Results 1 to 11 of 11
Thread: Κατάθλιψη-ψυχαναγκασμοί-κιλά
-
02-08-2017, 16:57 #1
Κατάθλιψη-ψυχαναγκασμοί-κιλά
Καλησπέρα, επειδή αφορά τρεις διαφορετικές κατηγορίες, είπα να βάλω το θέμα μου εδώ.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε, όσον αφορά την κατάθλιψη, δεν μπορώ να χαρώ τίποτα και υποφέρω συνέχεια. Και εδώ έρχονται οι ψυχαναγκασμοί. Συνέχεια έχω ψυχαναγκασμούς για κάτι, είτε αυτό είναι τύψεις, είτε τα κιλά μου, είτε αν με αγαπάει το αγόρι μου, είτε με τα λεφτά, κτλ. Δεν μπορώ να ηρεμήσω με τίποτα, να χαρώ τίποτα, συνεχώς υποφέρω. Και τέλος είναι τα κιλά, δεν μου αρέσει καθόλου η εξωτερική μου εμφάνιση, αλλά δεν θέλω να κοπιάσω καθόλου, δεν έχω το κουράγιο. Βασικά για δίαιτα πάρα πολύ δύσκολα, δεν αντέχω την πείνα, και για γυμναστική, περπάτημα πχ, κάτι απλό, μου ανοίγει την όρεξη και επίσης δεν νιώθω ευεξία λόγω της κατάθλιψης. Είμαι σε απόγνωση! Και σήμερα είναι μια εύκολη μέρα, άλλες μέρες σκέφτομαι το θάνατο και φρικάρω! Όχι ότι θέλω να πεθάνω, αντίθετα, ότι θα περάσουν τα χρόνια γρήγορα χωρίς να έχω ζήσει τίποτα και ξαφνικά δεν θα υπάρχω! Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Τα κιλά πιστεύω είναι ένα μεγάλο θέμα, αν τα χάσω, μπορεί και να 'μαι ευτυχισμένη αν δεν έχω άλλα προβλήματα στο μέλλον!! Βασικά, έχω προσπαθήσει να κάνω δίαιτα 1 ναι 2 όχι γιατί είναι το μόνο που μπορώ να κάνω, αλλά ακόμα και έτσι πχ μπορεί να κάνω υπερφαγικό μια μέρα δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι το φαί! Λέω να αρχίσω κανένα χόμπι τώρα από Σεπτέμβρη.
- 02-08-2017, 17:40 #2
02-08-2017, 17:47 #3
Κοιταξε εχω δοκιμασει χομπι στο παρελθον, αλλα δεν με βοηθησε. Τοτε ημουν και ακομα χειροτερα βεβαια, δεν ξερω. Ξερω παντως προγραμματα του Δημου που ειναι δωρεαν η πληρωνεις ελαχιστα. Με φυσικη ασκηση οπως ειπα δεν νιωθω ευεξια, και μου ανοιγει η ορεξη ακομα πιο πολυ. :( Ψυχοθεραπεια θελω, μεχρι προτινος πιστευα οτι δεν υπαρχουν καλοι ψυχολογοι, επειδη πηγαινα σε εναν ψυχοθεραπευτη που με απογοητεψε πληρως, αλλα μου ειπαν οτι οι ψυχοθεραπευτες λιγα ξερουν απο ψυχολογια, και οτι θελω ψυχολογο. Αλλα δεν παιζουν λεφτα, ειναι και αυτο.
02-08-2017, 17:53 #4
Μαλλον δεν υπηρξε καποια χημεια μεταξυ σας. Οι ψυχοθεραπευτες ειναι ειτε ψυχολογοι ειτε ψυχιατροι, οι οποιοι εχουν εκπαιδευτει πανω σε μια συγκεκριμενη θεραπευτικη προσεγγιση. Αρα θα πας ειτε σε ψυχολογο-ψυχοθεραπευτη ειτε σε ψυχιατρο-ψυχοθεραπευτη. Μπορεις να πας σε καποιο δημοσιο φορεα ή σε καποιο νοσοκομειο οπου δεν θα χρειαστει να πληρωνεις.
02-08-2017, 17:59 #5
Ητανε πολυ μ.......κας σαν ανθρωπος, μου εριχνε την ψυχολογια αντι να με ανεβαζει! Δεν γινεται να μην κανω συγκεκριμενη θεραπευτικη προσεγγιση; Εχω και ψυχωση και η ψυχαναλυτικη πχ δεν κανει για μενα, θα με κανει χειροτερα! Αυτο που ειχα δοκιμασει και που ενδεικνυται για την περιπτωση μου, ειναι η γνωσιακη - συμπεριφοριστικη, αλλα δεν την κανουν σε καποιον δημοσιο τομεα και επιπλεον δεν με βοηθησε οπως ειπα γιατι εγω θελω απλα να λεω τα προβληματα μου και να με κανουν να δω πιο θετικα τη ζωη! Δεν υπαρχει καποιος ψυχολογος χωρις μεθοδο; Οσο για το δημοσιο, πηγαινα σε μια καλη στη δουλεια της αλλα δεν μου αρεσε και αυτηνης ο χαρακτηρας, μου ελεγε ολο θα τα πουμε την επομενη φορα για τελευταια φορα για να με δοκιμασει και τελος δεν αντεξα και της ειπα να διακοψουμε και μου λεει ειναι οριστικο; Γιατι αν ειναι οριστικο δεν θα μπορεσεις να ξαναερθεις εδω! Αυτη ηταν σε κεντρο ψυχικης υγειας, εχουν και στα νοσοκομεια ψυχολογους; Αν ειναι να παω εκει, να ρωτησω ομως πρωτα τον γιατρο μου, γιατι χωρις την εγκριση του δεν κανω τιποτα! Και τι μεθοδους χρησιμοποιουν στα νοσοκομεια;
02-08-2017, 18:06 #6
Οχι η ψυχαναλυση δεν νομιζω να ενδεικνυται για τη ψυχωση. Νομιζω ομως πως εφοσον εχεις και ψυχωση και καταθλιψη και ψυχαναγκασμους χρειαζεσαι ψυχοθεραπεια. Πιστευω θα σε βοηθουσε πολυ η υποστηρικτικη ψυχοθεραπεια. Μπορεις ομως να κανεις συμπεριφορικη ή ομαδικη θεραπεια. Στα νοσοκομεια δυστυχως δεν ξερω τι μεθοδους εφαρμοζουν. Ειναι μεχρι να βρεις καποιον που να εχετε καποια χημεια. Φαρμακευτικη αγωγη παιρνεις ετσι;
02-08-2017, 18:33 #7
02-08-2017, 19:26 #8
02-08-2017, 20:15 #9
κανεις κατι λαθος με τη διατροφη, το θεμα δεν ειναι να πεινας να βρισκεσαι σε ολιγοθερμικη διαιτα, αλλα να τρως τροφες πλουσιες σε φυτικες ινες ωστε να χωρταινεις με λιγες θερμιδες, αυτη ειναι η μεθοδος, οχι πεινα για διαιτα, αλλα πολλα φρουτα λαχανικα οσπρια που χωρταινουν με λιγες θερμιδες, εγω αυτο κανο και παω ικανοποιητικα παντως......
02-08-2017, 22:46 #10
Σε ευχαριστώ!!
Δεν μπορώ να τρώω φρούτα λαχανικά και όσπρια δυστυχώς, δεν μένω μόνη μου, τρώω ότι τρώνε και οι άλλοι!! Και παλιά θυμάμαι έφτιαχνα κάθε πρωί μια ωραία σαλάτα με από όλα μέσα, λιαστή τομάτα, μανιτάρια, χαλούμι, μαρούλι, και κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι και πάλι πείναγα πάρα πολύ μετά!! Και έτρωγα το διπλάσιο, δεν νομίζω δηλαδή και ότι πιάνει αυτό σε μένα, μακάρι όμως να πιάνει και ίσως το δοκιμάσω στο μέλλον!!
03-08-2017, 07:07 #11
θελει λιγο καιρο να συνηθησει ο οργανισμος, το θεμα της διατροφης ειναι για να το ακουλουθηται ολοι...... οχι μονο εσει, ειναι για ολους..... ενας φιλος μου ετρωγε 5 φορες την εβδομαδα κρεας και ενα σωρο μικρες βλακειες και εκανε ουρικο οξυ εκτος απο οτι εγινε 120 κιλα...... ειναι μονο 35 χρονων, οι γιατροι τα πεξανε που τοσο μικρος ειναι τιγκα στο ουρικο οξυ, τωρα ξεκινησε διατροφη να δουμε αν του πεσει......