Το θέμα μου: πού να απευθυνθώ; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 18 of 18
    Junior Member
    Το να ασχοληθώ με κάτι, η μία ψυχολόγος μου το είπε από την πρώτη συνάντηση. Η άλλη στην δεύτερη. Όταν είπα και στις δύο ότι δεν έχω όρεξη, μου είπαν "Σιγά-σιγά θα πρέπει να κάνεις κάτι". Οκ, και μετά; Ειδικά στην μία που πήγα και πιο πολλές φορές, έφευγα νιώθοντας ένα κενό, έλεγα από μέσα μου "Και τώρα; Τι έκανα και σήμερα;". Και έτσι σταμάτησα.
    Ίσως να έφταιγε αυτό που λες. Αν και όταν το αποφάσισα, ήμουν σίγουρη ότι θέλω να προχωρήσω σε αυτό το κομμάτι, αφού η ζωή μου είχε αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά δυσλειτουργική. Φοβάμαι ότι δεν θα βρω κάποιον να ταιριάξω τόσο εύκολα.
    Να 'σαι καλά, savatage, για τις τόσο χρήσιμες συμβουλές σου! Σ'ευχαριστώ ειλικρινά! :)

Senior Member
    Να σαι καλα κοριτσι μου και συγνωμη που σε νομιζα για αρσενικο :P
    Να ξερεις οτι παντα εχεις το δικαιωμα να λες ολες σου τις σκεψεις στο θεραπευτη. Ειναι προτιμοτερο να του πεις "Μου τη σπας με αυτο που λες" και να κανετε διαλογο πανω στο για ποιο λογο σε ενοχλει και να εμβαθυνετε, παρα να πεις "Ναι οκ ενταξει....." και να φυγεις απο κει δυσαρεστημενη που παλι καταπιεζεσαι και δεν εκφραζεις τα θελω σου. Σε αυτο βοηθαει και η χημεια με το θεραπευτη. Πχ η δικη μου ψυχολογος ειναι γυναικα, κοντα στην ηλικια μου και αλανι, οποτε μετα απο καποιες συνεδριες αρχισα να λυνομαι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by φύλλο στον άνεμο View Post
    Με το "δεν με κάλυψαν" εννοώ ότι ήταν σαν να μην καταλάβαιναν το πραγματικό μου πρόβλημα και μου έδιναν, κατά την γνώμη μου, "ανούσιες" συμβουλές. Του τύπου: "ξεκίνα να ασχολείσαι με κάτι, με κάποιο χόμπι, πήγαινε εδώ-εκεί", το θέμα όμως είναι ότι δεν είχα την όρεξη να ασχοληθώ με τίποτα. Νομίζω ότι δεν βρήκαν την ρίζα του προβλήματος, ήταν λίγο επιφανειακή η αντιμετώπιση.
    Θα σου έστελνα μήνυμα να σε ρωτήσω τα στοιχεία τους, αλλά δεν μπορώ να στείλω μηνύματα ακόμη.
    Έχω βρει κάποιους που πιθανότατα η μεθοδολογία τους να ανταποκρίνεται στο πρόβλημά μου, αλλά φοβάμαι μήπως και πάλι χάσω τον χρόνο μου. Είναι αφάνταστα ψυχοφθόρο να λες τα ίδια και τα ίδια στον κάθε επαγγελματία ψυχικής υγείας.
    αυτα ειναι μαλακιες ξεκινα ενα χομπι κανε αυτο εκεινο αυτα τα διαβαζω και στο ιντερνετ το θεμαγια εμενα βρες ενα ψυχοθεραπευτη που να ειδικευεται στην γνωσιακη συμπεριφοριστικη ψυχοθεραπεια η οποια ειναι σχετικα συντομη και σε εκπαιδευει εσυ να μπορεις να θεραπευεις τον εαυτο σου εσυ τι ακριβως εχεις ποιο ειναι το προβλημα σου?

Page 2 of 2 FirstFirst 12