Mπορει καποιος να τρελλαθει απο χρονια ελλειψη υπνου; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30
    Senior Member
    Οι στρεσογονοι παράγοντες, το δύσκολο εργασιακό περιβαλλον, οι συγκρούσεις, ο κακός ύπνος, οι καταχρήσεις είναι κάποιοι απο τους εκλυκτικους παράγοντες που μπορουν να πυροδοτήσουν επεισόδιο.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Θα συμβει ουτως η αλλως λογω μη φαρμακευτικης αγωγης, αυτη ειναι η αιτια, τωρα η αφορμη μπορει να ειναι οποιαδηποτε, μπορει και να μην υπαρξει αφορμη, και μονο στην περιπτωση που καποιος δεν παιρνει τα φαρμακα του θα κανει επεισοδειο καποια στιγμη.

Senior Member
    Κατάλαβα.... ευχαριστώ και τους δυο σας @serios και @απογοητευμένη για τις πληροφορίες.

Senior Member
    Τιποτα Ελισαβετ μας <3

Banned
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Γενικά η ελλειψη ύπνου έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των γνωστικών λειτουργιών όπως μνήμη, προσοχή.
    Για μεγαλα διαστηματα μπορεί να επιφέρει ψυχολογικά προβλήματα η να είναι σύμπτωμα του προβλήματος.

Μπορεί να πάθει κάποιος insomnia παρατεταμένη κ να ξεκινήσει να έχει ψευδαισθήσεις κ παραλήρημα. Οποτε ναι μπορεί να τρελαθεις απο insomnia οπου δεν εχεις ύπνο.

@elisabet αν κάποιος έχει σχιζοφρένεια πρεπει να προσέχει τον κυκλο ύπνο του. Αν είναι καποιες μέρες άυπνος με δυσκολία να κοιμηθεί συνήθως είναι σημάδι υποτροπής.
    Σε ευχαριστω για την απαντηση, αυτό που λες θα ξεκιναει σιγα σιγα ετσι; Θαχει πχ καμπανάκια όπως να νοιωθω τοσο χαλια που να παω σε γιατρο μονος μου. Φοβάμαι μην συμβει εντελως απότομα και δεν προλάβω. Εχω δει τοσα τα τελευταια 2 χρονια, ειχα απότομες επιδεινώσεις και παρανοικες σκεψεις χωρις να τις αναφερω πουθενα. Φοβάμαι μηπως παθω κατι και δεν ζητησω βοηθεια. Δηλαδη αν πριν προλάβω να λιποθημησω που λεει ο Mcguyver, παθω καμμια αρρυθμια (αυτό ξερω ότι είναι ψυχοσωματικο αλλα και παλι φοβάμαι) η παρω λαθος φαρμακα η πολλα και δεν ξυπνησω ποτε. Επισις φοβάμαι ότι τα β blockers (Tenormin) ριχνουν τους σφιγμους, δεν παντρεύονται καλα με διαφορα αντικαταθλιπτικα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim7 View Post
    Σε ευχαριστω για την απαντηση, αυτό που λες θα ξεκιναει σιγα σιγα ετσι; Θαχει πχ καμπανάκια όπως να νοιωθω τοσο χαλια που να παω σε γιατρο μονος μου. Φοβάμαι μην συμβει εντελως απότομα και δεν προλάβω. Εχω δει τοσα τα τελευταια 2 χρονια, ειχα απότομες επιδεινώσεις και παρανοικες σκεψεις χωρις να τις αναφερω πουθενα. Φοβάμαι μηπως παθω κατι και δεν ζητησω βοηθεια. Δηλαδη αν πριν προλάβω να λιποθημησω που λεει ο Mcguyver, παθω καμμια αρρυθμια (αυτό ξερω ότι είναι ψυχοσωματικο αλλα και παλι φοβάμαι) η παρω λαθος φαρμακα η πολλα και δεν ξυπνησω ποτε. Επισις φοβάμαι ότι τα β blockers (Tenormin) ριχνουν τους σφιγμους, δεν παντρεύονται καλα με διαφορα αντικαταθλιπτικα.
    Να κοιμασαι γιατι ειναι επκινδυνο να μην κοιμασαι. Εν αναγκη πες του γιατρου να σου γραψει αγχολυτικα για τον υπνο.

Senior Member
    Προσπάθησα να απάντησω με βαση αυτά που γνωριζω στο θέμα της insomnia. Υπαρχουν περιπτωσεις ατόμων που σε ακραίες συνθηκες αϋπνίας εμφάνισαν ψευδαισθήσεις. Ο εγκεφαλος κλαταρει απο ενα σημείο κ μετα.

Τώρα αν είναι κανόνας να τρελαθεις με αϋπνία η πως πυροδοτείται δεν το γνωρίζω γιατί δεν γνωρίζουμε για τα αιτία. Το αμφισβητω, νομιζω δεν είναι κανόνας.

Τώρα αν μπορείς να καταλάβεις οτι τρελαινεσαι.
    Σε τέτοιες ακραίες συνθηκες ο εγκεφαλος υπολειτουργεί οπτ λίγο δύσκολο να συνειδητοποιεί κάποιος το περιεχόμενο των σκέψεων του. Αν ξεφυγει η λογική συνήθως μπαινεις σε άλλον κοσμο κ έτσι δεν μπορείς να ελεγξεις ορθολογικά τις σκέψεις σου γιατί σκέφτεσαι συνεχώς παράλογα κ αυτό είναι η φύση του οξεως ψυχωσικου επεισοδίου.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member

Σε τέτοιες ακραίες συνθηκες ο εγκεφαλος υπολειτουργεί οπτ λίγο δύσκολο να συνειδητοποιεί κάποιος το περιεχόμενο των σκέψεων του. Αν ξεφυγει η λογική συνήθως μπαινεις σε άλλον κοσμο κ έτσι δεν μπορείς να ελεγξεις ορθολογικά τις σκέψεις σου γιατί σκέφτεσαι συνεχώς παράλογα κ αυτό είναι η φύση του οξεως ψυχωσικου επεισοδίου.
    Μπορει να συμβαινει σιγα σιγα και στην αρχη να το καταλαβαινει και μετα να γινει το οξυ ψυχωσικο επεισοδειο. Εμενα ετσι εγινε.

Banned

Αμα τρελλαινεσαι μηπως αλλα κομματια του εγκεφαλου υπερλειτουργουν όπως το τμημα που ξεχωριζει και αναλυει τα εξωτερικα ερεθισματα. Αυτό το εχω νιωσει. Αν δω ένα πουλι να πεταει στο μυαλο μου γιγαντώνεται και γινεται λογος για πανικο, αν ακουσο ξαφνικο θορυβο ηχει στο κεφαλι σαν πολεμικος συναγερμος αυτά όλα τα εχω αλλα ευτυχως όχι συνεχεια, μπορω και τα καταπνιγω με σωματικη καταπονηση και με ασχολίες που απαιτουν προσοχή.
    Να υποθεσω ότι η αρχη της ψυχωσης ερχεται όταν πια δεν μπορει το μυαλο να καταπνιξει αυτά τα ερεθισματα και κατά καποιον τροπο το κυριευουν;
    Πιστευω κατι τετοιο είναι. Αν νοιωσω ανημποριά, θα παω αμεσως στο γιατρο.

Αν το καλοσκευτεις λιγο πριν αρχισει η ψυχωση, υπαρχει ένα παραθυρο λογικης. Πιστευω ότι θα προλάβω εχοντας την γνωση από τα πριν.
    Αλλα και μεσα στην ψυχωση, ουσιαστικα ο ανθρωπος δεν είναι παραλογος.
    Να το εξηγησω αυτό,
    Αν ο εγκέφαλος στο μερος που ξεχωριζει το ονειρο και την φαντασια από την πραγματικοτητα, εχει καποια ελλειψη βιταμινών, ορμονών ή ακομα και λογω dna είναι δομημενο αλλοιωτικα, μη λειτουργικα, οριακα, τοτε με μια κριση αγχους ευκολα χανει τη ικανοτητα να ξεχωριζει ότι αυτό που βλεπει ακουει αισθάνεται δεν είναι πραγματικο αλλα ένα τυχαιο δημιούργημα, ένα παραπροιον της κανονικης λειτουργιας, όπως δλαδη είναι τα ονειρα. Ο υπολοιπος εγκέφαλος λειτουργει κανονικα, και προσπαθει να επεξεργαστεί το γεγονός ότι οι αλλοι τον θεωρουν ονειροπαρμενο. Αυτή συγκρουση είναι δυσκολο να την διανοηθεί κανεις, να παλευουν δυομερη του μυαλου, το ένα με λογικη επεξεργασια και το άλλο ενισχύοντας ερεθισματα και φαντασιες. Σαν να εισαι ξύπνιος και ταυτόχρονα να ονειρεύεσαι.
    Δεν σκευτεσαι παραλογα απλως οι φαντασιες είναι τοσο ζωντανες εντελως σαν αληθινες, δεν μπορεις να τις παραβλεψεις, οποτε φτιαχνεις σεναρια για να συμβιβασεις τις παραισθησεις με την λογικη των αλλων. Εκει το χανεις και λες : οι αλλοι λενε ψεμματα, θελουν το κακο μου.
    Εγω αυτά τα καταλαβαίνω γιατι τα εχω νιωσει πολύ βαθια και πολύ καιρο. Αν τρελλαθω δεν θα κινδυνεψω, με τιποτα.

Member
    διάβαζα πριν καιρό για το ρωσικό πείραμα ύπνου όπου κράτησαν κάποιους αιχμαλώτους ξύπνιους για αρκετές ημέρες με κάποια ουσία. ανατριχιαστικό πείραμα και το τι ακολούθησε.
    εν τω μεταξύ ο γιατρός μου μου είχε χορηγήσει modafinil για να βοηθήσει με κάποια προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης. το οποίο μου έφερε αϋπνία και αρρυθμία οπότε μου έδωσε βοήθημα για τον ύπνο και μετά ήμουν σαν υπερκινητικό ζόμπι, οπότε μου έδωσε μαγνήσιο και μετά ιντεράλ. μετά άλλαξα γιατρό, τα έκοψα όλα σε συνεννόηση με τον καινούριο και ησύχασα.. δεν λέω ότι αυτή είναι λύση για όλους, ακόμη δεν έχω λύσει τα θέματα μνήμης αλλά τουλάχιστον νιώθω καλά και κοιμάμαι μια χαρά.
    αυτό που θέλω να πω είναι να προσέχουμε σε ποιόν γιατρό εμπιστευόμαστε την υγεία μας.

Banned
    Quote Originally Posted by katsarola View Post
    διάβαζα πριν καιρό για το ρωσικό πείραμα ύπνου όπου κράτησαν κάποιους αιχμαλώτους ξύπνιους για αρκετές ημέρες με κάποια ουσία. ανατριχιαστικό πείραμα και το τι ακολούθησε.
    εν τω μεταξύ ο γιατρός μου μου είχε χορηγήσει modafinil για να βοηθήσει με κάποια προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης. το οποίο μου έφερε αϋπνία και αρρυθμία οπότε μου έδωσε βοήθημα για τον ύπνο και μετά ήμουν σαν υπερκινητικό ζόμπι, οπότε μου έδωσε μαγνήσιο και μετά ιντεράλ. μετά άλλαξα γιατρό, τα έκοψα όλα σε συνεννόηση με τον καινούριο και ησύχασα.. δεν λέω ότι αυτή είναι λύση για όλους, ακόμη δεν έχω λύσει τα θέματα μνήμης αλλά τουλάχιστον νιώθω καλά και κοιμάμαι μια χαρά.
    αυτό που θέλω να πω είναι να προσέχουμε σε ποιόν γιατρό εμπιστευόμαστε την υγεία μας.
    εχω δει κι εγω το βιντεακι αυτο με τους ρωσους!! και ειναι πολυ φρικαλεο -αν ειναι αληθεια- ειδικα το πως κατεληξαν στο τελος! και η φραση που ελεγε ο τελευταιος οτι ηθελε να τον ξανα βαλουν μεσα!, ηταν ανατριχιαστηκο!!!!!

Φιλε το modafinil δεν σε βοηθισε , κυκλοφορεί Ελλάδα;

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Senior Member
    Αμα τρελλαθεις στις αμφεταμινες , η το PCP , κρυσταλ μεθ , ε , ολο και κατι θα παθεις ..........οι στρατιωτες του Χιτλερ , που τους κραταγε 72 ωρεςε ξυπνιους με αμφεταμενς , μετα ειχαν ψυχολογικα προβληματα , δεν ειναι , ' αντε , κοιμηθηκαμε , ( forced ) και δενμν με νοιαζει τι ωρα θα ξυπνησω ' , εχει ορια ο οργανοσμος , θα τα παραβει ομως μονο με τεχνητα μεσα ......αυτα ξερω , αυτα καταθετω ...

απο υπνο κανεις δεν πεθανε παντως ......

αυτο που ξερω , ειναι οταν ζοριστει ο οργανισμος , ολο και κανει συντομοτατους , second δλδ , υπνους .........σε πποντικια ομως οταν τα ποντικια μπαινανε στην φαση REM ( το καταλαβαινεις επειδη τρεμοπαιζουν τα βλεφαρα , και στον ανθρωπο ) και τα ξυπναγαν πανω στην φαση του υπνου , στο τελος δεν επεζησαν......ατυχως ,.....

Senior Member
    Τι εννοεις οτι οταν ζοριστει ο οργανισμος κανει συντομοτερους υπνους; κι ας εχει χρονο για παραπανω;

Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Quote Originally Posted by iwannaaa View Post
    Τι εννοεις οτι οταν ζοριστει ο οργανισμος κανει συντομοτερους υπνους; κι ας εχει χρονο για παραπανω;

Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
    Εννοω οτι ' ξεκλεβει ' ο οργανιασμος για συντομα διαλειμματα REM υπνου , υπο τον ορο οτι δεν τον αφηνεις τα κοιμηθει παραπανω , θα βρει τον τροπο , μεχρις ενος οριου βεβαια , και δεν εχουν υπεισελθει ναρκωτικα σε αυτον .....οπως τα προαναφερθεντα ......κι εγω αυτα που ξερω , ταχω δει σε ντοκυμαντερ , με πειραματα ........μενδιαφερει το αντικειμενο ' υπνος ' ......... ισως και γι αυτο κοιμαμαι πολυ και καλα ......

Page 2 of 2 FirstFirst 12