Results 1 to 15 of 43
Thread: Ζέστη και διαταραχή πανικού
-
26-06-2017, 20:18 #1
Ζέστη και διαταραχή πανικού
Την παλεύετε με την ζέστη; Δεύτερη εβδομάδα τώρα που όλα μου τα συμπτώματα έχουν ενταθεί εξαιτίας της. Ευτυχώς δουλεύω σε χώρο που έχει κλιματισμό και κάπως αντέχω. Φωνάζω συνεχώς στην γυναίκα μου και το παιδί μου να κάθονται μέσα στο σπίτι για να μην πάθουν τίποτα. Εφιάλτης μου έχει γίνει. Άκουσα εντωμεταξύ πως από Παρασκευή θα βαρέσει σαρανταρια και τρέμω από τώρα! Καμία συμβουλή από ομοιοπαθουντες;
- 26-06-2017, 20:52 #2
Καλησπέρα GeOrgE.
Δεν ξέρεις πόσο σε καταλαβαίνω. Το νιώθω κι εγώ. Αλλά αυτό που με τρελαίνει εντελώς είναι η ανησυχία για την υγεία των παιδιών μου και του άντρα μου με τόση ζέστη. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ο άντρας μου και τα παιδιά ετοιμάζονται να τρέξουν το Σάββατο (που λένε ότι θα έχει γύρω στους 43 βαθμούς C) σε ένα μέρος μία ώρα μακρυά από μας όπου αν συμβεί κάτι δεν υπάρχει ούτε κέντρο υγείας. Τον παρακάλεσα να το ξανασκεφτεί γιατί 10 χιλιόμετρα τρέξιμο με τόση ζέστη είναι επικίνδυνο. Είναι ανένδοτος. Φυσικά δε θα υποχωρήσει και τα παιδιά είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Τι να πω. Ελπίζω να με λυπηθεί ο Θεός και να πάνε όλα καλά. Άντε πάλι άγχος μέχρι το Σάββατο το βράδυ...
26-06-2017, 22:36 #3
Άστα φιλενάδα. Εδώ εγώ νομίζω ότι ζω στα αλήθεια στην ταινία "σκοτεινός κώδικας" και η γυναίκα μου ήρθε εχθές το απόγευμα κουναμενη λιγαμενη με κολάν και κράνος να μου πει ότι πάει για ποδήλατο! Με άκουσε όλη η Κορινθία! Το παιδί εννοείται ότι ήθελε να πάει μαζί. Να φύγει το καλοκαίρι, να φύγει! Το μόνο καλό που έχει είναι τα μπάνια αλλά και πάλι πολλές φορές το σκέφτομαι να πάω. Φοβάμαι την ζέστη ακόμα και μέσα στην θάλασσα. Φοβάμαι να κάθεται το παιδί στον ήλιο και γενικότερα φοβάμαι. Πάντως να ξέρεις ότι ως επί το πλείστον σε κάθε διοργάνωση που έχει να κάνει με αθλητικά δρώμενα υπάρχει ένα ασθενοφόρο η έστω εθελοντές του ερυθρού Σταύρου. Στο λέω ώστε να ξεαγχωθεις λίγο για το Σάββατο. Και εγώ μαζί σου είμαι. Εννοείται ότι φοβάμαι να πάω οπουδήποτε δεν έχει σε απόσταση δέκα λεπτών ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη αλλά από την άλλη οι άνθρωποι μας δεν μας φταίνε σε τίποτα. Το λέω για να το ακούσω εγώ περισσότερο
27-06-2017, 15:11 #4
Το ξέρω ότι γινόμαστε υπερβολικοί ge0rge όμως και οι 45 βαθμοί δεν είναι για να παίζουμε. Είμαι πολύ φοβιτσιάρα και το παραδέχομαι αλλά νομίζω ότι και αυτό που θέλει να κάνει είναι υπερβολικό. Σ' ευχαριστώ για το θάρρος που μου δίνεις. Πάντως αναρωτιέμαι, με τόση ζέστη δε θα ακυρώσουν τον αγώνα; Θα ρισκάρουν την υγεία των συμμετεχόντων; Το βρίσκω αρκετά ανεύθυνο αυτό...
Παρατήρησα ότι το μπάνιο είναι πολύ αναζωογονητικό και αγχολυτικό. Είναι κι αυτό κάτι. Ωστόσο ούτε εγώ αντέχω την ζέστη. Δυστυχώς ούτε το κρύο αντέχω. Σκέψου ότι υποτροπίασα τον χειμώνα που μας πέρασε που είχε εκείνα τα απίστευτα κρύα. Γενικώς φοβάμαι. Τα πάντα... Θα πρέπει πάντως να ηρεμήσουμε λίγο γιατί έτσι δεν περνάει η ζωή. Εύκολο; Μάλλον ακατόρθωτο αλλά πρέπει...
27-06-2017, 22:50 #5
Η διοργάνωση έχει κανονιστεί πολύ καιρό πριν γίνει η πρόγνωση του καιρού για αυτό το Σάββατο. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει plan b για την περίπτωση που η καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν! Και εγώ φοβόμουν τρέλα με τα πολλά κρύα αλλά και προς το τέλος του χειμώνα με τις ιώσεις που κυκλοφορουσαν. Δουλεύω και σε χώρο που μπαίνει πολύς κόσμος και όταν άκουγα κάποιον να βήχει αρρωσταινα! Το ίδιο ήμαστε, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε μέσα σε μια στιγμή. Είμαι εκατό της εκατό σίγουρος για αυτό!
27-06-2017, 22:52 #6
28-06-2017, 19:32 #7
Ναι. Για μπάνιο στη θάλασσα μιλάω. Εννοείται ότι κι εγώ κολυμπώ σε απόσταση ασφαλείας. Υπολογίζω σε πόσες "χεριές" μπορώ να βγω σε μέρος που πατάω για να νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά. Αχ, τι να πω. Αισθάνομαι τρελή. Το λιγότερο. Μερικές φορές νομίζω ότι το ελέγχω και άλλες τρελαίνομαι.
Αλήθεια εσύ πώς είσαι; Κάνεις κάποια θεραπεία; Εγώ προσπαθώ σθεναρά να την αποφύγω. Μόνο μαγνήσιο και ένα φυτικό συμπλήρωμα για το νευρικό σύστημα παίρνω. Δεν ξέρω όμως πόσο ακόμη θα αντέξω με τόση πίεση και φοβάμαι ότι ούτε ο άντρας μου θα αντέξει στο τέλος...
Δεν ξέρω. Αυτή η χρονιά, από Οκτώβρη και μετά, ενώ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αποδείχτηκε ένας γολγοθάς. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν θα επανέλθω στην προηγούμενη ζωή μου γιατί έχω συνδέσει όλα σχεδόν τα μέρη που κινούμαι με κρίσεις πανικού και κυρίως φοβίες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πηγαίνω σχεδόν μόνο για δουλειά και οποιαδήποτε έξοδος να είναι ένα τεράστιο άγχος για μένα. Και όσο βλέπω ότι δεν είμαι αρκετά λειτουργική τόσο περισσότερο απελπίζομαι. Έχω δει σημάδια βελτίωσης (πχ δε με πιάνει απελπισία από τη στιγμή που θα ξυπνήσω) αλλά δε μπορώ να χωνέψω το ότι έχω βρεθεί μετά από πολλά πολλά χρόνια στην ίδια κατάσταση. Επιπλέον πολλές φορές δεν μπορώ να ανταποκριθώ συναισθηματικά στις απαιτήσεις των παιδιών μου και αυτό με πληγώνει. Η ευρύτερη οικογένεια (αδέλφια, μητέρα) δεν γνωρίζει τίποτα και αυτό αν και με ανακουφίζει γιατί δε θέλω να το μοιράζομαι, μου δημιουργεί άγχος όταν επικοινωνώ μαζί τους.
Εσύ πώς αντιμετωπίζεις την κατάσταση και τις φοβίες σου;
28-06-2017, 20:02 #8
Εγιναν επεισοδια κατω στο κεντρο για την ζεστη , και ανακαλεσε η ΕΜΥ .....................
28-06-2017, 20:11 #9
28-06-2017, 20:13 #10
28-06-2017, 20:44 #11
28-06-2017, 20:58 #12
28-06-2017, 23:14 #13
Ούτε εγώ παίρνω κάποια θεραπεία. Έφτασα μέχρι την πόρτα του ψυχιάτρου αλλά έκανα μεταβολή και έφυγα. Το είχα ξαναπεράσει όλο αυτό πριν από 15 χρόνια. Κράτησε περίπου δύο χρόνια και μου πέρασε τότε επειδή άλλαξαν πολλά δεδομένα στην ζωή μου. Λίγο ο έρωτας που μου χτύπησε την πόρτα, λίγο που πήγα στρατό και άλλαξα εντελώς κλίμα, έγινα φυσιολογικοτατος. Πριν από ένα χρόνο και βάλε με θυμήθηκε πάλι. Κρίσεις πανικού αρρωστοφοβια και γενικά φοβία για οτιδήποτε μπορεί να με κάνει να αρρωστήσω. Όλος παραδόξως δεν έχω μικροβιοφοβια. Επίσης παθαίνω πιο εύκολα κριση μέσα σε πολύ κόσμο οπότε να προσθέσω και την αγοροφοβια στην λίστα μου. Έχω πολλά ψυχοσωματικα και μια φορά την ημέρα έντονη ανησυχία που έρχεται ξαφνικά και φεύγει ξαφνικά. Το μόνο που έχω σκεφτεί να κάνω είναι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μου, που ίσως με βοηθήσουν και θέλω επίσης να εντάξω σε αυτήν τα χόμπι μου που εδώ και πάνω από έναν χρόνο τα έχω παρατήσει. Όλον αυτό τον καιρό πάντως τις στιγμές που πραγματικά δεν άντεχα έκανα διαλογισμό και αν τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα πίνω μια πολύ παγωμένη μπύρα και αμέσως τα πράγματα μπαίνουν και πάλι στην θέση τους...! Όλα αυτά βέβαια τις στιγμές της ανησυχίας (που για πολλοστή φορά λέω πως για κάποιον παράξενο λόγο με πιάνει μόνο σούρουπο) αν με πιάσει κριση πανικού τίποτα δεν κάνει δουλειά. Κρίσεις πανικού βέβαια έχουν να με πιάσουν πάρα πολύ καιρό, ουσιαστικά όλο αυτό το διάστημα που παιδεύομαι δεν πρέπει να έχω κάνει πάνω από 10. Τελειώνω λέγοντας ότι και εγώ έχω θέμα στο σπίτι μου. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα μπορεί να με ανεχτεί η γυναίκα μου. Όπως και να έχει της είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχει κάνει αλλά και για την υπομονή που υποδεικνύει καθημερινά. Δεν ήθελα να γίνω έτσι. Ειλικρινά.
28-06-2017, 23:22 #14
Αφενός στη 1 το αργότερο έχω τελειώσει από την δουλειά οπότε η άδεια δεν μου λείπει και ιδιαίτερα και αφετέρου το σπίτι μου είναι σε απόσταση δύο λεπτών από την θάλασσα (με τα πόδια). Οπότε η συμβουλή σου δεν πρόκειται να πιάσει σε εμένα. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως. Να είσαι καλά.
29-06-2017, 05:07 #15