Results 1 to 15 of 16
Thread: Εργασιακος Χωρος
-
14-07-2017, 18:52 #1
Εργασιακος Χωρος
Τι σημαινει δεν τα παραταω?Και ποτε πρεπει να το υπενθυμιζεις στον εαυτο σου.Πχ.Εισαι σε μια δουλεια η οποια δεν σου αρεσει βλεπεις οτι δεν βγαινει πουθενα βλεπεις οτι το κανεις καθαρα αγκαρια.Νιωθεις πως δεν το κανεις με την ψυχη σου.Δουλευεις 10 ωρες σε μια δουλεια που δεν την αγαπας...Τι κανεις?Φευγεις?Η μενεις και προσπαθεις να ξεχασεις το πνιξιμο που μπορει να νιωθεις.Σιγουρα εαν δεν εχεις αλλη επιλογη το κανεις.Οταν ομως βλεπεις πως δεν εχεις καμια οικογενεια εισαι μονος σου αξιζει να πιεσεις τον εαυτο σου για να αποδιξεις οτι δεν τα παρατας.Υπαρχει καποιος που να αγαπαει τηνδουλεια που κανει?Δυσκολευομαι να δουλεψω σε καταστηματα που υπαρχουν συγγενεις.Ημουν σε μια δουλεια που 4 ατομα με βαζανε να κανω τις δουλειες που επρεπε να κανουν αυτοι μονο και μονο γιατι ειμαι καινουργιος.Για 5 ωρες πεταγα σκουπιδια και κουβαλαγα ντανες εστηνα ντανες ξανα πεταγα σκουπιδια.Μερικες φορες δεν ειναι ετσι οπως τα λενε.Δεν αντεχα αλλο να πεταω τα σκουπιδια τους και να κανω τις δουλειες αλλον επειδη ειμαι καινουργιος.Γνωριζω απο δουλεια και δεν πολυ μασαω αλλα αυτο ηταν το κατι αλλο.Να τους λες πως τζαμπα τρεχετε πανω κατω ενω υπαρχει τροπος αλλα κανεις να μην λεει τιποτα λεγοντας πως ετσι ειναι το συστημα.Να εχεις τον ινδο απο πανω σου να σου λεει πως δεν στινεις ομορφα τα πραγματα μονο και μονο επειδη δεν τα εκανα με το δικο του ματι.Γινεται να κανεις τουμπεκι η μετα θα σε πηδανε και θα σου το παιζουν εξυπνοι?Η λες την αποψη σου ξεκαθαρα και διαφωνεις?Η επειδη ειναι οπως ειναι οι ''καταστασεις πρεπει να λεμε ευχαριστω για οτι μας δινουν σκυβοντας το κεφαλι?
Γιατι παρατηρησα οτι οταν λες την γνωμη σου και διαφωνεις σφιγκει λιγο ο κλυος.Ενω οταν ενω ξερεις την δουλεια αφηνεις τον αλλον να σου επιβληθει με τον τροπο του ειναι σαν να του δινεις αερα για πολλα πραγματα.Κανει βασικα σε μια δουλεια να διαφωνεις με το συστημα τους η δεν μιλας γιατι σου κανουν και χαρη που σε πληρωνουν?Αξιζει?
- 14-07-2017, 18:58 #2
Ποσο σε καταλαβαινω.... συζηταω κι εγω το ιδιο θεμα με την ψυχολογο μου στις τελευταιες συνεδριες. Γιατι γενικα μπορει να κανω υπομονη στην αρχη, εχοντας στο μυαλο το μακροπροθεσμο στοχο μου, αλλα σταδιακα μαζευω μαζευω και κανω μια επαναστατικη εκρηξη και ριχνω μια μουτζα.
Ε και μετα με παιρνει απο κατω που παλι ψαχνω, παλι νεα αρχη, παλι νεα προσπαθεια νεα σχεδια νεα ονειρα, ολα αυτα που σε αλλες χωρες ειναι δεδομενα και αυτονοητα, για εμας στην Ελλαδιτσα ειναι μαρτυριο.
Σορρυ δεν εχω συμβουλη. Αλλα σε νιωθω.
14-07-2017, 19:00 #3
Ποσο θα ηθελα να κανω κατι δικο μου και δεν μιλαω για μαγαζι.Μου αρεσουν τα χρωματα η χειρονακτικη εργασια μου αρεσει στην δουλεια μου να υπαρχει πνευμα φαντασια και ορεξη.Ολες αυτες οι δουλειες που εχω κανει κατα καιρους δεν ειχαν τπτ απο αυτα.Πως γινεται να συνεχησεις την ζωη σου σε μια δουλεια που δεν νιωθεις παραγωγικος.Παντα μου αρεσε σαν ιδεα η αναπαλαιοση.Να περνω επιπλα οικιακα διακοσμιτικα και να τους ξαναδινω ζωντανια.Παντα υπαρχει η αρχη αλλα δεν υπαρχει ο χρονος.Δλδ για να ανοιξω ενα τετοιο προτζεκτ πρεπει να εχω το μυαλο μου σε αυτο και μονο.Και οχι να δουλευω 8ωρο εκει δεν μενει χρονος για τετοια.Και να τα παρατησω ολα και να το ξεκινησω μπορει να μην εχει καθολου ζητηση και θα μεινω ρεστος.Καπου πρεπει να κολησω και εγω.Δεν θελω να ξυπναω τα χαραματα και να ιδρωνω για ανθρωπους που μπορει να μην το αξιζουν.Αχ δεν ξερω ρε παιδια.Αλλα απο πουθενα δεν μας μαθαν η δεν μας εδειξαν τον τροπο του να ερθεις κοντα σε ενα επαγγελμα.Μονο με χαρτι μονο με χαρτι.Χωρις χαρτια δλδ σε τρωει η μαρμαγκα.Λεω να σπουδασω λεω κατι να κανω θελω οχι πρεπει ΘΕΛΩ να κανω κατι για εμενα ζηταω πολλα ομως σε αυτες τις δυσκολες εποχες...Καλο θα ηταν να προσπαθησω δν εχω κατι να χασω...
14-07-2017, 19:02 #4
Και που με νιωθεις μου φτανει!!!!Ισως εγω να ειμαι ιδιοτροπος αλλα ρε παιδι μου πως ρε γαμωτο?Να βαλω κατω τον κωλο μου και μουγκα?οΛΑ Αυτα για 500ευρουλια?Α ρε γαμωτο παω να παρω μια βαρκα και παω να εξαφανιστω.Παω να γινω ψαρας...Νεοι ανθρωποι ρε μαλακα νεεοι ανθρωποι χωρις νεες ιδεες χωρις προτοτυπες ιδεες.Δουλειες του ποδαριου και τρεχαματα ανουσια...
14-07-2017, 19:07 #5
Βασικα δεν ειναι μονο οι ιδεες ειναι και τα κινητρα και τα πιστευω που εχει κανεις στον εαυτο του.Μαζικης παραγωγης.Παντα εφευγα απο μιζερααφεντικα.Ενιωθα οτι εκει οντος εχανα την αξιοπρεπεια μου.Ποτε μου δεν μου αρεσει να δουλευω για ασχημους ανθρωπους.Ψυχικα εννοω.Ελπιζω να τα βρω στην πορεια αν και δεν νομιζω να κανω και τιποτα το σπουδαιο.
Μου εγινε μια προταση για τα καραβια.Μια προταση ονειρο.Γιατι απο μικρος ονειρευομαι ταξιδια!
Κοιτα να δεις που για να το κανω πραγματικοτητα θα πρεπει να καθαρισω απο ολα και να μπω αποφασισμενος περιμενοντας το καθε τι που θα προκυψει.Δεν ειμαι να πηγαινω και βλεπουμε.Θα πρεπει καταρχας να κοψω το φαρμακο και να μαθω μερικα αγγλικακια και εφυγα.
Λεω να το δοκιμασω απλα νομιζω πως θα τελειωσει λιγο αδοξα.Φοβαμαι πως θα φαω μεγαλη φρικη αλλα μπορει και να ερωτευτω την θαλασσα και αυτον τον τρπο ζωης.Δυσκολος μεν αλλα με ουσια και σασπενς.
14-07-2017, 19:12 #6
Δεν εισαι ιδιοτροπος. Ειναι η κατασταση τρισαθλια σε πολλες δουλειες, σε παρα πολλες. Ηταν που ηταν, μετα την κριση απογινε. Σε βαζουν να βγαζεις δουλεια για 3 ατομα, σε πληρωνουν για μισο, κλαιγονται και απο πανω, τελοσπαντων αστο γιατι εχω και εγω θεμα με αυτο. Ο Ελληνας δεν ξερει πώς να κρατησει παραγωγικο τον υπαλληλο του, γιαυτο στο τελος κλαιγεται.
Να καθαρισεις απο τις ουσιες, νομιζω με το χασις εχεις ή ειχες καποιο προβλημα, και να πας στη δουλεια που σου προτειναν! Για τα φαρμακα που λες δεν ξερω, αν παιρνεις κατι αναγκαιο, γιατι να το σταματησεις, δν ξερω τι παιζει με αυτο, εσυ ξερεις καλυτερα.
14-07-2017, 19:19 #7
Δεν ειναι το χασισι μωρε αυτο σημερα το πινω αυριο δεν το πινω.Δεν ειναι αυτο.Ειναι οτι για να κανεις ενα βημα παρακατω στα επαγγελμτικα σου για να κανεις κατι το οποιο δεν ξερεις που θα σε βγαλει δεν πρεπει να εισαι τουλαχιστον καλα με το μυαλο σου?Γινεται οταν εχεις μια ασταθη συμπεριφορα και ψυχολογια να βαλεις σκοπο?Κανω το εξης λαθος.Μπορει να σε πιασω ενθουσιασμενος να σου πω πως μου ετυχε αυτο μου εγινε μια προταση για δουλεια να ειμαι χαρουμενος να το συζηταω και στο τελος να τα παραταω και να πρεπει να εξηγησω στον αλλον γιατι και πως.Νομιζω ειναι λαθος και δεν πρεπει να μιλαω να λεω τα παντα.Γιατι ο αλλος περιμενει απο εσενα αυτα που ελεγες.Εαν τουπεις τα παρατησα θα σε κοιταει περιεργα και θα γελασει,Τελος παντων δεν ειναι ευκολα τα πραγματα ποσο μαλλον οταν εισαι και ανισοροπος.
14-07-2017, 19:24 #8
Δεν δενομαι σχεδον ποτε με τους ανθρωπους της δουλειας μου.Και παντα ειμαι με μια στεναχωρια στην φατσα μου ακομα και αν ειμαι καλα.Και με ρωτανε τι εχω και τους λεω τιποτα.Δεν θα κατσω να συζητησω με ανιρωπους που δεν μου αρεσουν.Αλλα το κακο ειναι οτι αρκετοι δεν μου αρεσουν και αυτο δεν τραβαει για πολυ.Παντα στις δουλειες απο τους 10 με τον 1 θα τα ελεγα με τους αλλους τυχενει παντα να μην κολλαω.Θελει ρε γαμωτο θελει και λιγο ψευτοενδιαφερον κοινωνικοποιητικο γιατι αλλιως σε βαζουν γωνια.
14-07-2017, 19:38 #9
Δεν οφειλεις τιποτα και σε κανεναν. Δεν ειναι σημαντικη η γνωμη τους αν εσυ δεν της δωσεις αξια. Δηλαδη ολοι αυτοι κανουν τελικα ολα οσα λενε? Δεν ενθουσιαζονται ποτε με κατι και μετα να αλλαξουν γνωμη? Δε δειλιαζουν? Δε φοβουνται? Τι ειναι? Ο Μπατμαν?
Ελα ξεκολλα δεν ειναι το θεμα σου αν θα το κανεις δηλωση και μετα δε θα το τολμησεις. Το θεμα σου ειναι γιατι τελικα δε θα το τολμησεις. Ποιο ειναι το πιθανο σεναριο που σε τρομαξε. Αυτο ειναι το θεμα. Οχι, το αν θα σκεφτει ο αλλος οτι ειπες κατι θα κανεις και δεν το εκανες. Γιατι να περιμενουν απο σενα να κανεις κατι συγκεκριμενο? Μη μου απαντησεις σε αυτο. Ξερω οτι ο περιγυρος ολων μας αρεσκεται να χωνει τη μυτη του για τον εναν ή τον αλλο λογο. Αλλα αν δε δωσεις τοσο μεγαλη βαση στη γνωμη τους, μπορει να σου μεινει περισσοτερη ενεργεια να ξεκομπλαρεις και να κανεις καποιο μεγαλο βημα, χαλαρα, χωρις να νιωθεις οτι καποιος σε παρακολουθει και σε κρινει. Χωρις φοβερες προσδοκιες.
Ειχα διαβασει ενα αποφθεγμα καποιου, δεν το θυμαμαι ακριβως, πηγαινε καπως ετσι
Αν σε ρωτησουν αν ξερεις να κανεις κατι, πες ναι, και στην πορεια κανοντας το, μαθε το.
14-07-2017, 19:42 #10
Μπα μην το λες. Εγω προσωπικα σε ολες μου τις δουλειες ημουν προσχαρη και κοινωνικη, γρηγορη και ευστροφη με καλη σχεση με πελατες, πωλητες, συνεργατες κλπ
Δεν ειχα δεθει με αφεντικα, κρατουσα αποσταση, αλλα μουτρα δεν κατεβαζα οσο εκανα υπομονη. Παρολαυτα οταν ο αλλος θελει να σε ξεζουμισει για να βγαλει λεφτακια, θα το κανει. Ειτε εχεις μουτρα ειτε οχι. Εκτος πια αν εισαι ο τελειος διπλωματης και γλειφτης και καταφερεις να ελισσεσαι, να προαγεσαι και να πατας επι πτωματων, εχοντας το αφεντικουλι φιλαρακι ή γκομενο ή οτιδηποτε.
14-07-2017, 19:46 #11
Τα ίδια προβλήματα είχα κι εγώ άλλαξα εφτά δουλειές για αυτό το λόγο κι έγινα αγρότης κ δεν την παλεύω καστανό πλέον πολύ κουραστική σωματικά δουλειά πνευματικά μπορείς να κανεισ ότι θέλεις
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
14-07-2017, 19:47 #12
Τουλαχιστον δεν εχεις τον καθε κομπλεξικο μιζερο κλαψιαρη να σου ρουφαει το αιμα, ετσι δεν ειναι?
Κοπιαζεις πολυ σωματικα, αλλα δεν ειχε και τα καλα της αυτη η επιλογη?
14-07-2017, 19:50 #13
Η εγω ειμαι μικρος ακομα η το 90% ειναι οπως ειπες διπλωματες κουτοπονηροι διπροσωποι που γλυφουν το αφεντικουλι και απο πισω το κραζουν.Αυτους δεν μπορω.Και απορω αυτοι οι ανθρωποι συζητανε ποτε για γλυφτες οπως λεμε εμεις τωρα?Ξερουν τι ειναι αυτο?Ξερουν αλλα κανουν οτι δεν καταλαβαινουν.Με τους περισσοτερους τα εχω καλα.Δεν τα εχω με αυτους που νομιζουν οτι ειναι καπιοι.Με αυτους που θα προσπαθουν να σου επιβλιθουν.Και ειναι πολλοι ρε γαμωτο μου.Η εγω ειμαι απλα στοχος και πρεπει παντα να χαλαω την γλυκα μου για να με σεβαστουν χωρις να προσπαθουν να βγαλουν γουστα πανω μου.Παντως κανεις δεν μας εμαθε την φιλοσοφια της εργασιας.Απο μονοι μας μπηκαμε κουτσα κουτσα μαθαμε δεν μαθαμε...
14-07-2017, 19:51 #14
Ελις αγορι μου κανεις πραγματα και το πας ψηλα νομιζω,ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!
14-07-2017, 19:53 #15
Ναι ηρέμησα για πρώτη φορά στη ζωή μου
Last edited by elis; 14-07-2017 at 20:17.
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))