Results 1 to 14 of 14
Thread: akuro
-
12-04-2008, 04:08 #1
akuro
XXX
- 12-04-2008, 12:51 #2
Φίλε μου, (αν σε ενδιαφέρει η γνώμη μας), θα σου προτεινα να πας σε ένα ψυχολόγο, να ξεκινήσεις από κάπου.
Εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ του με το παραμικρό τρέχουμε στο γιατρό, αλλά πιστεύω ότι στην περίπτωση σου επιβάλλεται....
12-04-2008, 14:38 #3
XXX
12-04-2008, 14:43 #4
Κι όμως..Εψαξες και βρίκες αυτό το φόρουμ.Μας έγραψες την ιστορία σου και στο τέλος γράφεις \"Έχω ανάγκη να ακούσω όμορφα λόγια ή σκληρά, από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν!\"...Αρα θέλεις να βοηθηθείς.
12-04-2008, 14:52 #5
XXX
12-04-2008, 15:31 #6
Xμμ, λοιπόν, κατ αρχάς να σου πω ότι διαβάζοντάς σε, διέκρινα στα λόγια σου κάποια δύναμη. Παρ όλα τα απογοητευτικά που λες, εγώ βλέπω ότι θες ένα τσικ, για να πάρεις μπρός. Γιατί δε διαβάζεις ένα εκπληκτικό βιβλίο, Τα Μεγάλα Ερωτήματα, του Lou Marinov ?
12-04-2008, 16:07 #7
Είναι από τα πιό \"De Profuntis\" post που έχω διαβάσει, μ΄άγγιξε η όλη παράθεση των σκέψεών σου καθώς και το γεγονός οτι εκφράζεις μια πολύ σαφή και ξεκάθαρη αντίληψη για το πρόβλημά σου ..
Προσπάθησα να διαβάσω όλα τα λόγια σου με προσοχή και είναι πολλά σημεία που θα τους άξιζε μεγάλη συζήτηση ...
Θα σταθώ , προς το παρόν σε κάτι που με έκανε να το σκεφτώ περισσότερο ..
Έχω την αίσθηση οτι με πολλούς τρόπους, για σειρά ετών και σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της προσωπικότητάς σου (πνευματική, σωματική κλπ ) αυτό-τοποθετείσαι και ανάλογα αυτό-προσδιορίζεσαι ως προς ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ κριτήρια ΞΕΝΑ από τις δικές σου επιθυμίες και ... προδιαγραφές ...
Επιδιώκεις συνέχεια νάσαι \"κάτι άλλο - κάποιος άλλος -κάπως αλλιώς\" , να επιθυμείς και να προσπαθείς να ΜΟΙΑΖΕΙΣ με άλλους (πχ μ΄αυτούς που θαυμάζεις )
Να εστιάζεις στο ΕΚΤΟΣ περισσότερο απ το ΕΝΤΟΣ κι όχι μόνο για το πώς βλέπεις τους άλλους και τον εαυτό σου απεναντί τους αλλά κ το τί περιμένεις από τους άλλους να σου δώσουν και τί νομίζεις οτι περιμένουν οι άλλοι να πάρουν από σένα ....
Σκέψου λίγο : μήπως η χαμηλή σου αυτοεκτίμηση περνάει προς τα έξω και προσανατολίζει τους άλλους να σου συμπεριφέρονται ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΞΙΞΕ ...;;;
Τα λες και μόνος σου ..
Βρες τρόπο συμφιλίωσης με τον εαυτό σου , απλά δέξου τον γι αυτό που ΕΙΝΑΙ και μην τον απορρίπτεις γι αυτό που ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ...
Κάποιος/-οι εκεί ... έξω ίσως γι αυτό ακριβώς να ενδιαφέρονται , για κάτι δηλ που να είναι \"αυθεντικό\" κι όχι ... ανάτυπο, καθρέφτισμα αυτών που θαυμάζεις ... καθρέφτισμά τους δηλαδή (άλλωστε σκέψου πόσο τελικά θα σ΄ενδιέφερε να σε προσέξει κάποιος ... \'νάρκισσος\' ; )
.. αυτά ... προς το παρόν κ τα λέμε και πάλι ...
12-04-2008, 20:51 #8
Originally posted by monaxikos
Ναι, το έψαξα γιατί ήθελα να μιλήσω κάπου! Δεν πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω κάτι! Με ενδιαφέρουν οι γνώμες των άλλων. Όμως, χωρίς να πιστεύω ότι μπορώ να γίνω καλά! Θέλω να δώ πόσο άρρωστος δείχνω! Διαβάζω αυτό που γράφω και ντρέπομαι...αλλά, ναί, αυτός είμαι! Και ντρέπομαι γι\' αυτό που είμαι! Όχι που είμαι ομοφυλόφιλος, αλλά που ειμαι αποτυχημένος! Ειλικρινά, ντρέπομαι για τη ζωή μου! Η βοήθεια που αναφέρω ότι ζητάω είναι μια πρώτη επικοινωνία, να με δω με τα μάτια των τρίτων! Αν ωριμάσει μέσα μου, ναι, μπορεί να παώ και σε ψυχολόγο! Για την ώρα, το μόνο πρόσφορο σε μένα είναι αυτό το site! Μέχρι εκεί μπορώ! Είναι σχεδόν σαν να ψάχνω μια μαγική ευχή που θα αλλάξει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μου! Τέτοια είναι η ψυχολογία μου, τέτοιου είδους βοήθεια είμαι ικανός να ζητήσω σε αυτή τη φάση! Βοήθεια που είναι εκτός πραγματικότητας, φυσικά! Έχω επίγνωση του γεγονότος!
Έχεις σκεφτεί, ότι πέρα από την άθλια παιδική σου πραγματικότητα, για την οποία είναι άλλοι υπεύθυνοι, όλο αυτό που μας περιγράφεις ότι μισείς, είναι δημιούργημα δικό σου?
Τα πάντα-εκτός απ\' το θάνατο και την αρρώστεια-είναι στο χέρι μας....Από κει και πέρα βρες άλλους δρόμους για διέξοδο στο μυαλό σου, γιατί μέχρι στιγμής είσαι σε αυτόν που οδηγεί στην απάθεια και την παραίτηση....
12-04-2008, 20:51 #9
Ναι, το έψαξα γιατί ήθελα να μιλήσω κάπου! Δεν πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω κάτι! Με ενδιαφέρουν οι γνώμες των άλλων. Όμως, χωρίς να πιστεύω ότι μπορώ να γίνω καλά! Θέλω να δώ πόσο άρρωστος δείχνω! Διαβάζω αυτό που γράφω και ντρέπομαι...αλλά, ναί, αυτός είμαι! Και ντρέπομαι γι\' αυτό που είμαι! Όχι που είμαι ομοφυλόφιλος, αλλά που ειμαι αποτυχημένος! Ειλικρινά, ντρέπομαι για τη ζωή μου! Η βοήθεια που αναφέρω ότι ζητάω είναι μια πρώτη επικοινωνία, να με δω με τα μάτια των τρίτων! Αν ωριμάσει μέσα μου, ναι, μπορεί να παώ και σε ψυχολόγο! Για την ώρα, το μόνο πρόσφορο σε μένα είναι αυτό το site! Μέχρι εκεί μπορώ! Είναι σχεδόν σαν να ψάχνω μια μαγική ευχή που θα αλλάξει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μου! Τέτοια είναι η ψυχολογία μου, τέτοιου είδους βοήθεια είμαι ικανός να ζητήσω σε αυτή τη φάση! Βοήθεια που είναι εκτός πραγματικότητας, φυσικά! Έχω επίγνωση του γεγονότος!
Έχεις σκεφτεί, ότι πέρα από την άθλια παιδική σου πραγματικότητα, για την οποία είναι άλλοι υπεύθυνοι, όλο αυτό που μας περιγράφεις ότι μισείς, είναι δημιούργημα δικό σου?
Τα πάντα-εκτός απ\' το θάνατο και την αρρώστεια-είναι στο χέρι μας....Από κει και πέρα βρες άλλους δρόμους για διέξοδο στο μυαλό σου, γιατί μέχρι στιγμής είσαι σε αυτόν που οδηγεί στην απάθεια και την παραίτηση....
12-04-2008, 22:43 #10
να πω κάτι που μου αρέσει?
ΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ
Φ.Νίτσε
12-04-2008, 22:48 #11
Είναι σχεδόν σαν να ψάχνω μια μαγική ευχή που θα αλλάξει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μου! Τέτοια είναι η ψυχολογία μου, τέτοιου είδους βοήθεια είμαι ικανός να ζητήσω σε αυτή τη φάση! Βοήθεια που είναι εκτός πραγματικότητας, φυσικά! Έχω επίγνωση του γεγονότος!
Καταλαβαίνω πάντως αυτό που λες.Είναι κάποια διαστήματα που είμαι τόσο χάλια και πεσμένη που δεν έχω το κουράγιο ούτε να ζητήσω βοήθεια.
13-04-2008, 02:35 #12
XXX
13-04-2008, 02:58 #13
καλέ μου , εστίασε στις αξίες σου, σε πράγματα που έχεις καταφέρει και νιώθεις όμορφα για αυτά. Όχι κατ΄ανάγκη για το πόσο αυτά σε διαφοροποιούν , σε ξεχωρίζουν , σε κάνουν να νοιώθεις \'ανώτερα΄απ΄τους άλλους , αλλά γιατί τα έχεις καταφέρει ΕΣΥ, χαρακτηρίζουν ΕΣΕΝΑ και ορίζουν το δικό σου το στίγμα που απ΄ αυτό θα σε ξεχωρίσουν οι άλλοι και γι αυτό θα επιλέξουν να σταθούν δίπλα σου ...
Αν αυτό που σε νοιάζει να βρείς ,σε κάποιον άνθρωπο που θάθελες νάναι μαζί σου ,είναι κάτι περισσότερο απ΄ το \"φαινόμενο\" το \"ορατό\" , δεν είναι μόνο η \"μορφή\" αλλά ΚΑΙ το \"περιεχόμενο\" τότε μη νοιάζεσαι αξίζει να περιμένεις και να κάνεις επιλογές , να μη κάνεις εκπτώσεις για άτομα που δε μπορούν να σε δεχτούν γι αυτό που είσαι , για άτομα που εκμεταλλεύονται το \"έλλειμμα” της αυτοπεποίθησής σου\" .
Παράλληλα όμως κάνε κάτι για το κάνεις όλο και ... μικρότερο ... να το συρρικνώσεις ... να πατήσεις γερά σε ΣΕΝΑ χωρίς δεκανίκια και εξαρτήσεις
13-04-2008, 12:19 #14
Σας ευχαριστώ όλους που ασχολείστε μαζί μου! Ξέρω, πρέπει να πάω βήματα μπροστά! Είμαι αρκετά στα κάτω μου! Ειλικρινά σας ευχαριστώ! Πάντως, για να αναφερθώ σε αυτό που είπε η Θεοφανία, οκ, τα παιδικά χρόνια δεν μπορούν να με ορίζουν για πάντα...όμως, δεν έχω γίνει ακόμη ο ολοκληρωμένος άνθρωπος που θα ήθελα! Πιστεύω πως όταν το κάνω αυτό, όταν σταθώ καλά στα πόδια μου, περήφανα, θα αρχίσουν να στρώνουν και τα υπόλοιπα! Πρέπει να κάνω την αρχή! Να δούμε πότε θα μπορέσω!!!
Μια καλή αρχή είναι ότι το σκέφτηκες. Δες το και εγωιστικά. Πες στον εαυτό σου ότι δε μπορεί να καταστραφεί όλη η ζωή σου επειδή είχες την ατυχία να πέσεις σε άχρηστο πατέρα.
Επίσης, συμφωνώ σε όλα με την psyhangel, δες τα καλά σου σημεία, δε μπορεί να μην έχεις.
Απλά, εισαι κουρασμένος ψυχολογικά και τα βλέπεις όλα μαύρα....
Εμφάνιση (και αυτισμός;)
07-08-2025, 14:20 in Σχέσεις και Επικοινωνία