φως στο τουνελ της ψυχωσης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 37
    Senior Member

φως στο τουνελ της ψυχωσης

Σημερα ειμαι χαρουμενος, ειδα το γιατρο μου, ειμαι πανω απο εξι μηνες χωρις κανενα συμπτωμα........ και μου προτεινε χωρις να πω εγω τιποτα να μειωσουμε τη δωση απο τα 400mg σολιαν στα 200 mg σολιαν....... επιτελους παω καλα.... ελπιζω να μην εχω καμια υποτροπη και στο τελος να τα κοψω τα φαρμακα

Senior Member
    Παυλο πολυ αισιοδοξο αυτο χαιρομαι....αν επιτρεπεται ποια ειναι η διαγνωση σου? Σε ρωταω γιατι εχω και εγω τη προσδοκια καποτε να κοψω την αγωγη

Senior Member
    εχω κανει ενα ψυχωτικο επισοδειο πριν 3.5 χρονια περιπου, και περιπου δυο βδομαδες εμεινα σε νοσοκομειο, δεν μου εχουν πει κατι παραπανω..... παντως να τα κοψω πληρως τα φαρμακα ειναι δυσκολο, τουλαχιστον να παιρνω πολυ μικρες δοσεις να ειναι σαν να μην παιρνω τιποτα, ελπιζω να μην υποτροπιασω και να παω καλα... θα δειξη...

Senior Member
    Καταλαβα....να σου πω την αληθρια και εγω δεν ρωταω για διαγνωσεις αλλα κατι μου χαν πει για σχιζοφρενεια και μ χε πει η γιατρος μου οτι εχω κακη προγνωση υποτροπιαζω ευκολα.....αλλα ελπιζω....τουλαχιστον τωρα με το αμπιλιφαυ ειμ καλυτερα το ρισπερνταλ με θερισε

Senior Member
    μπραβο pavlosla!! ευχομαι να ηταν το πρωτο και το τελευταιο επεισοδιο σου
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Καλη επιτυχια στη μειωση Παυλο, καλυτερα αν θες παρε εναν κοφτη χαπιων κ κατεβαζε σιγα σιγα τη δοση, γιατι οσο να ναι ο οργανισμος στρεσαρεται στις μειωσεις,ευχομαι να πανε ολα καλα

Senior Member
    Αν στρεσαρεται λεει....εγω εκοψα το ρισπερνταλ και εχω παθει τη νιλα της ζωης μου

Senior Member
    Quote Originally Posted by Soulfly View Post
    Καλη επιτυχια στη μειωση Παυλο, καλυτερα αν θες παρε εναν κοφτη χαπιων κ κατεβαζε σιγα σιγα τη δοση, γιατι οσο να ναι ο οργανισμος στρεσαρεται στις μειωσεις,ευχομαι να πανε ολα καλα
    που βρισκουμε τετοιο πραμα? ο.ο

Senior Member
    Σε μαγαζι με κουβανεζικα πουρα....χαχαχαχαχα
    Slipknot-Psychosocial......

Senior Member
    Το οτι έκανες ψυχωτικό επεισόδιο ενα κ μοναδικό χωρίς υποτροπή είναι βασικός παράγοντας για διακοπή των φαρμάκων.

Προσοχή ομως: Η πάθηση είναι χρόνια χωρίς κάποια θεραπεία κ τα φάρμακα δεν επιλύουν το πρόβλημα. Θα έλεγα οτι ίσως ρίχνουμε τα σκουπίδια κάτω απο το χαλί.

Πρόταση μου:
    1)Παρακολουθηση εφ όρου ζωής απο ψυχίατρο. Οι επισκέψεις θα είναι πιο αραιές.
    2)Ενημέρωση για προειδοποιητικά σημάδια υποτροπής απο το ίντερνετ κ τον γιατρό.
    3)Αποφυγή στρεσογονων καταστάσεων
    4)Ενδυνάμωση της αυτοπεποιθησης (βασικό)
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    κλινω μια βδομαδα στη καινουρια δοση 200μγ σολιαν μισο χαπι, ειμαι καλα δεν αλλαξε η διαθεση μου και δεν παρατηρω κανενα σημαδι υποτροπης
    ολλα καλα, μπορει να εχω ελπιδες για κοψιμο φαρμακων στο μελον

Senior Member
    Quote Originally Posted by pavlosla View Post
    κλινω μια βδομαδα στη καινουρια δοση 200μγ σολιαν μισο χαπι, ειμαι καλα δεν αλλαξε η διαθεση μου και δεν παρατηρω κανενα σημαδι υποτροπης
    ολλα καλα, μπορει να εχω ελπιδες για κοψιμο φαρμακων στο μελον
    ελπιζω να τα πας περιφημα! εγω με τη μειωση φαρμακου στην 3η βδομαδα περιπου ειδα καποια συμπτωματα :/ μονο ενα ψυχωτικο επισοδειο ειχες?

Senior Member
    ναι μονο ενα επισοδειο δεν εχω κανει καμια υποτροπη εδω και τριαμιση χρονια ειχα βεβαια καποια προβληματα με αγχος νευρικοτητα ακαθησια και αλογια, ανηδονια...ειδικα στην αρχη της θεραπειας, τωρα ειμαι καλα χωρις κανενα προβλημα πανω απο εξι μηνες...... ελπιζω να παω καλα και να βγαλω εξαμηνο χωρις προβλημα στα 200 μγ ωστε να παμε ακομα μικροτερες δοσεις μεχρι να δουμε το τελος της θεραπειας,, αν και στη ψυχωση παντα πρεπει να προσεχεις........

Senior Member
    Quote Originally Posted by pavlosla View Post
    ναι μονο ενα επισοδειο δεν εχω κανει καμια υποτροπη εδω και τριαμιση χρονια ειχα βεβαια καποια προβληματα με αγχος νευρικοτητα ακαθησια και αλογια, ανηδονια...ειδικα στην αρχη της θεραπειας, τωρα ειμαι καλα χωρις κανενα προβλημα πανω απο εξι μηνες...... ελπιζω να παω καλα και να βγαλω εξαμηνο χωρις προβλημα στα 200 μγ ωστε να παμε ακομα μικροτερες δοσεις μεχρι να δουμε το τελος της θεραπειας,, αν και στη ψυχωση παντα πρεπει να προσεχεις........
    γιατι παιρνεις φαρμακα εδω κ 3 χρονια?δεν εφευγαν τα συμπτωματα για τοσο καιρο με τα φαρμακα?

Senior Member
    απο οτι εχω καταλαβει δε φτανει να μην εχεις συμπτωματα, πρεπει να περασει και αρκετος καιρος για να φτιαξει-σταθεροποιηθει ο εγκεφαλος και μετα να σου ελατωσουν της δωσεις, δεν ειμαι γιατρος για να ξερω.... το πρωτο χρονο ειχα ακαθησια αλογια ανηδονια εντονα .. και επαιρνα 800 μγ σολιαν και ακινετον.... το δευτερο χρονο το ελατωσαμε στα 400 μγ...... μεταξυ δευτερου και τριτου ετος με επιαναν ξαφνικα αγχωδες και νευρικες κρισεις που κρατουσαν γυρω στις δυο ωρες χωρις αιτιο και αυξησαμε τη δοσολογια στα 800 μγ σολιαν και 5μγ ζοξιλ μετα μου εφυγαν οι νευρικοτητες και το αγχος.... στα μεσα του τριτου ετους εμεινα στα 800 μγ σολιαν , τελη τριτου ετους πηγαμε ξανα στα 400 μγ σολιαν και τωρα στα 3.5 ετη ειμαι χωρις κανενα συμπτωμα εδω και εξι μηνες και δοκιμαζουμε τα 200μγ σολιαν και θα δουμε πως θα παω......

Page 1 of 3 123 LastLast