Να πάρω συμπλήρωμα σιδήρου ? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
    Senior Member
    Ο καφές πλέον δεν βοηθάει

Senior Member
    Είχες κάποιο θέμα με τις εξετάσεις σου ?

Senior Member
    θεματοθετη γραψε μας ποσα κιλα εισαι. σιγουρα εισαι πολυ λεπτος για το υψος σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Stavrosbmw View Post
    Q10,ginseng, βιταμίνες έχω δοκιμάσει και δεν ένιωσα ποτέ διαφορά. Αν το σκεφτείς οι αιματολογικες εξετάσεις γράφουν για σίδηρο ενώ για άλλες βιταμίνες όχι οπότε μπορεί πολύ απλά να είναι άχρηστες οι υπόλοιπες.
    Επειδη ασχολουμαι και παιρνω συμπληρωματα κοντα 30 χρονια , μην παρεις σιδηρο χωρις συμβουλη γιατρου , ειναι φυσικο να στανιαρεις παιρνοντας σιδηρο,( οπως στανιαρεις τρωγωντας μια μπριζολα , που εχει μπολικο σιδηρο ) αυτο δεν σημαινει ελλειψη του , η αν ειναι ελλειψη , δεν ξερεις την πρεπουσα δοσολογια , και ο σιδηρος ειναι τοξικος .............εγω παιρνω μεγαλες ποσοτητες Β βιταμ. , και μου δινουν αρκετη ενεργεια , ιδιως η Β12 .....και πιπεροριζα ( τζιντζερ ) δινει ενεργεια ........

Senior Member
    Απο μόνος σου να μην πάρεις τίποτα. Αν δεν έχεις κάνει εξετάσεις. Εγώ με διαπιστωμένο προβλημα σιδηροπενικής αναιμίας και με αγωγή, πήρα σίδηρο μια φορά χωρίς να χρειάζεται και μου έφερε τέτοια αδιαθεσία, τέτοια ταραχή που νόμιζα πως θα πεθάνω. Δεν είναι αθώα όλα αυτά. Ο σίδηρος αν έχεις και ευαίσθητο στομάχι μπορεί να σε διαλύσει.

Senior Member
    1.70m και περίπου 60 kg

Senior Member
    Αυτό φοβόμουν και εγώ για ον σίδηρο, ότι λένε πως είναι τοξικος.Ειχα πάρει μια φορά Β12 για ένα μήνα 1000μg την μέρα. Δεν ξέρω αν είδα διαφορά, νομίζω είχα λίγο παραπάνω ενέργεια.

Senior Member
    Αφού είχες σιδηροπενικη αναιμια γιατί δεν χρειαζόταν ?

Senior Member
    Αφού είχες σιδηροπενικη αναιμια γιατί δεν χρειαζόταν ?
    Για το διάστημα που είχα πρόβλημα ήταν ok πλην των γαστρεντερικών που μου δημιουργούσε. Κάποια στιγμή το πρόβλημα αποκαταστάθηκε αλλά μου είπε να παίρνω για το διάστημα που έχω την έμμηνο ρήση. Κι εγώ πήρα χωρίς να έχω πρόβλημα απλά προληπτικά, αυτό που ένιωσα δεν περιγράφεται 15' λεπτά μετά τη λήψη, πραγματικά ένιωσα ότι θα πεθάνω και ένιωθα αδιαθεσία για ολόκληρη την ημέρα μετά. Είναι τοξικός και σε πολύ ακραία μορφή μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια. Παιδιά.... φάρμακα είναι... χημεία.... δεν είναι τίποτα αθώο. Χωρίς εξετάσεις, με διπλή και τριπλή γνώμη και δίχως συνταγογράφηση και παρακολούθηση απο γιατρό δεν παίρνουμε τίποτα. Οι υδατοδιαλυτές όπως η C και οι του συμπλεγματος B δεν είναι τόσο επικίνδυνες γιατί τις αποβάλλει ο οργανισμός με τα ούρα. Το Σίδηρο δεν μπορεί να τον αποβάλλει. Προσοχή λοιπόν!!

Senior Member
    Δεν λεω οτι δεν εχεις δικιο,αλλα δεν ξερω γτ μπορει να ενιωσες τοσο χαλια οταν πηρες σιδηρο,εγω ενιωθα πολυ καλα.Γενικα εχω παρει του κοσμου τα συμπληρωματα,χωρις καποια ενοχλιση,βεβαια τα 9/10 δεν εκαναν δουλεια,τελειως αχρηστα.Εχεις δοκιμασει καποιο αλλα εκτος απο σιδηρο που να σε εχει βοηθησει χωρις να δημιουργει προβλημα στον οργανισμο?

Senior Member
    Παίρνω σύμπλεγμα B, βοηθητικά αλλά δεν έχω καταλάβει διαφορά και D επειδή έχω μεγάλη έλλειψη, έλλειψη D προκαλεί και κατάθλιψη κι εγώ πάρα πολύ χαμηλή.

Senior Member
    Επίσης να σου πω ότι έχω και αρκετό άγχος τον τελευταίο καιρό, δεν ξέρω γτ, και πέρυσι το καλοκαίρι το είχα γτ δεν έχω τι να κάνω όλη μέρα και δεν απασχολουμε με κάτι. Γενικά δλδ νιώθω σαν μια θολούρα στην σκέψη μου, σαν κάτι να μην με αφήνει να χαλαρωσω, νιώθω δλδ σαν μια ανησυχία χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο.

Senior Member
    Αυτό φοβόμουν και εγώ για ον σίδηρο, ότι λένε πως είναι τοξικος.Ειχα πάρει μια φορά Β12 για ένα μήνα 1000μg την μέρα. Δεν ξέρω αν είδα διαφορά, νομίζω είχα λίγο παραπάνω ενέργεια.
    Γερη δοση επαιρνες , αλλα καλυτερα να παιρνεις ( αν παρεις ) Β complex ........

Senior Member
    Δεν λεω οτι δεν εχεις δικιο,αλλα δεν ξερω γτ μπορει να ενιωσες τοσο χαλια οταν πηρες σιδηρο,εγω ενιωθα πολυ καλα.Γενικα εχω παρει του κοσμου τα συμπληρωματα,χωρις καποια ενοχλιση,βεβαια τα 9/10 δεν εκαναν δουλεια,τελειως αχρηστα.Εχεις δοκιμασει καποιο αλλα εκτος απο σιδηρο που να σε εχει βοηθησει χωρις να δημιουργει προβλημα στον οργανισμο?
    To τζιντζερ ( πιπεροριζα ) , σου δινει μια ωθηση , επιταχυνει τον μεταβολισμο ( με aloe vera το πινω ) ............κανει και γενικοτερο καλο , γκουγκλαρε το ........

Senior Member
    Να μην πάρεις σίδηρο, όχι. Να πας να κάνεις μια γενική αίματος. Υπάρχουν 1000 αιτίες για τις οποίες μπορεί ενας ανθρωπος να μην εχει ενεργεια και να παρεις κατι να σε διεγειρει δε σημαινει πως ελυσες το προβλημα. Είσαι μικρό παιδι κι το να φροντιζεις το σωμα σου δε σημαινει μονο να δειχνει όμορφο,αλλα πρεπει να είναι και υγειες. Κανε εξετασεις και θα σου πει κάποιος γιατρος τι λάθος κανεις εαν κάνεις ή εαν συμβαινει κάτι.

Sent from my SM-G3815 using E-Psychology Forum mobile app

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast