Results 16 to 30 of 48
Thread: Άγχος και έλλειψη αυτοπεποίθησης
-
20-07-2017, 22:26 #16
Μπορεί ένας καθηγητής με σύμβαση να επιβλέπει πτυχιακές; Δεν ξέρω τους κανονισμούς του τμήματός σου, αλλά σίγουρα αυτή με τη σειρά της, την ελέγχει κάποιος ή κάποιοι άλλλοι μεγαλοκαθηγητές. Το μάξιμουμ της θητείας όταν είσαι με σύμβαση, δεν είναι τρια χρόνια (πανεπιστημιακός υπότροφος, Π.Δ. 407);
Δεν ξέρω τι παίζει με δαυτην, αλλά αυτές οι σκέψεις θα σε καταστρέψουν. Είναι εμμονικό, υπερβολικό, μαζοχιστικό! Μην εξαρτάσαι από εκείνη, όπως σωστά λέει η Τάνια. Θα μπεις σε έναν φαύλο κύκλο συνεχούς αυτοϋποτίμησης. Ζητιανεύεις μια καλή κουβέντα από εκείνη. Έπεσες στην παγίδα της! Σε ελέγχει! Άνοιξε τα μάτια σου!
Σοφία, επιμένω. Παίξε τζόκερ καλύτερα. Είναι πολλές φορές πιο αξιοκρατικό, από την καταταγή υποψηφίων διδακτόρων στα ελληνικά πανεπιστήμια και την εκλογή τους σε διδάκτορες (σκέψου πόσα παιδιά είναι σε φάση drop-out!).
Με το ζόρι κρατιέμαι μη ξεβράσω τα δικά μου!Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.
- 20-07-2017, 22:31 #17
Ναι κανονικά παίρνει και έχει πάρει εδώ και πολλά χρόνια. Το τμήμα μας έχει πάρα πολλούς καθηγητές οι οποίοι είναι κοντά στους φοιτητές του και όλοι ελέγχονται και όλα ελέγχονται !!
Νομίζω πως σχημάτισες χωρίς λόγο την χειρότερη εικόνα για εκείνην χωρίς λόγο πάντως!! Γιατί οι περισσότεροι φοιτητές αν όχι όλοι την συγκεκριμένη τη θεωρούνε top γιατί είναι !! Απλά είπα μία κατάσταση η οποία με ενόχλησε . Είναι ανώριμο από ένα γεγονός να βγάλω συμπέρασμα για έναν άνθρωπο. ΔΕΝ σε θεωρώ ανώριμο προς αποφυγή παρεξηγήσεων.Απλά σου λέω΄..
Άλλωστε γιατί να κάνω την πτυχιακή μου με έναν χειριστικό άτομο;
Δεν είμαι πια τόσο μαζοχίστριαΓιατί με εκείνην έχω πει να την κάνω !
Εγώ επιμένω ότι πρώτα θα προσπαθήσω στην Ελλάδα γιατί έχω και ελπίδες να με κρατήσει και ο φορέας της πρακτικής μου !!
20-07-2017, 22:35 #18
Ξέρεις τι πιστεύω? Αν θες με ακούς, αν θες οχι σε ενα φορουμ είμαστε που ο καθένας λέει την άποψη του. Απλώς ως άτομο που ειμαι στην ίδια ηλικία με εσένα πιστεύω το εξής
Ταλαιπωρείς πολύ τον εαυτό σου χωρός λόγο, απασχολείς το μυαλό σου με σκέψεις που δεν έχουν νόημα για εμένα. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σε στήριξε σε δύσκολες στιγμές, να σε συμβουλεύει και να έχεις τα καλύτερα να πεις όμως το θεωρώ ανώφελο να στο πω απλά ψύλους στα άχυρα. Είμαστε σε μία ηλικία που μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε μην περιορίζεις τον εαυτό σου με τέτοιου είδους σκέψεις. Οκ και τι έγινε που σε πήγε ΣΚ? Δεν έχει σχέση με την αξία σου, μία υποχρέωση είχες για το συνέδριο και την έκανες. Για εμένα καλύτερα που ήταν ΣΚ, μην προσπαθείς να αποδεικνύεις την αξία σου καθημερινά στην καθηγήτρια σου. Άνοιξε το μυαλό σου, σίγουρα δεν υπάρχει μόνο αυτή. Δεν υπάρχει τίποτα που να περιορίζει, έχεις τόσες ικανότητες και δυνατότητες εξέλιξης, αντι να σκέφτεσαι πως θα πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου, πως να ηρεμήσεις ύστερα από όλη αυτη την κσθημερινή πίεση και το εξαντλητικό ωράριο που μου ανέφερες κάθεσαι και χαραμίζεις το μυαλό σου για το συνέδριο και ότι δεν σε εμπιστεύτηκε? Οκ και? Και τι έγινε? Το θέμα είναι εσύ εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, το μυαλό σου, γιατί εαν δεν το κσνεις εσύ όσο και να στήριζεσαι στους άλλους ποτέ δεν είσαι καλά με εσένα τη Σοφία.
Μην σπαταλάς το χρόνο σου, αξιοποίησε κάθε ευκαιρία να μορφωθείς, να εξελιχθείς και μην ξεχνάς πως δεν θα είσαι ποτέ ξανά 21 δεν θα σου δοθεί ποτέ ξάνα η δυνατότητα αυτή, γιστί έχει πολύ καλά αυτή η ηλικία που δεν συγκρίνονται ούτε με το πως σε θεωρεί η καθηγητρια ούτε τίποτα.
Οι γνώμες των ανθρώπων αλλάζουν, όμως τα χρόνια δεν γυρνούν. Και όλα αυτά στα λέω γιατι καταλαβαίνω πως είσαι μία κοπέλα με προοπτική και μέλλον, εμπιστεύσου τον εαυτό σου και άσε τα υπόλοιπα.
20-07-2017, 22:44 #19
Τάνια μου έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό . Δεν με πείραξε καθόλου που με πήγε ΣΚ αλλά με πείραξε ότι τα λόγια της δεν συμβάδιζαν με τις πράξεις της αυτό μόνο καθώς αυτήν την κίνηση, την έκανε σε εμένα μόνο !
Κατατάλα όντως δεν έχει νόημα και πρέπει να πάω παρακάτω, απλά πες με εγωίστρια αλλά δεν μου αρέσει γιατί νιώθω υποτιμητικά σε όλα τα άλλα παιδιά που δεν τα έβαλε ΣΚ !
Απλά επειδή όντως εγώ δεν πιστεύω στον εαυτό μου τα παίρνω όλα πολύ βαριά και μπορεί να είναι αλήθεια !! Αυτό που μου μένει ωστόσο είναι μια πικρή γεύση απογοήτευσης και προδοσίας.
Αλλά επειδή όντως δεν έχει νόημα το ξεχνάω!
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά !!
20-07-2017, 22:49 #20
Κοπέλα μου, έχεις δημιουργήσει μια σχέση εξάρτησης μαζί της. Ξέρεις ότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου υγιές να εξαρτάσαι από ένα άτομο; Πες ότι άυριο αυτή φεύγει, εξαφανίζεται... Τι θα κάνεις; Θα βάλεις πλερέζες και θα κλαίς;
Καταλαβαίνεις ότι βάζεις σε εφαρμογή το σχέδιο "συνεχούς εκπτώσεως της αξιοπρέπειας σου" για να σταδιοδρομήσεις; Τα άλλα παιδιά, τι κάνουν; Έχουν τόσα πολλά πάρε-δώσε με τους καθηγητές, όπως εσύ; Αυτό λέμε ότι πρέπει να είσαι ανεξάρτητη και να μη χαμπαριάζεις τη κάθε Δρα και τον κάθε Δρα, Καθηγητή, Αναπληρωτή, Επίκουρο, ΠΔ 407, ΕΕΔΙΠ, κλπ.
Οι φοιτητές κοπέλα μου, δεν ξέρουν την τύφλα τους! Και θα σου πω γιατί.
Πολλές φορές, από τη παράταξη που λύνει και δένει στο τμήμα, βγαίνει το καλό και το κακό όνομα για έναν καθηγητή. Στο δικό μου πανεπιστήμιο, καθηγητές που είναι εντελώς άχρηστοι, οι παραταξιακοί τα κάνουν Θεούς γιατί οι καθηγητές αυτοί βάζουν τα ίδια θέματα κάθε χρόνο, κάνουν ευνοϊκές επαναβαθμολογήσεις, παίρνουν στα μάστερ και στα διδακτορικά πολλούς δικούς τους παραταξιακούς και ιδεολογικά πρόσκεινται στον πολιτικό τους χώρο.
Θέλω να κάνεις μια λίστα με τα άτομα που ανήκουν σε παράταξη στο τμήμα σου. Σε δέκα χρόνια, πόσοι από αυτούς θα είναι υποψήφιοι διδάκτορες; Σε δέκα χρόνια, θα συνεχίζεις να υπολήπτεσαι την καθηγήτριά σου ή θα τη σιχτιρίζεις σαν εμένα και χειρότερα;
Εδώ σε θέλω. Προσγειώσου στο ρεαλισμό και άσε τους ηρωισμούς. Το ελληνικό φιλότιμο, να το δείξεις στο εξωτερικό και θα δεις πόσο μπροστά θα πας!
Θα σου πω κάτι: Στο Φυσικό Αθηνών υπήρξε πρωτοβουλία για να γίνει μετάκληση του Δημητρίου Νανόπουλου (ένας από τους μεγαλύτερους θεωρητικούς φυσικούς παγκοσμίως) για να γίνει καθηγητής πριν από 19 χρόνια. Όταν έγινε ψηφοφορία, μάντεψε. Ψήφισαν εναντίον του Νανόπουλου, οι κομπλεξικοί του τμήματος! Γιατί θα τους έκλεβε τη δόξα!
Σε τέτοιο περιβάλλον εσύ θα σταδιοδρομήσεις; Αυτός που εσύ σήμερα θεωρείς φίλο, αύριο θα σε μαχαιρώσει πισώπλατα.
Θυμήσου το. Εγώ εδώ είμαι για να σου πω πολλά!Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.
20-07-2017, 22:53 #21
Ξέρεις κάτι σε καταλαβαίνω και εμένα δεν μου αρέσει να με θεωρουν κατώτερη όπως και κάανέναν φαντάζομαι, αυτό που καταλαβαίνω εν τέλει είναι ότι πιο πολύ αισθάνθηκες άσχημα επειδή κατα κάποιον τρόπο συγκρίθηκες με τους άλλους σύμφωνα με τα λεγόμενα σου όμως εαν θες την άποψη μου εαν εγώ ήμουν στη θεση των παιδιών ούτε που θα με αφορούσε για εσένα, και πως ήσουν και αλλα τετοια τη δουλεια μου θα ήθελα να κανω και να φύγω. Γι αυτό μην το παίρνεις κατακαρδα θεωρώ πως μπορεί οι άλλοι ούτε καν να το κατάλαβαν. Μην στενοχωριέσαι.
Να σε ρωτήσω κάτι γιατί μου έκανε εντύπωση και θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά.
Τι σε οδήγησε να αναπτύξεις τόσο καλή σχέση με την καθηγήτρια σου? Ποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της?
20-07-2017, 22:56 #22
Το τμήμα μας έχει την νοοτροπία και την πολιτική αν θες οι καθηγητές να είναι κοντά στους φοιτητές του και κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων και μετά !! Δεν έχω σχηματίσει σχέση εξάρτησης καθώς ξέρω πως και μετά την σχολή όπως πολλοί φοιτητές κρατάνε φιλικές επαφές με τους καθηγητές τους θα κρατήσω και εγώ. Και δεν το θεωρώ άσχημο ούτε και κακό.
Άλλωστε το τμήμα μας επειδή ακριβώς ασχολείται με έρευνες και συνέδρια και στα οποία σε πολλά μιλάμε και εμείς στο κοινό και για να γίνει αυτό ερχόμαστε όλο και πιο κοντά με κάποιους καθηγητές. Να σου πω κάτι δεν με νοιάζει τι κάνουν τα άλλα παιδιά εμένα με νοιάζει και αν θες την αλήθεια έχουν. Γιατί όλοι συνεργαζόμαστε μεταξύ μας γιατί σαν τμήμα συμμετέχουμε σε πολλά και φυσικό να είναι να γίνεται σε συνεργασία με τους καθηγητές!!
20-07-2017, 23:05 #23
Κοίτα το 2ο έτος πέρασα μια άσχημη ψυχολογική φάση και ήταν το μόνο άτομο που με στήριξε τόσο πολύ ενδιαφέρθηκε για εμένα , φρόντισε τόσο για την ψυχική όσο και για την σωματική μου υγεία !! Επίσης επειδή έβλεπε ότι μου άρεσε το τμήμα και το αντικείμενο των σπουδών μου με έπαιρνε συνέχεια σε συνέδρια και γενικότερα κάναμε πάρα πολλά μαζί τόσα χρόνια όσο αφορά στην σχολή. Γενικότερα το ότι είναι καλός άνθρωπος κοντά σε όλα τα παιδιά και είχε πει κλασσικά πρώτα είμαι άνθρωπος ύστερα " παιδαγωγός και έπειτα μεταδότης γνώσεων". Και όντως αυτό κάνει και κανένας φοιτητής δεν έχει πει άσχημα λόγια προς εκείνην, μικροπαρεξηγήσεις εντάσεις υπάρχουν και στις καλύτερες οικογένειες.
Γενικά η συγκεκριμένη παρατηρεί τα παιδιά και αν βλέπει ότι κάποιο δεν είναι καλά θα το προσεγγίσει να το βοηθήσει !! Πέρα από αυτά όμως έχουμε ίδια επιστημονικά ενδιαφέροντα και ήρθαμε πιο κοντά μέσω από την συνεργασίας και θεωρώ θα είμαστε καλύτερα όταν θα εκπονώ και την πτυχιακή μαζί της !!
Για τα άλλα έχεις δίκιο, αλλά στο τμήμα μας υπάρχει έντονος ανταγωνισμός από βαθμούς, συνέδρια και λοιπά και μισοί θέλουν να φάνε τους άλλους δυστυχώς .
Αυτό τόσο εκείνη όσο και οι υπόλοιποι καθηγητές θέλουν να το σταματήσουν το έχουν καταφέρει γιατί τον πρώτο χρόνο ήταν πολύ χειρότερα!
20-07-2017, 23:11 #24
Τάνια να ξέρεις όσο βοηθασ βελτιωνεσαι κι εσύ οπότε κάτσε εδώ να τα λέμε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
20-07-2017, 23:12 #25
Σοφία κ οι δύο καινούριες είστε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
20-07-2017, 23:15 #26
Σε τμήματα πληροφορικής πράγματι υπάρχει συνεργασία και αλληλεπίδραση. Αλλά μη νομίζεις ότι θα είσαι στο μυαλό τους μέρα-νύχτα, μετά την αποφοίτηση!
Φαίνεσαι λίγο brainwashed ή είναι ιδέα μου; Δεν είναι όλα τόσο αθώα, αθώο μου κορίτσι. Στο λέω, γιατί μια μέρα, ίσως σοκαριστείς περαιτέρω. Βλέπουν πόσο καλή είσαι και θέλουν να σε χρησιμοποιήσουν. Π-Ρ-Ο-Σ-Ε-Χ-Ε! Στο λέω και στο ξαναλέω. Μην εμπιστεύεσαι με δεμένα τα μάτια κανένα. Κάποια μέρα, κάποια εργασία σου, ίσως να την παρουσιάζουν σαν πρωτότυπη κάποια άτομα, που κάποτε έβαζες το χέρι σου στη φωτιά. Έχει συμβεί αυτό. Και ξέρεις τι άλλο; Θα σε βγάλουν τρελη.
Κράτα τις πισινές σου. Μην αιθεροβατείς!
Σε εργασιακό-ακαδημαϊκό περιβάλλον, δεν πρέπει κάνεις φίλους (με την κλασσική έννοια του όρου) και ούτε πρέπει να τους εμπιστεύεσαι. Είσαι εξαιρετική, καλοπροαίρετη και αυτό σε καθιστά το τέλειο θύμα.
Δεν παραληρώ κι ούτε υπερβάλλω. Αν θες να επιβιώσεις σε αυτό το περιβάλλον, ξανασκέψου τις προθέσεις τους.
Δεν είναι άγια η καθηγήτριά σου. Σε ψυχολόγησε καλά και τώρα θα πάρει αυτό που θέλει από εσένα.
Φιλικά και εγκάρδια στα λέω όλα αυτά. Δεν πρόκειται να σου τα πει κανένας, ποτέ και πουθενά!Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.
20-07-2017, 23:18 #27
Σεβαστή η γνώμη σου αλλά ξέρω πολύ περισσότερα για τους καθηγητές και το τμήμα μου. Δεν μου αρέσει αυτή η επίθεση που κάνεις εναντίον της και δεν είχα πρόθεση να καταλήξει το θέμα εκεί. Δόξα το θεό στο τμήμα μας υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις και κανείς δεν εκμεταλλεύεται κανέναν. Άλλο αν κάνει κάποιος κάτι που μπορεί να ενοχλήσει. Κόντρες υπάρχουν παντού! Και δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά γενικότερα όλοι οι φοιτητές έχουμε τις καλύτερες σχέσεις με όλους τους καθηγητές μας!
Αυτά από εμένα φιλικά!
20-07-2017, 23:27 #28
Καλό βράδυ σε όλους και σας ευχαριστώ για την παρέα,
καλό ξημέρωμα να έχετε !
20-07-2017, 23:27 #29
Σοφία δεν θέλω να γίνω αδιάκριτη αλλά ποια είναι η σχέση σου με την οικογένεια σου , είσαι μοναχοπαίδι? Ξέρεις γιατί τα ρωτάω αυτά γιατί μέσα από τις απαντήσεις σου καταλαβαίνω ότι έχεις συνδέσει μεγάλο κομματι του εαυτού σου εαν όχι όλο στο Πανεπιστήμιο, και ειδικα στην καθηγήτρια σου. Μου θυμίζεις συμμαθητές μου από το σχολείο και δεν το λέω αρνητικά αλλά μου κάνει εντύπωση ο τρόπος σκέψης μου και αυτό δεν θέλω να το πάρεις άσχημα
Εκτός από το Πανεπιστήμιο, με τι άλλο ασχολείσαι? Μπορείς να μου περιγράψεις εσένα με 4 λέξεις?
20-07-2017, 23:28 #30
Ξέρεις μόνο όσα θέλουν να ξέρεις. Αυτή είναι η διαφορά.
Ξέρεις αυτή τη στιγμή, τι γίνεται για παράδειγμα, στα ερευνητικά κονδύλια του ιδρύματός σου; Πόσα άτοκα δάνεικα και αγύριστα παίρνουν από τα ταμεία των ΕΛΚΕ για να κάνουν ζωάρα; Δεν το ξέρεις, γιατί δεν στο έχουν πει. Γιατί αν στο πουν, σε καθιστούν μάρτυρα και παραδέχονται την ενοχή τους σε υπεξαίρεση κονδυλίων. Δεν κατηγόρησα κάποιον με όνομα και επώνυμο, απλά σου το λέω για να καταλάβεις, ότι δεν είναι Άγιοι. Οι Άγιοι βρίσκονται στις εκκλησίες, όχι στα πανεπιστήμια.
Χαλάρωσε και δες καθαρά.
Πρόσεχε κοπέλα μου, είσαι άριστη, ευγενική, πειθαρχημένη. Μη νομίζεις ότι θα είναι όλα ρόδινα. Πρέπει να έχεις μάτια και στην πλάτη.
Σου τα λέω σαν να τα έλεγα αυτά στην αδερφή μου. Δεν σε κατηγορώ. Θέλω να βελτιώσεις τη κρίση σου και με όπλο τις γνώσεις σου, να πας μπροστά!Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.