά. Τι κερδίζεις μετο να τα μαζεύεις στις ντουλάπες και να μην τα φοράς; Αν αρχίσεις και δίνεις κάποια :
1. Θα μπορείς να αγοράσεις καινούργια και να ανανεώσεις κάπως την γκαρνταρόμπα σου
2. Θα βοηθήσεις άλλους που ίσως χρειάζονται ρούχα
3. Δεν θα πάνε χαμένα και θα φανουν χρήσιμα σε κάποιους
4. Θα νιώσεις πιο ανάλαφρος.
Ειδικά το τελευταίο στο λέω γιατί κι εγώ έχω την τάση δύσκολα να αποχωρίζομαι πράγματα (σκέφτομαι συνέχεια ότι κάπου μπορεί να χρειαστεί), αλλά η αίσθηση όταν το κάνεις τελικά είναι απελευθερωτική.
Συνήθως όσοι μαζεύουμε υλικά αγαθά έχουμε την τάση να το κάνουμε αυτό γενικότερα, ίσως μια προσκόλληση στο παρελθόν ή κάτι τέτοιο. Όταν λοιπόν το πάρεις απόφαση να αποχωριστείς κάποια από αυτά, νομίζω είναι και λίγο συμβολικό και όντως νιώθεις ότι ξαλάφρωσες. Γιαυτό προσπαθώ να εφαμοζω αυτο με τις εποχές και το πόσο συχνά χρησιμοποιώ κάτι που σου είπα. Αν δεν το χρησιμοποιώ και παρόλα αυτά δυσκολεύομαι να το αποχωριστώ αυτό για μένα σημαίνει πως είναι άλλοι οι λόγοι που το κάνω κι όχι λόγοι χρησιμότητας.
Όλα αυτά βέβαια στα λέω με το σκεπτικό ότι δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα, οπότε δεν θα σου λείψει όντως κάτι.
10-07-2017, 14:10 #20
αυτα ωστε να εχεις μια ζωη που να μπορεις να εισαι σχετικα ανετος για εμενα μια δουλεια δεν ειναι υλικο αγαθο αλλα σε βοηθαει να αποκτησεις. ενα σπιτι και ενα αυτοκινητο ρουχα προσπαθουσα να παιρνω αυτα που γουσταρω παντα και ετσι δεν μπορω να πω οτι τα φοραω μια και μετα τα πεταω κινητα και τετοια δεν με ενοιαζαν ποτε ειμαι αυταρκης σε τετοιου ειδους γκατζετ
10-07-2017, 14:39 #21
Άλλο η ευτυχία κ άλλο η ποιότητα ζωής που μπορεί να οδηγήσει πιο εύκολα στην αίσθηση της πληρότητας κ ευτυχίας.
Η ευτυχία για μένα προυποθετει φιλοσοφια κ στάση ζωής. Αυτό είναι ανεξαρτητο απο το εισόδημα κάποιου.
Τώρα για τα πραγματα που χρειαζόμαστε όλοι μας θα μπορουσαμε να ζούμε με το 1/3 αυτών που έχουμε.
Νομιζω θα έπρεπε να εξεταστεί το πως λειτουργει η επιθυμία στους ανθρώπους.
Μακ δεν είναι οτι χρειάζεσαι αυτά τα πραγματα αλλά δεν μπορείς να ελεγξεις την επιθυμία σου. Δεν έχει όρια γιατί κ απο οτι ειπές είσαι ευκαταστατος κ όταν βλέπεις κάτι ομορφο απο αντικείμενο μέχρι γυναικα ίσως θέλεις να το αποκτησεις. Λίγο πολύ έτσι λειτουργούμε όλοι.
Σ'αυτο που διαφέρει ένας φτωχός που έχει το μυαλό στο κεφάλι του είναι να ελεγχει την επιθυμία του κ να κανει εναν προϋπολογισμό. Υπολογίζει αν αυτό που επιθυμεί γιατί του γυαλισε έχει χρηστική αξία κ τον συμφέρει.
Για να δώσω ενα παράδειγμα το χαρτζηλικι μου είναι 70 ευρώ τον μήνα. Ρουχα, φαγητο είναι έξτρα. Απο αυτά τα λεφτά βάζω στην άκρη 10 ευρώ για βιβλια κ σε διαστημα εξαμήνου αγοράζω καμια 6-10 βιβλια. Έτσι με βαση κ τον ρυθμο διαβάσματος έχω λιγα αδιαβαστα.
Ρούχα πχ επειδή οι έξοδοι μου αυτό το καλοκαίρι είναι ελάχιστες λόγω έλλειψης παρέας θα αρκεστω σε μικρές αγορες στις εκπτώσεις στα απαραίτητα.
Έτσι νομιζω είναι πως ελεγχει κάποιος τις επιθυμίες του.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
10-07-2017, 18:46 #22
Δεν ξερω ελισαβετ , παντα ειχα μεσα μου το συλλεκτικο , αφου απο τα 15 μου αρχισα συλλογη γραμματοσημων , μετα νομισματα ......συλλεγω και οπλα , μοτοσυκλεττες , οποτε και τα ρουχα τα βλεπω σαν συλλογη , αν χαρισω καποιο , που χαριζω , αποδεκτης θαναι ο κολλητος μου , που δεν εχει οικονομικη ευχερεια , η τα φθαρμενα ( αν προλαβουν να φθαρουν ! ) , που τα αναλαμβανει η μανα μου , μιας κι εχει παρε δωσε με εκκλησιες .......................παντως και να μην τα φοραω , πολλα βραδια καθομαι και τα χαζευω , οπως κανω με τα ρολογια , η τα οπλα , που ειναι διακοσμητικο στοιχειο του δωματιου μου , σε περιοπτη θεση .....................εχω ενα ειδος φετιχισμου με τα υλικα αγαθα , τουλαχιστον με μερικα απο αυτα , το καθε ρουχο εχει την ιστορια του , μου θυμιζουν ταξιδια που πηγα , πολεις , αλλωστε μια καλη γκαρνταρομπα φτιαχνεται αργα αργα , τωρα μπορω να πω οτι ειμαι υπερπληρης απο ρουχα , εχω και πολλους χωρους , και δεν προκειται να ξανασχοληθω με δαυτα .............δεν συλλεγω μπελαλιδικα πραματα ομως , οι 4 μοτο μου , θελουν καθε 1.5 χρονο λαδια , αυτο δεν ειναι μπελας , μου αρεσε να τις βλεπω , μια και τις εχω σε ισογειο δωματιο , κανω και καμμια βολτιτσα , θακανα παραπανω αν δεν ειχα κτθλψη .........παντως στο παρελθον δεν κολλαω , παντα κοιτω μπροστα ...........
10-07-2017, 19:03 #23
Ενα 100αρι κατι τορτελινια κατι σαλτσες μια σκηνη και μια τεντα ηταν αρκετα για να περασω μια αξεχαστη βδομαδα στα κουφονησια με ολα τα αστερια στην αγκαλια μου.Οσο οι υπολοιποι αναβανε αιρ κοντισιον εγω εκανα την καρεκλα μου λιγο ποιο δεξια να με χτυπησει το αερικο που ειχε παντα.Και οταν δε, μαζευομουνα πισω απο την θαμναρα μου και τελιωνε η υποθεση.Τι να το κανεις το ξενοδοχιο πες μου τι!Φευγεις απο τους 4τοιχους για να ξαναπας στα μπετα?2 βδομαδουλες δικαιυμαστε και εμεις ολο τον χρονο γιατι να μην το ζησουμε λιγο ειρινικα και απλοικα?Οσοι δεν εχετε παει ΝΑ ΠΑΤΕ!Δεν θα ξεχασω το απεραντο και ατελιοτο χυμαρο απο αστερια.Την οπερα στις 1 το βραδυ.Τον τυπο με το Didgeridoo που μας εβαζε στο μουντ του ταρζαν.Απιτευτα πραγματα απλα και ομως ενδιαφερον!
10-07-2017, 22:09 #24
11-07-2017, 07:51 #25
Αμα καλυπτεις βασικες αναγκες με καποια αξιοπρεπεια (δηλαδη οκ δεν λεμε να ζεις κατω απο ενα υποστεγο με αλλους 10) και εχεις χρονο και χρημα για ψυχαγωγια (η οποια δεν χρειαζεται να κοστιζει), εισαι κομπλε.
11-07-2017, 10:16 #26
κι εγω λεω στον εαυτο μου οτι ειμαι συλλεκτρια μαγκ , αλλα το κανω για να κατευνασω τις ενοχες μου που ειμαι υπερκαταναλωτικη σε ειδη πολυτελειας...
11-07-2017, 11:48 #27
11-07-2017, 11:57 #28
Μπορει κι εγω να το κανω γιαυτον τον λογο , αλλα καπου εχω ενα στοπ , λιγο μακρυνο , αλλα υπαρχει το ' στοπ ' ..... ενοχες δεν εχω , τα χρηματα ειναι για να τα ξοδευουμε , παντα ομως ξοδευω τα 2/10 των χρηματων μου , μην ειμαστε και ασωτοιτα ετοιμα τρωγονται ευκολα ........
εσυ εχεις και πολα εξοδα για καλλυντικα, οπως ειχες πει ........εγω μια κρεμουλα βαζω το βραδυ στα ματια , αντιρυτιδικη ...
11-07-2017, 12:07 #29
Θυμηθηκα τον τιτλο ενος βιβλιου , ' οτι αξιζει δεν κοστιζει ' .............ποσο αληθινο .......
11-07-2017, 13:48 #30