Results 1 to 4 of 4
Thread: Αγχος η μηπως οχι??
-
19-07-2017, 04:25 #1
Αγχος η μηπως οχι??
Καλησπερα ειμαι 21 χρονων και θελω να συζητησω κατι το οποιο με εχει επηρεασει παρα πολυ στην ζωη μου μετα απο ενα περιστατικο.Ενω ημουν υγεις και αθλουμενος κατα τις διαρκεια της ζωη μου,τον σεπτεμβρη του 2016 μετα απο μια μετακομιση και ενω ημουν στο μπανιο ειδα το αριστερο μου χερι να γινεται μωβ και οι φλεβες να φουντωνουν,να γινονται σκληρες.Αφου πηρα μια απιστευτη τρομαρα καλεσα ασθενοφωρο,με πηγαν σε αγγειολογο ο οποιος μ ειπε οτι ειναι μια απλη θλαση,και αφου πηρε γνωμη απο 2 ορθοπεδικους με εστειλε σπιτι με εναν ναρθηκα,1 μηνα αργοτερα περιπου το χερι μου επεστρεψε στο κανονικο του επιπεδο,απο τοτε ομως εχω συνεχεια πονους στο στηθος,τον πρωτο καιρο μαλιστα ειχα και ενα αισθημα δυσπνοιας τοσο πολυ που πηγα σε καρδιολογο,εκεινος μ εκανε τριπλεξ με ελεγξε μου ειπε πως δεν εχω τιποτα παρα μονο ενα αθωο φυσηματα και μια ασημαντη ανεπαρκεια σε μια βαλβιδα το οποιο δεν εχει καμια κλινικη σημασια και με διαβεβαιωσε πως αυτα τα εχουν σχεδον ολοι οι ανθρωποι,με το περασμα του καιρου και ενω ο πονος στο στηθος δεν υποχωρουσε ειχα και σπασμους σε αρκετους μυς,πηγα σε ρευματολογο φιλου μου που δουλευει στον ευαγγελισμο,μου εκανε πληρεις λεπτομερεις αιματολογικες και μου ειπε πως ειμαι υγειεστατος,και πως μπορει να εχω καποιας μορφης πλευροχονδριτιδας μετα την θλαση.Πλεον εχουν περασει 10 μηνες σχεδον απο τοτε,ξαναεκανα παλι προσφατα ενα τριπλεξ σε εναν καρδιολογο που ηταν ιδιαιτερα δημοφιλης στο διαδικτυο και φαινοταν πολυ πιο σοβαρος και εμπειρος,εκεινος μου ειπε πως δεν εχω τιποτα απολυτως στην καρδια ουτε φυσημα ειδε παρα μονο την ασημαντη ανεπαρκεια η οποια μ ειπε ειναι αποτελεσμα της βελτιωσης της τεχνολογιας και πλεον βλεπουμε με μεγαλυτερη λεπτομερεια την καρδια,και εκεινος με διαβεβαιωσε πως το εχουν πολλοι ανθρωποι και πως δεν ειναι κατι παθολογικο.Ειχα επισης και αρκετες αρρυθμιες κατα την διαρκεια της ημερας και ακομα εχω απλα εχουν λιγοστευσει πλεον.Μετα το τραυματισμο απεκτησα σιγα σιγα σταθερα περιπου 10 αρρυθμιες την ημερα,σαν να χανω εναν χτυπο σαν ενα κενο στον λαιμο μου.Πλεον εχω 2-3 αρρυθμιες την ημερα,μπορει και καποιες μερες να μην εχω καμια,επισης ο παλμος μου οταν ξυπναω ειναι στους 60/λεπτο,αλλα κατα τη διαρκεια της ημερας ειναι σταθερα 80-95.Ειμαι καπνιστης και το ξερω οτι αυτο μπορει να το επηρεαζει απλα θελω να ξερω αν υπαρχει και καποιος αλλος που το ζει αυτο,για μενα ειναι μεγαλος φοβος ο θανατος καθως ο πατερας μου πεθανε στα 50 του απο οξυ εμφαγμα...Δεν ξερω τι αλλο να κανω ο καρδιολογος με διαβεβαιωσε πως δεν εχω κατι αλλα μου ειπε να παω να κανω ενα holter και ενα κοπωσεως για ψυχολογικους λογους κυριως.Εχω ελεγξει και θυροειδη ηταν ολα καλα...Ευχαριστω πολυ για την κατανοηση.
- 19-07-2017, 07:59 #2
Τι έχει συμβεί στην προσωπική σου ζωή τον τελευταίο καιρό ή στη δουλειά σου;; Συνέβη κανένα παριστατικό;; για θυμήσου μήπως κάτι έγινε πηγή άγχους για σένα.
19-07-2017, 15:14 #3
Σου επιβεβαιωσε και ενας απο τους 2 καρδιολογους οτι εχεις αρρυθμιες?
Βαλε το χολτερ, κανε και το τεστ κοπωσεως για να σου φυγει η ιδεα οτι εχεις κατι παθολογικο και κινδυνευεις. Αφου ολα βγουν καθαρα και συνειδητοποιησεις οτι εισαι υγιης παθολογικα, μπορεις πια να το ψαξεις απο ψυχολογικης πλευρας, τι μπορει να ειναι αυτο που σε στρεσαρει τοσο και σου δημιουργει ψυχοσωματικα συμπτωματα ή επιμονες ιδεες οτι κινδυνευεις απο καρδια.
Μηπως ο θανατος του πατερας σου σε εχει επιβαρυνει τοσο?
19-07-2017, 16:51 #4
Το περίεργο είναι οτι ποτε δεν ειχα αγχος, ακομα και οταν εδινα πανελλήνιες ημουν πολυ ανετος γενικως δεν ημουν αγχωδεις ποτέ. Ο καρδιολόγος μου ειπε πως οι αρρυθμίες συχνά οφείλονται σε αγχος και πως ειναι αθωες, αυτο απλα είναι ιδιαίτερα τρομακτικό να εχεις αρρυθμίες και δημιουργεί κύκλο πανικού οσο και να προσπαθώ να είμαι ήρεμος